Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibor Rajna

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MaGYAUR Ki a magyar? 2022.05.12 09:32:59
A választások után, immár lehiggadva, üdvös volna, ha a győztes orbánisták színt vallanának arról, kit tartanak magyarnak… Aki kivándorolt, vagy akik mostanában vándorolna ki az tekinthető-e magyarnak? Vajon magyar-e az a honfitársunk, aki közben zsidó, szerb, szlovák, sváb identitású is? Vagy ha…..
A nép -- némileg leegyszerűsítve -- az egy területen tartósan lakó emberek összessége. A fogalom semmit nem mond egy adott nép kultúrájáról vagy kultúráiról, a képződése történetéről, a tagjai cserélődéséről és összetartozásuk logikájáról stb. Általában egy népet egy országhoz rendelünk, ezen belül…..
Tibor Rajna 2021.05.04 17:36:40
A nép az egy vérből való hús-vér emberek nagy családja.
A nemzet a nép szuverenitásának megtestesülése, az önálló földterület, a saját törvényalkotás, irányítás, igazságszolgáltatás és tömegtájékoztatás formájában.
A nép tehát biológiai, míg a nemzet politikai fogalom.
A nép a fontosabb, mert nép nélkül nem lehet nemzet***, nemzet nélkül viszont lehet nép. A kurd nép például nem szuverén, nincs önálló nemzete.

