Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TaliNaim

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka lemészárolták az Auschwitzban még életben lévő, 2897 cigány rabot. Recenziómban a Ha szaladok, agyonlőnek ha megállok agyonvernek. Az európai roma holokauszt című kiadvánnyal foglalkozom, amely mérföldkőnek bizonyulhat. Széles…..
Ezt a falat múlt hét szerdán fotóztam le Egerben. Épp aznap, amikor meghalt a macskánk, Iciri. Rettentően betalált ez az üzenet, mondtam is anyunak, menjünk vissza érte, mert ezekben a hetekben több dolgot elveszítettem, amit alapvetőnek és állandónak gondoltam, és még mindig rossz (meg)érzések…..
MagyarTarka Autópálya? Vége! 2016.06.29 21:04:52
150 km 5 óra alatt. Azaz 30 km/h átlagsebesség. Ez volt az eddigi csúcsom Balatonról hazafelé. 30 éve járok autóval a magyar tengerhez, de még mindig képes vagyok agyvérzésig felhúzni magam a kedves tisztelt hazai autóstársak bénasága miatt. A jobbra tarts számukra totál ismeretlen fogalom! Vagy…..
TaliNaim 2016.06.30 10:05:27
@zizi77: első gondolatra: mikor a kamionsort előzöd és mögötted villog, akkor ő ott mögötted egy paraszt. Ha már előtted van valaki, aki lassabban halad mint te, de közben előz, akkor követési távolság betartása és türelmesen kivár, amíg befejezi az előzést aztán repeszt tovább.

második gondolat: én is voltam kezdő, bizonytalan vezető. Kint volt a T betű, mögöttem tudták, miért tötyörgök, illetve, ha tudtam, inkább kihúzódtam, akár megálltam, hogy menjen a sor. Ez is a kultúra része. Nyilván nem minden autónál, de, ha nem tudtak előzni és sokan voltak, akkor első lehetőség stop. Vesztettem 3 percet, na és, amúgy sem rohantam. A T betűsökkel amúgy a mai napig türelmes vagyok
TaliNaim 2016.07.01 08:47:45
@Jankove: Nagyjából összefoglaltad a lényeget. Én mondjuk végigcsináltam kreszt, stb hozzá, forgalomban elsőre megbuktatta, mert csináltam 1 hibát. Amit aztán meg is magyaráztam, hogy szerintem miért bukóhiba. Másodszorra tökéletesen vezettem, a vizsgabiztos viszont várta, hogy lefizessem. Az oktatóm szólt neki, hogy ő is ott van és nagy szarban lesz, ha ezt komolyan gondolja. Viszont ismerek olyat is, nem keveset, aki kapsából lefizetett mindenkit, csak legyen. Egy része közben megtanult vezetni, a nagyja azonban továbbra is paraszt, bizonytalan, abszolúte figyelmetlen. A balesetek jórészt pedig a nem figyelek, indexem nincs, jobbra nem tartok történetből erednek, nem abból, hogy 50 helyett 60-nal megyek, ha a forgalom engedi. Azt max a tárcám bánja. Anyám tipikus női vezető, pl. Nem indokolt, mégis 40-nel caplat, nézelődik, beszél, bizonytalan, zebra előtt lassít, de a gyalogost nem engedi el, stb. Ő az, aki azért nem szenvedett még balesetet, mert körülötte figyelnek. Meg vagyok én, szintén nő, aki pörgősen, ugyanakkor körültekintően vezet. Tanulóra figyelek, az index használata, a jobbra tartás, gyalogos, busz elengedése - ha mögöttem is jön a sor - pavlovi reflex. Aztán eszem a kefét azok miatt, akik számára ezek ismeretlen dolgok.
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság döntésének indoklása megnyitja az utat a poligámia törvényesítése előtt – állítja a Politico magazin. A többségi álláspontot megfogalmazó bírák szerint a "kormányzatnak el kell ismernie a magánszemélyek egymás iránti szeretetét,…..
TaliNaim 2015.07.02 18:52:34
@zobod: igen. Akkor kövessük mindenben a többezer éve leírtakat. Legközelebb, mikor fáj valamid, ne nyúlj fájdalomcsillapítóhoz, a házasságtörőt kövezzük meg, az autót felejtsd el, a demokratikus jogaidról pedig mondj le. Ez így korrekt, nem?
TaliNaim 2015.07.02 18:54:53
@TaliNaim: bocsánat, nem Zobodnak szólt, hanem jzk-nak
Egy józanul gondolkodó ember az igazságot sosem akarja kiszorítani a társadalomból, megbélyegezni vagy stigmatizálni, mégis azok, akik ma tagadják az alábbi tíz mítoszt, gyorsan a "homofób" címkét találhatják magukon. Az Amerikai Családvédelmi Tanács (frc.org) érveit (amelyek…..
