Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fat.acceptance

41 bejegyzést írt és 875 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, elszántam magam végre a változásra. Tanulmányaim olyan pontra érkeztek, ahol muszáj belátnom, hatalmas bejegyzésekre egyszerűen nincs időm. :) Épp ezért szeretném facebook-központúvá tenni az aktivitásom.  Javaslom mindenkinek, hogy lájkoljátok a blogot ott is, és…..
Gyönyörű nap volt, tele élménnyel. <3 Egy szeletét megosztom veletek. :)  ..
fat.acceptance 2014.08.07 20:59:58
@Hihetetlen Hitetlen: Javaslom, látogass el a szemészetre. :))
A szerkesztői csapat kiáll mindenféle kirekesztés ellen, így jelen voltunk a 2014-es felvonuláson is. Éljen a sokszínűség!  ..
fat.acceptance 2014.08.05 22:36:57
@Noisy Suzy: Te mekkora hülye vagy. :D 1: felsoroltak közül egyik sem igaz rám. 2: 70 kilósan váltam depresszióssá, mert az utolsó 10 kg sehogy se ment le, és olyan mániákusan akartam, hogy szó szerint belebetegedtem, majdnem anorexiás is lettem. Szóval az minden volt, csak boldogság nem. A képeken mindig mosolygok, a valóság esetenként más. Nem tudsz te semmit, olyan szűklátókörű vagy, hogy csodálom, hogy nem fulladsz bele. :)
fat.acceptance 2014.08.05 22:46:43
@Noisy Suzy: Eléggé mellélőttél a számokkal. :DDD Egyébként sem tartozom neked magyarázattal, mellesleg nagyon is érdemben reagáltam. A diétázás tönkretett lelkileg, és majdnem fizikailag is. A mentális egészség az elsődleges, mert kihaélet a fizikaira. A health at every size nevű dolgot gyakorlom, futok rendszeresen, odafigyelek a kajára. Persze nem olyan mániákusan, hogy megint belebetegedjek. Ennyi. Igen, most vagyok a legharmonikusabb. "Ennyi"? Irod ezt úgy, hogy fogalmad sincs az életemről, vagy arról, mennyit ennék. Tudod, a hozzád hasonlóknak ez a fő jellemzője: a legapróbb látható "jel"(nek tűnő dolog) alapján itélnek, de közel sincsenek a valósághoz. Nem is lehetnél,mert nem ismersz, és buta is vagy, és szűklátókörű. Szóval, javaslom fogd be,mielőtt még nagyobb idiótát csinálsz magadból. :DD De ha nem, az se baj, de elég hosszú napom volt, szóval ezek után már csak röhögni vagyok hajlandó rajtad. :DDDD
fat.acceptance 2014.08.05 22:53:22
@Noisy Suzy: Uncsi vagy.
Indult erről egy mozgalom, amiről majd illesztek be képeket, de előbb a saját válaszom adom meg. Azért van rá szükségem, mert az én testem az én életem. Az saját külsőmhöz csak nekem van közöm, ha bárkinek baja van vele, akkor ott nem én vagyok a probléma, hanem ő. Azért,…..
fat.acceptance 2014.02.01 18:19:38
fat.acceptance 2014.08.02 15:47:46
@Facel Vega: Az elfogadás nem a cselekedés hiányát jelenti, minimálisan sem érted a dolog lényegét. Mielőtt véleményt alkotsz, nézd meg, miről beszélsz. És értelmezd.
