Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikó?

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Az igazi hősök 2019.12.09 06:30:00
Régi vita a határátkelés kapcsán, hogy azok az igazi „hősök”, akik nekivágnak a külföldi élet nehézségeinek, vagy azok, akik Magyarországon maradva élik a más szempontból ugyan, de nem mindig könnyebb mindennapokat. Balázs véleménye következik. Mi az az öt dolog, ami a leginkább hiányzik…..
Mikó? 2019.12.09 16:56:37
@fhdgy: Mit lehet ezen árnyalni? Én még nem találkoztam senkivel aki hősnek érezte volna magát, attól, hogy külföldre költözött. Olyannal igen aki "bezzeg én itthon maradtam", de talán ez se hős.
Hazaköltözni sok szempontból jó, de rengeteg csalódás is éri az embert – legalábbis Zsófi szerint, aki kérésemre közel hat év után vette fel története fonalát. Akkor Németországban éltek (akkori posztját itt olvashatod el), majd hazaköltöztek Sopronba, ahol furcsa módon elszigeteltebben élnek, mint…..
Mikó? 2019.02.12 12:56:44
@Din Serpahis: Szerintem a svajciaknal, a mogorva nezes egy elofeltetel ahhoz, hogy hataror lehess. En meg csak mogorva nezesu hatarort, hatarornot lattam. De szerintem ezzel nincs is gond, kell az elrettento hatas.
Mikó? 2019.02.12 14:59:22
@svajcineger: Ez igaz es az is, hogy magyar rendszammal 10-bol 9-szer megallitanak, svajcival meg kb 20-bol egyszer. De a tapasztalatom az, hogy a goromba tekintet ellenere korrektek es segitokeszek.
Hazaköltözni messze nem olyan egyszerű, mint sokan gondolnák, hiszen túl azon, hogy elvileg ismerős helyre érkezünk, számtalan probléma felmerülhet és nem csak a hétköznapi ügyintézés terén, hanem a visszatérő határátkelőben is. A mai poszt szerzője, Nóra élt már…..
Mikó? 2018.12.17 17:29:23
@maxval balcán bircaman: Ki a franc csinál ilyet? Én még nem találkoztam ilyennel.
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
A német Sky1 csatorna, ami az X-Factor című zenei tehetségkutatót sugározza, fizetős, de a 24.hu kiszúrta, hogy felkerült az első adás a YouTube-ra és ott mindenki megnézheti, hogyan működik Istenes Bence német műsorvezetőként. Úgy tűnik elég jól.  Istenes Bence már 2016 nyarán arról beszélt,…..
Mikó? 2018.08.30 17:19:24
@gregaba: Ez is kicsit a "mi kutyánk kölyke", mint a horvát VB ezüst, igaz? ...Jó nagy hülyeség
A határon túli magyarok szavazati jogával nem az a legnagyobb probléma, hogy listára leadhatnak egy szavazatot. Sokkal nagyobb probléma, hogy azáltal, hogy automatikusan állampolgárságot kaptak, jár nekik egy hatalmas – és rendkívül értékes – jog, mégpedig a választópolgári jog. Mi ezzel a…..
Mikó? 2018.03.07 13:12:54
@eßemfaßom még áll: ki a faßt érdekel az idézgetésed?! Akkor sem volt rendben. Nem vagyok emeszpés ha erre céloztál.
Mikó? 2018.03.07 13:15:34
@bbrrr: látom a lényeget "megértetted" te is. Itt az elvről van szó, nem arról, hogy megéri-e.
Mikó? 2018.03.07 13:28:52
@eßemfaßom még áll: "És ez senkinek nem fog feltűnni."
De, csak semmi nem fog történni.

