Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bontott csirke

64 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 40 napos böjt minden évben kihívások elé állít, de jól esik. És nem azért, mert jó újra húst venni magunkhoz, vagy ismét alkoholt kortyolni. A böjt vége nem erről szól! De ha lejár az önmegtartóztatás, minőséggel térek vissza a hétköznapokba.   Ezt azok is érzik, akik szeretnek, így most…..
Mitől fenntartható az a konyha, amely valódi farm-to-table koncepciójáért fenntarthatósági díjat kapott a Dining Guide-tól? Elmondja Farkas Richárd, a Pajta séfje.   Ismerd meg a környéket! Működj együtt a helyi gazdákkal, termelőkkel, mesterekkel!„Néha már szinte a bőség zavarában vagyok. Nem…..
A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordulni datolya. A karácsonyi készülődés azonban jó alkalmat teremt arra, hogy közelebbről is…..
Volt egyszer egy sörfőző, aki gyógyírt akart barátja szörnyű szenvedéseire, amit a gluténérzékeny lakótársnak azért kellett átélnie, mert nem ihatott sört.   Gála néven mutatkozott be hazánk legújabb gluténmentes söre két napja a Keg sörművházban, illetve azóta elérhető a Gála Művek honlapjáról…..
Az egész világon több, mint 22.000 kereskedő közül összesen 700 bor és pezsgő forgalmazó érdemelte ki, hogy aranyérmes kiskereskedő legyen. Magyországon egyedüliként aborbolt.com kapta meg a független, nemzetközi szervezet által odaítélt díjat.   A 2014 végén indult bor és pezsgő webáruház…..
Megálmodói szerint ilyen vacsorára Magyarországon még nem került sor. Négy osztrigát kóstolhatunk majd, ezek különböző partvidékekről érkeznek és különböző konyhatechnológiai eljárásokon esnek át.   Október 9-én este osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességek…..
Forgott itt tank ötvenhatban, meg nagy hollywoodi mozi alig 50 évvel később. Hogy aztán Spielberg stábja után pár hónappal tüntetők lába verje itt újra a flasztert. Ez a tér csupa történelem, és most az egyik szegletében Szabadság Bisztró néven éled újra a múlt.   Budapesten az 1900-as évek…..
Félve ugrottam be hozzá, pedig ilyen névvel nem lehet más, csak jó nő. Mondtam is előre, hogy csak egy órácskám lesz; arra az esetre, ha nem alakulnának jól a dolgok. Aztán úgy alakultak, hogy majdnem három órát voltam ott. Mert ez a Sophie, akit a Hajós utcában ismertem meg, bitang jó! Sőt, már az…..
Az, hogy Oscar-szobrok odaítélése után mindig tudatosabban választok filmet, ha van időm egy mozira, az semmi ahhoz képest, mennyire célirányosan megyek étterembe a Dining Guide Év Étterme Gála után. Idén is akadt még olyan a top 20-ban, ahol még nem jártam. Nem voltam ezzel egyedül; Budapest egyik…..
A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek.   A párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok…..
Érdemes kísérletezni az édesburgonyával a konyhában, mert nem csak köretként, hanem reggeliként, főételként és desszertként is remek fogásokat lehet készíteni belőle.   A reggelibe azért jó belecsempészni, mert a különleges íz mellett az alacsony glikémiás terhelése miatt roppant egészséges is.…..
Persze, hogy a bonbon, a kürtős meg a kolbász elviszi látványban és mennyiségben az összes karácsonyi vásár gasztronómiai felhozatalát. De aki nyitott szemmel, az átlagnál érzékenyebb orral, vagy az útmutatásommal sétál végig a Szent István-bazilika előtti Adventi Ünnep faházai között, talál olyan…..
Negyedik alkalommal rendezik meg Szigetmonostor Fő utcáján azt az összművészeti PirosLábos fesztivált, amelyen elfeledett recepteket keltenek életre, és amelyen megízlelhető az illatos, fűszeres falusi élet.     2017. október 7-én, szombaton a házigazdák szeretettel várnak…..
