Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marciellino

2 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert az emberséget nem kilogrammban vagy fontban mérik. Mert én sem szeretném, hogy azonosítsanak másokkal, akik vékonyak, mindössze azért, mert vékony a testalkatom, holott ez nem tesz jobb vagy rosszabb emberré. Mert tudom, milyen érzés barátok nélkül tengődni, és követelem az…..
Marciellino 2013.11.21 13:48:53
@PeterSchöffer: A zseniális kommentre azóta válaszoltam.
Sziasztok! Újabb problematikus témát hoztam, ami az evés. Ezen tárgykörben nemcsak a kövér ellenesség a gond, hanem vastagon szexizmus is párosul mellé. Miért is? A nőktől a mai társadalom elvárja, hogy csak csipegessenek az ételből. Ne egyenek túl sokat, és az is saláta…..
Marciellino 2013.11.19 18:50:33
@Noisy Suzy: Ha nem másoknál akarnál imponálni, nem azzal foglalkoznál, kin röhög a fél internet (mások), és ha boldog lennél, nem éreznéd égető szükségét, hogy más blogját teletrollkodd és a sajátodban oltogasd, csak mert nem hatja meg őket a kövérfóbia társadalmi elfogadottsága. Kár lenne vitatnod mindezt, bár nyilván nem fogod, hiszen te nem vitázol olyanokkal, akik annyira szánalmasak, hogy nem értenek egyet VELED. :O Kivéve, hogy már megtetted. :D
Marciellino 2013.11.20 22:53:59
@Noisy Suzy: Komolyan, akármennyire szemét módon viselkedsz, mivel ismerem ezt az attitűdöt (a társadalmi csoportomon belül én jobb vagyok "a csúnya átlangál", mert ugyanúgy lenézem a többieket, mint azok, akik nem tartoznak bele, hogy ettől legyek jó fej a szemükben), és toleráns ember vagyok, ha hiszed, ha nem, szívből jövő jó szándékból mondom, hogy sajnállak, amiért képes vagy így megalázni önmagad (vagy mert hazudsz önmagadnak, vagy mert elnyomod a valódi érzéseidet, mert félsz szembenézni velük). Kívánom, hogy rájöjj, hogy mik a valódi emberi értékek (ha szerinted ez a vékonyság vagy a diéta, meg is van a probléma egy porciója), és olyan harcokat vívj, melyeknek diadala nem holmi délibáb. Sosem késő.
Némileg OffTopic, hogy láttam a blogodban a homofób kommenteket, amelyekre helyeslő válaszokat adtál. Meleg emberként megjegyzem, hogy gusztustalan, hogy egyáltalán érvként van képed használni a homoszexuálisokat, akiknek "sértő", hogy az ellenük irányuló diszkriminációt bárki párhuzamba hozza a külsőn alapuló előítéletekkel. Szégyelld magad, de nagyon.
De ezen túllépve - felnőtt attitűdnek hívják - még mindig kívánom Neked, hogy túljuss a tagadás és a rajtad lecsapódó agresszió nálad nagyobb igazság- és önérzetű - bátrabb - embereken való levezetésének infantilis korszakán és egy nap őszinte mosolyt képzeljek el, ha Rád gondolok, nem pedig egy keserű, elveszett arcot.
Marciellino 2013.11.21 09:04:24
@Jóravaló fiatalember: Téves, hogy az itt hozzászólók közül senki se írna olyan kommenteket, amiben lenézően beszél a kövérekről (I mean, olvasd már el, miket írtok), egyébként pedig arra utaltam, hogy igenis gyerekes - és NS esetében önalázó - húzás egy külön posztot írni egy blogban, amiben egy másikat aláz. Ez ugyebár visszafelé nem történt meg, ha megfigyeled, nem készült "Miért szemét r****c Noisy Suzy" bejegyzés és nem is fog. Ez még mindig nem fogyiblog, szimplán azért készül, hogy megmutassuk: van, aki nem ért egyet a fizikai állapoton alapuló előítéletekkel, és meg is mer szólalni. Hipokritázol és a szabatosabbnál is szabatosabban fogalmazol, de közben marhára - és szerintem szándékosan - nem törődsz a blog lényegével - se te, se a többi jóravaló.