Az is feltűnik, hogy Mészáros nulláról 100milliárda gazdagodott 8 év alatt, vagy Kósa 82 éves nyugdíjas óvónő anyja sertéstelepet vesz 100 milláért, vagy hogy 20000 kötvényes migráns "betelepedik" az országba . Történik valami ?Nem.
Az egyik legváratlanabb dolog, ami 2017-ben történt velem, hogy egy baráti sugallat hatására elkezdtem nézni a Tóth János című sorozatot. Idén előtte olyanokat néztem, mint a Homeland, Fargo, The Handmaid's Tale, The Man in The High Castle, szóval mi sem állt távolabb tőlem, mint egy jó kis köztévés…..
Ha az Idiocracy című Mike Judge filmet (vagy lassan dokumentumfilm, ahogy állnak a dolgok) vesszük alapul, tetszik tudni, azt, amiben a jövő Amerikájában a nézők legkedveltebb tévés szórakozása egy fingós reality követése, akkor a Pumpedék második évada megérdemelne minden díjat, amit csak hozzá…..
Mikó? 2017.08.23 11:34:14
@sixx:
Te is tolod ezek szekerét azzal, hogy nyomod a postokat,cikkeket erről (és más hasonló) szarról.
Nincs kétség, az Idiocracy c. film hamarosan a valóság lesz.
Mikó? 2017.08.23 12:06:45
@FlybyWire: ja ...lassan már mindenkinek és egyre kevesebbért
Hawaiiról mindenkinek a homokos óceánpart, a napsütés, a nyugodt, boldog élet jut az eszébe, amit esetleg néha megzavar egy-egy vihar, de alapvetően mi baja lehet annak, aki ezen a mesés szigeten él, nem igaz? Hát nem teljesen. Legalábbis Phil Jung fotói más képet festenek...
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
A közszolgálati média - így a közszolgálati televízió - feladatai közé tartozik a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás a hírműsorokban, valamint a nemzeti hagyományok, értékek képviselete a kulturális és oktató műsorokban, továbbá kellő megszólalási és bemutatkozási lehetőség…..
Tegnap délután, jóval a ma hajnali eredményhirdetés előtt megjelent a Wikipedia The Voice-oldalán, hogy Király Viktornak kellett távoznia a műsorból (majd rá két órára ennek cáfolata). Mivel az oldalt tulajdonképpen bárki szerkesztheti, nem volt szabad felülni neki, amikor…..
Mikó? 2015.11.12 07:47:26
@Kérész Krisztina: Amerikaban, az indianokat leszamitva, mindenki bevandorlo. Ez nem igen szamitott.
A mai poszt egy (várhatóan hosszú) történet kezdete, ami azzal indult, hogy megkeresett egy elkeseredett (leendő) apuka, András, aki a nagy gyermekvárásban szembesült azzal, hogy akár nagyon hosszú hónapokig (rosszabb esetben fél évig) is eltarthat, mire hazalátogathat a…..
Mikó? 2015.07.07 14:14:52
@tildy[UK]:
Sok itt az okos, ha nem az o problemajarol van szo.
Majd ha o esik bele valami hasonlo szivasba, akkor is legyen ilyen okos es higgadt!
Mikó? 2015.07.07 15:09:51
@maxval bircaman felelős szerkesztő:

"Az alapszabály: gyereket nem hurcolni, míg nincsenek okmányai."
Pont ez a lenyeg, nem tudja senki "hurcolni"

"ideiglenes útiokmányt kiváltani a gyereknek"
Ezzel csak egy iranyban lehet utazni, haza es csak egyszer. Raadasul kulon el kell erte utazni a kovetsegre, mivel csak az utazas elott ket hettel tudjak kiallitani. Ez az ut lehet tobb szaz km, de akar tobb is.

"Vagy: a gyereket normál – szokásos - lakóhelyén hagyni, nélküle utazni Mo-ra"
Ez legalabb vicces

"Hasznos, ha mindkét szülő jelen van."
Utlevel kerese eseten kotelezo jelen lennie mindkettonek, meghatalmazas nem jatszik!

