Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bontott csirke

78 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje.   Lendvai Levente (fenti képen) nem véletlenül tudja, hogy milyen a jó húsvéti sonka. Édesapjának a mai napig hentesüzletei vannak, így gyermekkorát is a húsok bűvöletében töltötte, sőt, a…..
Korábban kevésbé volt bonyolult, így szinte minden kisgyerek által megtanult és később sikeresen alkalmazott tudás volt az asztal megterítése. Manapság azonban annyi minden változott, annyiféle elvárásnak kell egy szépen terített asztalnak megfelelnie, hogy ez lassan egy komoly kihívás.     Ma…..
Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az „új generáció” kerül a középpontba június 2-4. között a Millenárison, az MBH Bank Gourmet Fesztiválon.   A magyar vendéglátás legismertebb képviselőinek bemutatása, és a több mint száz kiállító…..
Egy évvel ezelőtt a SHO BEACH mesés partján állva, megjelent a MÁK étterem vezetőinek fejében egy vízió: Beach Dining vacsorák a parton, ahová a csillagokat is lehozzák a vendégeknek.   A lélegzetelállító hely, a forró homok és a teljes kikapcsolódás, ötvözve a legfelemelőbb kulináris élvezetekkel…..
Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra. Most Budapest legújabb boréttermenek étlapját és új ételeit kreálja, mint chef patron.   Egy hónapnak indult, 20 év lett belőle. Nem nagyon van magyar séf, aki Molnár Márkéhoz hasonló külföldi tapasztalatokkal rendelkezik. Egyelőre még angolul…..
Jobb alvást és magasabb fizetést is jelenthet viselőjének egy füldugó méretű instant fit eszköz, amely akár bőrtónus színben is elérhető, így a külvilág számára szinte észrevehetetlen.   A hallásveszteséggel küzdők többsége nem akarja beismerni, hogy problémája van, inkább elodázza a megoldást.…..
Ha beülünk egy étterembe, valószínűleg ritkán jut eszünkbe a víz. Még kevésbé a fenntarthatóság, és az sem, hogy a víz felhasználása történhet teljesen másképpen is, mint ahogyan megszokhattuk. Budapest szívében azonban példaértékű mód van erre, ráadásul egy olyan helyszínen, ahol a gasztronómiai…..
Hogy mi is a meraki? Egy lefordíthatatlan görög életérzés, ami tökéletesen írja körbe azt, ahogyan a MERAKI Görög Ételbár alapítói az ételeiket készítik.   A meraki valami olyasmit jelent, hogy szeretjük és örömünket leljük abban, amit csinálunk. És a görögök a fűszerek mellett jó sok merakit…..
1969-ben Julia és Josep Armanqué a barcelonai Pineda de Mar-ban elkészítette első grilljét, és megszületett a Josper. A Josper grillek azóta ikonikus darabokká váltak, és a legmagasabb minőségben teszik lehetővé a faszénen sütést.   Sok vendéglátóipari egységben találkozhatunk ilyen kemencékkel,…..
Miközben a jelenlegi válsághelyzetben leginkább érintett vendéglátóipari ágazat szereplői csak fog csikorgatva tudják fenntartani vállalkozásuk működését és az alkalmazottak munkaviszonyát, egyre fogy azon vállalkozók száma, akik még megengedhetik, hogy nehéz sorsú embertársaikra is…..
Mindenki nehezen viseli a jelenlegi helyzetet, ami annak is köszönhető, hogy a korábban megszokott, munka utáni kikapcsolódást jelentő programokról le kellett mondanunk, beleértve a kedvenc éttermünk meglátogatását.   Erre a helyzetre keresett, és talált megoldást a Kifli: Mostantól Budapest…..
Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal készül a Fény Utcai Piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont. A Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke szinte minden éttermi műfajban működtet sikeres egységeket: pesti bisztró, vidéki és budai…..
