Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szolnokitibor

84 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan olasz területek,a hol nem múlhat el a vasárnap egy jó lasagna di mammaval. Legutóbb nálunk is ez volt a menü, és be kellett látnom, hogy igazuk van, ennél jobb nem is kell egy kellemes vasárnap délutáni kajakómához. Nem egy kapkodós, rohanós ebéd, de nincs is vele túl sok munka, a ragu…..
A Húsvét előtti időszak egyik kedvenc receptje a kalács. Egyik esti stresszsütésem eredménye lett egy mogyorós-áfonyás, amit a Nők Lapja Desszert tavaszi számában találtam. Mivel ez az első Húsvétunk az új lakásban, így az új konyhát is először használom húsvéti készülődésre. És meglehetősen élvezem…..
Az utóbbi időben - többek közt - azért sem írtam, mert olyan diétát csináltam, ami miatt csak csirke+rizs recepteket posztolhattam volna, és nem éreztem magamban a csít ugyanarról írni 60 napig. Na, de attól, hogy vége a programnak, még igyekszem nem elszállni a kalóriákkal, mégis, mostanában…..
Az elmúlt időszakban nem sokat főztem a Kedvesnek, így egyik hétvégén arra gondoltam, hogy meglepem egy igazán férfias, de szerencsére gyors tésztával. Néha nagyon finom sütnivaló kolbászokat lehet találni hentesnél, vagy akár a Lidlben is, én is találtam egy igazán jót. De az olajban hosszasan…..
Végre megjött a tavasz, a naptár és az időjárás szerint is, én pedig alig vártam, hogy elkezdődhessen a grillszezon, Mivel az erkélyünk még felújítás alatt van, így bent maradtunk a főzőcskéhez, felavatva egy raclette grillsütőt, amit - mint utóbb kiderült - egyáltalán nem rendeltetésszerűen…..
Sokszor írtam már arról, hogy a főzőmániám nem teljesedhetett ki saját konyha híján. Az elmúlt 6 hónapban azon dolgoztunk, hogy ez megváltozzon, örömmel jelentem, kész a saját lakásunk :) Sajnos ennek érdekében a főzést és írást is hanyagolnom kellett, de ennek vége, leteszteltem, hogy működik-e a…..
A nyár egyik hátulütője, hogy nincs kedved bekapcsolni a sütőt. Én nagyon szeretek sütés nélküli édességeket készíteni ilyenkor, mert bárhol is csinálom, mindig hálásak érte. A nyaralóban nincs sütőm, otthon pedig mindig jó, ha megspórolhatjuk a konyha 40 fokra fűtését. Az idei nyár slágere nálam a…..
Az eperszezonból lassan kifutva nekem még mindig van a fagyasztóban a tavalyi termésből, így most ennek felhasználására hoztam receptet. Ha te is így jártál, vagy még épp találsz valahol frisset, ajánlom hétvégi hűsítőnek. Én a vasárnapi ebédfőzés közben világosodtam meg, hogy a levesről ügyesen…..
Gondolom, a mostanában posztolt receptekből kiderül, hogy imádom az eperszezont. Most is ilyen finomságot hoztam nektek, krémes, epres, túrós süti formájában. Sikerült szert tennem egy olyan sütőformára, amiben kenyereket, kalácsot lehet sütni, a pontos geometriai formája trapéz alapú hasáb. Na, ezt…..
Nem túl régen volt a Díványon egy recept, amit reprodukáltam, tehát abszolút nem saját találmány, de annyira jó lett, hogy meg kellett írnom. Gyors, de mégis szép, édes, de azért nem gejl, és a jóságát legjobban szemléltetve: dupla adagot csináltam elsőre, és 2 percet élt az egész. Még jó, hogy le…..
Ha épp nem siettek ma sehová, hoztam egy receptet, ami csak épp annyira időigényes, hogy még ne undd meg a főzést, amikor van rá egy kis szabadidőd, cserébe viszont szuperlaktató, igazi olasz íz, egy kis csavarral, ha már nem az igazi a bolognai. Nálunk elég nagy sikert aratott, a fiúk kétszer…..
Úgy alakult, hogy mostanában többször is sütöttem tortát, így lehet, hogy indul egy ilyen sorozat most. Ennek az első tagja  a diabetikus meggyes csokitorta receptem, amit a Kedves anyukájának készítettem, teljesen cukorbetegbarát, a MACOSZ oldaláról, így szerintem elég diétás ahhoz, hogy jó legyen…..
