Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DR. Smit Pal..

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor? Melyiket? Trianon 100 2020.06.04 09:58:30
És íme a nap, amit mind vártunk: a Kárpát-medence feletti hegemónia elvesztésének a gyásznapja. Annak a centenáriuma, hogy a környék népei saját államban élhetnek. Na azóta jó, ebben is volt egy kis módosítás, hiszen Csehszlovákia és Jugoszlávia aztán mégsem bizonyultak túl maradandó alakulatoknak,…..
A  jogállamiság alapvetően mindig is kényes téma, amit kívülről könnyű bírálni, belülről könnyű alakítani. A jogállamiság feltétele az 1800-as évek óta változatlanok, és szerencsére ez a mai gimnáziumokban már érettségi tétel: - A végrehajtó hatalom - A…..
Orbán Viktor már egy ideje mindentől tart, ami Franciaországból érkezik hozzánk. A „frankofóbia” első hulláma az volt nála, amikor a felvilágosodást tartotta minden rossz eredőjének, napjainkban pedig az úgynevezett 68-as generációtól igyekszik megóvni nemzetünket. Az igazi veszély azonban, ami…..
DR. Smit Pal.. 2018.10.14 15:30:37
@flort: "Pedig az, mégpedig Orbán számára egyedül fontos szempontból: a labdarúgás regnáló világbajnokáról beszélünk."

Nem értem miröl beszélsz. Az utolso világbajnokságot is valamelyik afrikai csapat nyerte, a franciák a közelbe sem voltak, talán nem is indultak, én legalább is nem láttam öket.
Szerző: Lukácsi Kriszti Az elején szeretném leszögezni, tegnap délután a horvátoknak drukkoltam. Hogy miért? Mert amit ők tettek ezen a VB-n, ahogy eljutottak a döntőbe, egy kicsiny európai országként, ahol töredékét költik focira, mint nálunk, az valami csodálatos. Hollik István ismét azt mondta,…..
Napjainkban a dohány a legelterjedtebb a pszichoaktív élvezeti szerek közül. Ha valaki le szeretne szokni a nikotinról, nincs könnyű dolga: a fizikai elvonási tünetek 2-4 hétig tartanak, ám a pszichikai függőség hónapokig-évekig is elhúzódhat. Többek között ezért is olyan magas (70-75%) a visszaesők…..
DR. Smit Pal.. 2018.06.01 15:33:03
@S. Baldrick: Egy alkoholszonda szeru berendezessel, par masodperc alatt kilehetne mutatni a lelegzetebol. De sima szaglassal is azonnal eldontheto, mert a dohanyoson akkor is napokig erzeheto a boren ruhajan hogy dohanyzik, ha ket napja nem gyujtott ra. Minimum egy hetig teljesen dohanyfust mentes kornyezetbe kene lennie, hogy ne tunjon fel azonnal. De aki kibirja egy hetig, az akar abba is hagyhatna.
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
November tizenhetedike Budapest napja, 1873-ban hivatalosan ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda, és kezdte meg a munkát a Fővárosi Tanács. De mégis, hogyan lett Budapest az a város, ahol ma élünk? Bizony, sokszor küzdelmes volt az út, és a történelem során több megsemmisülésen és újjáépítésen…..
Városi Kurir Szar-ügy! 2017.02.06 19:04:04
Amióta a Momentum Mozgalom és néhány ellenzéki párt lelkes aktivistái gyűjtik az aláírásokat az olimpiai népszavazás megrendezéséért, a népszavazás ellenzői - nagy valószínűséggel kormánypárti civilek - egyre drasztikusabb lépésekre szánják el magukat. Riadalmuk nem alaptalan, hiszen úgy látszik,…..
A magyar politika olyan, hogy kábé félévente felbukkan valami megváltónak kikiáltott szervezet, romlatlan civil vezető. Az életciklusuk is nagyon hasonló: az ellenzéki médiában gyorsan felfutnak, a nagyérdemű már-már bennük látja az új messiást, Orbán lekardozóját, majd pár hónap múlva…..
