Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boszorkányság

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a jó az interwebzben, hogy a legkülönösebb becsípődésű emberek találhatnak rá egymásra, hogy fétiseiket rajongásuk tárgyait éltessék. Aztán olykor egészen hasznos kezdeményezések születnek ebből. Ilyen például a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, amely az…..
boszorkányság 2014.01.10 14:46:39
@Messzi Vetek:
A távvetőnek még egy támpont:

Ahol azt tetszenek látni, hogy Széchenyi terv-ből épül, ott lehet nekiesni a billentyűknek. általában megvan a kétharmad támogatás, de nem ritka a közel 100 %!

Szóval ezért írtam, hogy a nagymellényű magyar beruházók a más népek verejtékével megszerzett pénzekből parádéznak. Ez még így kisebb baj lenne, de nem csak parádéznak, hanem herdálnak és lopnak is belőle!!

Mit szólnál, ha a magyarok pénzén Moldáviában 40 centis kilátó épülne, metró épülne, majd néhány év múlva betömni szándékoznának a metró alagutat és villamost álmodnának a felette levő útra a nélkül, hogy érte egy szál szalmát is keresztbe tennének, egy fillért is befizetnének? Ez a szemétség.
!!

A VEKE találjon ki valamit oda, ahol még nincs semmi, és bizonyítsa, hogy az majd időtálló és nem árt senkinek!
boszorkányság 2014.01.10 14:50:37
@Yogi: A budai fonódó villamos Margit-híd alatti átvezetése esetén a busznak 3,00 méteres sávot szánnak, ami szélességben (keskenységben) benne van két sávelhúzás is. Aki ezt lerajzolta életében nem hallott még a kanyarfolyosóról. Azt hiszi, hogy a kanyarodó busznak is elég a 2,75 méter szélesség.
Na tőle kell elvenni rögvest a ceruzát!
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
Nem akartam elhinni - valójában persze tudtam, hogy igaz, és a Hírcsárdát megint jócskán túlszárnyalja az élet - a hírt, miszerint a kormány emlékművet állít Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának. Megvártam, míg kijön az online Közlönyben, és hát igen,…..
A mai nap találata nálunk, még akkor is, ha minden bizonnyal évtizedek óta a neten kering. Könnyes, múltba révedő szemmel néztük meg és le kellett vonnunk a következtetéseket: - a marketing-bullshit ugyanúgy működött 1990-ben, mint manapság- de némileg talán kevesebb…..
boszorkányság 2014.01.03 23:25:07
@jürgen baromartz: 20 év múlva te is abba a helyzetbe kerülsz amit leszólsz. nem lesz benzinszag, konnektorokat keresgélsz, nyáklapokat viszel javíttatni TV szerelőhöz és visszasírod amikor még motorhang jött ki a kocsidból és nem egy villanymotor sírása.
Téged meg nem fognak megérteni az akkoriak.
Nem baj, én sem vágyok vissza az 5000 km-es olajcserére és a hetenkénti zsírzásra, de azért jó volt nyitott ablakkal légkondi nélkül autózni, meg-meg állni és szétnézni a városokban. Ma meg úgye csak az autópálya két széle és a megszűrt légtér 130-cal. Unalmasabb!
boszorkányság 2014.01.03 23:36:29
@ledo76: Az 1,3-as idejében 5 darab áráért adtak egy BMW 316-ost.
Most nosztalgiából én is tartok egy 123-as Mercit (is). Szeretek 200-250 fölött is menni mai úton és mai járművel, de most már más világ van.
Ha a 76 a születési éved, akkor én már a születésedkor túl voltam talán már 200 ezer km-en :)
  "én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb. 1 m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik"   - zárta le Circus a "mikor van elsőbbsége a gyalogosnak a zebrán" témájú kommentvitát, ami a rendőrség brutális karácsonyi…..
boszorkányság 2013.12.30 21:06:21
Közel 10 órája ezt írtam:
A KRESZ legyen az EU-n belül MINDENÜTT egyfortma.
Határjelzés sincs már és azt sem tudod, hogy hol és miért büntetnek, büntethetnek meg.
Nem beszélve arról, hogy a néhány tized másodperces döntési helyzetben nincs is idő azt vizsgálni, hogy melyik országban is vagyok, a másik résztvevő melyik országból is jöhetett, mit is kellene csináljunk, hogy ne legyen baleset?

