Regisztráció Blogot indítok
Adatok
milena2000

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárhányszor járok a budapesti reptéren, ezen a szakaszon a kijárat felé ez az arány. Pedig a bőröndkiadás még odébb van, és a lépcsőzés élethosszító hatású. Dehát amondás úgy tartja: 100.000 légy nem tévedhet! A kép amúgy Athénból visszajövet készült. Megfogadtam, hogy nem írok beszámolót az idei…..
milena2000 2022.10.16 12:00:10
@SimonyiBalázs: Teljesen mindegy, hogy hol, mikor, milyen napszakban vagy pólóban kérsz pénzt / sört / segítséget egy hölgytől, joga van megtagadni. Természetesen udvarias dolog segíteni, de senkinek nem a kötelessége. Ha például nincs a hölgynél pénz, hogy sört vegyen neked, vagy a saját biztonsága érdekében távolságot tart az idegen férfiaktól, ehhez minden joga megvan.

"A bámész dolga a rendelkezésre állás"
Nem, a nők nem neked kirendelt szolgálók, egy futóversenyen sem. Ha szükséged van pénzre / sörre / segítségre, beszéld meg segítővel. Ja, hogy azt lenézed, és inkább ismeretlen nőket zaklatsz és tarhálsz le...
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
Ahogy az Asperger-szindróma egyre ismertebbé válik, nemcsak a diagnosztizáltak száma növekszik, de egyre több az olyan ember is, aki a párkapcsolatában fennálló problémákat párja feltételezett Asperger-szindrómájával magyarázza. Tele van az internet olyan történetekkel, amelyek…..
A patriarchális nőkép alapja, amit minden nőbe belevernek pici korától fogva, az az, hogy Akkor érsz valamit, ha elég sokan pályáznak a lukra a lábad között. A kislányoknak szóló játékok nagy része, a Disney-rajzfilmektől a Barbie-babán át a farsangi tündérkének,…..
milena2000 2013.11.13 19:49:12
Sok igazság van ebben a posztban, abszolút magamra és a világra ismerek. Egészen kiskoromtól kezdve nagyon sok negatív visszajelzést, kritikát és bántást kaptam - a külső és a legszorosabb belső környezetemtől egyaránt - amiatt, mert nem voltam eléggé szép, és nem viselkedtem eléggé nőiesen. Én paradox módon pont a posztban leírt felfogásnak az erőltetése miatt ismertem fel, hogy ki kell lépnem abból a hiedelemrendszerből, amit a környezetem elfogad. (A szüleim gondolkodásmódjáról szerintem mindent elárul, hogy egészen tizenéves koromig arról álmodoztak, hogy belőlem majd gyönyörű színésznő lesz.)
Szóval pont az állandó, a saját fájdalomküszöbömet abszolút túllépő megjegyzések miatt jöttem rá, hogy nem alapozhatom az önbecsülésemet arra, hogy mennyire vagyok szép, és hogy mennyien akarnak lefektetni, és attól függetlenül így kell tennem, hogy körülöttem szinte minden más lány így gondolkodik.

A tapasztalatom viszont (sajnos) (természetesen) az volt, hogy magamat megváltoztatom, a saját értékeimet, mércéimet stb. hozzáigazíthatom az új felfogásomhoz, ettől a környezetem még ugyanúgy lenéz. És ez a mai napig így is maradt, persze már kevesebb lelki fájdalmat okoz, mint korábban, de én (talán a naiv, hihetetlenül jóindulatú aspi-értékrendszerem miatt) valahogy azt képzeltem, hogy jobban elfogadnak majd, ha én jobban elfogadom magam. Jelentem, nem így lett, ismét beigazolódott az az íratlan társasági tétel, hogy tetszőleges csoportban a lányok-nők közötti hierarchiát elsődlegesen a külső megjelenés határozza meg (persze más tényezők, mint az intelligencia, a társadalmi helyzet és szociális készségek stb. is eléggé számítanak). Nekem az eddigi tapasztalataim alapján úgy tűnik, csúnya megjelenésért nők közötti csoportban kiközösítés jár, amíg világ a világ.
milena2000 2013.11.13 19:50:45