Sziasztok! A kövér szó használata manapság elég egyoldalú: az esetek többségében szitokszónak tartják. De miért van ez így? Rendeltetése szerint a kövér egy semleges, külsőt leíró jelző. Ugyanúgy, mint a magas, alacsony stb. Hányszor hallhattunk, láthattunk olyat, amikor…..
fat.acceptance 2014.05.01 21:41:37
@p.m.s.: Keresd már ki, hol jelentettem ki olyat, h nincs kockázata. :) Nem fogsz ilyet találni, soha nem mondtam ilyet. :)
fat.acceptance 2014.06.12 20:58:52
@holdkoros: Ez a blog teljes mértékben kiáll az LMBTQIA közösség mellett, és a rasszizmus és homofóbia ellen is. Tehát amiket írsz, nem elfogadható. Attól még persze tény, hogy sok helyütt a kövérség az ami alapján a legelfogadottabb diszkriminálni valakit, de ez a közép-európai térségben a legmesszemenőbbekig nem igaz. Vannak ilyenek, de Conchita vagy az etnikumok támogatása is ugyanolyan fontos, mint a kövéreké. A tolerancia, elfogadás, egyenlőség, az emberekkel való bánásmód és tisztelet nem lehet mérlegelés alapja, az ugyanúgy rossz ember, aki a rasszizmus ellen van, de a homofóbia oké, vagy a kövérek elfogadása mellett, de közben homofób és transzfób. Illetve ezek tetszés szerinti variációja...
Ez egy olyan téma, amit nagyon sokan összekevernek. Létezik az "Egészség Minden Méretben" (Health At Every Size, a továbbiakban: HAES) illetve a Kövérség Elfogadása (Fat Acceptance). A kettő teljesen elkülönül egymástól. A kövérekkel szemben tapasztalt diszkrimináció,…..
Gyakran hangoztatott kérdés az, hogy én miért nem vagyok képes elfogadni mások véleményét ebben a témában, ha az nekem nem tetszik, vagy nem értek egyet vele.Pedig elég egyszerű a dolog.Példának okáért, maximálisan el tudom fogadni, ha más az almát jobban szereti, mikor én…..
fat.acceptance 2014.05.01 21:44:37
@p.m.s.: Valóban gáz valakit az arcával szekálni. :) Nem álszent, hanem ember. Noisy Suzy egy lélektelen, ostoba kártékony valami. Néha nagyon felhúz az ostobasága, aztán ilyenkor nehéz teljesen polkorrektnek maradni. :) De valóban gáz alapból ilyesmit. Ő kiprovokálta magának... mellesleg nem láttam a fejét, szóval csak gúnyolódtam vele, nem valós alapokon nyugvott az, hogy jaj ronda a feje. Csak kigúnyoltam, ironizáltam, haha. Nem teljesen egy szint azzal, mintha láttam volna róla képet és azután megaláztam volna. Mivel a mondataim háttérinfó nélküli, alaptalan vagdalkozások voltak. :) Mármint, az arcára irányuló "biztos az a baj, hogy..." jellegű dolgok.
fat.acceptance 2014.05.02 07:32:36
@p.m.s.: Ja es, a diszkriminalt emberek altalaban nagyon duhosek tudnak lenni. Ha a diszkriminalo szarokat egy sorstars (hehh) hozza fel es nyomatja es akarja lenyomni a torkomon, ez akkor is igy van. Jogom van duhosnek lenni es duhosen irni. Ja es, az h lattam-e a kepet igenis relevans, mert ugye ha nem lattam,akkor csak puffogtatom a duhomet ra valami olyannal, ami remelem, h betalal. Nem igazi kulso alapjan torteno itelkezes, hiszen nem is lattam ot... nagyon is szamit a kulonbseg.
Szombat este eldőlt, hogy Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri Király Viktort, Kállay-Saunders Andrást, a Fool Moont és Bogit vitte tovább. Utóbbi Csiszár Jenőnél és Rákay Philipnél is első lett, Kovács Kati szerint a…..
fat.acceptance 2014.02.23 19:33:10
@akyyy: Bírnám, ha a nagymagyarkodó emberkék megtanulnának helyesen írni magyarul. Addig ugyanis elég röhejes a dolog. ;) Majd akkor magyarkodjatok, ha tudtok rendesen magyarul...
fat.acceptance 2014.02.23 19:34:56
@q-84: Segíts egy picit, ki a normális magyar? Talán te? :DDD Haha.