TaliNaim 2015.07.02 15:09:32
1. Igen, nem bizonyított, hogy annak születünk. Az sem, hogy nem. Ha a gyerekkori szocializációban keresendő az ok, akkor ma nem lenne homoszexualitás.
2. Hány emberböl lett 200 hetero? Meddig? Milyen áron?
3.800 ember nem reprezentatív. Ha hagyjuk őket, a kár 0%, változtatással 7.1. Szimpla matek.
4. Ok
5.Esetleg nem azért, mert a társadalom úgy viszonyul hozzájuk, ahogy? Bárki bele tud őrülni abba, ha megállás nélkül selejtesnek kiáltják ki valami olyanért, amiről nem tehet.
6.Bioszóra kezdőknek: az AIDS testnedv cserével terjed. Hetero pár óvszert használ, mert nem akar terven kívüli gyereket. Első körben ugyanis ezért használjuk. Meleg férfiaknál a teherbe esés veszélye nulla, ezért erre kevesebb figyelmet fordítanak. Sajnos, így az AIDS kivédése is megbukik. A statisztikai eredmény oka tehát nem a nemi beállítottság, hanem a védekezés hiánya. A kettő véletlenül sem keverendő!
7.Igen, kompetens, saját szülővel a legjobb felnőni. "A homoszexuálisok által nevelt gyermekeken végzett kutatások súlyos módszertani problémákat vetnek fel, de még így is kimutatnak bizonyos különbségeket." Mivan? Ennek se füle, se farka. Kicsit ki kéne fejteni.
8.A megnevezett, pedofil homoszexuális, nem a papok közt keresendő? Na meg 89, tudta a jóég, akkor hányan vallották magukat nyíltanelegnek. Statisztikáknál célszerű azonos időszakot választani az összehasonlításhoz, ellenkező esetben hiteltelen. Mint ez is.
9.Ez eléggé pro érv, nem? Egyébként nem tévhitet cáfol. Diszkrimináció van, elég végigmenni az utcán.
10.Ha így van, így van. Objektív cáfolatot nem tudok rá adni. 10 ből egy, hmm

Üdv,
Egy Hetero Nő
1. A második világháború óta elkövetett egyik legnagyobb tömegmészárlás, a ruandai népirtás során hutu szélsőségesek 1994. április 6-tól július közepéig mintegy 800 ezer tuszit és mérsékelt hutut mészároltak le. 2. Az országot évszázadokon át a tuszi kisebbség tagjai…..
TaliNaim 2015.06.14 11:08:35
@mojoking77: szívemből szóltál
Kemény kritikák özöne zúdult arra az amerikai tinédzserre, aki az auschwitzi koncentrációs táborban készített egy szelfit, majd a twitteren megosztotta. A közösségi oldalon Breanna hercegnőként regisztráló, nemrég érettségizett Breanna Mitchell tweetjét több mint 3700-szor…..
TaliNaim 2015.06.14 10:52:41
@mrbloodbunny: és igen, a lényeget végre kimondta valaki :)
1. 1888 és 1891 között tizenegy prostituáltat öltek meg brutális kegyetlenséggel a londoni Whitechapel negyedben. Legkevesebb öt esetet a Hasfelmetsző Jack néven ismertté vált sorozatgyilkosnak tulajdonítanak. 2. Annak ellenére, hogy – főként a bulvársajtónak köszönhetően –…..
TaliNaim 2015.06.14 09:59:01
@Krisz11: sötétség a köbön, amit beszélsz. Innen is látszik, mennyire ismered a zsidó kultúrát...
„Teljes csend honolt a teremben. Az emberek még a lélegzetüket is visszafojtották” – emlékezett vissza a hatmillió zsidó kiirtásában kulcsszerepet játszó Adolf Eichmann ügyében hozott ítélet felolvasása előtti pillanatokra Gideon Hausner izraeli főügyész. A két bíró…..
TaliNaim 2015.04.17 20:07:04
@gyerekpornó rendező: inkább menj vissza rendezni...
TaliNaim 2015.04.17 20:09:23
@Szúnyog: oké, legyen csak 1. De az egy olyan, aki neked fontos. Majd a végén letagadjuk
TaliNaim 2015.04.17 20:05:20
@HgGina: chanukia, nem menóra, chanukakor, nem karácsonykor. Mielőtt írsz, nézz utána, miröl is, ha már annyira fontos a pontosság
Ma, január 27-én lett pontosan hetven éve, hogy az auschwitzi haláltábor kapui végleg kinyíltak. A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánított napon a 2005-ben elfogadott ENSZ-határozat alapján arra a mintegy hatmillió zsidó, roma, homoszexuális, testi és…..