Nagyon egyszerűnek tűnik a recept, de mégsem sikerül senkinek úgy csinálni, mint az érsekcsanádi Rév Csárdában.   Ezen a hétvégén zajlik a Dunapest Kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál, amelynek minden helyszíne és eseménye valamilyen formában kötődik a Dunához,…..
Én is azt hittem, hogy csak pancsolni és golfozni lehet arrafelé, de egyre nagyobb perspektíva az evés-ivás Bükön.   Bükfürdő és környéke házias ízeket, a térség hagyományaira építkező konyhát ajánl, amit a város több mint 20 különböző stílusú, gazdag kínálattal rendelkező vendéglátóhelyén…..
Nemrég egy riportban a város legjobb bartendereit faggattam arról, ők hogy látják a vendégeket. Az elbeszéléseik alapján született ez a lista, ami többet ér minden hitelkártyánál. Abban ugyanis minden szakember egyetértett, hogy a megítélésünkben nagyobb szerepet játszik a viselkedésünk, mint az…..
Még csak tegnap nyitott a hely, de lemerem fogadni, hogy már emlegetik a városban a Séf Asztalának nudliját. Még a nyitás előtt megkóstolhattam a három alapételre (rántott hús, kolbász, nudli) épülő választékot, amelynek legizgalmasabb része a világ legegyszerűbb, mégis oly sokszor elhibázott…..
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is elkészült az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke. A különleges házasítást tavasszal kóstolhatja a közönség.   Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a versenyzsűri által…..
Leginkább egy név: Auguszt. Persze ez ízlés kérdése, de az biztos, hogy a Fény utcai cukrászda konyháján még sosem sikerült annyi bejglit megtekerni a szorgos kezeknek, amennyire igény lett volna decemberben.     Felröppent a hír, hogy ahogy a krémes, a Rigó Jancsi és a dobos…..
Senkinek ne legyen illúziója, a bartender attól a pillanattól figyel minket, hogy belépünk az ajtón. Nagyjából meg is tudja mondani, mire számíthat tőlünk, hiszen nap, mint nap ezt csinálja: megpróbálja a rendelkezésre álló legkevesebb információ alapján megismerni és kiszolgálni a vendéget. Az…..
Azon már nem szokás meglepődni, ha egy osztrák, spanyol vagy francia régió összefogja a legjobb vendéglátó helyeit és velük közösen kínál valami turistacsalogató programot. Nálunk ez még mindig újszerű, ezért nagyon remélem, hogy a dél-dunántúliaknak bejön a Via…..
Több mint kétszáz főzetet kell végigkóstolnia annak, aki minden sörfajtát kipróbálna a ma kezdődő Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban. Ha ennyi nem is megy, ezek azért feltétlen legyenek meg.   A legbódítóbb Belga: Delirium Nocturnum Lehet, hogy reánk ült a rózsaszínű…..
Először fordul elő a verseny történetében, hogy mindkét alapanyagot a rendező ország adja. Ráadásul a hal olyan fajta, ami szinte minden nemzet indulójának újdonság!   Rögtön azt gondolhatnánk, hogy utcahossznyi előnyre tettünk szert, de azt azért tudni kell, hogy az amerikai…..
Lehet belőle talajtakaró mulcs vagy parketta alapanyag, de tequila, rum és sör is készülhet benne. Sőt, a Tabasco szósz alapanyaga is 3 éven át whiskeys hordókban érlelődik.   1938-ban az Egyesült Államok kormánya törvényben szabályozta, hogy a bourbon whiskeyt csak és kizárólag újonnan készített…..
Az egyik legklasszikusabb rumkoktélt, a daiquirit újrafogalmazó Bednárik Nikoletta úgy jutott harmadikként a Bacardi Legacy döntőjébe, hogy egy percet sem dolgozott még bártenderként. Bednárik Nikoletta a Boutiq’Bart alapító Nagy Zoltán tanfolyamán kezdte az ismerkedést a shakerrel és a…..