*** "Nép nélkül nem lehet nemzet" - ezt írtam. Igen, általában nem. De van egy kivétel, ami a magyar nép sajátos helyzete és hatalmas tragédiája lehet. Mert van egy kivétel, az pedig a magyar nép, amely ezt a kivételes és tragédiával fenyegető helyzetet az orbánizmusnak "köszönheti".
Magyarország ugyanis az álkeresztények, áldemokraták és álmagyarok országa. Az orbánizmus eredményeképp ma minden nemzeti, a nép és a nemzet fogalma összemosódott, a magyar nép a saját alkotmányából végleg kikerült, a zsidó nép pedig a 2011-es nemzetiségi törvény miatt csereszabatossá vált a magyarral, mivel egyik sincs megemlítve. Ez a jelenség lehetővé teszi azt az abszurd helyzetet, hogy a zsidó nép - kihasználva észlelhetetlenségét és bírálhatatlanságát akarva-akaratlanul kiszorítja a saját nemzetéből a magyart és álmagyarként viszi tovább a nemzetet.
Ennek a valószínűségét növeli, hogy jelenleg két olyan globális elgondolás van a világban, amelynek kivitelezését jelentősen elősegítené, ha Magyarország területét a zsidó nép birtokolhatná.
Egy pöttöm balti állam 25 év alatt lehagyott minket                                 https://index.hu/gazdasag/2018/12/25/eszt_orszagportre_skype_taxify_digitalizacio_gazdasag/?fbclid=IwAR0vkX5wBl6pfvcowanh81cRplhe8w6DiwEEeLWkF4wSZJoGbXc0Nw9USaA  HERMANN IRÉN 2018.12.25. 21:19  INDEX  Észtország…..
Az egyik legutóbb magáról hallató szakember, aki ellenérzését fejezi ki azokkal a koronavírusra vonatkozó hírekkel kapcsolatosan, amelyeket a napokban hallhatunk a fősodratú média tolmácsolásában, Németország legismertebb valamint legtöbbször említett és hivatkozott professzora, a mikrobiológia és…..
Tibor Rajna 2020.04.06 09:21:06
@Reding Roli: Mások úgy gondolják, hogy a társadalom ellenségei azok, akik a különböző kockázatokat szándékosan felnagyítják, majd azok sikeres kezelésével a nép megmentőjeként bebetonozzák hatalmukat.
Szerda reggel 7:20: Hollik István, a magyar kormány egyik kevésbé tehetséges mikrofonállványa és hatóságilag beállított migráncsozó-automatája reggeli videójában koronavírusos irániakkal riogatja a dolgozó népet. Szerda este 6:28: Orbán Viktor, a magyar kormány aktuálisan miniszterelnöki pozícióban…..
A világban háború zajlik az különféle mélységű autokratikus uralmi rendszerek és a liberális demokráciák (a nyugati civilizáció) között, amire az utóbbiak is lassan kezdenek rájönni. Ahogy minden háború esetében, az uralom mellett az eltérő uralmi logikák (itt globálisan) normatív igényű…..
Tibor Rajna 2019.07.19 05:58:59
@neoteny: A zsidó nép történelme közel hatezer éves, ami a zsidó nép nagyságát jelzi. Ennek a népnek nincs szüksége arra, hogy ártatlan népek mögé bújjon, ha jogos kritika éri. A szemitizmus 300, az antiszemitizmus 200 éves fogalom, és nyelvi eredetű. Az égvilágon semmi köze a zsidókat ért támadásokhoz. De elbújni egy ártatlan nép mögé kifizetődő. Ez nem vélemény, hanem tény. Te is azért bújsz a szemiták mögé.
Tibor Rajna 2019.07.19 06:56:41
@neoteny: Ismael elűzése nem az én tényem;
Az arab nép lélekszáma nem az én tényem;
Israel előző neve nem az én tényem;
Izrael vezetőinek szavai nem az én tényem;
Köves Slomó kampányolása nem az én tényem;
Hazám és népem helyzete nem az én tényem.
Tibor Rajna 2019.07.19 07:27:53
@neoteny: A szemita egy ártatlan nép, mert valójában a szemiták sohasem alkottak népet, nincs történelmük, maga a szemita fogalom is csak 300 éves nyelvészeti és nem politikai fogalom. De ha tudsz bármi rosszat, amit a szemiták követtek el, akkor add elő. Mégegyszer: a szemiták az arabokkal és a zsidókkal ellentétben tökéletesen ártatlanok és bűntelenek. A magyarok követtek el bűnöket, de sohasem rejtőztek a kritikák elől a finnugorok mögé. Az oroszok vagy szlovákok sem hárítanak a szlávokkal.
A Fidesz mostanra messze szélsőségesebb a Jobbiknál, közben a korrupció szálai már elérték magát Orbánt. Vajon meddig megy még a rendszer?..
Tibor Rajna 2018.04.05 20:09:51
@atomic power 1986DucaDuca: Kihagytad, hogy Magyarország embert küldött a Marsra, és kifejlesztette a fehérfoltosság elleni vakcinát, ezért egyetlen magyar sem halt meg ebben, ellentétben a hanyatló Nyugattal, ahol a temetők már kezdenek megtelni.
Itt valami nincs rendjén. Vagy a kérdező cégek módszerei rosszak, vagy az emberek titkolóznak, de most már tendenciának látszik, hogy hiába "mérik" az MSZP-t nagyobbnak a DK-nál, ha választásra kerül sor, a DK rendre megveri az MSZP-t. Három olyan választás volt, ahol semmiféle összemosódás nem…..
Erőszakos cirkuszba torkollt az '56-os évforduló. Füttyögés, köpködés, verekedés képei járták be a hazai- és világsajtót a nemzeti ünnepen. A főkolompos a szereplési mániás, túlmozgásos Juhász Péter, aki azzal próbált népszerűséget csiholni, hogy fütyülős balhét szervezett a központi…..
Tibor Rajna 2016.10.25 04:21:10
A Nyugati fény csak köszönettel tartozik Juhász Péternek.
A Fidesz ugyanis úgy ölelte a Juhászt gyalázó NF-et a keblére, mint annak idején a börtönből szabaduló Zuschlagot, hogy a baloldalba belerugdosson. A habonymédia tehát a juhászcikk miatt tette országosan ismertté a NF-t.
Egyébként a sípakcióval Juhász többet tett az ellenzékért, mint a baloldal összesen az elmúlt tíz évben. Az ellenzéknek csak ki kellene használnia.
Cikkeket kellene megjelentetni a nyugati, elsősorban német, kiemelten a bajor sajtóban a Kossuth-téren történtekről. Üzenni az Orbánt védő Seehofer úrnak, kedvence viseltes dolgairól.
Hogy a civil cég intézi a beléptetést, mert a szándékosan jogsértő magatartás ellen így szinte lehetetlen fellépni.
Hogy megverik az Orbánnal szemben tüntetőket.
Hogy Orbán kisajátítja magának a nemzet ünnepét.
Aztán megtarkítani a cikkrorozatot, az Orbán és a TEK által védett, illetve az Interpol által állítólag körözött arab üzletemberrel, említve az Orbán szerint is említett amerikai titkosszolgálatokat. Hogy lássa a nemzetközi közvélemény, hogy milyen kapcsolatban van a nemzetközi bűnözéssel, terrorizmussal és pénzmosással Magyarország miniszterelnöke.