Fordítsák le a német közlekedési szabályokat és bármekkora a kísértés SEMMIT ne vegyenek el belőle és SEMMIT ne tegyenek hozzá és ez legyen a közlekedési szabály minden EU-s országban.
Tudom, hogy így néhány ügyvédnek rosszabbul megy majd, de több ember életben marad...
------------
Szomorúan olvastam a hozzászólásokat. Kevés kivételtől eltekintve mindenki úgy szólt hozzá mintha csak magyarország lenne a Világon. Nem is lenne itt külföldi, nem is mennének soha külföldre.
Ahogy éreztem nagy a baj. Miért: a közlekedés olyan kapcsolat a másikkal a közúton amikor NINCS LEHETŐSÉG megbeszélni, személyre szabni a teendőket. Az élvemaradás érdekében néhány tized másodperc alatt mindenkinek egyazon szabályok alatt kell eldöntenie, hogy mit kell csináljon.
Ezen múlik a közlekedők élete, testi épsége, eszközeinek vagyonbiztonsága.

SEMMIFÉLE egyéni, országspecifikus szabályozás nem hoz eredményt, sőt fokozza a veszélyt!
A kérdés felvetése is helytelen: az egységes közlekedési szabályok elérésén túl nincs olyan ok, ami miatt a közlekedési kapcsolatokban az eltérést akár egyetlen szabályváltoztatással is növelni kellene!

Képzelje el az aki szeretne valami olyan szabályt hozni, ami csakis Magyarországon érvényes, mit tenne egy ide látogató helyében? Mit tenne egy olyan országban, ahol minden másként van, mint itthon? Elkerülhetetlen lenne a szabályszegése, pénz, vagy börtönbüntetése!

Kívánja ezt valaki, kívánhatja ezt a helyi, környező országoktól eltérő szabályok megalkotásával valaki magának, másnak?

Magyarország az EU népességének a 2 %-át (igen Kettő százalékát sem éri el! Miért gondolja bárki, hogy a közlekedési szabályokat nekünk kellenne meghatározni?
A Világ széle nem Hegyeshalomnál, Záhogynál van! Ébresztő!! a közlekedési közösség 500 milliós!

Nem változtatni, helyi szokásokhoz igazítani, hanem az egységes EU-hoz igazítani kellene, de mihamarabb!
Lehet, hogy vannak, akik még meglepődnek rajta, de Dubai az elmúlt öt évben sokat tett azért, hogy a tömegközlekedéséről is ismert legyen. A 2009-ben megnyílt látványos metróról mindenki hallott már, ahogy a légkondicionált buszmegállókról is. Az egyik nagy mesterséges tengeri…..
Belsőség Frank Sinatra autói 2013.12.07 13:29:09
Olasz szülők gyermekeként született 1915-ben, tizenhat évesen hagyta ott az iskolát, hogy énekeljen. Személyes barátság fűzte Lucky Lucianóhoz és Frank Costellóhoz, az amerikai–olasz maffia keresztapáihoz, és John F. Kennedy és Ronald Reagan amerikai elnökökhöz is. A Las…..
boszorkányság 2013.12.07 21:03:26
@Iron212:

L.A. Is My Lady by Frank Sinatra on Grooveshark

1971-ben ugyan adott egy búcsúkoncertet Sinatra, de ezután még végigkoncertezte a 70-es, és a 80-as éveket is. 1976-ban ismét megházasodott, ezúttal Barbara Marxszal, és ez a házasság élete végéig tartott. Nászajándékba vett negyedik feleségének egy Rolls Royce Silver Shadowt.

