Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem_tudod_a_neved?

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Ősz 2012.10.15 07:01:00
„A polgári árugazdaság kifejlődésével a mítosz sötét horizontját felderíti a számító ész napja, amelynek fagyos sugarai alatt az új barbárság veteménye érlelődik.” (Adorno – Horkheimer: A felvilágosodás dialektikája) Reggelente a botanikus kertbe járok sétálni.…..
Nem_tudod_a_neved? 2014.01.21 13:07:34
.@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:

Hagyja. Egy Vincentesnek magyaráz?
Ahogy haladunk az igazi kampány felé, egyre élesebben kirajzolódik, hogy a kormány milyen ügyek mentén vívná meg a csatát, és az is, hogy miért kifizetődő a magyar emberekben élő kádári reflexekre, általánosabban szólva az egyszeri ember azon tulajdonságára építeni, hogyha…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.09.19 16:44:16
@Alfőmérnök:

Ezt nagyon elkurtad pajtás. Mondd. ez ismerős?

www.mediawavefestival.hu/index.php?modul=filmek&kod=8255
Nem_tudod_a_neved? 2013.09.19 17:15:33
@Alfőmérnök:

Letagadod magad, Marcika? Öcsisajt, így nem leszel hiteles.
 Lemegy a nap, így veszi kezdetét a megnyerhető veszteség. (Egy talált tárgy kifordítása) Leginkább egzisztencialista voltam, mások mégsem vették észre – jelenti ki magáról Tandori Dezső legújabb kötetében, mintegy ezzel is megróván az őt gyakran félreértő,…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.09.09 18:33:57
Jenő, ezt a levelet nem írom meg neked. Nem írom meg, mert fölösleges. Ugyanazt tudod, amit én, illetve én ugyanazt írom, amit te tudsz, és ha néha – nagyon ritkán – eltanácstalanodunk, mindkettőnk helyett gondolkodik közös barátunk, a kabinetfőnök. Néha akkor is, amikor…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.09.04 21:25:12
„A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.” (Sir Winston Churchill) Úgy esett, hogy Krisztus előtt 216-ban Cannae mellett szembekerült egymással Hannibál és a két konzul,  Lucius Aemilius Paullus valamint Gaius Terentius Varro vezette…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 16:07:46
@Alfőmérnök:
@ALFI
@Disznóvári
@A 3 per hármas nyúl
@Szemethy
@Wintermoots

Nyomi, ő nem tartozik közénk, rossz helyen kaparászol! Milyen volt a mediawave?
„Azt kívántam, vegyék észre, ha jól csinálok valamit, de én ne vegyem észre, hogy észrevették” – fejtegeti a Folt című novella gyermekhangú elbeszélője, aki az edzésteljesítmény értékeléséről ábrándozik éppen. Másutt, a címadó írásban a szintén gyermek…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 16:06:25
@Alfőmérnök:

@ALFI
@Disznóvári
@A 3 per hármas nyúl
@Szemethy
@Wintermoots

Nyomi, ő nem tartozik közénk, rossz helyen kaparászol! Milyen volt a mediawave?
Ludassy Mária 168 Órában megjelent interjúját olvasva régi ideológiai háborúk derengenek elő, amikor a jobboldaliak és konzervatívok minimum tehetségtelennek, de válogatott esetekben rögtön reakciós, tekintélyelvű antiszemitáknak voltak bélyegezve. Az ismert filozófus asszony…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 12:14:30
@Alfőmérnök:

Hazudsz, te nyomorult féreg!

De beszélgessünk még, én élvezem. Milyen suli a Klébi? Mi nem tudjuk, mert nem jártunk oda.
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 13:03:31
@Leskelődő:

És akkor a végére az elejét:

