Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuzessyz

7 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím nem egyértelmű, ami nem véletlen. A Politológusblogon cikksorozat indul a miniszterelnökökről és választásukról, minél több oldalról bemutatva a témát. A miniszterelnöki poszt, a pozíciót ambiciónáló vagy betöltő személy jellemzői, alkalmassága egyre gyakoribb téma…..
fuzessyz 2013.08.05 20:37:35
@politologus: bár jelenleg csak sejtéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy mire gondolhatsz, nem hinném, hogy ilyesmikkel törődnöd kéne. ilyen a magyar közélet, az emberek többsége nagyon rosszhiszemű, csak az a fontos, hogy melyik oldalon állónak vélik az embert. de ezzel ne foglalkozz, próbáld továbbra is ilyen magas szinten folytatni a nem elfogult, hanem szakmailag megalapozott írásokat, hidd el, erre is vevő elég sok ember.:)
Megpróbálok egy kicsit egy bizonytalan, biztos pártpreferenciával nem rendelkező szavazó fejével gondolkodni. Nehéz, szinte reménytelen vállalkozásról van szó, hiszen a bizonytalanok csoportja vélhetően egyáltalán nem homogén: nem tudjuk teljes bizonyossággal meghatározni, hogy…..
fuzessyz 2013.07.26 15:55:37
@csillaberk: az utolsó bekezdéssel nem értek egyet. a felmérések általában azt szokták vizsgálni, hogy a választópolgároknak hány százaléka elégedett/elégedetlen a jelenlegi állapotokkal. a magas százalék egyébként sem jelenti azt, hogy ők automatikusan a fidesz ellen szavaznak, pláne, hogy valószínűleg nagy az átfedés azokkal a rétegekkel, akik a jelenlegi ellenzéket is elutasítják, ők szintén rengetegen vannak.
a bizonytalan szavazók pedig nem azért bizonytalanok, mert a kutató nem tudja hova sorolni őket, hanem mert saját maguk nem tudják, hova tartoznak:)
Az Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja, hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig minden kipróbált harcos ott van, sikerrel küzdhet majd meg Orbán Viktorral. A posztban…..
Üzenőfüzet Bajnai elbukott 2013.07.15 13:23:45
Török Gábor a blogján megjelenő “minielemzéseiben” a lehető legritkábban szokott egyértelműen állást foglalni. Épp ezért akadt meg a szemünk pár nappal ezelőtti írásán: “Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami…..
Ahogyan egyre többet foglalkozom a politikával (a gazdaság miatt), és közeledünk a választási kampányok szezonjához, egyre inkább leszek kétségbeesett, hiszen a demokrácia hazájában nincsen valós választási lehetőségem, alternatívám. Engem nem győz meg, hogy azt mondják,…..
Bár sokat nem hallani róla, mindkét érdekelt fél elmondása szerint jó ütemben haladnak az éppen egy hónappal ezelőtt elindult ellenzéki tárgyalások. Az előzetesen megállapított menetrend szerint a héten megállapodás születhet a szakpolitikai kérdésekben és következhetnek a…..
Tegnap a Transparency International nyilvánosságra hozta a Globális Korrupciós Barométer adatait, ami az egész világra kiterjedő közvélemény-kutatás, mely az állampolgárok korrupcióval kapcsolatos tapasztalatait vizsgálja. 107 ország 114 ezer állampolgárát kérdezték…..
fuzessyz 2013.07.12 14:34:52
@Ironfist: könyörgöm, próbáld már megérteni a lényegét annak, amit írtam... szerinted a minta reprezentativitásával van a bajom? nem, hanem azzal, hogy az ilyen kutatások nem mutathatják, milyen is a korrupció valójában, mert csak az emberek véleményét mérik, gyakorlatilag egy közvélemény-kutatásról van szó, a kettő nem ugyanaz. így felesleges hibahatárról beszélni, ez ebben a kérdésben lényegtelen. vagy szerinted képesek csak és kizárólag olyan embereket megkeresni, akik érintettek a korrupcióban? mert ha ez lenne a céljuk, akkor valóban lehetne hibahatárról beszélni, ilyenkor becsúszhatnak olyanok is, akik torzíthatják az eredményeket.

