Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dangbird

518 bejegyzést írt és 303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
<<ELSŐ RÉSZ Víz szaladt le a torkán. A Léthé vize: a magzatvíz. Öntudatlan álomba merült.   * * * * * * * * *   - Isten Isten! – szólt szertartásos kórusban apa és a Bandi bácsi. És ittak. A nyolcéves Pali undorodva nézte a két felnőttet. Minek isszák azt a büdös pálinkát? Először…..
<<ELSŐ RÉSZ Aztán a látótere szélén egy szempárt pillantott meg, ami őt nézte meredten...   * * *   Odafordította a figyelmét, és az ukrán partizán arcát látta, rajta a halál iszonyatával. A száj aztán egészen eltorzult, olyan vadállati vicsorba, amelyre ember nem képes. A szemek…..
  Betyár Sándor belépett a kocsmába. A félhomályos helyiség elhasznált, súlyos levegőjében öreg, nehéz vörösborok és vidám, leányos fehérek párája keveredett mindenféle gabonából erjesztett vacak tömények gőzével és acetilt izzadó férfitestek szagával. A középen függő petróleumlámpa alatt három…..
A Játék Neve: Föld Olyan, mintha 2018.12.31 15:14:22
Balázs hazaért a tüntetésről. Letámasztotta a sarokba a Monumen11-zászlót. Megköszörülte a torkát. Rekedtre kiabálták magukat. „Hogy fekszik a túlóra?! Hogy fekszik a túlóra?!” Nameg „Mocs-kos Ördesz! Mocs-kos Ördesz! Gyor-kán takarodj! Gyor-kán takarodj! Tor-kán akadódj!” Bár Balázs még soha…..
Ebben a facebook-központú világban december végén el is felejtettük itt, a blogon közzétenni Szemrád Nándor új videóját...
Utoljára szerkesztve: 2020-08-08 Békés Új Évet Kívánok mindenkinek 2020-ban! Két év szolíd figyelmezés mellett megint hallgatom lassanként az új szerzeményeket, és noha ismét ezzel az emberrel találom meg a témaadóm, a történet a fontos tőle is, tőlem is, nem ő és nem én. Egy gondolat erejéig…..
Sajnos pont december 24-én délután kerítettem sort arra, hogy megnézzem a The Man from Earth című filmet, amiről csak most tudtam meg, hogy Az őslakó a magyar címe (szerintem elég jó „fordítás”, leleményes megoldás). Hogy miért volt ez rossz időzítés, az kiderül a bejegyzés második, bojleresebbik…..
Lehet-e élni olyan vízszintes energiafolyással, amely az én energiatestem körül létezik? Ez átvibrál éteri és finom fizikai testemen, és tulajdonképpen a létezést biztosítja több síkon is. Minden embernek van ilyen, de egészen eltérően alakul, mint nekem. Számomra még ez sem úgy van, mint ahogyan…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gazdaember, annak voltak nyulai. Egy reggelen, ahogy kimegy az ólakhoz, látja ám, hogy az egyik anyanyúl csupa aranyszőrű fiókát ellett! Nosza, mindjárt el is dicsekedett volna velük a kerek falunak, hanem azt mondja az asszony: Ne szóljunk felőle, a…..
A téma túl kényes ahhoz, hogy szájbatalpalót csináljak belőle, főleg, hogy nem akarok beállni a negyvenes szingli „párkapcsolati tanácsadók” sorába. Még ha nem is vagyok negyven, de afelé járó, elvált férfiként hiteltelen azt sugallni, hogy majd én megmondom a nagy megmondást. De szeretném azokat a…..
dangbird 2019.08.21 08:00:32
@borig92: A neten sajnos ez a megszokott módja a konfliktuskezelésnek. Az emberek itt élik ki a frusztrációikat, agresszív hajlamaikat. Tomcat mondogatta annak idején, hogy netpassport, ne lehessen névtelenül beírkálni mindenhova, és akkor nem lenne ez; én ezt már akkor hülyeségnek tartottam, és lám, a facebook elhozta, hogy a legtöbb ember névvel, arccal ír hozzászólásokat, ez mégsem vált visszatartó erővé.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ha megjegyzés nélkül, csak úgy simán teszi be a videót, akkor milyen hozzászólások érkeztek volna...