Mint mindent, ezt a gesztust is lehet fitymálni, csak nem érdemes. Gyurcsány Ferenc és pártja elment a falig: nem vesznek részt 2018-ig a parlament munkájában. Ez az elhatározás a legerősebb ellenzéki tiltakozás, amely még mentes a fizikai erőszaktól, egyúttal minta a teljes ellenzék…..
A 15 órás részvételi adatok szerint csak a jogosultak alig több mint 30 százaléka adta le a voksát...
Fogalmunk sincs, miért erőlteti a kormány és személyesen a kedves vezető a kvóta-ellenes népszavazást. Nem tudjuk, mit kezd a legújabb felhatalmazásával. Az ugyanis biztos: ami az elmúlt egy évben ezzel kapcsolatban elhangzott, az szemenszedett hazugság...
Szerzőnk: Sebestyén Eszter (civil aktivista, Ligetvédők-alapító) Előző rész: Így találkoztam az észak-koreai rendőrséggel Orbán Magyarországán Törvénytelen adatgyűjtés és maradandó fogyatékosság A rendőrség szerint van egy férjem, akiről nem tudják, hogy a kiértesített, vagy aki bejött…..
Portik Tamás tegnap elmesélte az emlékeit arról, a fideszes maffia hogyan rabolta le szisztematikusan a belvárosi ingatlanvagyont. A módszerek ismerősek lehetnek mindenkinek, aki az elmúlt időben figyelemmel kísérte Juhász Péter kutatómunkáját az ügyben. Ám Portik vallomása több színes részlettel…..
Tíz éve hangzott el az elmúlt 25 év legnagyobb hatású politikai beszéde, az őszödi. Gyurcsány beszédének első értelmezését elvégezte a fideszes vágóasztal. A 25 perces szövegből a Kondor Katalin-féle állami rádió (majd nyomában a többi média) néhány kiragadott mondatot szajkózott orrvérzésig. Azt…..
Tegnap ülésezett a magyar szocialisták kongresszusa. A fejleményekről szivárognak az információk, és kirajzolódik belőlük, hogy sem palotaforradalom nem ment végbe, ahogy a belső ellenzék feltételezte, sem mérföldkő nem lett az összejövetel, ahogy a pártelnök vizionálta. A…..
Olvasom a hírt, hogy állítólag jelentkezett a nyereményéért az a személy, aki megnyerte május végén az ötöslottón az 5 milliárd forintot. Egy csomó dolgot megtudhattunk róla, például mindig hármat toppant, mielőtt belép a lottózóba, hogy nem akarja otthagyni a munkahelyét,…..
Az Egyenlítő blog napokban megjelent, halálbüntetéssel foglalkozó írása felé nagy érdeklődést tanúsítottatok, így elkerülhetetlennek éreztem egy válogatást összeállítani a ti véleményeitekből, amelyet a blogon tettetek közzé. Egy megosztó vita kerekedett a téma körül,…..
Minden reggel végigpörgetem a Delmagyar.hu kínálatát. Szegről-végről szegedi vagyok, és érdekel, ami ott történik. Temetőjében nyugszanak a szüleim, és sok ismerősöm, egy-két barátom is él a városban. Ma reggel nyolckor figyelemre méltó információra bukkantam, amelyet még…..
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a hatóságot utasítsa az ő felettes szerve, illetve annak manifesztátuma, nevezzük most Varga Mihálynak ezt a szervet. Azt persze jól látják a sajtószakadtságot, demokráciát és efféle úri huncutságokat…..
Az RTL Klub a Blikk információja szerint azért fizet havonta százezres nagyságrendű összeget a színésznek, hogy ne legyen képernyőn. Ezért történhetett, hogy Stohl nemrég visszautasította a Tv2 10 millió forintos ajánlatát is. Korábban Kolosi Péter, az RTL Klub…..
Tézis1: A magyar választó (mármint a többség) nem valakire/valamire szavaz, hanem valaki/valami ellen. E tétel egzakt bizonyítására persze képtelen vagyok, úgyhogy aki nem ért egyet, nyugodtan hagyja itt abba, a továbbiak ugyanis — szándékom és reményeim szerint — a…..