mondandód utolsó felére reagálva: úgy tűnik, hogy azt a bizonyos téglafalat inkább neked kellene felkeresned. te voltál az, aki nem értette meg, hogy más miről beszél, és hiába írom le sokadjára, ez továbbra sem sikerül. ha ilyenkor felétek a falnak való rohanás a megoldás, nos, ez esetben tiszta szívvel ajánlom, hogy próbálkozz ezzel, hátha hatásosabb lesz, mintha még egyszer leírnám, hogy mire is gondoltam.
fuzessyz 2013.07.14 05:54:43
@vacsad: köszönöm, hogy te legalább elolvastad, amit írtam. nem értem ilyen mértékű felháborodásodat, de megfogadom a kritikát egy olyan lénytől, aki a témában járatos/képzett/dolgozik. arra ugyanakkor felhívnám a figyelmedet, hogy nem érzem, hogy írásom bármilyen maszatolást vagy ködösítést tartalmazna, csupán néhány gondolatot írtam arról, hogy mik befolyásolhatják az emberek véleményét, min múlik, miről mit gondolnak. de biztos figyelmesen olvastad el bejegyzésemet, és meg is értetted. ráadásul te a témában képzett vagy/járatos vagy/dolgozol, így mint olyan, aki a témában dolgozol/járatos/képzett vagy, talán hallottál már olyasmiről, mint a média napirend-befolyásoló ereje. igyekszem mostantól nem hazudni, mert félni fogok, hogy felbukkan valaki, aki az adott témában képzett/járatos/dolgozik, mint te, akinek előző hozzászólása dugig volt tömve szakmaisággal!
fuzessyz 2013.07.14 12:51:22
@vacsad: mert egyébként a jobbos média nem tartja továbbra is napirenden az "elmúltnyolcév" korrupciós ügyeit... nem tudom, miért hiszi azt sok libsi, hogy ezzel az írással a kormányt akartam védeni, nem, sőt... de így már értem ezeket a heves reakciókat.
"A rendkívüli intézkedésekre elkülönített tartalékból csoportosít át a kormány 400 millió forintot a kormány a Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére." - tolja arcunkba a kormányhatározat, aminek végül is örülhetünk. Ne csodálkozz, örüjjé' nyájas olvasó,…..
Horn Gyula olyan politikus volt, talán mindmáig az utolsó, akinek „kisemberi” nagyságához kétség sem férhet. Ez kiválóan megmutatkozott a gyászszertartásán, ahol nemcsak barátai és párttársai, politikai ellenfelei és a nemzetközi politikai élet meghatározó alakjai, hanem…..
Nehéz belátni, ha a Képviselő Úr/Úrhölgy puszta léte értelmetlen. Ha az újságíró merő mikrofonálványként közelít a legjobban eredeti céljához. Ha a tőkés szinte csak kapcsolati tőkésként tudja növelni a kapitálisságát. Nehéz elfogadni, hogy mindenki, aki részt vesz…..
Orbán Viktor tegnap azt mondta, "ha gyerekeinkről van szó, akkor semmi sem drága", illetve, hogy Magyarország jövője a gyermekeiben van. Csakhogy Viktor ezt nem akkor mondta, amikor visszaadja azt a sok száz milliárdot, amelyet elvett az oktatástól, hanem akkor, amikor a…..
fuzessyz 2013.07.11 13:13:09
@weisz manfréd huba: és teljesen elképzelhetetlennek tartod, hogy a gyerekedet elviszed mondjuk focizni vagy kézilabdázni egy profi csapathoz mondjuk 10 évesen? nem lesz az összes gyerekből természetesen élsportoló, de a mozgást megszereti attól még és egészségesen él. és az is elképzelhető, hogy nem istálLóként fogja fel a dolgot.
fuzessyz 2013.07.11 14:53:45
@déjá vu39: felesleges átmenni demagógba.