TaliNaim 2015.04.17 18:06:14
@Guboo: szerintem az ég pimaszpink a fű meg hupilila. Ezért nem csuknak le, mert senkinek sem fáj, senki emlékét nem sértem. Azt mondani, hogy nem volt holokauszt, kb 11 millió ember emlékét és azok családját sértem meg, nem gyengén. 11 millió, ennyi roma, meleg, fogyatékos és zsidó halt bele. Több, mint kies kis hazánk teljes lakossága. Vagy akkor kérdöjelezzünk meg mindent. Trianon? Nem is volt. Szovjet rémuralom, KGB, eltűnt emberek? Kamu. Hol van az egyértelmű bizonyíték? Fotó nem jó, az kamu, filmek dettó, az épületeket csak a kamubizniszesek csinálták, a beszámolók hazugságok. Kb ezt kapja a holokauszt :)
Hogyan adagoljuk be kedvesünknek, hogy csak házassági szerződéssel vagyunk hajlandóak elvenni őt? Előrelátó döntés, hisz ki tudja, mit hoz a jövő és mi lesz 5-10 év múlva. Levélírónk azt kérdezi, te mit szólnál hozzá, ha párod ilyesmivel állna elő?   Ha esetleg nem…..
Kezdem azt hinni, hogy törvénymódosító javaslatot csak olyan kisiparos tehet, aki azon a héten elfelejtette bevenni a gyógyszerét rögeszme és abszurditás ellen. Naponta legalább egyszer sikerül meglepni a Fidesz-KDNP csoportnak agyament ötleteikkel. Mikor az ember azt hinné, hogy nem…..
TaliNaim 2014.11.02 12:40:33
@nick papagiorgo: Teljesen igazad van. Plusz, nem kötelező vasárnap tescóba menni. Aki akarja, intézze hétköznap, munka után, lehetóleg a gyerekkel, aki az oviból, suliból jön és se kedve se türelme hozzá.. Good luck
TaliNaim 2014.11.02 12:46:18
@nyelv-ész: jaja, nyilván az sokkal jobb, mint vasárnap extra pénzért melòzni a goni multinál... aztán majd lesünk, miért fizetünk megint több adòt. Ja, kérem, eddig abbòl kapta a bérét, amit megvettem vasárnap, mostantòl viszont az adómból fizetem. Tuti üzlet
TaliNaim 2014.11.02 12:59:12
@Gwahyr: én anno burger kingben voltam diákmunkán. Ja, ott álltam vasárnap is 12 òrát, mert el akartam menni nyaralni. Ergo volt cél, ezért melòztam, amennyit bìrtam. A tecsóban is van célha az embernek a vasárnapi melòval. Plusz pontosan tudják, mielőtt elkezdenek dolgozni, hogy milyen az a folyamatos munkarend. Cserébe ő pl hétfőn ül otthon és pihen. Ja, és cserébe szabi nélkül tud ügyintézni, mert a sok szerencsés, aki hétfőtől péntekig melòzik, csak úgy tud hivatalos ügyet intézni, ha szabit vesz ki. Ergo a kölkömmel való nyaralás helyett pl az apehban ülök, vagy egyéb, a bürokráciának hála, többnapos kört futok. Ott vannak a vasárnapok, ha kiszámolod. Szabadnap, amit ügyintézéssel, nem pedig családdal töltök-vasárnap, amit melóval, nem családdal töltök.
Dédapáinknak, nagyapáinknak viszonylag könnyű volt. Azt talán még tudták, miképp készül a gyerek, de azt, hogyan születik és milyen a csecsemő, nos, erről kevés fogalmuk volt. Midőn eljött a szülés ideje, áthívták a bábát meg a segítő asszonyokat, ők pedig elbattyogtak…..
TaliNaim 2014.03.10 18:08:47
@sugargiraffusplumps.: a manóba, tényleg úgy kellett volna... Nem is tudom, mit akartunk mi itten a genetikával...
TaliNaim 2014.03.10 18:42:45
@sugargiraffusplumps.: ebben maximálisan egyetértünk. A szülöi státusz nem alanyi jogon jár csak azért, mert ott voltàl, amikor fogamt. Legyél ott minden más pillanatban :)
TaliNaim 2014.03.10 18:47:37
@Emmanuel Goldstein: vagy eszmèletlen humorod van, vagy nagyon más nyelvet beszélünk... Minden esetre ezen könnyesre röhögtem magam XD shalom!
Elegem van a devizahitelesek megmentéséből. Szolgálati közleményként azonnal pontosítok is, mert természetesen józan ésszel nem ellenezhető, hogy a hiteleik visszafizetésével kapcsolatban nehéz - sokszor tragikus - élethelyzetbe került polgártársaink felelősségük elismerése…..