Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Török Márk blogja

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Angliában kiszivárgott egy titkos kormányzati jelentés miszerint néhány birminghami iskolát szélsőséges muzulmán csoportok akarják irányításuk alá vonni. Habár az Oktatási Minisztérium nem akarta kommentálni a kiszivárogtatást a Birminghami Városi Tanács mégis foglalkozni…..
Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint 378 tokyoi 18 éven aluli gyermek holléte ismeretlen. A minisztérium által ezen a héten kiadott statisztikák közül ez volt a legaggasztóbb. A fővároson kívül Koto Ward, ahol 64 gyermek holléte ismeretlen ezt követi Sumida Ward 44…..
Dél Afrika Mmabatho nevű városában zavargások törtek ki a hónap elején, mivel az állam úgy döntött, hogy bezárat egy ápolóképző iskolát. A tüntető diákok elfoglalták az iskola épületét és az előtte lévő közutakat. Az oda kiérkező rendőri egységek fel akarták…..
Tovább folytatódik a vita a Washington és Lee Egyetemen. A nemrégiben eltávolított zászló nagy port kavart az egyetem diákjai és öregdiákjai között. Az egyetem ezért felmérést készített a hallgatók és az öregdiákok között. A több mint 2200 fő bevonásával történt…..
Egyre több diák lát befektetési lehetőséget az ingatlanpiacon. Az általában a szüleik által támogatott és leginkább ázsiai hallgatók előszeretettel vásárolnak ingatlanokat befektetési céllal az USA, Ausztrália vagy Kanada területén. Egy Ausztrál ingatlankereskedő felmérése…..
A virginiai Washington és Lee Egyetemen botrány tört ki, mert az ott tanuló fekete hallgatók nehezményezik, hogy az egyetem kápolnáján még ma is konföderációs zászló lengedezik. A fekete hallgatók legfőbb panasza, hogy az egyetem barátságtalan a kisebbségekkel, ezért az egyetem…..
Egy nemrég végzett felmérés szerint az angol 11-16 év közötti fiatalok jelentős hányada vallja, hogy az élete keményebb lesz, mint a szüleié.  A felmérés 3000 fiatal megkérdezésével történt, amelynek 24%-a állította, hogy az élete valószínűleg keményebb és rosszabb…..
Egy nemzetközi felmérés szerint a francia szülőket érdekli a legkevésbé, hogy a gyermekük hol és milyen intézményben végzi tanulmányait. A felmérés lényege, hogy a szülők mennyire és milyen módon tervezik meg gyermekük tanulmányaival kapcsolatos ügyeket. Ebből az derül ki,…..
Basmah bint Saud a szaudi királyi család Londonban élő női tagja nyíltan kritizálta hazája oktatáspolitikai maradiságát. Meglátása szerint Szaúd-Arábiában lassan túl kevés lesz az oktatók száma és az alacsony létszám gondokat okozhat az új generáció alap és felsőoktatási…..
Michigan állam egyik legnagyobb bevételi forrása és a legtöbb embert foglalkoztató gazdasági ágazata a mezőgazdaság. Az elmúlt években azonban a mezőgazdaságot választó fiatalok létszáma drasztikus csökkenésnek indult és a fiatalok többsége elvándorolt az északi államból.…..
Dél Afrikában kampányt indítanak az őshonos nyelvek megóvására. A megóvás első lépése, hogy felkutatják azokat a leginkább idős embereket, akik még beszélik ezeket a nyelveket vagy ezen, nyelvek valamely dialektusát.   kép: http://www.hum.au.dk A nyelvek eltűnésének okai…..
A különböző kultúrák és emberek találkozását tűzte ki célul Global Nomads Group, amely már 15 éve próbálja összekötni egymással a világ számos pontján élő fiatalokat és diákokat. A program célja, hogy a fiatalok ne csak kiadványokból, könyvekből vagy filmekből…..
