Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alexdel

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus sajnos ma szomorú bejelentéssel indította a napot, 92 esztendős korában elhunyt a klub történetének egyik legnagyobb legendája, Giampiero Boniperti. "Ez az a hír, amit soha sem szerettünk volna megosztani veletek. Ma, 2021 június 18-án búcsúzunk Giampiero Bonipertitől, aki 92 éves…..
Az elmúlt szezon második felét sérülés miatt kihagyó Sami Khedira a héten ismét edzésbe állt a Juventusnál, azonban a klub továbbra sem vele tervezi a jövőt, s szeretné idő előtt felbontani a német középpályás jövő nyáron lejáró szerződését. Az Európában tavasszal kirobbanó koronavírus-járvány…..
Alexdel 2020.09.16 17:25:21
Pirlo dolgozatának néhány eleme:
A futballjának a 2 legfontosabb alapelve:
- Labda megtartása amíg lehet és nem kezd a csapat támadni.
- És a labda elvesztése esetén azonnal visszaszerezni a labdát.
Olyan játékosokat keres, akik 1az1-ben képesek megverni az ellenfelet.
Akik inspirálták: Cruijff és Gardiola Barcelona-ja, Van Gaal Ajax-ja, Ancelotti Milan-ja és Conte Juventus-a.
Proaktív, támadó és minőségi fociban hisz. Lelkesítőbb a környezetnek, a játékosoknak és a stábnak. A fociban, néha nem az a csapat nyer, aki megérdemli, de hosszabb távon általában azok a csapatok eredményesebbek, akiknek több lehetősége van a gólszerzésre.
Pozíciókkal kapcsolatos elvárásai:
Kapus: Nem csak véd, hanem része a labdatartásnak és konstruktívan hozzátesz jó döntésekkel, passzokkal.
Középhátvéd: A védekezés irányítása mellett majdnem annyi kulcspasszt vár el tőle, mint a középső középpályástól.
Szélsővédők: Akik védekezésben erősebbek, azok játszhatnak tulajdonképpen középsővédőként is, de amelyik szélső védő technikailag és taktikailag is erős, azok extra középpályásként is funkcionálhatnak, gyakran ezek a szélsők irányítói szerepet is betölthetnek.
Középső középpályás: Az elmúlt 20 évben háttérbe szorultak a fizikai erőre építő belső középpályások. A Technikusság és a pályán való látás fontosabb, emellé viszont mozgékonynak kell lennie és labdavesztés esetén is fontos, hogy letámadjon.
Szélső középpályások: A szélső védőkhöz hasonlóan nagyon flexibilis pozíció. Olyan erős játékost lehet itt használni, aki 1v1 párharcokat meg tud nyerni, vagy olyan játékost, akit lehetséges feltolni a támadásban és tükörszélsőt játszatni vele, amennyiben "fordított lábas"(jobbszélen ballábas vagy balszélen jobblábas). Kulcspasszokat vár el tőle.
Támadó: Fontos, hogy technikás és karakterisztikus legyen. Támadó felfogású csapatnál intelligensnek kell lennie, irányítania kell a csapatot és jelezni, hogy hol tud betörni.
A legfrissebb hírek szerint a Manchester United és a Paris Saint-Germain egyaránt komolyan érdeklődik a Juventus francia világbajnoka, Blaise Matuidi iránt, míg az Arsenal a torinóiak német VB-győztesére, Sami Khedirára vetheti ki hálóját. Jelenleg mindkét játékos létszámfelettinek tűnik a…..
Alexdel 2019.07.29 12:00:46
@Rocky80: Matuidi francia és lehet, hogy ez plusz pontot jelent neki a PSG-nél. Egy Matuidi szintű olasznak én örülnék a Juventusnál, még ha nem is lenne a legpengésebb játékos.
Egy monitorfényekkel teli folyosón kellett áthaladnom és a stúdió előtt leültetett közönség hatalmas ovációban tört ki, mikor megérkeztem a talk-show házigazdájához. Az őszhajú férfi, borvirágos orcájával izzadós-szakállas puszit nyomott az arcomra, majd bal kezemet felemelve a mikroportjába…..