...mint tudjuk, szubjektív.Egy kedves ismerősömről készült képeket mutatok nektek, szerintem nagyon szépek. ..
fat.acceptance 2014.01.31 21:28:23
@szigusievich: Te sem vagy valami nagy koponya, fölösleges kérkedned. :D

Igazából azt nem értem a fajtádban soha, hogy... nektek ettől tényleg jobb lesz valami? Az életetek, az emésztésetek, bármi? Mármint, attól, hogy olyan helyekre jártok fröcsögni és "jajdemegmondomhogymilyengusztustalan,mertazénvéleményemaznagyonszámít" dolgot művelni... Nem tudom, én pl. sose járnék gyűlöletbeszédet tolni olyan helyekre, ami nem jön be. Nem megyek utálkozni egy film/könyv/ember fórumára, mert attól nem lesz jobb semmi és nem változik semmi. Szerintem aki ezt nem fogja fel, hogy az utálkozás és a fröcsögés milyen hasztalan, na az az ostoba.
fat.acceptance 2014.02.01 20:04:57
@szigusievich: Pont azok miatt, amit írsz, a te ideböfögésed nem vélemény.

embracethefat.blog.hu/2014/01/14/csak_egy_ellenvelemeny_fityfenet
fat.acceptance 2014.02.01 20:18:34
@szigusievich: Ha elolvasod a bejegyzést, rájössz, miért. Ilyen kis izék miatt nem fogom kétszer ugyanazt leírni. :)
"a kövér embereka kövér emberek gusztustalanoka kövér emberek undorítóaka kövér emberek lustáka kövér emberek idegesítőek Nem a súly húz le: a gyűlöletből adj le." "a kövér emberek nema kövér emberek nem fáznaka kövér emberek nem éreznek semmita kövér emberek nem…..
fat.acceptance 2014.02.01 18:07:27
@Miezmegint?: embracethefat.blog.hu/2014/01/14/csak_egy_ellenvelemeny_fityfenet Arról, hogy amiket írsz, vélemény lenne csupán. Nagyon ajánlom neked ezt a bejegyzést.
fat.acceptance 2014.02.01 18:09:17
@Miezmegint?: Tudod, de. A homofóbok és abortuszellenesek erőszakosak, és valami ellen harcolnak. Ez nem erőszakos, hanem kiáll másokért. Nagy különbség. Queer mozgalom szintén. Te csak egyszerűen óriási fogalomzavarban szenvedsz, nem is egyben. :DD
fat.acceptance 2014.02.01 18:14:41
@Miezmegint?: :DDDDDDDDDDD Vicces vagy.
Elégedett vagyok, egyrészt szépen gyarapszom, másrészt egyre jobban érzem magam a bőrömben.  Már 90kg fölött járok, a fenekem egyre terebélyesebb és a hasam is szépen nő. Valamint vastagszik a felkarom. Szüleim elkönyvelték, hogy az iskola miatt stresszezek és ezért hízom,…..
Nem tudom mennyire volt érdekes az előző bejegyzésem, de az egyetlen komment alapján arra tippelek, hogy a gyakorlati tények érdekesebbek lehetnek, mint a kis elmémben folyó gondolatok. Szóval következzen, hogy hol tratok most illetve mi a célom. Utóbbi nem túl konkrét, nincs…..
fat.acceptance 2013.12.15 14:00:29
@Mujza: Köszi! Ismertem már. :))
Sziasztok!Örömömre szolgál, hogy elmondhatom: a mai naptól facebookon is megtalálhatóak vagyunk! :)Természetesen van még vele munka bőven, de ez csak kellemes. :)Elérhetőség: https://www.facebook.com/embracethefatJó szórakozást, sok lájkot kívánok. :)..