Az egyetemeken még mindig nagy területet kap, a rasszista gondolkodásmód állítják fekete bőrű professzorok. Állításuk szerint ez a gondolkodásmód nem csak a diák-diák viszonyra vagy a tanár-diák viszonyra jellemző, hanem a tanár-tanár viszonyra is. A nevüket elhallgatni…..
A Coloradói Állami Egyetemen szóvivője szerint az egyetem cowboy szakot indít, mivel az USA-ban a váltózó piaci és foglalkoztatási igények új irányokba terelték a diákok érdeklődését és az egyetem is új kísérletekbe fogott. Mivel a jelentkezők száma visszaesést mutat a…..
A Skót Ügyek Bizottságának véleménye szerint "sokkal nagyobb, gondokat okozhat Skócia függetlensége, mint ahogyan azt a skót kormány gondolja." A felvetés szerint a Skót függetlenségi törekvések számos jogi problémát okoznának az oktatás finanszírozásában. A bizottság…..
Az indiai katonai iskola szabályzata és felvételi követelményei között bukkantam rá több érdekességre, amelyet most szeretnék nektek bemutatni. Ha Indiában szeretnél katona lenni nem csak a fizikai vagy pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon kell átesned, hanem egy sor más…..
A Massachusettsi Mezőgazdasági Főiskola oldalán egy igazi érdekességre bukkantam, ahol egy gólyát „avatnak” be társai. Ez talán a legelső képi ábrázolás egy ilyen eseményről. Maga a kép magáért beszél és jól kivehető rajta, hogy pontosan miről is van…..
Az ifjúsági ügyekért felelős szövetségi hivatal bulit szervez a fiatal oroszoknak, leginkább egyetemistáknak és főiskolásoknak jelentette be Szergej Belokonev a hivatal vezetője. Az orosz fiatalok összejövetelének több célja is van, de elsődlegesen az, hogy minél több szurkoló…..
Ahogyan az előző bejegyzésemben már megemlítettem az Orosz Oktatási Minisztérium kiemelt projektjeiből szemezgetek. Ebben az írásomban a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tanárok után a legtehetségesebb fiatalok támogatásáról szeretnék beszámolni.   Az orosz…..
Az Orosz Oktatási Minisztérium több kiemelt projektet indított az elmúlt években. Ezek közül szemezgetek mostani írásomban. A megannyi kiemelt program és terv közül a leginkább szemet-szúró számomra a „legjobb tanár díja”.   A legjobb tanár díja, mint kiemelt nemzeti…..
Amíg az utcákon fokozódnak a tüntetések, az Ukrán kormány egyre meghátrálni látszik EU integráció ügyében és a csatlakozási tárgyalások folytatása mellett döntött a kormány. Ennek kommunikációja több fronton zajlik és a diákság meggyőzése érdekében Kostyantyn…..
Az elmúlt napokban Ukrajna EU integrációs tárgyalásainak felfüggesztése miatt kitört tüntetésekkel van tele a sajtó. Ezen hírek kapcsán szeretném bemutatni Ukrajna és Oroszország közös oktatási stratégiájának egy kis szeletét.   Oroszország és Ukrajna nem csak…..
Az előző bejegyzésemben, amikor az orosz oktatás felügyeletéről írtam, az egyik ilyen felügyeleti szerv a Rektori Unió (szövetség) volt. Az alábbiakban szeretnék ezzel a szervvel behatóbban foglalkozni.     Az orosz Rektori Unió egy orosz állami szervezet, amely 1992-ben…..
A méltán híres és világszínvonalú orosz felsőoktatás szigorú felügyeleti rendszer alá van rendelve. Az állami kontrollon kívül viszont van korlátozott hatáskörrel rendelkező szakmai (civil) felügyelet is.   Az orosz oktatás legalapvetőbb eleme az alkotmány 43.…..
2006. május 31-én történelmi megállapodást írt alá az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció oktatási minisztere.   A 2006-os megállapodást követő két évben megkezdődtek a két fél egyetemei és főiskolái közötti alapozó és program felépítő munkálatok, amelyek…..