Regisztráció Blogot indítok
Adatok
claudiopolis

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komárom-Székesfehérvár, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred, Lajosmizse-Kecskemét A Kötött pálya úgy értesült nem hivatalos, de megerősített forrásokból, hogy napokon, heteken belül öt olyan vasútvonalon indulnak meg ismét a személyszállító vonatok, ahol a Bajnai-…..
  Ma egy tanfolyam reális ára 130-150 ezer forint. Aki 50-60 ezerért hirdeti az oktatást, biztosan trükközik, ennyiből még a költségeket sem lehet kigazdálkodni. Vélemények az azonos című írásunkról...
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
Szerepelt már linkként a blogban az itf.hu. Fiatal vasúti szakemberek hozták létre, akik úgy vélik, végre meg kellene csinálni Magyarországon is az országos integrált (tehát nemcsak a vasútra, hanem a busz- és a vízi közlekedésre is kiterjedő) ütemes menetrendi rendszert (az…..
Ezidőszerint az EU-ban alighanem csak Görögország kreténebb hazánknál, és ez alighanem igaz a nemzeti vasúttársaságokra is. Viszont a görögök elhitették a világgal, hogy ők Homérosz és Periklész népének leszármazottai (pedig antropológiailag sokkal inkább derék délszláv…..
Tartósnak bizonyult a kerékpárok fölénye Amszterdam mindennapi járműhasználatában. Legalábbis van már olyan összesített adat, amely szerint a bringázás veri az autózást. Az amszterdamiak ugyanis 2005 és 2007 között egy átlagos napon 0,87 alkalommal szálltak kerékpárra, és…..
Néhány hete egyértelmű jelei vannak, hogy valami készül a XIII. kerületi Gogol utcában, a napokban azonban a végső fázisba került az új bicikliút, illetve biciklisáv kialakítása. A Lehel tér és a felső rakparton futó bicikliút között készült most el egy összességében…..
claudiopolis 2009.06.10 14:26:00
Pár hete volt itt a blogon egy pozitív sztori. Olvasónk elhagyta a csomagját, amit a MÁV dolgozóinak segítségével meg is talált. A BKV-figyelőn is volt már több ilyen észrevétel. Az utas felhívta a BKV-t, akik kapcsoltak egy diszpécsert, aki kapcsolatba lépett a villamosvezetővel.…..
Ma délelőtt levelet kaptam Dr. Fodor Gábortól, az SZDSZ elnökétől. Hozzám hasonlóan valószínűleg mind a kétszázezer+1 iwiwes ismerősének elküldte az elnök a szavazásra hívó levelét, ezért a válasz is több lehet, mint magánlevél. Az egyszerűség kedvéért itt teszem…..
Olvasónk nem mutatta fel a jegyét a kijáratnál, mert a kaput őrző személy háttal állt neki és telefonált. Gondolta elsétál mellette, nem bányássza ki táskája aljáról a jegyet azért, hogy utána rá se nézzem az „elfoglalt” őr. Alig, hogy elment mellette, kezdődött…..
claudiopolis 2009.05.28 12:19:17
A Budapest-Miskolc vonalon Hort-Csány állomáson ma délután meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a 80-as vasútvonalon mindkét irányba leállt a forgalom, várhatóan estig nem is áll helyre. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon baleset történt ugyancsak délután. Egy autós…..
claudiopolis 2009.05.25 18:08:43
@sovesztomesz: szerintem pont fordítva van. a vasút abnormális működésének sokkal inkább az egyszerű vasutas az oka, mint a felső vezető. sajnos nem szeretünk dolgozni... azt a szemléletet kellene megváltoztatni, hogy a munkavállalót a cég sikere motiválja és ne az ő kényelmes munkavégzése.
claudiopolis 2009.05.25 18:11:40
@sovesztomesz: felsővezető legyen a talpán aki 30 ezer vasutas mentalitását egyik napról a másikra megváltoztatja
claudiopolis 2009.05.25 19:09:00
@sovesztomesz: ja, ebben igazad van. én bízom benne, hogy van visszaút, az utóbbi években elkezdődött valami, pl. az elővárosi járműveik fele hamarosan le lesz cserélve és halad a vonalak felújítása is. most, hogy megépült az autópályahálózatunk, és hogy az EU 90%-át állja a vasúti fejlesztéseknek, hamarosan beindul a dolog. viszont azt, hogy a dolgozókat hogyan neveljük át, arról fingom sincs...
A farok csóválja a kutyát, saját farkába akasztják a hóhért! Jézus Mária! Durvul a kampány! Nagyon, és nem kicsit! Már épp kezdtük megunni, hogy gúnyt űzzünk minden egyes magyar EP-képviselő angoltudásából és jellegzetes akcentusából, amikor kaptunk még egy elég erős…..
Hehh. A Bartók Béla sem feneketlen kút.... Tisztelt MÁV-Start Zrt,   Elégedetlenségemet szeretném kifejezni és panaszt kívánok tenni a 2007. 12. 09-én, 17:27-kor, Győrből induló 45-ös számú Bartók Béla EC vonattal kapcsolatosan. Személy szerint vasárnaponként, a 17:22-es…..
Új MÁV blog Kultúremberek 2007.12.11 07:21:00
Már nem a kuki, meg a szeretlek rozi a menő. Fikázzatok eszdéeszt!Szia!Ma reggel (2007.12.09.) lőttem a képeket ahogy felszálltam a 8510-es vonatra (első vonat Székesfehérvár felé tőlünk). Utolsó előttinek volt besorozva a kocsi. Nem a firka politikai töltetéről van szó, hanem…..
Új MÁV blog Eltérő menetidő 2007.12.11 14:17:24
Lehetséges, hogy forgalmi okok játszanak az alábbi anomália esetén közre, de azért érdekes:) Képek hajtás után Ciao! Elvirán találtam ezt az érdekességet. Vajon miért tart tovább ugyanazt az utat megtenni az egyik vonatnak, mint a másiknak? A menetrend szerint még csak nem is…..