Mert az emberséget nem kilogrammban vagy fontban mérik. Mert én sem szeretném, hogy azonosítsanak másokkal, akik vékonyak, mindössze azért, mert vékony a testalkatom, holott ez nem tesz jobb vagy rosszabb emberré. Mert tudom, milyen érzés barátok nélkül tengődni, és követelem az…..
fat.acceptance 2013.11.27 23:04:15
@PeterSchöffer: Egészségedre. :)
fat.acceptance 2013.11.28 08:40:53
@PeterSchöffer: Na jó, csak még annyit. Három év hosszú idő. Amikor három éven keresztül csak abonettet, felvágottat, esetleg tejfölt és túrót ettem... miért nem lett jobb a helyzet Afrikában? Miért nem csökkent rohamosan az éhezés? A boltokba kevesebb élelmiszer került?
Ezen időszakban de sokszor mostanában is, vékony barátaim többet fogyasztottak, mint én. Akkor ők is ugyanúgy mások vesztét okozzák? Vagy a sok kaja megvásárlása csak akkor világszintű borzalom, ha kövér ember veszi meg? Ha vékonyak veszik meg ugyanazt, akkor az már nem hat másokra?
fat.acceptance 2013.11.28 22:03:38
@Noisy Suzy: Hú, most aztán jól megmondtad. :DDDD
Sziasztok! Újabb problematikus témát hoztam, ami az evés. Ezen tárgykörben nemcsak a kövér ellenesség a gond, hanem vastagon szexizmus is párosul mellé. Miért is? A nőktől a mai társadalom elvárja, hogy csak csipegessenek az ételből. Ne egyenek túl sokat, és az is saláta…..
fat.acceptance 2013.11.23 12:45:24
@Noisy Suzy: :DDDDDD Ez vicces. Már értem, miért vagy ilyen ostoba. Aki nem olvas, soha nem okosodik. Mellesleg azért másoltam be, mert szóról szóra az én véleményem is, amit az illető leírt. Azért másoltam be, mert nem szégyen idézni valakit, ha sokkal jobban le tudja írni a gondolatainkat, mint mi magunk. Szóval kezeld úgy, mint a véleményem. Szánalmas vagy, hogy még olvasni sem vagy hajlandó, így akarsz értelmesnek látszani? Olyan jót röhögtem, komolyan. Köszi, feldobtad a napom. :D
fat.acceptance 2013.11.23 12:47:44
@Noisy Suzy: Ja, és ne beszéljen nekem az csúnyaságról, aki nem vállalja magát arccal. Képzelem, milyen gyönyörű lehetsz, hogy nem vagy képes képet felrakni magadról. :) Tudod, így minden teljesen hiteltelen. A fogyásod is. Még ha lennének előtte-utána képek, talán el lehetne hinni... de hát te biztos szép vagy, hiszen nem vállalod az arcod. Az ilyen emberek nyilván szépek. Nem mintha számítana a szépség... nem attól lesz valakinek a véleménye értékes és érdekes, hogy vonzónak találom-e. De ha már felhoztad, rávilágítok, hogy röhejes olyannak csúnyának titulálni másokat, aki önmagát nem is vállalja. Tessék feltenni képeket, lássuk csak, te milyen szép vagy! :)
fat.acceptance 2013.11.23 13:06:30
@Noisy Suzy: A bikinim tökéletes méretű, köszi. :D Tök mindegy, csinos leszel, vagy sem, már a neved olvasásától hányinger tör rám, úgyhogy ezen kép úgysem javíthat. :) De azért mégis hitelesebb ugye ilyesmiről beszélni, ha az ócsárolást kezdő szintén vállalja az arcát.