A Trattoria Toscanának 20 éve meghatározó helye van Budapest vendéglátásában, és mint ilyen, akár meg is elégedhetne saját hagyományaival. Fabrizio Caldarazzo mégis egy izgalmas újdonsággal rukkolt elő a jubileumi év végén.    A Londonból igazolt, fine dining tapasztalatokkal is rendelkező séf…..
A kézműves sörök térnyerése, a kisüzemi főzdék felfutása, a magyar sörivók igényszintjének emelkedése mind bíztató volt az elmúlt évtizedben, de ami most történt, az tényleg megkoronázza ezt a sörkulturális fejlődést.   Elsülhetett volna ez úgy is, mint amikor a tengerparti homokban fehér lovon…..
  A 40 napos böjt minden évben kihívások elé állít, de jól esik. És nem azért, mert jó újra húst venni magunkhoz, vagy ismét alkoholt kortyolni. A böjt vége nem erről szól! De ha lejár az önmegtartóztatás, minőséggel térek vissza a hétköznapokba.   Ezt azok is érzik, akik szeretnek, így most…..
Mitől fenntartható az a konyha, amely valódi farm-to-table koncepciójáért fenntarthatósági díjat kapott a Dining Guide-tól? Elmondja Farkas Richárd, a Pajta séfje.   Ismerd meg a környéket! Működj együtt a helyi gazdákkal, termelőkkel, mesterekkel!„Néha már szinte a bőség zavarában vagyok. Nem…..
A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordulni datolya. A karácsonyi készülődés azonban jó alkalmat teremt arra, hogy közelebbről is…..
Volt egyszer egy sörfőző, aki gyógyírt akart barátja szörnyű szenvedéseire, amit a gluténérzékeny lakótársnak azért kellett átélnie, mert nem ihatott sört.   Gála néven mutatkozott be hazánk legújabb gluténmentes söre két napja a Keg sörművházban, illetve azóta elérhető a Gála Művek honlapjáról…..
Az egész világon több, mint 22.000 kereskedő közül összesen 700 bor és pezsgő forgalmazó érdemelte ki, hogy aranyérmes kiskereskedő legyen. Magyországon egyedüliként aborbolt.com kapta meg a független, nemzetközi szervezet által odaítélt díjat.   A 2014 végén indult bor és pezsgő webáruház…..
Megálmodói szerint ilyen vacsorára Magyarországon még nem került sor. Négy osztrigát kóstolhatunk majd, ezek különböző partvidékekről érkeznek és különböző konyhatechnológiai eljárásokon esnek át.   Október 9-én este osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességek…..
Forgott itt tank ötvenhatban, meg nagy hollywoodi mozi alig 50 évvel később. Hogy aztán Spielberg stábja után pár hónappal tüntetők lába verje itt újra a flasztert. Ez a tér csupa történelem, és most az egyik szegletében Szabadság Bisztró néven éled újra a múlt.   Budapesten az 1900-as évek…..
Félve ugrottam be hozzá, pedig ilyen névvel nem lehet más, csak jó nő. Mondtam is előre, hogy csak egy órácskám lesz; arra az esetre, ha nem alakulnának jól a dolgok. Aztán úgy alakultak, hogy majdnem három órát voltam ott. Mert ez a Sophie, akit a Hajós utcában ismertem meg, bitang jó! Sőt, már az…..
Az, hogy Oscar-szobrok odaítélése után mindig tudatosabban választok filmet, ha van időm egy mozira, az semmi ahhoz képest, mennyire célirányosan megyek étterembe a Dining Guide Év Étterme Gála után. Idén is akadt még olyan a top 20-ban, ahol még nem jártam. Nem voltam ezzel egyedül; Budapest egyik…..
A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek.   A párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok…..
Érdemes kísérletezni az édesburgonyával a konyhában, mert nem csak köretként, hanem reggeliként, főételként és desszertként is remek fogásokat lehet készíteni belőle.   A reggelibe azért jó belecsempészni, mert a különleges íz mellett az alacsony glikémiás terhelése miatt roppant egészséges is.…..