Elég hideg lett mára, ha átfagytál, van egy szuper receptem. És mivel nyitva vannak a boltok, a bevásárlás sem lehet akadály egy finom, laktató levesvacsorához! Egyik este megint rám jött a főzhetnék, és valami olyan vacsorát akartam gyorsan csinálni, ami feldobja a napomat. Rég óta szerettem volna…..
Szörnyen rajzolok és viszonylag kevés kézügyességem van, de eddig minden évben szorgosan festettem a rondábbnál rondább hímes tojásokat. Idén úgy döntöttem, inkább valami hozzám közelebb álló technikával próbálkozok és sütök egyet. Szuper ötletet találtam a márciusi Nők Lapja Konyhában, de kicsit…..
A hosszú hétvégénk célja a pihenés volt, nem akartunk csinálni semmit. Ki is használtam a temérdek szabadidőt, és sütöttem egy finom, egészséges quichet. Ez már máskor is bejött, az olaszos-franciás változat, és a zöldséges is elég jó lett anno. Spenótos-kecskesajtos-lilahagymás töltelékkel, teljes…..
Igazi tél végi sütit hoztam, ami segíthet kipucolni a téli almát a kamrából, akár hétköznap is igazi finomsággal jutalmazhatod meg magadat és a családot a napi teljesítményért, sőt a mai nap, csak úgy, mert a lányok megérdemlik :) Amikor először csináltam, eléggé úgy nézett ki, hogy ez lesz az egyik…..
A mai receptem nem egy gyors hétköznapi vacsora, inkább egy hétvégi, kicsit ráérősebb finomság, aminek nagyon tud örülni bárki a családból. Amikor Németországban jártunk kipróbáltam egy nagyon finom török ételt, a pizza keleti verzióját, a pidét, amit sokféle feltéttel készítenek és nagyon finom,…..
Egyszer már írtam arról, hogy mennyire szeretjük itthon a grillezett szendvicseket, az utóbbi időben megint csináltam néhány változatban, mára két ötletet hoztam, egy húsosat és egy vegát. (Vega nálam = húsmentes, még akkor is, ha nem ez a pontos definíciója) A husis jelen esetben…..
Őszintén nem gondoltam volna, hogy megéri az első szülinapját a blog, sokszor járok úgy, hogy valamit nagy lendülettel és lelkesedéssel elkezdek, aztán a lendület alábbhagy, és a mánia elmúlik. Úgy tűnik, a főzés nem ilyen :) Még akkor sem, ha mostanában kevesebbet írok róla, mert épp más dolgok…..
Nem voltam túl aktív az elmúlt hetekben, de főzni persze nem voltam lusta. Ma is elkapott a kedv, munka után szerettem volna feldobni az estét egy finom vacsorával, hátha jobban indul a hét a Kedvesnek és nekem is. A leggyorsabb olasz étel címét is megnyerhető kedvencemet csináltam meg, de mivel…..
Az utóbbi időben többször megesett velem, hogy gyorsan kellett vacsoráról gondoskodnom, így egy ugyan nem túl egészséges, de kézenfekvő megoldást választottam, az előre kinyújtott leveles tésztát. Én nagyon szeretem, mert szinte bármit lehet vele kezdeni, volt is már ilyen poszt, a brokkolival…..
A Kedves három hetet töltött Németországban és én is kimentem meglátogatni egy hétre. Kipróbáltuk a kötelező ottani pereces, kolbászos, virslis, mustáros finomságokat is, na meg a söröket! A német konyhát azért nem mondanám nagyon különlegesnek, de kedvet kaptam valami finomhoz abból az ízvilágból.…..
Boldog új évet! Igen, tudom, hogy már január közepe van, de az elmúlt időszak nem a blogolásé volt, viszont a főzésé annál inkább, így receptekkel feltöltve vághatunk neki a 2016-os évnek. Köszönöm nektek, hogy 2015-ben elindulhatott a blog, és még úgy is szorgalmasan látogattátok, hogy az elmúlt…..
Kicsit megcsúsztál az ajándékokkal? Ma este, ha van fél órád, még összedobhatsz egy doboz kekszet, ami a legfinomabb ajándék tud lenni, persze a csokilikőrön és az instant forrócsokin kívül :) Ezt a receptet én december elején készítettem el, nálam kis porciókban egy csomag…..
Elkezdtük ma a családdal a karácsonyi ajándékok beszerzését és már régóta agyaltam az idei ehető ajándékokon, úgyhogy volt a tarsolyomban egy egész kis csomag. Az egyik ezek közül az instant forrócsoki, ami rendes összetevőkből készül és nagyon szép kis apróság valakinek,…..