Amikor egy spanod elmegy, akkor arra nehéz bármit mondani. Nem azért, mert nem tudod elfogadni a halált, hanem leginkább azért, mert felkészületlenül ér. Tudom csúnya dolog ilyet mondani, de amikor az ember idős rokona, nagyija patkol el, akkor azért ott már mindenkiben benne van a következő lépés.…..
Az Amszterdamban szerzett találatnak köszönhetően, a Juventus szűkös, ám rendkívül értékes előnnyel várhatja az Ajax elleni visszavágót a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A zebramezesek hétvégén erősen felforgatott csapattal, számos kulcsjátékost pihentetve szenvedtek…..
A Juventus százszázalékos teljesítménnyel hozta a bajnoki szezon első hat fordulóját, azonban szombat este az eddigi legnehezebb feladat vár a címvédőre, hiszen a Napoli együttese látogat majd otthonába. A nápolyi együttes a zebramezesek mögött mindössze három ponttal lemaradva, remek teljesítményt…..
Alexdel 2018.09.29 18:23:46
Claudio Marchisio kész elhagyni a Juventust, és külföldre szerződni, az érdeklődők között pedig megtalálható a Monaco, illetve amerikai, kínai, ausztráliai és egyesült arab emírségekbeli klubok. Több olasz forrás arról számolt be szerda este, hogy a középpályás feladta a…..
A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Juventus bebiztosíthatja első helyét a H-jelű négyesben, s ehhez a már előzetesen is legkönnyebbnek ígérkező mérkőzésen kell győzelmet aratnia a Torinóba látogató, jelenleg szerzett pont és rúgott gól nélkül álló…..
Alexdel 2016.12.07 21:27:54
A West Ham United kész leszerződtetni a Juventus gólerős csatárát, Simone Zazát véglegesen vagy kölcsönszerződés keretében a januári átigazolási időszakban. A futballista a nyáron csatlakozott az olasz bajnokcsapathoz tizennyolcmillió euró fejében, azonban nem jelent első…..
Alexdel 2015.12.22 15:15:39
Az utóbbi évek során a Juventus rendre megszenvedett a Bajnokok Ligája csoportkörében, azonban a jelenlegi kiírásban nagyszerű rajtot vett, s első két mérkőzését megnyerve, majd némileg megtorpanva, most a Manchester City csapatát fogadja, s egy esetleges győzelemmel komoly…..
Alexdel 2015.11.25 22:43:07
@devil-z: Képes, mert nem egy betömörülő favágó brigád ellen játszottunk, hanem olyanokkal akik focizni akartak.
Az olasz bajnokságban csak botladozó, azonban a Bajnokok Ligája csoportkörében fényes idegenbeli győzelemmel rajtoló Juventus az Európa Liga-győztes Sevillát fogadja. A sorsolás pillanatában úgy tűnt, hogy a hazai szín téren rakétarajtot vevő Manchester City, az előző szezonban…..
Juventus FC blog Dühöngő 2012.01.01 19:09:00
Ez tényleg egy dühöngő, kiélhetitek magatokat rendesen. Itt nincs OFF-olás, jöhetnek a pletykák, az átigazolások, a vélemények, teljesen vegyesen. Akár a Juventushoz tartozik, akár nem (teljesen). A trágárság, egymás mocskolása persze itt sem megengedett, ettől azért…..
Alexdel 2013.07.02 23:49:02
@GLB: Remélem, kellenek az erős olasz csapatok.
Alexdel 2013.08.25 21:40:32
Alexdel 2015.09.11 14:44:25
A Juventus keretet hirdetett a Lazio elleni hazai bajnoki találkozóra, amely szinte a Szuperkupa döntő visszavágójának is tekinthető. A két csapat csaknem két héttel ezelőtt már megmérkőzött egymással Rómában, s az összecsapásból a mindvégig domináló zebramezesek kerültek…..
Alexdel 2013.08.31 22:38:08
A Juventus előtt álló legfontosabb házi feladat a szezon során többszörösen kudarcot valló támadósor megerősítése, s ennek szellemében ez az a csapategység, ahol a legnagyobb mozgás és változás várható. A már leigazolt Carlos Tévez és a mai bejelentésre váró Fernando…..