Az pedig, hogy csak önmagasztalást látsz a szavaimban - amiket mellesleg nem neked írtam, de örülök, hogy elolvastad -, mutatja, mennyire tagadsz, hárítasz. Én valóban jó szándékból írtam, amit írtam, mert jobb vagyok annál, mint hogy mások fejlődését direkt szabotáljam. Szerinted azzal már fejlődik, hogy fogyózik. Áldásom rá és hajrá, de ettől még énszerintem nem oldódnak meg a gondjai. De ha még így is gondolja, ne fröcsögjön tele egy lelki fejlődésről íródó blogot a rosszindulatával, az ugyanis alávaló dolog. Ha nem tette volna, nekünk se lett volna alkalmunk elmondani a véleményünket a viselkedéséről.
Ja és vizsgáljam felül a hozzáállásomat, ami a jóindulatra és az elfogadásra épül, mert egy mű-homofób és egy ismeretlen jóravaló fiatalember szeretné, ha ez a blog "ha kövér vagy, nehogy boldog legyél"-féle fogyipropaganda lenne? Vicces vagy.
A címben szereplő két szó a társadalom nagy része szerint kizárja egymást. Ez nem más, mint ordas hazugság. De kezdjük az elején. Sok dagadtfóbiás hozzászóló azzal indít, hogy ő csak az illető egészségéért aggódik, milyen rossz lesz neki a felsorolt hatvan problémával…..
Marciellino 2013.08.31 18:43:48
@Ágnes4060: Valakit elítélni, amiért nem sportoló típus és az átlagnál nagyobb az étvágya, na az a hülye viselkedés. Az pedig, hogy minden egyes kövér emberről azt hiszik az emberek, hogy tudják, milyen életet él - mert nem mindenki fejére van tetoválva egy blog, ahol önként elmeséli -, pláne előítélet. Ami pedig ostoba dolog, ennyi. Nem tetszik a túlsúly? Oké. Beszólogatsz, megkeseríted a túlsúlyosok életét és beleütöd az orrod a dolgukba? Nem oké.
Marciellino 2013.08.31 18:43:48
@Ágnes4060: Valakit elítélni, amiért nem sportoló típus és az átlagnál nagyobb az étvágya, na az a hülye viselkedés. Az pedig, hogy minden egyes kövér emberről azt hiszik az emberek, hogy tudják, milyen életet él - mert nem mindenki fejére van tetoválva egy blog, ahol önként elmeséli -, pláne előítélet. Ami pedig ostoba dolog, ennyi. Nem tetszik a túlsúly? Oké. Beszólogatsz, megkeseríted a túlsúlyosok életét és beleütöd az orrod a dolgukba? Nem oké.
Marciellino 2013.09.02 11:57:36
@Noisy Suzy: Az orvostudomány gondolom csodának könyvelné el, hogy mivel beteg vagyok, hetek óta nem mozogtam egy percet sem, viszont eszem mint állat, konkrétan az imént toltam be a szülinapi tortám (nem, nem diétás) több szeletét reggelire (nyugodtan köpködjetek le érte online, ha titeket az tesz boldoggá, nekem elég volt a torta :D), ehhez képest még mindig tök ugyanúgy nézek ki, mint egy hónapja, amikor hetente többször futni jártam, mert jó idő volt és nem is voltam épp gyógyulás alatt. Meg a barátnőm, akinek kb. a hobbija a műkajaimádat, és olyan vékony a karja gyerekkora óta, mint egy bot, és soha egy deka "túlsúly" nem került rá, ő is bizonyára valami földönkívüli. Fel is keresek egy újságírót, hogy eladjam a sztorit.
