Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ED_a_ló

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2003.08 havi 1.9 pdtdi 131 le. VW Golf IV 1.400.000 ft Sportkivitel, kagylo ülések, 6gangos válltó, gyari sportfutómű. Vezetett szervízkönyv + a munkalapok is!!! Makulátlan belső, es majdnem makulátlan külsővel( egy kavicsfelverodes) sötétmetál kék az autó. Csak papírozni kell es…..
ED_a_ló 2015.05.04 20:15:33
@TaaT: A minden bizonnyal földönkívüli származású érdeklődőnek egy olyan ventilátorra lenne szüksége, amelyen bármilyen szín (szit=szín) világít. Arra gondolhatott, hogy legyen a ventilátor minden sarkán egy-egy RGB LED. De hogy a színek közötti váltás megvalósítását hogyan képzelte el, azt már nehéz lesz kiszedni az érdeklődőből, látva a nyelvi inkompatibilitást.
ED_a_ló 2015.05.04 20:22:12
@WLaci: Inkább felső 50%-ról beszélhetünk. Hogy ez most azt jelenti, hogy a magyar autók javultak, vagy a nyugatiak romlottak le, azt nem kezdem itt el elemezni.
ED_a_ló 2015.05.04 20:26:09
@Zo HUN: Már csak az a kérdés, hogy keresi-e már az eredeti gazdája azt a boxstert, vagy van-e valami irdatlanul költséges baja, netán két fél autóból lett összerakva?
Belsőség Heti merítés 2015.04.26 09:22:56
Kis fehér nyuszi nagyot ugrik! Olyan autót szerettem volna amiből alig van, koránál és típusánál fogva is, sokan lebeszéltek terveimről, de nem hagytam magam... Gizi - az OROSZ technika átka Ajtózárak tönkrementek, a hátsó ajtó lakattal volt lezárva. Oldalsó ajtó…..
Belsőség Heti merítés 2015.04.12 10:11:19
Kényelmes pénztemető Egy ismerősöm mondta, amikor megvettem, hogy készüljek fel, mert mindig valami hibajelző fog világítani az autóban. Hát igaza lett! Relax avantgard módra Szerintem rendben lesz a bringa az elkövetkező 10 évben, hacsak valamilyen elektronika meg nem…..
ED_a_ló 2015.04.12 13:09:54
Azt sajnálom, hogy nincs ma Jaguár (a kedvencem). Lehetne legközelebb? Vagy más, különleges autók?

@totál kár: Nem nem! Azért vittek Magyarországra ennyi használt bmw-t, mert az autósmagazinoknál folyamatosan téma a bmw. Reklámozzák, hogy használtan is milyen jó. Az autósmagazinok keltették fel ennyire az érdeklődést, terelték az embereket a bmw felé, és most ugyanazok gúnyosan panaszkodva emlegetik, hogy mennyi használt bmw-t importáltak.
ED_a_ló 2015.04.12 13:45:39
@nick papagiorgo: Te már csak tudod, ki miért vesz olyan autót, amilyet. Ismerek személyesen több bmw vevőt és én tőlük tényleg tudom, hogy miért vették. Azért, mert azt olvasták, vagy azt tanácsolták nekik, hogy azt kell venni, mert tartós és minőségi, elfogadható áron.
Ezek után azt gondolom, hogy az ilyen szarkasztikus gunyoros megjegyzéseket róluk az irigység (ami úgyis letagadott) szüli. Nem ők, a bmw-sek gondolják ezt, hanem én, az angol autó párti. Ha az utcánkban megjönnék egy használt Jaguárral, akkor az én hátam mögött is jönnének az ilyen megjegyzések.
Én is jobban ürülnék, ha kevesebbet vennének és helyette több Jaguárt, ami nagyon ritka. Ha a Jaguárt tolnák az emberek képébe, akkor azt vennének sokan.
Most néztem egy használt Suzukit (Grand Vitara) 2.5 millió forintért. Ha azt megveszem, akkor rongyrázó hitványság leszek, mert derogált nekem beülni ugyanazért a pénzért egy új Daciába? Ugye nem, mert az nem bmw. De ha bmw-t vennék 2.5 millióért, akkor mindjárt rongyrázó szeméthegy lennék.
Belsőség Heti merítés 2015.04.05 08:52:42
Életem nagy projektje Megálltunk a kereskedés előtt és én kissé gyámoltalanul várakoztam az udvar hidegében, amíg a haverom kigurult ezzel az orosz szerkezettel. A szívató magas alapjáratán forogva vidáman csilingelt a laza vezérműlánc és a mélyen barázdált kormorán téli…..
Belsőség Heti merítés 2014.12.07 08:51:48
Z-ke Átíratás után egyből szervizbe mentünk, első körben a BMW-hez, melyet azóta is nagy ívben elkerülünk, mivel egy vétel utáni, alap átvizsgálásra is sikeresen kikalkuláltak egy 50 ezer forintos árat. Malac Passat 0km-rel. Csak szeretni lehet Az autót ajándékba…..
ED_a_ló 2014.12.07 15:00:13
@dodi83: Az ezt-azt-amazt lealáztam a japánautósok megnyilvánulásainak az egyik legkedveltebb motívuma (és néhány 8 éves "németautós" gyereké, akiknek még autójuk sincs, de kedvencük már igen).
Ez most is tetten érhető nyomokban a japánautós írásokban.
Ami sajnálatos, mert nagyon jók a japán autók, a tulajdonosoknak nem kellene folyamatosan másokéhoz mérniük a kocsijukat.
Belsőség Heti merítés 2014.11.23 09:29:32
Irtózatos Gumimaci Mindenféle G-t nyúztam már az elmúlt röpke 16 évben, tudom az összes erényét és bambaságát, de egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből, hogy nekem a végére kell járnom ennek az irtózatdús sztorinak, beleülök ebbe a híres modellbe csak azért…..
ED_a_ló 2014.11.23 15:54:02
@nick papagiorgo: Ha elolvassuk újra az ítéletet figyelmesen, írja, hogy 2003 óta van egy 320D-jük a családban. Látszik az is, hogy családi háza van.
Nem nehéz összerakni, hogy az első bekezdést csak a trollok miatt írta, és valószínűleg lett volna pénze jobbra is, ha fő családi autónak akarja. Volt felesleges 800 ezre (ennyiért hirdetik a lelakottakat és a jobb kormányosokat, és azért jó is lenne, ha ennek a harmada lenne a magyar átlagkereset).