Tisztelt Szerkesztők!Az általam ismert egyetlen erre alkalmas fórumhoz, a Kigondoltam bloghoz fordulok panaszommal. Több évtizede foglalkozom feminista társadalomkritikával, a nők jogaival és a társadalomban betöltött szerepükkel. A téma ismerőinek nem kell bemutatkoznom, hiszen…..
fat.acceptance 2013.10.13 16:49:05
Két igazán aranyos párról találtam legalább ennyire aranyos képeket. Muszáj megosztanom, olyan szépek! Figyelem! Bizonyos pozíciók és félmeztelen lét miatt a képeket 16 éven fölüliek nézhetik meg. ..
fat.acceptance 2013.10.06 20:15:59
@Q-in-Law: Milyen mélyenszántó kérdések.

Igen, elfogadom őket. Azokat is, akiket ÉN lehet, hogy rondának tartok, mert tudom, hogy másnak tetszhet, attól még, hogy nekem nem tetszik. Az, hogy szexuálisan mit tartok vonzónak, nem befolyásol abban, hogy mást emberileg elfogadjak. Attól még, hogy valaki nem vonzó számomra, az emberi értékeit elismerem, és elismerem azt is, hogy ugyanahhoz a tisztelethez joga van, mint bárki másnak, akit esetleg vonzóbbnak tartok. Az, hogy valaki vonzó valakinek a szemében, nem befolyásolja az elfogadást. Csak azt ismerem el teljes értékű embernek, aki vonzó számomra? EZ igen durván problémás lenne, főleg, hogy a nőkhöz nem vonzódom, tehát nőtársaimat sem fogadnám el.

Nem járnék kövér pasival, de az én személyes preferenciám kívül esik azon, hogy mindenki megérdemel egy alap tiszteletet. Nem járnék velük, de attól még nem tartom őket kevesebbre, mint ember, és nem gondolom azt, hogy másnak sem jöhetnek be és másnak nem vonzók. Tudom, hogy valakinek ők vonzók. Az elfogadás emberségről szól, nem pedig arról, hogy kivel járnék vagy kivel nem.
Elég ostoba, aki az alapján viselkedik a másikkal emberként, hogy tetszik-e neki az illető vagy sem.
fat.acceptance 2013.10.07 15:02:17
@hhigins: o,bar alomvilagban elnek tenyleg. :)) nem igy van, sajna.
Többé nem tehettek úgy, mintha a kövérek utálata az ő javukat szolgálná.  Kutatások bizonyítják, hogy a kövérek a diszkriminációtól és utálkozástól csak kövérebbek lesznek. Az emberek az utálatukat és a súly alapú diszkriminációt sokszor abba csomagolják, hogy…..
fat.acceptance 2013.09.06 20:31:10
@Jóravaló fiatalember: Az elsőt szeretném. Az utóbbi nem érdekel. De másoknak is szeretném ezt meghozni, épp ezért akkor sem állok le, ha nekem már bejött. Amíg bárkinek is lelki problémákat okoz ez a világ, én kiállok és felszólalok.
fat.acceptance 2013.09.08 21:20:56
@kiraaaaa: tisztaban vagyok a celjaimmal. rendben, ertelek. es hat... nem mindenki tapasztalja ugyanazt,mivel mas kozegben elunk. engem olyanok bantottak ot even at, akik rogton ugy kezdtek, hogy nem is ismertek. egy szot nem hallottak tolem, mar kipeceztek. nem is volt egyebkent konfliktusom senkivel, ezeket az embereket nem ismertem. ahogy a kesobbieket sem.tobbnyire ismeretlenek peceznek ki. ugyhogy errol ennyit....azert mert valami veled tortent,nem biztos,hogy massal is az tortent. egyebkent itt meg a banto.emberekkel is.boven sokaig normalis vagyok, ha felhuznak, onnantol a stilusommal visszaszolni nevetseges. marciellino kommentjet vedd iranyadonak.
fat.acceptance 2013.09.09 06:05:26
@kiraaaaa: Egyébként ez más miatt is lehet. Tipikus esete a halláskárosodásnak. Nálam úgy fedezték fel 4-5 évesen, hogy kapcsolgattam a villanyt, rám szóltak, és egyszer csak nagyon megijedtem és elsírtam magam. Azért, mert én már csak azt hallottam, mikor üvöltve szóltak rám, a sima szólásokat nem, és így megijesztettek. Szóval szerintem inkább ez lehetett a probléma... én se hallom soha, ha mögöttem jönnek, úgy kell elrántani mindenhonnan. Szemből nyilván tudok időben reagálni, de ha mögöttem jönnek, csak akkor hallom meg, ha mögöttem van szorosan.

