Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melusine

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A farsang izgalmas időszak gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Készülnek a jelmezek, sülnek a fánkok, szépül a lakás. Idén szeretnénk a farsangot még izgalmasabbá tenni, ezért rajzpályázatra hívjuk alkotó kedvű csemetéiteket! A rajzpályázat témája: a kedvenc farsangi jelmezem. A részvételhez…..
Egyik nap sétálás közben egy kis, lila virágot találtunk a kislányommal az út közepén. Valaki kihúzta gyökerestül, így hervadtan, elhagyatva feküdt ott. A kislányom kérésére hazavittük és elültettük a virágoskertben. Sokáig úgy nézett ki, hogy minden gondoskodásunk ellenére sem marad meg. Ez a…..
A héten új animációs film került a mozikba Szilaj: Zabolátlanok címmel. Szilaj neve sokak számára ismerős lehet, hiszen néhány évvel ezelőtt rajzfilmsorozat formájában követhettük nyomon a vad musztáng és kislány barátja, Lucky kalandjait. A Móra kiadó jóvoltából pedig már könyvekben is…..
Június 11-én reggel a családja körében elhunyt Lucinda Riley, több nagy sikerű könyv szerzője. Fiatal volt, mindössze 55 éves. Pár hete még videóüzenetben szólt az olvasóihoz, azt ígérvén, hogy “A hét nővér” című sorozatának lesz egy nyolcadik kötete is. Nem látszott rajta, mennyire beteg. Az…..
1831-ben kolerajárvány pusztított Európában. Oroszországból indult és igen rövid idő alatt elérte Magyarországot is. Itthoni áldozatai közül talán a nyelvújító Kazinczy Ferenc a legismertebb. Az akkor élt emberek értetlenül álltak e betegség előtt. Nem ismerték a kiváltó okát, a terjedésének…..
Megérkezett a nyár, és vele együtt a szúnyogok is. Szerencsésnek mondhatom magam, mert engem nem szeretnek, a kislányomat viszont annál inkább! Így hát - cseppet sem meglepő módon - a végeláthatatlan vakarózások, a szúnyogcsípés-számolgatások és -kenegetések ihlették ezt a nyári mesénket.…..
Kalandosra sikerült a pünkösdünk, ugyanis épp a szolnoki rokonokat látogattuk meg, amikor ránk szakadt az ég - jégeső formájában. Legalább fél órán át zuhogott, és mikor véget ért, lapátolni lehetett a jeget az udvaron. Szedtünk is belőle egy nagy pohárral és azon viccelődtünk, bele merjük-e tenni…..
Történt egyszer, hogy a kislányom hajnalban felébresztett, ami még önmagában nem lenne furcsa, hiszen szinte minden napom így indul. Ami viszont különlegessé tette ezt az esetet az az volt, hogy köszönés helyett izgatottan közölte velem: épp most látott egy pillangót repkedni a szobában! Hittem is…..
A tavasz rengeteg kalandot tartogat a gyerekek számára. Nincs ez másként a Pipacsosmezőn sem, ahol Kicsi Tacsi, a pici tacskókölyök él a szüleivel, Anya Tacsival és Apa Tacsival. És hogy pontosan milyen kalandokba keveredik Kicsi Tacsi, kiderül az alábbi tavaszi mesékből:   Cipzár   Egy…..
A tojásvadászat egy kalandos húsvéti játék, amit bárhol játszhattok és pár percre garantáltan leköti a gyerekeket, ráadásul nem igényel túl nagy előkészületet és a lakást sem kell átrendezned miatta. Így játsszátok a tojásvadászatot: 1. Végy 5-6 db hímes tojást vagy csoki tojást vagy műanyag…..
Ki ne ismerne olyan kisgyereket, aki imád ugrálni a pocsolyákban? Vagy olyat, aki fintorog az új ételek kóstolgatásakor? Esetleg olyat, aki hisztizik, ha nem kaphat édességet? Meséim főszereplője egy tacskókölyök, Kicsi Tacsi, aki anyukájával, Anya Tacsival és apukájával, Apa Tacsival él a…..
Érzékenyítő mesét írni nagy divat manapság. Még nagyobb divat vitatkozni róla, hogy kell-e egyáltalán az óvodás korú gyerekeket “érzékenyíteni”. A következő mesét az után írtam, hogy elolvastam a Meseország mindenkié című mesekönyv Jancsi és Juliska átiratát, ami az én érzékeny lelkemnek maga volt…..
Ezt a mesét tavaly ilyenkor írtam. Akkor egyik napról a másikra szünetet rendeltek el az oviban és itthon maradtunk az 5 éves kislányommal. Egy napig keseregtem, aztán elkezdtem mesélni. Meséltem arról, hogy mi történik velünk épp. És ahogy sorra születtek a mesék, egyre jobban éreztem magam, mert…..
Anya, elmeséled azt a Kicsi Tacsit, amikor...!? Naponta 5-ször is elhangzik ez a mondat a Kislányom szájából a legkülönbözőbb időpontokban. A reggeli készülődés közepette. Amikor sétálunk haza az oviból. Vacsora közben. Vagy épp amikor a játszótéren hintázunk. A felvezető után a Kislányom előad…..
A Lánchíd pesti hídfőjénél, kis park közepén áll Budapest legöregebb fája, egy fehér akác. Nincs könnyű dolga az embernek, ha közelebbről szemügyre szeretné venni a nem mindennapi jelenséget. A hatalmas téren ugyanis nehéz olyan helyet találni, ahol a több sávban…..
Élénken emlékszem arra, a másnapi iskola közeledte miatt álmatlanul, a szüleim ágyában eltöltött vasárnap éjszakára, amelyen tizenéves csitriként megfogadtam, hogy életem során a létező összes könyvet el fogom olvasni és az összes filmet meg fogom nézni. Ennek…..
Salzburgot déli irányba elhagyva hamarosan a werfeni vár tűnik fel a láthatáron. Az autóútról hatalmasnak látszó csúcson terpeszkedik, alatta a Salzach hömpölyög komótosan. A falut szegélyező hegytetők azonban még magasabbra törnek, közülük az egyik legismertebb, a Hochkogel…..
Először kihaltnak tűnik az utca, amin sétálok, de a kanyar után nyüzsgő tömeg kerül a szemeim elé. Jobbra-balra réges-régi házikók terpeszkednek, egyikük azokkal a cirádákkal ma is a posta épülete, a többiek nagy része lakóház. A kíváncsiskodó tulajdonosok az ablakból…..
Meluzina neve sokak számára ismerős lehet, róla szól az egyik legrégibb francia história. Arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy ki is, mi is volt ő valójában: a sellő és a vízi tündér is szerepel a lehetőségek palettáján. Nyilván nem élő személy, hanem legendás…..
Pár évvel ezelőtt jelent meg Pataki Tamara első regénye Ember a sötétben címmel. Amellett, hogy szeretem azokat a sztorikat, ahol a valós történelmi események fikcióval, netán természetfölötti szállal ötvöződnek, érdeklődésemet a szerző életkora is felkeltette, ugyanis…..
Mayerling poros kis falu az osztrák fővárostól nagyjából 15 km-re, amelyről nyilván senki nem hallott volna, sőt, lehet, hogy maga a település sem jött volna létre, ha Ferenc József és Sissi fia, Rudolf koronaherceg nem szeret bele a környező dombok látványába, és nem építtet…..