Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edit Domján

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Klubrádió zenés irodalmi műsorának háromszázötvenötödik adása (2023. szeptember 25.). Műsorvezető: Szegő János. Szerkesztő: Pályi Márk...
Edit Domján 2023.11.13 20:08:02
A Klubrádió zenés irodalmi műsorának háromszázötvennyolcadik adása (2023. október 30.). Műsorvezető: Szegő János. Szerkesztő: Pályi Márk. A közelgő mindenszentek napja alkalmából készült rendhagyó adásban két idő előtt elhunyt jelentős kortárs alkotóra emlékeztünk. Grendel Lajos író alakját…..
"Cegléden az egyik iskolában egy „új magyar” leányzó bottal esett neki az egyik magyar leánykának. A tanítónő a megtámadott leányka segítségére sietett. Másnap megjelent az iskolában két „új magyar” asszony, nekiestek a tanítónőnek, és a gyermekek szeme láttára véresre verték. A tanítónő a…..
Edit Domján 2021.08.15 09:48:33
@Szabó A. Imre: Meglepő a tudatlansága Déryről is, nem csupán Szabó Dezsőről és Wass Albertről. Déry pl. 1952-től, A lila tinta megírásától elhajlónak számított, és az egyetlen úgynevezett szocialista regényét, A felelet 2. részét is ellenségesen fogadta a korabeli szoc. kritika. Gondolom azt sem tudja, hogy Déry 1957-1963-ig börtönben volt. Mondja, maga ismeri a magyar irodalmat? Szerintem nem.
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Orbán új minisztere a Szaniszló Ferenci értelemben vett nemzeti-keresztény kretenizmus jeles képviselője...
Edit Domján 2018.04.28 17:06:31
@sZulamith: Én idős vagyok, s mivel ilyesmire hivatkozik, remélem, hisz nekem: Úgy ítélem, hogy az új miniszter kijelentései arra szolgálnak, hogy a kormányzatot felmentsék az egészségügyi felelőssége alól. Pl. azzal, hogy a bajokért magunkat hibáztassuk, mi betegek, mert nem tatrtjuk be a 10 parancsolatot, nem tiszteljük anyánkat, apánkat stb. Ha pedig mégis a kórházak lennének a ludasak, pl. a műhibáikkal a gyermekeink halálában, akkor meg gondoljunk arra, milyen jó is a meghalt gyereknek, hisz ott volt mellette a Jóisten. Ebből szerintem az is következik, hogy nem kell mentőszolgálat. Előbb jut az ember az égbe, s törődhet vele az égi atyja.
Majd felrobbant a közösségi portál az után, hogy Geréb Ágnes perújítási kérelmét elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A vita „természetesen” most sem arról szólt, amiről a büntető eljárás. Mert – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a Geréb Ágnes elleni büntető ügyeknek (több is volt) nem az…..
Saját korábbi tanácsadója cáfolja meg...
Edit Domján 2017.04.07 18:20:53
@Chiccbp: Remélem, még megéred, hogy a pártfogóid billentsenek fenéken - mondjuk, egy jó kis rágalommal. Mert heten bizonyítják, hogy mutyiztál, hogy loptál, hogy megerőszakoltál valakit stb. Ne felejtsd! A kommunisták is a legodaadóbb híveikbe rúgtak a legnagyobbakat az ötvenes években.
Július 21-én kilakoltatták a Jéri családot a Magdolna utca 12-ből. Végignéztük. Szerző: Laborczi Dóra | Fotó: Román Péter A ház homlokzatán nagyobb molinó és kisebb tábla hirdeti, hogy ezt az önkormányzati lakóházat a Széchényi terv és a Magdolna program keretében, EU-s forrásokból, összesen…..
Edit Domján 2016.07.23 17:44:58
Nálunk a társasházban évek óta nem fizet közös költséget egy tulajdonostársunk. Fél millió tartozása van. 40 éves nő, 2 gyermek anyja, most vett új kocsit, a középiskolás fiának 100 ezer forintért biciklit, a nagyobbik Győrbe jár egyetemre, az asszony és a gyerekek ruhatára irigylésreméltó. A vízét is mi fizetjük (nem lehet lezárni külön az ő vízellátását), de tartozása van mindenfelé, a földhivatalban már nem érdemes ráterhelni a fél milliót a lakására, mert olyan sokan állnak előttünk már sorba: adóhivatal, önkormányzat stb. Az asszony dolgozik, csak nem tudja vagy nem is akarja beosztani a pénzt. Ugyanis ő egy nagyon gazdag férj oldaláról érkezett elvált nőként a házunkba. Megszokta, hogy mindenhez ingyen jut hozzá. Na, ő aztán nem cigány, az ezen az oldalon hozzászóló cigánygyűlölők hálát adnának az égnek, ha egy pillantásra méltatná őket. Szép szőke nő, kb. 25-nek néz ki. Én úgy látom, hogy az ingyenélők jó része a felső középosztályhoz vagy az elithez tartozik. Csak ők nem látványosan élősködnek, egyszerűen az adónkból, azaz állami pénzből élnek olyan jól, mint a királyok. Velük aztán senkinek nincs baja az itteni habzó szájú kommentelők közül, mint a szép szőke lakótársunkkal sem lenne -- ha az utcán megpillantanák. Azt hiszem, a cigányokat gyűlölők egy része hasonló helyzetben él, mint a cigányok: beteg, alkoholista, szakképzetlen munkanélküli, akinek az a meggyőződése, hogy a cigányok viszik el őelőle a támogatások jó részét. Pedig egészen mások. Se ő, se a cigányok nem kapnak akkora támogatást az országban, mint a felső rétegek. De nekik csak hízeleg mindenki. Mint ahogy ennek a kedves lakótársunknak is a legtöbb ember.