Vigyázat csal a szerző: A kép és a szöveg nem stimmel!! :)
boszorkányság 2013.12.08 12:39:19
@Iron212: olcsó! egy Suzuki áráért megveheted! De csak akkor vedd, ha nagy a nappalid és ott felbakolva nézegeted! vagy akkor, ha 10 Suzuki egyidejű fenntartása sem jelent gondot a pénztárcádnak! :)
boszorkányság 2013.12.08 18:20:45
@visszakettopadlogaz: Ilyen akár Magyarországon is előfordul: a környezettől, szomszédoktól, munkalehetőségtől függ az ár néhol és nem a venni kívánt ingatlantól.
Ahol nem esik a földre amit leejtessz, mert már közben, a levegőben "kell valakinek", ott ingyen is beköltözhetsz... sajnos van ilyen hely itthon is.
A rezsicsökkentés sosem volt más, mint demagóg kampányfogás - a maga nemében persze zseniális húzás volt -, de a nagyszerű rezsibiztos színre lépésével sejteni lehetett, hogy a suttyóság egészen mély szinteket járhat meg. S lőn. Szóval értem én, hogy a liftben is van lámpa,…..
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
boszorkányság 2013.11.19 21:22:20
@városjáró:
1et értek.
Eladta magát.
Megtudta, hogy mennyit ér, mennyit adnak érte. Megvették kilora, ahogy mondani szokták az ilyen esetekre.
Megnéztem a pályafutását. Egy igazi próbálkozó. Abban az értelemben, ahogy a hozzánemértő vállalkozókat jelölik meg.
Van képzett és rátermett vállalkozó és van próbálkozó, aki csak a szakmai logót aggatja magára.

"Bevételed volt már a blogolásból?
Igen, az Urbanista, meg a Hütte ugye az Index blogja. A többi az csak passzió - egyelőre."

Megélhetési .....
boszorkányság 2013.11.20 21:48:49
@Zubreczki Dávid:
A kritikus sem szól bele a színház terveibe, előadásába. Csak azt mondja el, hogy mit látott és mire értékeli.
Nem megy el beleszólni a dramaturg munkájába, nem szól bele a rendezésbe, a színészi munkába. EZÉRT kritikus, ezért mondhat róla véleményt.
Na itt veszett el kegyet becsülete.
Nem hiszem, hogy meg tetszik érteni, mert akkor fel kéne állni, akkor meg ugyebár oda a megélhetés :(
Egyelőre ügyvédi körből származó - a sajtóban nem fellelt - információ szerint a strasbourgi emberi jogi bíróság elutasította a magyar kormány azon kérelmét, hogy a 98 százalékos különadó kapcsán nyáron meghozott három ítélet ügyében a Nagykamara foglaljon állást. A…..
A Normafa ügyében helyi népszavazást fogunk kezdeményezni. A Natura 2000 hatásvizsgálat, majd az ezt követő megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után megkérdezzük a Hegyvidéken élőket, hogy szeretnék, vagy nem szeretnék a Normafa területének rehabilitációját. Ezeknek…..
Duocolor NEMZETKÖZI ELISMERÉS! 2013.10.27 07:47:18
400 pályázatból 1. díjat nyert az infrastrukturális projektek között a 4-es METRÓ MOZAIK BURKOLATA! 3 hazai projekt is bejutott a legjobb MAPEI referencia épületek, építmények idei versenyének döntőjébe.A MAPEI Csoport leányvállalatai között évente megrendezésre kerülő…..
Egy osztrák férfi gázolhatott vasárnap Körmenden. Az autóját Hegyháthodászon elrejtve találták meg. Egy osztrák férfit gyanúsítanak azzal, hogy halára gázolt egy kerékpárost vasárnap Körmendnél és segítségnyújtás nélkül elhajtott - közölte a Vas megyei település…..
boszorkányság 2013.10.10 12:52:54
@ex-dr. vuk: A meglátás már egyes országokban valóság. A baleset "eredményétől" függően a szándékos szabálysértés emberölési kísérlet, vagy emberölés kategória és nem gondatlanság.
Szerda este rám csörgött valaki, hogy feltétlenül nézzem a királyi televíziót, mert Obersovszky Arany Mikrofonállvány Péter éppen kicsontozza Pokorni polgármestert. A lojalitásáról hírhedt műsorvezető valóban tőle szokatlanul éles kérdéseket tett fel a FIDESZ alelnökének a…..
Nagyot néztem a köztévé csütörtök reggeli adása láttán: Kürti Gábor, a Critical Mass főszervezője, kerékpáros aktivista volt a vendég, akivel Gulyás István műsorvezetőnek a nagykörúti kerékpáros közlekedés megoldásáról kellett volna beszélgetnie – Kürtit…..
boszorkányság 2013.09.08 12:26:56
@igazi hős:
De nem a belső sávban kell haladnia, nem a belső sávból kell a személygépkocsinak lahajtania a pályáról!! keresztezve a teherautó elsőbbséggel rendelkező haladását.
Jelenleg ez a felállás a kerékpárutaknál!