És ja, ha "sértő" lenne, hogy elmondják, hogy a fatfóbia és a homofóbia ugyanolyan ostoba és felszínes attitűd - mert az -, akkor lenne problémám, mégpedig hogy egy seggfej vagyok. :D Szar, hogy valakit azért bántanak, amiről nem tehet - meleg vagyok, szerintem tudom, miről beszélek -, de nehogy már ez azt jelentse, hogy ezek után tök oké olyasmiért bántani valakit, amiről tehet. (Logikából elégtelen.) Miért lenne oké? A kinézet alapján ítélkezni igenis gáz. És nem csak a kinézet, de könyörgöm, evés meg sport? Ez pont annyira okos, mint lenézni a takarítónőt meg a pincért, mert az nem olyan jó foglalkozás, mint azé, aki szarrá keresi magát egy manageri állással. Hallottátok már, hogy "aki kedves hozzád, de a pincérhez nem, az NEM kedves ember?" Na, erről van szó.
Noisy Suzy, csak annyit mondanék még, hogy minden válaszod egy klisé, amiben próbálsz nagyon szarkasztikus lenni, ezzel palástolva mondataid tartalmának, ezen belül a "lereagált állításra" való tartalmas reflexiónak teljes hiányát. A blogodban pedig összevissza beszélsz (azon röhögtem fel, amikor leírtad, hogy itt le lett rasszistázva a fatfóbia, wtf, pár fogalom még nem tiszta, úgy látom), a blogíró hölgynek pedig le a kalappal, hogy milyen részletesen és türelmesen válaszolgatott a fröcsögésedre, ami tele volt kamuval és rosszindulattal.
Az pedig, hogy tudatosan lélekroncsoló dolgokat sulykoltok jó sokáig - nyilván nem volt jobb dolgotok -, aztán amikor már az illető kiborul, mert a türelme elfogyott és valószínűleg szenved, mint állat, elkezdtek azzal érvelni, hogy milyen alpári - egyszerűen szánalmas és hihetetlenül gusztustalan a részetekről.
Újabb ötletek divatos öltözködéshez. :) Akár egy szexis estéhez, akár egy beöltözős mulatsághoz, akár hétköznapokra. Válogassatok örömmel! ..
Marciellino 2013.09.02 10:54:08
!
Ez egy felsorolás lesz a vékony privilégiumokról. Az írást átvettem, de mivel egyetértek vele és fontosnak tartom felhívni a figyelmet a problémákra, Marciellino lefordította, hogy itt is megoszthassam. (Eredeti…..
Marciellino 2013.08.20 20:54:39
@Noisy Suzy: Szerintem meg ne hagyjuk, mert őket is ledisznózzák az utcán. Mindenkiről szó van itt, nem százalékokról.
Szerinted a mozgásszegény életmód és a "helytelen táplálkozás" az mindig rajtad múlik? Komolyan azt hiszed, hogy egy gyerek úgy nő fel, ahogyan akar, és nem függ a környezetétől, az emberektől, a pénzügyi háttértől és még sorolhatnám?
Marciellino 2013.08.20 21:25:46
@Noisy Suzy: Attól, hogy vega vagy, nem kell abból kiindulni, hiszen sokan nem azok. Egy daginak azt mondani - de akárkinek -, hogy hé, a vegaság megold mindent, mondjuk úgy, hogy értelmetlen. A szegénységet és az egyéb környezeti behatásokat kifogásnak nevezni pedig mindig marha egyszerű.
Mellesleg ki mondta, hogy aki kövér, az csak mirelitet eszik, nem főz és nem mosogat? Kissé elrugaszkodtál.
  Helló mindenkinek!A blogíró hölgy az egyik legjobb barátnőm, akit pont olyan alakkal és pont annyi kilóval szeretek, ahogy éppen van. Segíteni akarok megmutatni Neki és Nektek - mindenkinek -, hogy igenis sok elfogadó ember él a nagyvilágban, aki nem értetlenkedik, kezel…..
Marciellino 2013.07.28 23:56:24
@fat.acceptance: Azt hiszem, nem tudok vitatkozni a kommenteddel. :D
Marciellino 2013.08.14 23:18:07
@Sadist: Minden egyéb tényezőtől függetlenül elutasítom az elméletet, hogy ha valaki nőként tekint egy nőre, csak a szextárgyat láthatja benne. Attól számít valaki vonzó nőnek, ha "megdugnád"? Csak mert szerintem az anyám, a nővérem és sok barátnőm is mind ízig-vérig nők, és őket sem "dugnám". Az, hogy már itt a kommentekben is leírták, persze pejoratívan használva a szót, hogy buzi vagyok, még mellékes.