dangbird 2019.09.27 08:50:07
@mdavid626: Nyilván nem itt fogom kifejteni, hogy milyen problémák voltak a házasságomban. Mármint minek lesz folytatása, a házasságnak? :) Vagy a blognak? A bejegyzésnek?
dangbird 2019.11.13 10:09:06
ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/amikor_nem_fogadjuk_el_a_ferfi_es_no_kozotti_kulonbozosegeket_akkor_eselyt_sem_adunk_arra_hogy_megertsuk_es_tiszteletben_tartsuk_egymast

"Amikor egy nő azt mondja, hogy „te sosem figyelsz rám”, akkor valójában azt szeretné, hogy a férfi ugyanilyen érzékeny legyen az ő non-verbális kommunikációs jeleire, mimikáira, hanghordozására, sóhajaira, és egyéb gesztusnyelv üzeneteire. A nő, ha tisztában lenne a nemek közti eltérésekkel e tekintetben is, akkor nem kérne ilyet. Nem várná el, hogy a férfi szavak nélkül megérezze rejtett, ki nem mondott elvárásait, vágyait, kívánalmait. A férfi ilyenkor jogosan azt vágja a nőhöz, hogy „nem vagyok gondolatolvasó”. És milyen igaza van. Ő nem érti az elejtett célzásokat, azok csak idegesítik, frusztrálják őt, a férfi közvetlen módon kommunikál, ha a nő akar valamit, vagy problémája van, akkor ki kell mondania, és egyáltalán nem mindegy, hogyan.
(...) Amikor a nő azt mondja: „semmi bajom”, valójában megint csak azt szeretné, hogy a férfi tehetségesen olvasson gondolataiban, vagy faggassa tovább, hogy végre kiönthesse a szívét, mi bántja. A férfi olvasatában azonban a „semmi” a napnál is világosabb üzenet: „hagyj békén, majd megoldom egyedül”. Legyen úgy, és a férfi cselekszik, visszavonul, ahogyan szíve hölgye parancsolja."
„- Egy egész generáció gondolkodását kellene megváltoztatni. Nemcsak a számítógépekről, hanem arról, hogy Magyarország nincs kizárva a világból. Nálunk is megtörténhet bármi. Most képzelje el, hogy a Terminátor 1984-ben nem Los Angelesben jelenik meg, hanem Budapesten. Mondjuk Kőbánya-Kispesten,…..
Sokat írtak és írnak ma is misztikusok, nomeg filozófusok egyaránt a determinációról, amely meghatározza a lények sorsát Földünkön. Én magam is vallom, és hiszem az eleve elrendeltetést, nomeg a karma – nem túl igazságos – hatását. Előző írásaimban elemeztem is a karmát, de most inkább a…..
Sokszor látok személyes horoszkópokban olyan konstellációkat, melyek nagyon súlyos, sorsszerű terheltségre utalnak. Asztrológusként jónéhány kollégával beszélgettem már erről, drámai sorsokat elemezve. Az általános vélemény sajnos az, hogy mindenki karmájának megfelelően kap sorscsapásokat és…..
„A lemúr lények a galaxis legkiválóbbjai közül jöttek, és komoly elismertség övezte őket Tejút-szerte. Nem mindenki jött ide közülük, hiszen egy csapat hátramaradt. Hogy honnan érkeztek, valódi tartózkodási helyük nem publikus azonban. A Nap már létezett, de sokkal nagyobb volt, és mai formáját…..
Sea problémákról panaszkodott, s ezek oldásaképpen próbáltunk egy regressziót. Érdekes dolgok jöttek felszínre tudata mélyéről. Egy részét megírtam, mert úgy éreztem, hogy néhány érdekes tényt vagyok képes közvetíteni. Tudni kell, hogy Sea rengeteg alkalommal látott a közelmúltban szörnyűségeket…..