Arra utaltam, hogy mivel láthattad te is... elég hosszan és normális hangnemben magyaráztam el noisy suzynak, hogy mi a gond a bejegyzésével. Ezek után folyamatosan még kötözködtek, egyre gázabbakat mondtak, majd miután felhúztak, elkezdtek azzal jönni, hogy jaj milyen szemét vagyok velük, szegények, milyen sértő az, hogy ne ugrálj...mikor könyörgöm, ezerszer sértőbbeket mondtak és egy csomó ideig tök normálisan válaszoltam.

Egyébként pedig aki tipikus kövérfób dolgokat mond, akkor se számítson sok jóra, ha álcázza és úgymond ál-jó hangnemben közli. Attól még a tartalom az elég negatív, és ha folyton támadnak, nem lehet elvárni, hogy mindig cukipofa legyek.
"Ha csak azért kell számolgatnod a kalóriákat, megvonnod magadtól az ételt és mozognod, hogy "alacsonyan tartsd a súlyod", szinte biztos, hogy a pillanatnyi súlyod nem felel meg a testednek. Lélegezz. Hagyd békén a tested. Nincs semmi baj azzal, amilyen volt, sem azzal, amilyen vagy…..
Újabb ötletek divatos öltözködéshez. :) Akár egy szexis estéhez, akár egy beöltözős mulatsághoz, akár hétköznapokra. Válogassatok örömmel! ..
fat.acceptance 2013.09.02 13:09:27
@Marciellino: Ilyen let's rollos felső nekem is kell. :DD
fat.acceptance 2013.09.04 14:10:32
@afromagyar: igen :)
fat.acceptance 2013.09.04 15:37:46
@afromagyar: ez szamomra alap :) voltam mar eleg sok ilyen tuntetesen
A címben szereplő két szó a társadalom nagy része szerint kizárja egymást. Ez nem más, mint ordas hazugság. De kezdjük az elején. Sok dagadtfóbiás hozzászóló azzal indít, hogy ő csak az illető egészségéért aggódik, milyen rossz lesz neki a felsorolt hatvan problémával…..
Ez egy felsorolás lesz a vékony privilégiumokról. Az írást átvettem, de mivel egyetértek vele és fontosnak tartom felhívni a figyelmet a problémákra, Marciellino lefordította, hogy itt is megoszthassam. (Eredeti…..
fat.acceptance 2013.08.22 12:04:47
@Noisy Suzy: na, nem esett jol, hogy elhalmoztunk logikus ellenervekkel a diszkriminativ megallapitasaiddal szemben? :) ertheto. minden jot! "nagyon" fogsz hianyozni. :))
fat.acceptance 2013.08.22 21:11:34
@Noisy Suzy: van ki segitsen az utamon :) jobbak, megertobbek. ja es olvasd vissza, amiket irtam, talab masodjara megerted oket :) Marciellino hozzaszolasai mondjuk meg jobbak :)
fat.acceptance 2013.08.29 00:10:55
@LadyCarambole: megbaszhatod, az igazsag az :)) nem vagy birtokaban semminek, ami alapjan eldonthetned, hogy van-e utam vagy hova vezet. :) ehhez te nem vagy senki. nem tudod jobban azt, amit nekem kell tudnom.nem tudhatod, elvegre nekem kell tudnok :) csak egy idegesito kis senki vagy,aki probalja megideologizalni az utalkozasat. hat, nem jott be :)