24. Levél Lukács Györgyhöz*

1.
Akad-e Szentgotthárdtól Kamcsatkáig
nálad műveltebb, olvasottabb ember?
És Moszkvából ránkszakadt véreink
között kinek van fél-, nem, századannyi
esze, mint néked? Több pretencióval
vajon melyik esztéta írt esszéket
a múlt század regényíróiról?
A marxista tanok bordásfalán
ki tud nálad több testgyakorlatot?
S önkritikát ki gyakorol pirongás
nélkül, íly unt rutinnal, mint ahogy
te szoktad megtagadni önmagad?
Ez nem vád. Én azért élek, hogy írjak,
te azért írsz, hogy élni hagyjanak.
Jogod van hozzá. Az sem bűn, hogy mindig
jólétben terpeszkedtél és hogy önző
vénember vagy, ki soha senkiért
nem tettél semmit. Nincs is könnyű dolgod,
amióta elvtársaid kegyétől
függ állásod, lakásod, kenyered.
Hány Révai s Rudas László feni
rád műfogát! Még jó, hogy krónikus
karrierista vagy! S hogy nincsen kormány,
melyet te rögtön meg nem támogatsz!
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 15:59:37
@Alfőmérnök:
@ALFI
@Disznóvári
@A 3 per hármas nyúl
@Szemethy
@Wintermoots

Mi magunk dolgozunk. A Petőfi gimnáziumnak meg nincs jó híre. A macska nem halt éhen amíg el voltál?
„Sokan voltunk s leszünk is, nem számít a KOR” (ETA: ETA) Már pénteken, de legkésőbb szombat délelőtt leugrottál a Balatonra hétvégézni? Meg is osztottad ezt minden lehetséges felületen? Klímás kocsidból a klímás panzión át a klímás étterembe érkeztél? Szerkesztettél…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 10:04:44
@A 3 per hármas nyúl:

@ALFI
@Disznóvári
@Alfőmérnök
@Szemethy
@Wintermoots

Segítsünk kitalálni?
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 12:17:40
@Nem_tudod_a_neved?:

Olaszország jó hely, bár nekünk Latium kissé meleg. A macskát ki etette addig?
A római istennő, Bona Dea, vagy – mert mindent a görögöktől tanultak – Günaikeia ünnepén egy hírhedett nőcsábász, bizonyos Clodius női ruhában lopózott be Caesar házába, a csak nők számára nyitott vidám ünnepségre, feltehetően ama szándéktól vezérelve, hogy…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.22 15:07:08
@Robinzon Kurzor:
Van ugye a név és annak a becézése. A becenév kedveskedő, sokszor nem a valódi névre, hanem a megszólítottnak valamely különösen kedves tulajdonságára utal. Ez lenne Vincéék esetében a patkányblog. Sajnos azonban bizalmas jellege miatt ez a becéző megszólítás (patkányblog) kívülállók számára, mondhatnám, a bizalom körén kívül, nem minden esetben értelmezhető.

ps. Külön köszönet, hogy erre felhívtad a figyelmet. Így remélhetően újabb olvasókat vontál be ebbe a bizalmi körbe, akik ezután a patkányblog megnevezést is érteni s használni fogják:P
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24 10:07:57
@Wintermoots:

@ALFI
@Disznóvári
@A 3 per hármas nyúl
@Szemethy
@Alfőmérnök

Segítsünk kitalálni?
A kvótákkal mindig csak a baj van. Erre világít rá az Eper Rádió esete is, amelyet azért marasztalt el nemrégiben a Médiatanács, mert nem tartotta be a magyar zenékre előírt 50 százalékos játszási arányt. Hogy mi számít magyar zenének, főleg, ha instrumentális, azt sajnos a…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.19 08:26:47
@Holger Hartland:

Látom, megteszed azt a szívességet Erdélyinek, hogy ingyen összeállítod helyette a publikációs listáját. Más ezért fizetne is neked. Ettől még nem tudjuk, hogy mi az ami tudományosként a rendszer számára elfogadható, és mi az, ami nem. Úgyhogy csak az MTMT-re támaszkodhatunk továbbra is. Lánczi lehet, hogy lusta, de nem tagja olyan akadémiai bizottságnak, ahol más kutatók tudományos teljesítményét bírálják el.

Azt az oktalanságot meg honnan veszed fiatal barátom, hogy a Kádár-korban nem volt mód tudományos teljesítményre? Csak nem azt sugallod, hogy az 50 fölötti nagydoktorok és akadémikusok tudományos teljesítménye alig mérhető a fiatalokhoz képest? Javasolnám, hogy egy bizonyos érvelési szint alá ne menjünk.