Tessék ésszel és gondolkozva közlekedni, majd véleményt nyilvánítani!
A butaság ne párosuljon szorgalommal!
Aki kerékpárt vesz, aki kerékpárra ül annak joga és KÖTELESSÉGE a közlekedési szabályokat ismerni és betartani.
A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16…..
boszorkányság 2013.09.01 23:21:00
@Gege8: gyereknevelés ezek szerint: 0-1 éves korig etegeni, majd beadni a központi neveldébe és csodálkozni 20 év múlva: hogy megnőtt ez a gyerekem? :(
Kaptunk SzaZotól egy e-mailt, amiben egy olyan forgalmi szituációt ír le, amivel tényleg sűrűn szembesülhetünk városi közlekedésben és nem csak baromi idegesítő, hanem egyben veszélyes is. Én egy olyan esetet szeretnék megosztani veletek, ami szerintem mindennapi…..
TComment Igazodjunk a hülyékhez? 2013.08.28 07:27:39
Ha nem ismerjük a szabályokat, jelek helyett használjunk szöveget? Legyen Magyarország Amerika? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
boszorkányság 2013.08.28 11:39:30
@Yogi:
A BUSZ jelzőlámpa azt jelzi, hogy a busz sávban közlekedők részére a továbbhaladás a táblával meghatározott irányba/irányokba engedélyezett (világít) illetve az ott haladó megállásra kötelezett(nem világít). Ennyi az egész...
Baleset esetén is csak a jogszabályban előírtak számítanak a felelősség eldöntésében. Az ehhez hasonló feliratok nem jogerősek.

Az oka a BKK-nál keresendő: oda sikerült beterelni néhány (ön)tudatlant. Jellemző, hogy az elsőszámú vezetőjüknek nincs jogosítványa...
Ők produkálják azokat a táblákap, feliratokat melyek csakis a magyarul értőknek szólnak: például a Hegyalja úton magyarul van kiírva, hogy az Erzsébet híd pesti oldalán munka folyik...soroljon jobbra (előtte kilométerekkel)
Ők gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak szabályok, bármit megtehetnek bárhol a jogszabályok ellen.
talán egy érdekes bírói ítélet a Délmagyarországból: a megállni tilos tábla kihelyezése, kiegészítő táblája nem szerepel a jogszabályban és így érvénytelennek nyilvánította a bíróság. Vissza kellett a büntetést fizetnie a rendőrségnek.
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ujabb_szegedi_autos_kapta_vissza_a_kiszabott_birsagot/2347079/
boszorkányság 2013.08.28 11:57:36
@ColT: Aki a sávok felfestését értelmezi mostanság szabadon a BKK-nál annak a legmagasabb szakmai gyakorlata a Fidelitás kerületi vezetői funkciója volt... azt mondta, hogy őt nem érdekli a szabályzat.
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, legfeljebb egy baleset után kell perbevonni felelősként. Akkor talán észhez tér, vagy rohan a pártfőtitkárához, hogy segítség, bántanak!!

Szóval a KRESZ-ben is pártakarat van már, idáig süllyedtünk :(

Erről jut eszembe: OV is beleszólt már az iskolák előtti sebességkorlátozással, személyes útmutatást adott a vezető! De sehol nem látom még az ott előírt távolságjelző kiegészítő táblát. A nélkül pedig nincs 30-as sebességkorlátozás. Az iskolakezdés pedig itt van néhány napra.
Rövid regnálása alatt másodszor adja föl a teológiai-erkölcsi leckét Ferenc pápa a krisztusi szegénységben, szerénységben és az Isten teremtményei iránti tiszteletben az egyébként bűnrossz világátlagnál is gyengébben teljesítő magyar kereszténydemokratáknak. Először…..
boszorkányság 2013.07.25 09:34:17
Lehet megnyugodni, egyik, az ATV hírműsorát néző (mazochista) olvasónk bizonyítékot szolgáltatott a párhuzamos világok létezésére. Az ATV egy olyan Magyarországról sugároz, ami egy visszafelé forgó olyan Földön található, amin a kontinensek fordítva helyezkednek el,…..
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
boszorkányság 2013.07.09 17:33:25
@$pi$:
A falunkban, alig tíz kilométerre egy nagyvárostól, 25 ezerért adja bérbe a szomszédom a házát.
Budapesten 10 kilométer nem távolság, itt sem.
A saját ház befektetet kamata és a ház fenntartási költsége bárhol jóval meghaladja ezt a bérleti díjat. Vagyis a saját ház a legdrágább lakhatási lehetőség, nem is beszélve az utóbbi és a várhatóan tovább folytatódó lakásár csökkenésről.
A "ratkó" nemzedék kihalásával az üres lakások száma duplázódni fog a közeljövőben. A népesség rohamos fogyása miatt a lakásigény is csökken. Így az ingatlan lesz a legrosszabb befektetés, az ingatlan lett az utóbbi évtizedek legrosszabb befektetése. Százezrével lesz üres, eladhatatlan lakás az országban tíz éven belül.