Méghogy néhány audis és mercedeses nem hiszi magáról, hogy benne ül a nagy presztízsben? Némelyik dehogynem... Ha ebben a heti nyerítésben mercedeses kezdte volna úgy az ítéletét, ahogy a bmws Humor Tóbiás, akkor senki se szólta volna meg.
De közöttük sem mind, a többsége az Audi-BMW-Mercedes márkájú autók tulajdonosainak teljesen normális ember. Vagyis, az Audisok és a Mercedesesek sem lúzerek, de a Suzukis sem (mert valaki azzal vádolt, hogy beszóltam a Suzukira).

A Suzukit nem bántottam, mert volt és tudom, hogy nem rossz hétköznapi autó, csak nem kell túlzásokba esni. Nem elromlós, de nem is gondozásmentes. Suzukit az olyan extulajdonosok miatt nem szívesen vennék, akik elhanyagolták, mert azt hitték, hogy nemhogy vezérlést, de még olajat is elég akkor cserélni, amikor az eszükbe jut. Ezt igaznak érzem a Toyotákra is, az szintén gondozásmentes autó hírében áll és bőszen nem is gondozzák őket.
ED_a_ló 2014.11.23 10:45:42
Na végre egy újabb heti nyerítés sorozat, ahol lehet egy kicsit megint szemétkedni.

1. OPC: Általában úgy vagyok az autókkal, hogy ha már vennék, akkor újat. Használt japán, német nem kéne.
Ettől csak akkor tekintenék el, ha olyan autó tetszene meg, amit már nem gyártanak. Ilyen népszerű jellegzetes külsejű autó volt az Astra G, amit sokan szerettek (van akinek nem tetszik, na bumm). Nekem csak a Bertone Coupe változata kellene. Sima G Astra nem, akkor már inkább egy vadonatúj J.

2. Cee'd: Újautó ez idáig rendben van. Az ítélet a "mindenki megcsodálja" archetípusba tartozik. Itt be is fejeztem volna az olvasást, ha nem szólalt volna meg bennem egy hang, hogy "ne ítélj elsőre". Továbbolvasva vannak korrekt részletek, de az ömlengés megmaradt.

3.Swift: Gyors, gyors (most majdnem gyrost írtam), városban a Lada is gyors. Az írás teljesen normális, nem egy újabb elvakult ömlengés a kis Suzuki vélt képességeiről.

4. BMW: A gyűlölködő trollok és a "majd én megmondom, milyen az igazi 6 hengerrel" megmondóemberek kedvence. Itt is megértem a használt autó vételt, mert ez is egy jellegzetes modell évjárat, amit már nem gyártanak.
Nekem nem kéne ilyen óraállással (300 000) jobb kormányosan, széthajtottan. Cserébe legalább biztos nagyon olcsó volt. Rakd rendbe, ne csak a hibákat sorold.
Maga az írás talán még rendben is lenne, de mintha az elejéből azt a néhány sort és a címet valaki más írta volna, talán a szerző 7-8 éves fia.