Szerintem mindketten jól tudjuk, hogy a Demeter-ügy valahol a filozófus-botrányban, ill. Demeter vidéki fiú-voltában gyökerezik. A bili azért borult, mert Demeter kiborította, s ha jól emlékszem azt írta, reméli, ezzel vitát generál s talán sikerül elérni, hogy az akadémiai minősítési rendszerek megváltozzanak. Valóban tarthatatlan a habitusvizsgálat miután indoklást nem igényel a minősítés, ugyanakkor része a tudományos minősítésnek. Ez az eset jól mutatja, hogy milyen eseteket generál. Mutatja azt is, hogy gyakorlatilag nulla tudományos teljesítménnyel rendelkező bíráló hogyan minősíthet le kétszer is egy kandidálót, egyszer a nagydoktoriját, egyszer a Bólyai-pályázatát nem szakmai okokra hivatkozva, hogy valakit "habitusbeli" vagy személyes okokból hogyan lehet a pályán kívülre nyomni, tudományos teljesítményét annulálni.
Félre ne érts. Én Demetert nem ismerem, meglehet, nagy gazember. De ez a történet szempontjából teljesen mindegy. Azért az nem véletlen, hogy Pálinkás új eljárást és új bizottságot kért.

Az külön gyomorforgató, hogy zsidózásra hivatkozva próbálják diszkreditálni. ebben ezen a szinten pedig az a Babarczy vállal vezető szerepet, aki a Vajda-klán tagja.

Részemről a vitát befejeztem, mert jól láthatóan nem akarod érteni, ami írok. Boldog lehetsz, mert a világ kerek.
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.19 12:51:46
@Holger Hartland:

Akkor vegyük át még egyszer:

1. Nem mocskoltam Erdélyit, azt mondtam, hogy tudományos teljesítménye az mtmt szerint, ahova ő töltheti fel saját publikációját, sokkal harmatgyengébb, mint Demeteré.

2. Kétszer kaszálta el Demetert, egyszer, amikor a nagydoktorijában habitusvizsgálatot rábízták, másodszor ugyanúgy habitusvizsgálattal a Bólyai-pályázatát.

3. Tudományos publikációja alapján, amit ő tart karban az mtmt-én, 35 év előnye ellenére nyomába sem ér Demeternek, és idézettsége nincs.

4. Erdélyi személyesen elfogult Demeterrel szemben, ezt nem is titkolta a doktori habitusvizsgálatakor: nehezményezte, hogy Demeter a volt férje samesza.

5. Demeter kiborította a kakát, amikor facebook-oldalán nyilvánosságra hozta a Bólyai-bírálatát Erdélyinek, ettől kezdve a nyilvánosságban zajlott a tusa.

6. Itt újból előkerültek azok a zsidózásról szóló vádak, amelyek egyszer már a Népszavában Gábornak köszönhetően elhangzottak és amit a Népszava tovább tupírozott.

7. A küzdelembe a lukácsista Vajda-klánból beszállt Babarczy megerősítendő Demeter antiszemitizmusát, sőt kiterjesztette azt részeg állapotán túl tudományos/szakmai munkásságára is.

8. Neked valamiért fontos Erdélyi - szíved-joga, a tied, azzal mentegeted, hogy a Kádár-korban nem építhetett tudományos munkásságot.

9. Ez így méretes baromság, fogalmad nincs arról, milyen volt a Kádár-kori bölcsészvilág. De tegyük fel, nem lehetett akkor publikálni bizonyos tárgyakról, nyilván az asztalfia a rendszerváltáskor tele volt kiadatlan munkákkal, és ezek a rendszerváltás után zsinórban jelentek meg. Vagy mégsem?

10. A vita szempontjából ez utóbbiak teljesen lényegtelenek, a lényeg ugyanis, hogy egy olyan embert, aki nincs benne a brancsban/mispóchéban, bár tudományos teljesítménye az mtmt alapján vitathatatlan, azt egy gumiszabály, a habitus értékelése alapján simán diszkreditálják.

11. Amikor ez nyilvánosságra kerül, akkor olyan vádat olvasnak a fejére, ami ma Magyarországon ketté törheti bárki pályáját, mert lehetetlen bebizonyítani az ellenkezőjét: az antiszemitizmust, zsidózást.