Az ingatlanértékvesztés miatt elveszi a munkahely közelébe költözés lehetőségét is az emberektől. Nincs kinek eladja, nem tud a munkahelye közelébe költözni, tartósan lesz munkanélküli a lakása miatt. A lakásának a fogja lett és még ki is teszik belőle a tartozása miatt.

Érdemes volt kölcsönből - melyet mint látjuk vissza sem tud fizetni - röghöz kötni magát bárkinek is?
boszorkányság 2013.07.09 17:36:47
@GQ:
Megmutatom, mert nem látod:
HA egyetlen forintot is fizet a költségvetés a devizahitelesek megsegítésére, akkor az az adófizetőktől, így tőlem is származik.
Szerinetm annyira elvette az eszed a pénzed, ingatlanod után futás, hogy soha meg nem érted...
boszorkányság 2013.07.09 21:18:22
@Don Quixote de la Ferko:
:)
Van mindkettőből...nem igaz ahogy vélekedsz róluk.
Miután kedden-szerdán Viktorunk politikai értelemben szánalmas vereséget szenvedett a strasbourgi nagypályán, következésképpen újabb összecsapásokat helyezett kilátásba, majd csütörtökön hazai porondon dekázásban látszólagos revansot vett, a pénteki mantra alkalmából…..
boszorkányság 2013.07.06 09:24:42
Az előbb a támogatás számait próbáltam érthető "méretben" bemutatni. Most nézzük az EU - Magyarország lélekszám arányát.

Az EU-n belül Magyarország KETTŐ százalékos részarányú (500 millió a 10 millióhoz)

Fordítsuk le ezt Magyarországon belülire: Magyarország 10 millió és ennek KÉT százaléka Debrecen lakossága.

Azt láttuk, hogy mit szól az EU Magyarország eltérő álláspontjaihoz (kell a pénz, de azt egyedül mi mondjuk meg, hogy mire használjuk fel)

Mit szólna Szeretett Vezetőnk, (ahogy szerényen magát aposztrofálta az EU Parlamentben a minap), ha Kósa (Elsőszámú Vezető) nem lenne oly talpnyaló és önállósodna (ez csak feltevés, valós alapja nincs...) Debrecen.

Kapna az ország költségvetéséből a városának jobb létéhez, a városának fejlesztéséhez jelentős összeget, de nem arra fordítaná, amire Szeretett Vezető szánta!

Lenne egy helyi közgépje és eltenné a teljes összeget teljes egészében a rosszabb időkre, magának.

Még azt is feltehetnénk, hogy a debreceni parlament, a közgyűlés, hozna is olyan rendeleteket, hogy ne szólj bele Szeretett Vezetőnk, hogy mit csinálunk. Itt be van vezetve a pallos jog, az első éjszaka joga rendeletileg, be van vezetve, hogy minden nap reggel és este Kósa Elsőszámú Vezető szidja Orbán Viktort, és amúgy is helyben az Elsőszámú Vezetőnek van igaza mindenben, mondhatná Debrecen. Még fenyegetőzne is néha, hogy kilép Magyarországból!

Mit tenne erre Szeretett Vetezője az országunknak???

Nem erről szól a Tavares jelentés?
boszorkányság 2013.07.06 10:24:21
@Blogger Géza:
Igen, tudom.
A hülyeség pártfüggetlen. A hülyeség megfékezése viszont a pártoktól, a kormányoktól kell induljon.
2010-ben nemhogy nem fékeződött le, de nagyobb lendületet kapott...
Akkor voltam (két hete, júni 24-én) Siófokon, amikor az első hullámok elmosták a 100 milliós támogatással "újjáépült" mólót... De ezek a legkisebbek, de legnagyobb jelképei a herdálásnak.