5. Jugular (a GTA 1-ben hívták így a Jaguárt) Én sem annyira értem, hogy miért nem elterjedt Magyarországon. Nem drágább a tartása, nem megbízhatatlanabb egy hasonló évjáratú BMW-nél, mégis ritkább, egyedibb. A sok BMW-re vágyakozó inkább ezt hozza az e36 316i és a későbbi évjáratok 320D-i helyett. Ezekre a Jaguárokra tényleg felkapják a fejüket a lányok.
Belsőség Heti merítés 2014.11.16 09:47:24
Paszikaaaa Tehát: sportosan vezetek, pályán is, mindenhol, szeretem ha egy autó megy, megindul, a hegyekben nagyon jól fekszi a kanyarokat, és meg tud állni, ja és diesel-párti vagyok! Chevrolet Cruze, hmmmmm! Nem rossz, de nem is kimagasló, azért eltudnék képzelni egy jobbat…..
ED_a_ló 2014.11.16 15:26:09
@T54-44: Nekem úgy tűnik, hogy megsértődtél. Nem akartalak megbántani.
ED_a_ló 2014.11.16 15:40:14
@DeezL: Már Magyarországon se általános az óratekerés. Mégis bele lehet futni tekert órás autókba. Inkább az idősebbek között, azokat még régen tekerték vissza. A dílerek a külföldről hozott autókat merik visszatekerni, de azok között is inkább a régieket. A számítógépes márkahálózatokban könnyen le lehet kérdezni mindent a nem túl öreg autókról. Nem nehéz rábizonyítani valakire, hogy csalt az órával.
Elég nagy port vert fel Zách Dani legutóbbi riportja, melyben egy látszólag naiv és jóhiszemű ügyfél kanosszáját dolgozza fel, melynek végén rengeteg kidobott pénz és egy működésképtelen autó állt. A cikk után temérdek levelet kaptunk, nem csak a konkrét szerelővel…..
7. Organikus mesepalota Pilisjászfalun Nekem nagyon bejön az ilyesmi, bár látható, hogy ekkora tereket nem olyan könnyű belakni.   6. Eredetileg vízimalomnak épült Pomázon Aztán a 30-as években csináltak belőle lakóházat. Kifejezetten klasszul néz ki.   5. Teljesen…..
ED_a_ló 2014.07.05 08:49:08
Az első kettő épület nem rossz. A másodiknál voltak már zavaróbb ingatlanfotók is, de ami igaz az igaz, a családtagokra nem vagyunk kíváncsiak. Az ingatlanos szakma és a fotózás tényleg ennyire összeférhetetlen? Nem igaz, hogy annyira rohan, hogy nincs ideje normális képeket készíteni. Ha már savazom az ingatlanosokat, egyáltalán, mi szükség van rájuk? A jutalékuk miatt drágábban tudjuk kínálni az ingatlanunkat és ez probléma ott, ahol az ár számít. Mindenhol. Rossz fotókat készítenek. Olyan szöveget írnak a hirdetésbe, hogy az olvasó vagy a tenyerébe temeti az arcát, vagy valami nagy átverést sejt. Például mint ez az álomlaknak csúfolt pince. Az egészért cserébe mit válnánk el az ingatlanostól? Hogy levegye az ingatlan eladásával kapcsolatos terhet a vállunkról. Amikor az ingtatlanos kijön és körülnéz, egyeztet velünk, az annyi időt vesz el, hogy azalatt mi is tudunk fotókat készíteni és a 3 legnagyobb ingatlan hirdetőoldalon fel tudjuk adni a hirdetést. Ezek a legforgalmasabb oldalak, az ingatlanosokat is leginkább ezekről keresik meg. Amikor kijönnek megnézni az ingatlant, akkor nekünk is jelen kell lennünk, főleg, ha még ott lakunk. Ezzel sem nyertünk időt. Ha az alkudozásra kerül a sor, mindig is ott lesz az ingatlanos jutaléka, pedig az eladás sokszor azon a néhány százezer forinton múlik, amit sajnos már nem tudunk elengedni. Nem mondom, hogy nem szabad szóbaállni az ingatlanossal, csak azt, hogy soha ne írjunk velük kizárólagos szerződést (tehát hogy csak ő adhatja el az ingatlanunkat) és hirdessük meg mi magunk is, saját fotókkal és normális szöveggel, legalább a legnagyobb ingatlan hirdetési oldalakon.
7. Itt egy újabb eladó szecessziós kastély A mezőszilasi Droppa-kastély nincs olyan jó állapotban, mint a másik eladó szecessziós, a kemenessömjéni Berzsenyi, de nagyon szép lehetett ez is. (Itt a műemlékem adatlapja, Molnár Zoltán képe pedig a Wikipédiáról való)   6.…..