12. A vita nem Erdélyiről, hanem arról szól, rendben van-e a 10.-11. pontban vázolt állapot vagy sem.

13. Fuss te is:)
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.18 18:43:36
@Holger Hartland:

A könyvet se felejtsd el a duplikátból:)
Feszülni nem feszülök, te viszont a levegőt csépeled. A 12-ből kettő, az bizony már csak 8. De hol van ez a Demeternél feltöltött 98-hoz? A 0 idézettség a 200-hoz? A 15 év a 45 évhez?
Mi értelme azon rugózni, hogy akkor most 11 vagy 21 publikációja van kb. 45 év alatt, míg a másiknak 98 15 év alatt. Na vajon melyik minősíti melyiket?

A Vincent szerzői nem érdekelnek, de Demetert zsidózással vádolják, ez nem kérdés. Ezen vitázni ostobaság.

ps. Ha Lánczi sem töltötte fel, az is hiba. De ha mindenkit citálsz, aki nem tette meg, hosszú lesz a lista. Itt most egy konkrét ügyről van szó. Lehet, hogy liberális betegség a konkrét ügyről Az Ügyre terelni mindig a szót?
Erdélyit meg fogjad, vigyed, én bizony nem akarom lecsapni a kezedről.
Nyilván mindenki ismeri Stonehenge-et, a sokezer éves, rejtélyes kőkört az angliai pusztákon, aminek eredetére és céljaira máig nincs magyarázat, így a druidáktól az ufókig bármilyen megfejtésről lehet bombasztikus dokumentumfilmeket forgatni a History-ra meg a Discovery-re. A kő…..
Az EU-t kritizálni eretnekség, a büntetés pedig a kiátkozás. Azok érvelnek így, akiknek két dolog a legfontosabb: a vita és a demokrácia. Itt tartunk. A Tavares-jelentés kapcsán újra lángol a vita, hogy hol is van Magyarország helye Európában. Abban szerintem egészen biztosan…..
Nem_tudod_a_neved? 2013.07.08 17:16:55
@poszt:

"Mivel a patriotizmust és a hagyományok tiszteletét a nacionalizmus melegágyának tartják. Ezért tűzzel-vassal üldözik a kereszténységet, a konzervativizmust és minden más nézetrendszert, melyet reakciósnak ítélnek a haladással szemben. Azonban helyette nem kínálnak semmit. Mert mi az európai gondolat? Mégis mi az az európai identitás? Mik azok az európai értékek? Ezeket nem tudják meghatározni, csakis a nacionalizmussal szemben (nem keverendő a sovinizmussal)."

Az európai gondolat a szabadság, egyenlőség, testvériség a francia forradalomtól kölcsönözve, ill. valóban kiegészült a haladással. Ezek, ahogy a szerző is írja, nem rendelkeznek konkrét jelentéssel: mindenki úgy értelmezi, ahogy kedve van. A cél, hogy minél többen pozitív emóciókat, s ne egy konszenzuson alapuló konkrét jelentést kapcsoljanak hozzá. A lényeg, hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség, haladás jó dolog, így ha egy tartalmat, fogalmat, értéket diszkreditálni akarnak - pl. a család, a heteroszexualitás -, nem kell azt valójában cáfolni, elég, ha szembe állítják a Jó-val, annak ellentéteként állítják be. Így lehetséges pl. ahogy a demokrácia tartalma változik anélkül, hogy ezt az emberek megkérdőjeleznék. Hol régi jelentésében használják, hol pedig egy kisebbség pozitív diszkriminációja érdekében. A kettő pedig kizárja egymást. Jó példa volt erre az EP-vitában a Cohn Bendit-féle hozzászólás: helyes a többségi elv, de a többség tévedhet, ekkor feladata az ott ülő bölcseknek ennek a tévedésnek a korrigálása, természetesen a demokrácia nevében.

Ezért én úgy gondolom, hogy ezeket a jelszavakat, amelyek elvileg az európai identitást adják, tudatosan nem töltik meg konkrét tartalommal.

@Geo_:

"Nem tudom, feltűnt-e, hogy a leg"internacionalistább" egyház - az a katolikus?"

A katolikus egyház nem internacionalista, hanem egyetemes: nem tagadja a nemzetek létjogát, de magát és a vallást e fölé helyezi. Ne próbálkozz ezt összemosni.