Marciellino 2013.08.14 23:18:07
@Sadist: Minden egyéb tényezőtől függetlenül elutasítom az elméletet, hogy ha valaki nőként tekint egy nőre, csak a szextárgyat láthatja benne. Attól számít valaki vonzó nőnek, ha "megdugnád"? Csak mert szerintem az anyám, a nővérem és sok barátnőm is mind ízig-vérig nők, és őket sem "dugnám". Az, hogy már itt a kommentekben is leírták, persze pejoratívan használva a szót, hogy buzi vagyok, még mellékes.
Nyugodtan írjatok. Jöhettek, ahányan csak akartok. De nem számít, amit írtok. A testemet tisztelem, mert ez az egy van. Ebben élek, ezt használom. Ezért szeretnem kell. Bárki, aki mást mond, nem számít.  Írhattok bármilyen csúnyát, degradálót, vagy kioktatót, az nem…..
Sziasztok!Hányszor hallottuk vagy olvastuk már, hogy mi előnyös egy kövér nő számára és mi nem? Bizony, én sem tudnám már megszámolni...  Törd át a magazinok korlátait! A stílus nem méretfüggő. Viselj nyugodtan (főleg negyven fokban) forrónadrágot, testre simuló…..
Marciellino 2013.08.11 08:24:11
A közfelfogásról egyetlen dolgot lehet biztosan állítani: változik.  A közfelfogás szerint kövérnek lenni rossz és egészségtelen. Persze ilyenkor nem veszik figyelembe, hogy nagyon sok más minden lehet rossz és egészségtelen. A kövér ember biztos beteg és rengeteg…..
Marciellino 2013.08.03 11:58:18
<3
Manapság egyre többet találkozom ezzel a hozzáállással. Megvetik azt, aki nem szeret sportolni, akinek nem az a fő hobbija, hogy izzad 1-2 órán keresztül. Nem értem, miért ez a lenézés, miért ez az ellenszenv. Attól, hogy nekem más a hobbim, más dolgokat szeretek csinálni, miért…..
Sziasztok!Furcsa embercsoportról szól ez a bejegyzésem. (Igen, én még embernek nevezem őket is... Humánus vagyok, nem?)Érthetetlen számomra, hogy egyesek hogy tudják magukat sértve érezni attól, ha egy kövér ember megjelenik az utcán, a strandon, munkahelyen, bárhol.  Nem…..
Szeretem magam.Szeretem a tökéletlen testemet.Szeretem a felemás hajamat.Szeretem a keskeny szemeimet.Szeretem a nagy orromat.Szeretem a striás mellemet.Szeretem a hájas, vastag karomat.Szeretem a nagy, lógó hasamat. Szeretem a hurkás hátamat.Szeretem az úszógumis derekamat.Szeretem a…..
Marciellino 2013.07.11 18:21:44
Hogyan legyen strandkész tested?1. Legyen tested.2. Menj ki a strandra! ..
Marciellino 2013.07.08 23:26:43
A hozzászólásokra itt reagálnék annyival, hogy megpróbálom röviden elmesélni a történetem. A helyzet az, hogy 16 évesen, mikor megvolt a megfelelő baráti támogatottságom, életmódot váltottam. Elhagytam minden cukros és fehér lisztes kaját. 35 kg-t fogytam. Úgy bizony.…..
Marciellino 2013.07.08 12:30:04
@PoniLoW: Nem kell magadból kiindulni, nem az egész társadalom intoleráns és elvakult, hogy holmi testalkat alapján ítélkezzen mások felett. Azért, mert itt is furcsamód pont a kirekesztő gondolkodásúak érnek rá a leghosszabb alázó kommenteket fogalmazgatni és ők a leghangosabbak mindenhol, még az alázatos, csendes, elfogadó emberek is itt vannak.