Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mezojanos

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta: Doug Parr, a Greenpeace UK tudományos főmunkatársa. Az energia világa változik. A világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, az UBS nemrégiben azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy nem a Hinkley-hez hasonló nagy, centralizált erőművek jelentik a jövőt, hanem a napenergia, az…..
Ahogy a Krím-félsziget miatt nőtt a feszültség Oroszország és a Nyugat között, Oroszország Ukrajna földgázellátásának leállításával fenyegetett, és az orosz földgázóriás Gazprom 44%-kal megemelte az ukrajnai árakat. Tartalomjegyzék Miért is fontos ez? Mennyire…..
Számos, egyre aggasztóbb hírt hallani mostanában a fukushimai Daiichi nukleáris üzemből szökő sugárszennyezés óceánba szivárgásáról. Sokan azon aggódnak, hogy a szennyezett víz világszerte hatással lesz az óceánok ökoszisztémájára. 2011. márciusa óta, mióta a…..
Az amerikai National Snow and Ice Data Centre tudósai bejelentették, hogy az északi-sarki jég elérte az idei évi minimumát. Az olvadás trendje továbbra is egyértelmű, az idén volt a mérések 34 éve alatt a hatodik legkisebb a jég kiterjedése. Minden idők legszomorúbb rekordja, a…..
A Greenpeace tegnap egy bátor és bonyolult akciót hajtott végre a Forma-1 Shell Belga Nagydíjon: a földön, a lelátókon és a levegőben szembesítette a Shell VIP ügyfeleit és a világot a vállalat piszkos sarkvidéki terveivel.  A Greenpeace nem magát a Forma-1-et támadta: úgy…..
Az Északi-sark ismét az olajvállalatok kereszttüzében áll.  Az elmúlt években láthattuk, milyen gondatlansággal folynak a sarki fúrások. A Shell, a világ egyik legnagyobb és leghatalmasabb vállalata  a sorozatos bakik következtében arra kényszerült, hogy szüneteltesse…..