Szemrád Nándor asztrológus és okkult kutató eddigi két kötete (Szabadítsuk fel a Földet! valamint Harc a Földért) felkavarta a hazai ezoterikus közeg állóvizét azzal, hogy olyan tényeket közölt a nyilvánossággal, melyeket írásba foglalni azelőtt nem sokan mertek. Ezen könyvek ma már…..
Vasárnap robbant a bomba: Mark Zacharoff, a Cru$Her alapítója bejegyzést tett közzé 3Dlogján. Teljes alakos volt a videó: lábán tízsoros katonai bakancs, harisnya, fölötte miniszoknya, felsőtestén zakó, blúz és csokornyakkendő, arca kisminkelve, kopasz fején baseball-sapka. És rövid beszédet…..
Tisztelt blogolvasók és érdeklődők! Most már tudható, hogy harmadik könyvem, az Emberek, Idegenek és Háttérhatalom augusztus folyamán mindenképpen megjelenik! Érdekes és izgalmas olvasmány, talán annak is tudok újat mondani, aki nálam jobban ismeri ezt a témát, és követi David Icke vagy Franz Erdl…..
A Játék Neve: Föld 2019 2019.02.03 20:14:23
Kedves olvasók!   Ez is eljött. 2019 van. Lassan tíz éves lesz a blog – az előd 2012 Blogot is számítva, persze. Úgyhogy lehet kezdeni tippelni, fogadni, sőt, szavazni is! Igazam lesz a 2019-es kamu idegen támadással kapcsolatban, vagy nem?    Bár abban igazam lett, hogy 2012-ben nem lett…..
dangbird 2019.04.23 10:45:58
@arda: Vanga az 1930-as években kezdett jósolni, a '40-es évekre már eléggé ismert volt (a bolgár cár is felkereste).
Ez a technológia már akkor is létezett?
(Arról nem találtam semmit, hogy hangokat hallott a fejében, vagy egyáltalán nyilatkozott volna arról, hogy hogyan jósol.)
dangbird 2019.07.13 14:02:12
@dangbird: Az említett nagybejegyzés 86.42%-a elkészült.
Holnap délig közzéteszem. Nem szájbatalpaló. Felszínkarcoló. Kényes témában.
Korábban is írtam már egy zsummogást a magyar nyelv idegen szavakkal feltöltődéséről, most egy építő javaslat keretében teszem meg ugyanezt. Mert borzadva hallom és olvasom a rengeteg idegen szót a hétköznapokban beszélt-írott magyar nyelvben, sőt, még a könyvekben, cikkekben, tévéműsorokban…..
Tisztelt olvasók, barátok és érdeklődők! A 2019-es év hátralévő szakaszában, az év végéig megjelenik harmadik könyvem. Érdekfeszítő olvasmány lesz – bár sokaknak ismétlés, hiszen gondolataim jórészt ismerik a blogról és a Szabadítsuk fel a Földet című, már megjelent könyvemből. Mégis, akit érdekel,…..
Kedves olvasók! Tudom, hogy régen írtam, és már nem is ígérek semmit. "Lezárni" nem fogom a blogot, de aki azt reméli, hogy a korábbi irányvonalat felveszem újra, csalódni fog. Gyakorlatilag az alaptémában leírtam, elmondtam mindent, és már nem csak én, hanem sokan mások, ismert és kevésbé ismert…..
dangbird 2018.05.13 10:20:21
@KisMókus: Gyurcsány felé is ugyanilyen pillantásokat küldenek. Ez programozás.
dangbird 2018.09.20 10:35:46
@Laco78: Az "ötösség" ellen nincs orvosság, mindig az leszel. Az önismeret fejlesztés többnyire légvárak építésébe torkollik az ötösnél, de azért lehet próbálkozni. A legtöbb, amit tenni lehet, az a hatos szárny erősítése: megpróbálni minél higgadtabb, racionális, minden irányból megközelítő módon elemezni a dolgokat, főleg saját magad és mások viselkedését.
dangbird 2019.06.04 13:54:30
@Niké88: akkor egy rendszerré lehetne gyúrni a kettőt. Nincs ilyen összefüggés.