"Az én időmben még ..."
Ezert ne osztogass tanacsot olyanrol amirol nem tudod jelenleg hogyan van
Mikó? 2015.07.07 15:29:42
@maxval bircaman felelős szerkesztő:

Miert kene ide-oda utazgassak, nem a kovetseggel van a baj, az otthoni ugyintezes a gond. A kovetseg 1-2 ket heten belul postazza az anyakonyvezesi igenyemet, otthon meg ulnek rajta 6-8 honapot. Amikor csak uj utlevelrol volt szo nagyobb gyereknek meg is lett az uj utlevele 1 honapon belul, kovetsegestul.

Aztan meg miert varjak nagy nyugalomban 6-8 honapot a papirra varva mikor a troveny kimondja, hogy max 2 honap? (2010. évi I. törvény
az anyakönyvi eljárásról)
A terved sok sebbol verzik sajnos.
Svájci Sapka azzal küldte el a „Magyarország és én” pályázatra szánt írását, hogy kicsit más, mint a többi. Döntsétek el, hogy mennyire látja másként a dolgokat egy olyan pillanatban, amelynek nagyon erőteljes hangulati töltöttsége van, hiszen az írás úton Magyarország…..
Mikó? 2015.05.20 14:43:25
@maxval bircaman szerkesztő:
"Azt hiszem a magyar verzió egy élhető, ésszerű kompromisszum a 2 véglet között."
Miert is elheto a magyar verzio? Soha nem all meg senki, csak szinte veszfek amikor mar lelep a gyalogos az auto ele.

A svajci meg nem olyan eroltetett mint te irod.
Mikó? 2015.05.20 15:18:31
@Dragonlady (Bp, Hun):
Egy eve. Nekem nem tunt fel, biztos nem voltam eleg hosszan otthon, de jo elfogadom akkor biztos van javulas.