Olvasom a francia irodalom leírhatatlan és kimondhatatlan nevű, ellentmondásos szerzője, Michel Houellebecq új regényét, a Behódolást. Csak most jutottam hozzá a magyar fordításhoz, franciául a Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége elleni támadás napján jelent meg, egy évvel ezelőtt, amikor iszlám…..
"Összeábdált" – hol olvashattam ezt korábban? Jókai? Kosztolányi kínai versfordítása? Most Tamás Gáspár Miklósnak ebben az igazán élvezetes kis cikkében. (Leó után majd én is elköszönök rendesen, ez most még nem az.)..
Modern apokalipszis történetnek is felfogható az előadás, civilizációs kollapszus, amivel szembe kell nézni és reagálni rá. Ez nem az én Újvidékem, ám elismerem, hogy ezen az estén erőtlenül hangzott a multikulturális közösség örömeinek emlegetése a háborús tényekhez, a…..
Kétségbeesett nevetéssel zárul Ibsen drámája, A vadkacsa a veszprémi Petőfi Színházban, Guelmino Sándor rendezésében A sötét igazságnál néha többet ér a hazugság, amely felemel? Avagy legyen igazság, ha belepusztul is a világ? Szabad-e, kell-e igazat mondani? Az…..
Ez csak a kezdet! – kiabálták az internetadó ellen tüntetők. Hatvannyolcban Párizsban is ez volt az egyik jelszó, amikor a fiatalok rádöbbentek, a hatalom hülyének nézi őket. Bár ma egészen másféle világban élünk, mégis úgy látszik, időről-időre figyelmeztetni kell a…..
Pillangók nyári sütkérezése. Ez jutott eszembe, miközben néztem Mozart Cosi fan tutte című operáját Jiri Menzel rendezésében. Merthogy Dallos Zsuzsa elvitt az Operába, hogy megnézzük mit talált ki a világhírű rendező. Mondhatom, nem sokat, sőt, mit szépítsem: semmit. Mély…..
Már megint az az érzésem, hogy a boldogság mégsem kizárt teljes egészében, még ha az ígéretét csaknem kétezer éves ötvösmunkák villantják is fel. Megnéztem a Seuso-kincseket, ha már úgyis Székesfehérváron jártam és most visszavágyódom a negyedik századba. Na persze nem…..
Kifejező szimbólumokból komponálja látomásait Horváth Lajos (1941) pápai születésű, Veszprémben élő autodidakta festőművész. Tragikus víziókat fest bibliai témákról, görög és római mitológiai alakokról. Titokzatos nők népesítik be legjobb vásznait, a jelképerdőket,…..
Edit Domján 2014.10.06 13:36:20
Szülőföldem címmel megnyílt Péterfy Gizella marosvásárhelyi születésű, 1990 óta Balatonkenesén élő festőművész eladással egybekötött kiállítása a helybeli Katica pékség kávézójában szeptember 20-án. A Veszprémi Művész Céh tagja, a veszprémi, almádi, ajkai…..
„Az emberiség a történelemből nem tanult, újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat.” „Általában nem a hosszú távú gondolkodás jellemzi az emberiséget, könnyen bedől a rövidtávú haszon ígéretének az ember.” „A demokrácia a kellően kiművelt, elegendően…..
Este nagy lakomát csaptunk Ottóval. Domján Gábor barátunk váratlanul meglepett bennünket egy nagy tál frissen szedett és precízen megtisztított gombával. Mint szobrász az anyagával, Gábor úgy bánik a gombákkal. Egyenként kézbe is vette mindegyik darabot, megszagoltatta velünk,…..
Borbély Szilárd meghalt. "Egyik utolsó írása – írja Szántó T. Gábor a Szombat honlapján – megjelenés előtt állt. Halálának fájdalmas híre teszi indokolttá, hogy most, mielőtt nyomtatásban is megjelenhetne, közreadjuk."..
Edit Domján 2014.02.22 08:34:25
Az Ex-Symposion 82. száma ex-jugoszláv Ablak-Zsiráffal adózik a lap előtörténetének. Csak ajánlani tudom. A szócikkeket sokan írták, a Narancsban olvasható hirdetésben György Péterrel és még két másik szócikkíróval reklámozzák, de úgy rémlik (most nincs kedvem elmozdulni a…..
Az idén százéves (a cím melléütését úgy hagyom) Weöres Sándorról most sokat, sokfélét és sokfelé írnak, a friss Holmi Weöres-szekciójában például Tomaji Attilától olvasható "bolero" címmel hommage-vers. Nem tetszik. A ritmus a weöresi "Bolero" hosszú, nyolcas jambusainak…..