fuzessyz 2013.07.13 08:39:49
@Bretschneider detektív: az ilyen esetekre sztem az lenne a megoldás, ha az iskolai sportolási lehetőségek javulnának, azt nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban milyen lehetőségek vannak a fejlődésre, gondolom a legfontosabb itt is az infrastruktúra, tehát h legyen sportcsarnoka vagy legalább rendes méretű tornaterme az iskolának. ezt is országos és megyei szinten kellene összehangolni, és az itt játszó gyerekek közül lenne bőven merítési lehetőség a profi csapatok számára. én például abban a szerencsés helyzetben voltam, h a gimnáziumban, ahova jártam, többféle sportág közül lehetett választani, hozzáértő edzőkkel/tanárokkal, rendszeres versenyekkel, de nem túl sok utazással. úgy gondolom, hogy a diáksport talán nem olyan megterhelő egy gyerek számára, mint az élsport, suli után helyben van az edzés jobb esetben, jobban épül a közösség, ismerősökkel szívesebben sportol a gyerek, stb. talán a teljesítési kényszer sem olyan durva, mint egy profi klubnál. nyilván persze először a közoktatás helyzetével kell foglalkozni, és azt rendbe tenni, de én például nem a heti 5 torna órát tenném kötelezővé, hanem a minél több délutáni iskolai sportolási lehetőség pártján állok.
„A németek tudják, hogy itt demokrácia van” – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt alelnöke, miután a Tavares-jelentés vitáját követően nyilatkozatban állt ki Magyarország, de főleg a magyar kormány mellett. Míg a Weberek közül a román liberális Renata…..
A napokban hozta nyilvánosságra a Transparency International legújabb korrupciót mérni hivatott felmérését. A Globális Korrupciós Barométer 2013 egy egész világra kiterjedő, összesen 114000 embert megkérdező kutatás, melynek eredményeit egy sajtótájékoztató keretében…..
Kevés unszimpatikusabb kormányt hord a hátán a föld mint a Fidesz-KDNP koalíció, azonban jobb lenne, ha Rui Tavares először otthon nézne körül. A gazdasági válságot politikai válsággal cukrozzák Portugáliában. A pénzügyminiszter és a külügyminiszter sem bízik abban, hogy…..
Az elmúlt napok egyik legforróbb témája az úgynevezett Tavares-jelentés, melyet tegnap fogadott el igen megosztott szavazáson az Európai Parlament. Néhány órával ezelőtt erre válaszul kikerült egy országgyűlési határozat szövegtervezete,…..
Zoón politikon Facebook 2013.07.03 22:52:57
Mára csupán egy rövid bejegyzést írok, melyben a blog facebookos elérhetőségéről adok hírt.  Amennyiben tetszett a kedves olvasónak egy-egy bejegyzés, kövesse a blogot facebookon az alábbi linken: https://www.facebook.com/pages/Zo%C3%B3n-politikon/126754984200617..
Lehetséges a politikáról nézeteinktől, értékeinktől mentesen beszélni? Mit jelent egyáltalán az objektivitás a politikával kapcsolatban? Szükséges-e egyáltalán, ilyen célokat kitűznie bárkinek is, mikor egy elemzést ír vagy politizálni kezd?  Természetesen a fenti…..
fuzessyz 2013.07.03 07:47:02
@török gábor: nagyon szépen köszönöm!
A rövid poszt apropójául Fodor Gábor budaörsi vendégeskedése szolgál, melyre az MSZP Közéleti Klub meghívása apropóján került sor a napokban. A www.minalunk.hu tudósítását olvasva és a Fodorral készült interjút hallgatva érzékelhető igazán, milyen nehéz helyzetben…..
Két, egymásnak legalábbis a címükben ellentmondó, nagy vitát kiváltó írás jelent meg múlt héten nálunk, két blogtársunk tollából. Szavazzunk-e jövőre a Fideszre, vagy nem? A hosszú távú kérdés nem ez, hanem hogy ezt a választási törvénnyel bebetonozott…..
fuzessyz 2013.07.02 11:38:26
@Kandeláber: az USA politikai- és pártrendszerét nincs értelme hazánkéhoz hasonlítani szvsz
Adott egy párt, mely a nem túl sikeresnek mondható hatalmon eltöltött nyolc év után történelmi vereséget szenved. Rengeteg szavazó pártol el tőlük, legfontosabb politikusaik teljesen elvesztik hitelességüket a botrányokkal tűzdelt kormányzás ideje alatt, nincsenek megfelelő, az…..