Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A-tominator

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
A-tominator 2020.06.12 17:33:13
@Grgabácsi: nem tudom, pontosan mennyit szenvedett a két nép, de a magyarság is hullott rendesen az évszázadok során. Az, hogy erre emlékezünk és emlékeztetünk, még nem valamiféle üres sajnáltatást jelent.
A "trianon-szindróma" ugyan ma is ható jelenség, de magának a békediktátumnak valódi gyakorlati jelentősége ma már nincs. Több mint száz évvel ezelőtt országunk már de facto elvesztette területének mintegy 2/3 részét, a Párizs melletti Trianon-palotában csupán ennek a helyzetnek a de jure rögzítése…..
A-tominator 2019.06.05 14:28:45
@math0: Hol nyomtak el sok nemzeti kisebbéget??? Magyarország befogadta ezeket a törökök kiűzése után, és jöttek is ide szép számmal a jobb életkilátások reményében. Ha valami annyira nem tetszett volna nekik, akkor hazatakarodhattak volna a Kárpátokon túli anyaországaikba, ugyanis a határaink nem voltak lezárva, mint pl. a "testvéri" szocializmus idején. De nekik nagyon is jó volt itt: megmaradtak kultúrájukban, szaporodtak számbenileg, gazdaságilag. Aztán szomszédos anyaországaik 1918-ban a gynegeségünket kihasználva elragadták az általuk belakott területeinket, színmagyar területekkel együtt. Baromira igazságos, mi?
Az meg hogy Trianon miatt nem halt meg senki, egy további ordas hazugság. Elég csak az 1944/45-ben a titoista partizán vadállatok által kivégzett délvidéki magyarok tízezreire gondolni, mert bizony az is Trianon hozadéka. Vagy pl. erre: youtu.be/2OZ4a-Zj_5Y
A-tominator 2019.06.05 14:36:47
@math0: "ha elindítunk egy jogtalan háborút, és megbüntetnek minket, akkor nem hisztizünk"

Lehet lovagiasan is győzni, mint amikor mi tettük 1917-ben az előző évben ránk támadó Romániával szemben, mert nem fosztottuk ki őket, nem szereltük le a hadseregüket, nem csonkítottuk meg országukat (némi határkiigazítás történt a Kárpátokban stratégiai okokból).
Meg lehet úgy is, mint ahogy a kis kedvenc Antantállamaid tették, hogy jó gyarmattartó módjára sáskaként vonlnak végig mindenen, de akkor ne csodálkozzanak, ha a gyűlölet magvát vetik el maguk ellen.
Amúgy te a tudáshiányt és a frusztrációt szarszájúsággal próbálod ellensúlyozni? Csak mert annyira szitkozódol.
A-tominator 2019.06.05 20:30:10
@chrisred: A német egységekkel megerősített O.-M. hadsereg. De a helyzeten, a románokkal való béke milyenségén ez mit sem változtatott.
Magyarországon 1956-ban kezdődött a televíziógyártás Igaz ekkor adás még nem volt csak kísérleti jelleggel, de az ORION már gyártotta az első készülékeket. A Vadásztöltény gyárban 1959-ben indult be a fekete-fehér televízió-vevőkészülékek gyártása, az országban először az akkori viszonyokhoz képest…..
A-tominator 2018.10.17 13:37:56
@Adani: őszintén irigyellek. Én annakidején (1992 körül szintén) Junoszty TV-n voltam kénytelen játszani a Commodore Plus/4-esemmel - már amikor lehetett, mert éppen nem volt parlamenti közvetítés a kettesen, ahol bejött a C+4 jele. Mindenesetre akkor még legalább nem ez a "rövid idő alatt elromlik, hát dobd ki a kukába" világ volt az elektronikában sem, mint ma, mióta szinte mindenki Kínában gyártat. Hát ez van. Ha meg előkerül a padlásról az a TV, nehogy kidobd, mert vannak, akik gyűjtik az ilyeneket (én is ismerek egyet).
A szovjet-német megnemtámadási szerződés        © AP Photo, Románia kinyítja Pandora szelencéjét.  Ukrajnának fel kell kötnie a nadrágját. 10.02.2018 59135705 Andrej Golovacsev    Ukrajna háború utáni területgyarapodása jelentős-- de a szomszédok már készen állnak igényeik…..