Újabb előadás videó. Csak fejlődök azért. A tíz éve vásárolt, szalagos SD kamerát lecseréltem mozgó alkatrész nélküli, FullHD-t tudó eszközre (mobiltelefon). Azért csak 720p, mert egyrészt így is takony (valami zajszűrőt tesz rá az android, aztán próbálja visszaélesíteni?), másrészt marha nagy a…..
A Játék Neve: Föld Tíz év 2019.02.24 20:16:49
  Kedves olvasók (és nézők és hallgatók)! Ez is eljött. Most hétvégén tíz éve, hogy elindítottam a 2012 Blogot az egykori blogol.hu szerverén, aminek a folytatása lett aztán a Játék Neve: Föld blog. Sajnos a szolgáltatóváltás miatt nem tudok pontos adatokat, de nagyságrendileg kb. 300 000…..
dangbird 2019.03.09 18:15:05
@spike_spiegel: Igen, több különböző okból.
dangbird 2019.03.11 14:32:01
@spike_spiegel: De sajnos lemaradtál, velem és mindenki mással együtt is. Bár én tudom, hogyan folytatódott volna a történet. Van egy 13 oldalas szinopszis, bár ebből csak 2 oldal a történet, de aki kéri, annak átküldhetem, egyéb háttéranyagokkal együtt: sorakozó, fejlődött alakzat, hálóterem fekvésrend, tantermi ülésrend, ceruzával rajzolt térkép...
dangbird 2019.03.22 20:17:19
Kedves "Zombi Papa"!

Én nem álltam a Jobbik mellé. Bizonyos mértékig szimpatizáltam a mondanivalójukkal (ahogy mondták, azzal már kevésbé). Abban a politikai helyzetben úgy tűnt, hogy sok embert ezzel lehet megszólítani. Aztán a Jobbik-lufi kipukkadt, annyira hajtottak a szavazatokra, hogy már ők sem képviseltek következetesen semmit, hanem mindig azt mondták, amiről úgy gondolták, hogy a szavazóik hallani szeretnék - mint a többi párt, főleg a "jobboldalon".
Beszéltem róla előadásokban, hogy mit kéne csinálni, egyelőre az "ébresztésnél" tartunk (nem annyira szeretem ezt a fellengzős szót), de igazából meg kell várni, amíg az embereknek elegük lesz, és felállnak, hogy ez így nem mehet tovább. Szerintem ez most már néhány éven belül el fog jönni, főleg ha tényleg beerősít majd a "lopakodó diktatúra". Addig is "hinteni kell az igét", nyugodtan, higgadtan érvelve, de a vitáktól (az értelmes vitáktól) sem félve.

A mindenható Google szerint No results found for "Magyar Út és Élet Mozgalom". De kismillió ilyen szerveződés van már, ami egyáltalán nem baj. Köröket kell csinálni, és nem megpróbálni beállítani mindenkit egy zászló alá, az nem fog sikerülni, mint már láthattuk, és csak ellenségeskedés lesz belőle, hogy "mi vagyunk a még igazabb és még magyarabbak", főleg egy olyan országban, ahol mindenki mindig mindent jobban tud mindenkinél. A "baloldal" rommá koptatta a tolerancia szót, de tényleg erre van szükség. Határozottan kell kiállni a véleményünk mellett, de akkor nem berágni másokra, akik ugyanezt teszik, és az ő véleményük más. Persze a szólásszabadság egy kétélű fegyver, könnyű vele visszaélni, hazudozni, manipulálni. A rendszer által olyannyira propagált individualizmust kell a rendszer ellen fordítani: nem lesz világmegváltó nagy forradalom, a "forradalom" az egyének szintjén kell, hogy megtörténjen most. És csak lassan tud.