Azert a Budaorsi uton a Petofi laktanya elotti zebran meg mindig halalt megveto batorsag kell az atkeleshez, abban viszont biztos vagyok. :) (...vagy kiraktak vegre egy gyalogos atkelohely lampat?)
Mikó? 2015.05.20 15:25:56
@Határátkelő: Koszi, nem direkt volt :)
Múlt-kor 10 tény a háremekről 2014.10.01 16:58:14
1. Bár az Oszmán Birodalomban évszázadokon át marginális szerep jutott a szultán édesanyja, feleségei, ágyasai és nőrokonai lakhelyéül szolgáló szultáni háremnek, a központi hatalom meggyengülésével az asszonyok szerepe felértékelődött. 2. A 16. század közepétől a 17.…..
Mikó? 2014.10.02 14:33:39
@Istóczy úr:
Szanalmas es ostoba vagy, hogy meg ide is bele tudod keverni a liberalbolsevisztafideszista ideologiadat
Berki Krisztiánt sokan annyira utálják, hogy amikor megemlítettem őt előzőleg egy cikkemben, többen megsértődve fejezték ki nemtetszésüket, és fenyegettek meg hogy soha többet nem olvasnak engem. Persze én tudom, hogy mindez csak műbalhé - Berki igazából minden nő álma. A Fem3…..
Ha valakinek a véleményére még súlyos szükség volt az egész kormány kontra RTL Klub pofozkodásban, az nyilván Rogán "Louis Vuitton" Antal, akinek a legújabb Facebook-posztja szerint egészen addig tetszik a bulvár világ, ha ő mondja meg, hogyan mutogassák benne. Most nem úgy…..
Mikó? 2014.06.24 17:04:19
Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke kedd reggel még nagyban szidta a kereskedelmi adókat, délután viszont nem nagyon tudott mit mondani arra, amikor az RTL Klub szembesítette vele: 2011-ben ingyenjeggyel nézte végig élőben az X-Faktor döntőjét. Gulyás az M1 reggeli…..
Mikó? 2014.06.11 13:51:08
@Hoppácska:
Akkor mar legalabb ketten vagyunk, de valoszinuleg vannak meg paran
Mikó? 2014.06.12 10:38:59
@trev:
Egyetertek azzal, hogy ne dontse el helyetted senki, hogy mit nezz.
Viszont valahol ez jelenleg is igy van, mivel ha csak szemet kozul valaszthatsz, akkor csak szemetet tudsz nezni. Azt meg el tudod donteni, hogy nem nezel semmit.
De amugy Gyozike showra is azert van igeny, mert letezik, ha soha nem is lett volna, nem hianyozna. Sok ezer evig jol elvoltak az emeberek nelkule.
Amugy nem egyszeru kerdes ez, de en is ugy gondolom, hogy ne fentrol mondjak meg mit nezz. Bar azt is kikapcsolhatod (egyelore meg)
Mondjuk szerintem abban mindenki egyetert, hogy ez az egesz tortenet nem arrol szol, hogy fentrol igenyesebb musorokat akarnanak biztositani az embereknek.
Nemrég ért véget valamelyik tévécsatornán az a műsor, amiben Pimaszúr ott aludt a Medgyesi Péter és Orbán Viktor urakkal is kiváló kapcsolatokat ápoló tévéproducer-étteremtulajdonos-parkololóművész Törökbálint-Tükörhegyi, kacsalábon forgó, 0-24-ig biztonsági őrrel…..
"Ahogy a többiek élnek." Talán így lehetne a legfrappánsabban lefordítani Jacob August Riis fotógyűjteményének címét...
Mikó? 2014.05.09 15:18:31
@murray: testver, es te segitettel rajtuk a lehetosegeid szerint?
A második nap az amerikai vendégemmel a Kino kávézóban kezdtünk. Átsétáltunk a Margit hídon, és tartottam Ryan-nek egy kis látképbemutatót. Két latte macchiatot rendeltünk, kissé túl sok mogyoró szirupot tettek a kávéba, Ryan nem itta meg. Onnan átgyalogoltunk a vegan…..
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
Ami ma jön, olyan még nem volt, ezt bizton állíthatom. Már maga az alaphelyzet is olyan, mintha egy Molnár Ferenc darabot olvasnánk: pesti fiú és csallóközi lány találkoznak és szerelembe esnek Bécsben. Úgy döntenek, össze is házasodnak, mi több, gyermeket is szeretnének. Amit…..
Mikó? 2013.12.12 10:56:57
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
En meg ugy veszem eszre hogy manapsag az XZ es a marad QZ a legdivatosabb. Nekem a 20-30-as korosztalyban szinte csak ilyen ismeroseim vannak.
Mikó? 2013.12.12 11:01:51
@Mikó?: ja megegy manapsag elterejdt van X-Q Z
Iránról a legtöbben csak a hírekben hallunk, és általában elég ijesztő (vagy ijesztőnek szánt) dolgokat. Pedig az egykori Perzsia olajban gazdag, változatos ország, rengeteg pozitívummal – derül ki Viktória mai írásából, aki persze a negatívumokat sem hallgatja el, mert…..
Mikó? 2013.12.05 09:52:16
@Pernilla: Na ja, Europaban se mindenki csak muanyag PickWick teat iszik.
De amugy klassz iras, tetszett
Régen jártunk Olaszországban, így nagyon örültem olaszmamma írásának, aki nem kevés tapasztalat birtokában van már az itáliai virtust illetőleg. Mint kiderül, külföldiként (pláne nőként) munkát találni szinte lehetetlen, de ha sikerül, akkor az élet jó. Jöjjön tehát…..
Mikó? 2013.12.03 16:54:19
@mojoking77: en ugy tudom Thun full nemet varos, max csak minimalis franciaval. Pl Fribourg/Freiburg inkabb ilyen de az se 50-50
Mikó? 2013.12.03 21:38:10
@mojoking77: Hát nem tudom,nem akartam vitát kezdeni ezzel, a mondandódnak amúgy se ez volt a lényege. De ha megnézed ezt a térképet, akkor itt is úgy néz ki, hogy Thun teljesen a német régióban van: en.wikipedia.org/wiki/File:Map_Languages_CH.png

Amúgy nekem meg egy barátom lakik ott, de ez nem lényeges ebből a szempontból. Na, de ha nem gond tényleg kérdezd már meg a kollégát, mert kiváncsi vagyok, hátha tényleg úgy van ahogy mondod.

Peace