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
Mi a közös Király Viktor Voice-os, Kállay Saunders András euróvíziós sikerében és a Saul fia Oscar-díjában? És mi köze mindehhez az energiavámpíroknak? A válasz egyszerűbb mint gondolnánk. Sajnos itthon még mindig az a sikk, hogy nem tudunk igazán örülni semminek, a büszkeség helyett a kákán is…..
A-tominator 2016.03.02 15:08:40
Protézisesh barátunk hozzászólása után, amivel nagyon egyetértek én is, nekem már nem is kell sokat írnom. Csak annyit tennék még hozzá, hogy a magyar néppel és országgal piszkosul elbánt a történelem, vagyis jórészt az azt alakító nyugati országok, amelyekhez oly szeretetteljesen kellene viszonyulnom mindezek után. Mi sosem ártottunk nekik, ezért "hálából" feldarabolták, tönkretették a hazánkat, kiszolgáltatva 2/3-át a szomszédainknak, odadobva az egészet koncként 40 évre a szovjeteknek, hogy most meg ők befolyásolhassanak és tarthassanak minket politikailag-gazdaságilag a markukban. Ezek után nehéz visszafojtani a panaszt magunkba; talán már az is tilos nekünk? Egy kicsivé tett országnak és nemzetnek nincs sok sikerélménye, valóban legfeljebb pl. a sportban, és azt nem tudom magaménak érezni, ha egy félig magyar angolul énekel valamit vagy éppen lélekben már inkább amerikainak érzi magát.
De amúgy meg nem vagyok az a panaszkodós típus és hiszek, bízom a magyarságban, hogy összeszedi magát és elhozza azt a bizonyos szebb jövőt. Ehhez az adhat reményt, hogy történelmünkbe visszatekintve példát veszünk azon eleinkről, akik létrehozták, védték, naggyá tették, építették ezt az országot - ez vajon mennyi filmhez adhatna témát?
Volna tennivaló bőven, hogy ismét egy minél nagyobb, erősebb, gazdagabb, jelentősebb országgá építsük hazánkat; olyan hellyé, ahol jó élni mindenki számára, mert lehetőségeket ad a lakóinak a boldoguláshoz, mert újjáéledtek benne azon iparágak, melynek termékei évtizedekkel ezelőtt még a világ szinte minden tájára vitték hírnevét, mert egyetértés van benne és összefogás a defetizmus, a "tanuljunk meg kicsik lenni" és a hazafiságnak, nemzeti érzésnek néhányak általi kisajátítása és kiüresítése helyett és még sorolhatnám. Ezek azok a dolgok, amikre valóban büszkék lehetünk.
Legyen így, ismét.
Elhiszi bárki, hogy a Videoton gyár egyszer még meghódítja a világot? Hiszen, ha a Széles Gábor által megálmodott energiacellákat nem is gyártja majd a cég - pedig ez lenne az igazi nagy dobás - egyéb műszaki innovációra, értékteremtésre képesek a magyar mérnökök. Másoknak…..
Monarchista "Kedves Vezér" arcai 2011.10.25 23:14:00
Találtam két képet, ami hűen tükrözi mennyire fontos a vezér számára, az alattvalóinak a véleménye. Néhol nyíltan néhol cselesen int be nekünk. Lehet hogy az első régebbi, de jól mutatja mi a módi Fideszéknél ha a munkáról van szó.    ..
Habsburg Ottó halálával az utolsó még fennmaradt élő szál is elszakadt, mely jelen korunkat a Monarchiához kapcsolta. Ottó volt a híd a régmúlthoz: amikor őt gyászoljuk, gondoljunk arra, hogy a nosztalgiázásnak vége, itt az ideje a jelenben építkezni. Utódai élnek, lehetséges…..
A-tominator 2013.07.07 09:09:55
Üdvözlet mindenkinek! Örömmel látom, hogy nem is egy olyan honlappal találkozhatok, amely a royalista álláspontot tükrözi, mert jómagam is ennek híve vagyok. Eddig csak a www.madeleineforqueen.website.org
és a
kiralyiudvar.lapunk.hu -t ismertem, de úgy látom, hogy vannak még ezeken kívül is, és ez jó dolog. Ám azt meg kell jegyeznem, hogy Habsburgot nem szeretnék újra a magyar trónra, hiszen eléggé rosszemlékűek. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a királyság államformájánk visszaállítása kétségkívül a haza és a nép üdvét szolgálná. Remélem, megérem azt a pillanatot, amikor újraéled a Magyar Királyság.
Royalista üdvözlettel: A-Tominator