Juhászra visszatérve megemlítendő, hogy akciójával a síp bekerült a magyar demokrácia kelléktárába, legközelebb még hatékonyabb lehet.

A DK és MSZP vezetőiról pedig annyit, hogy az október 2-i szavazáson kiírták magukat a politikából. Demokratához méltatlanul bojkottra agitáltak, pedig az érvénytelen szavazat stratégiájával súlyos és számokban is kifejezhető vereséget mérhettek volna a diktátorra. Ha ezt nem tudták felmérni, akkor hogyan mérjenek fel ennél komolyabb helyzeteket.
Az MSZP emellett elárulta a teljes ellenzéket, amikor kollektíve rossz gombot nyomott MSZP-frakció rossz gombot nyomott, amikor állítólag véletlenül rossz gombot nyomott a társasági adó módosításáról szóló kormánypárti javaslat elfogadásáról.

Gyurcsányba és Molnárba tehát a baloldalnak egyetlen csepp bizalmat sem szabad a továbbiakban helyezni, mert ezekkel a blamákkal a habonymédia legkésőbb a választási hajrában betámadja őket, és porrá zúzza az addig felépített eredményeket.

A baloldalnak olyan erőt kell kialakítania, amely képes és hajlandó a Jobbikkal együttműködve Orbánt 2018-ban legyőzni, módosítani a választási törvényt, és 2022-ben minden t újrakezdeni.

Szél Bernadett és az LMP ehhez jó úton jár.
A bankok nem értik Orbán nyilatkozatát Finoman szólva is meglepődtek a bankok Orbán Viktor és Rogán Antal nyilatkozatán. A miniszterelnök és hű vazallusa az elmúlt napokban jelentette ki sajtónyilatkozatban, hogy a bankok erkölcsi kötelessége rendezni a deviza-csapdából kialakult…..
Tibor Rajna 2013.09.10 07:28:30
@Ensiada Arkoveitie: "Mondjuk első körben érteni kellene, hogyan is finanszíroz egy bank egy deviza alapú hitelt."

Miért kéne ehhez egy hitelfelvevőnek érteni? A bankszakma sok-sok neves képviselői szerint is átverés volt a magyarországi devizahitelezés.
Tibor Rajna 2013.09.10 14:17:10
@salamander: Azóta övezi csend a kérdést, mióta a magyar tévé beszámolt. Egyébként hogy a többiek is lássák, hogy miről beszélek:

www.croatiaweek.com/citizens-beat-the-banks-in-landmark-court-ruling-in-croatia/
20130704

2013 júliusában a horvát bíróság kimondta, hogy nyolc nemzetközi bank megsértette a fogyasztóvédelmi törvényt, mert nem tájékoztatta megfelelően a kockázatokról a CHF-hitelfelvevőket, és ezzel félrevezette őket, továbbá az általuk kötött szerződések aránytalanul állapították meg a szerződő felek jogait.
A bankok között szerepelt az OTP, az Unicredit, a Raiffeisen, az Erste és a Hypo is.

A bíróság kötelezte a bankokat, hogy a 75 ezer hiteles felé az üzletkötéskor érvényes árfolyamon számoljanak el, és a hiteleket váltsák horvát fizetőeszközre, a kunára.

A WSJ közben arról cikkezik, hogy a horvát bíróság általános döntésének idején a magyar bíróság éppen elutasított egy devizahiteles beadványt.

Kérdések

Mit csinál a magyar igazságszolgáltatás?
Miért nem dől be a kuna?
Miért nem sírnak a bankárok Horvátországban?
Milyen kár éri a horvát döntés miatt a német, magyar, osztrák stb. állampolgárokat? (Mert hát az anyabank az nem horvát.)
Tibor Rajna 2013.09.10 14:28:04
@salamander: Hozzászólásodból úgy tűnik, jogvégzett, vagy jogban jártas ember vagy. Én nem, illetve kevésbé. Tehát még egyszer:
Ha a bank az én pénzemen hitelképességet vizsgál, a közjegyző az én pénzemen pecsétel, akkor elvárható, de még e nélkül is, hogy a vásárolt házhoz nyújtott hitel és annak kamatai ne haladják meg a ház árát. Az Egyesült Államokban ez alapján létezik az "elsétálás" joga. Vajon miért? Azért, mert az ottani bankárok és jogászok nem a saját népüket és nemzetüket akarják kiszipolyozni.