Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vigyázz autókihajtás! (törölt)

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre valószínűbb, hogy el fogunk költeni különösebb aggodalmaskodás vagy töprengés nélkül másfél olimpiányi pénzt egy olyan fejlesztésre, amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása. Ha őket nem is, de a közvéleményt könnyen lehet lekenyerezni…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.23 17:40:20
Nem tűnik fel, hogy itthon az atomhiszti fújásával nem lehet megfogni az embereket? Németországban lehetett ebből politikát csinálni, itt nem...

Persze a fő probléma gondolom nem ez, hanem az, hogy ahogy az eddigi 4 blokk, úgy az új blokkok is orosz technikával épülnek majd. Az mennyivel jobb lenne, ha 100%-ban nyugattól függenénk, 'oszt erre nem megjelenik a konkurencia... A szemetek...

"amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása"
Ezek azok a "szakértők" akik szerint azért nem jó az atomerőmű,mert bármelyik pillanatban atombombaként felrobbanhat? :D

Sajnos valóság az, hogy az atomellenes "szakértők" 90% olyan bölcsész, aki tegnap még árvízvédelmi szakértő volt, ma atomenergiai szakértő, holnap meg az Isten tudja milyen... Mindig azon a területen szakértő, amiről éppen beszél:)

"Illetve észre fogják-e venni, ha bekerül egy olyan vezeték terven kívül, ami közvetlenül a Kremlben egy nagy piros nyomógombban végződik? Vicceskedésnek hangzik, persze, de valójában ilyen kicsinyes zsarolásokra bőven van példa a világtörténelemben."
Hol élsz te, a '60-as években? :) Ma már kicsit komolyabban mennek ezek, lásd még: iráni centrifugák, amerikai drón leszedése, stb stb...

Egyébkén a mostani rendszer is orosz (bár van, amit a Skoda gyártott) de ennek ellenére Pakson elég profin kiképzett személyzet dolgozik. Szó sincs arról, hogy betanított majmok ülnének ott, akik szolgaian végrehajtják, amit az Oroszok mondanak. Bár az orosz nyelvtudást megkövetelik, mert valóban vannak olyan helyzetek, amikor velük kell konzultálni.

De volt valami konkrét eset, amikor az oroszok zsaroltak minket, hogy ilyen biztosan állítod? Hmm?

Én mondok az ellentettjére: ott volt például az, amikor a pihentetőmedencében beindult a folyamat, és a hőtől szétnyíltak pasztillák. Végül egy francia cég hárította el a problémát, azaz szó sincs itt az oroszoktól 100%-ban történő függésről.

Ha valaki szakmai (vagy annak ható) cikket ír, akkor ezekkel nem ártana tisztába lenni...

De ennyi erővel ne vegyünk semmit, és akkor biztos nem avatkoznak be se Moszkvából, se Brüsszelből, se sehonnan. Természetesen autót se, hiszen Te vagy én honnan is tudnánk megmondani, hogy a sok-sok kábel és cső között nincs-e valami "extra"...

"A saját atomerőmű csökkenti az ország energiafüggőségét"
Igenis csökkenti. A fűtőelemek árát is fel lehet verni, és le is lehet állítani a szállításukat, csak kicsit nehézkesebb... Hosszútávú együttműködési szerződések, stb.

Ha csak és kizárólag kintről veszünk áramot, mint ahogy páran vizionálják, akkor minimum exponenciálisan nőne az ár. Aki függ valakitől, azzal bármint meg lehet csinálni, akkor is meg fogja venni. Indok mindig van, ha más nem, akkor az, hogy ez a piac, felejtsd el Kádárt. Ezt nagyjából láttuk is kicsiben, pedig nem is volt szabadáras a buli, és mégis drágább volt az energia, mint számos Nyugat-európai országban. Nem játsszuk el azt, amit a cukorral!

Az atomerőmű is függőség, de messze nem akkora, mintha mezei vevők lennénk (x másik társunk mellett) az energiapiacon. Persze nyilván nem mindenkinek az a célja, hogy a lehető legfüggetlenebbek legyünk. Akinek anyagi, vagy politikai érdekeltsége van az ellenkezőjében, az teljesen érthető, hogy mindent megtesz az új erőmű ellen.
Mindig öröm látni, ha rosál a kétharmad, most azonban különösen nagy vihogások közepette szemléljük, ahogy kapkodnak és ez igen kafa. Nagyon úgy fest, hogy a választás felé fordulva utcahosszal vezetnek a fiúk, mégis komolyan tartanak Budapest elvesztésétől. Morbid, de egy…..
Miért gyűlöljük Alföldit és a liberálisokat az István, a király kapcsán? Alföldi Istvánt, a keresztény Magyarország megteremtőjét többször igen negatív színben tüntette fel. További magyarázat nem szükséges. Alföldi Koppányt, a független Magyarország harcosát…..
Végre fellélegezhet minden magyar ember: Magyarország visszafizette az IMF-nek 2008-ban felvett hitelét. Végleg megszabadulunk tehát a Nemzetközi Valutaalap embereitől (most már irodát sem fognak fenntartani Budapesten), nemhogy beleugatni a gazdaságpolitikába. A hitel végtörlesztése…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.21 12:34:05
"@Becsületes brigantik:
"Szigorúan csak makrogazdasági szempontból az MSZP és/vagy az Együtt sokkal jobb alternatíva lenne a Fidesznél "
Miért is? A poszt a kormány munkájának egyik legfontosabb fokmérőjeként említi az államadósságot. Mitöbb, ebből az egy adatból levezeti, hogy a kormány gazdaságpolitikája kudarc.

Nos: ha a fidesz 3 év alatt nem tudta érdemben csökkenteni az államadósságot (ami nem igaz, mert járt már 79,2% körül is, most a legújabb adatok szerint 81,4%, amikor átvették, akkor 81,8% volt), akkor hogyan lehetne már az a párt/pártszövetség jobb, aki nem, hogy érdemben nem csökkentette, hanem 4 év alatt 55,9%-ról 65,9%-ra emelte (2002-2006) majd újabb 4 év alatt (2006-2010) 65,9%-ról 81,8%-ra emelte? Ráadásul ezt még a válságra sem foghatják, mert a válság 2008 kirobbanásáig 55,9%-ról már felemelték 67%-ra az államadósságot.

Hogy is van ez?
Kettős Mérce Gusztus 20! 2013.08.19 17:53:15
A nemzetet egyben kell tartani, hirdeti a kormányzati kommunikáció gusztus 20 megünneplésének előestjén. Ezt a mondatot harsogja Orbán Viktor, miközben haverjai épp szilánkokra tépik azt, ami az "egy nemzetből" még megmaradt. Magyarország már jó pár éve nem egy nemzet, és…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.20 14:48:40
@Zuckerbrot: "Most már szeretnének kínjukban magyarok lenni, a külmagyaros bocsánatkérő haknik sikere azonban kétséges"
Főleg, hogy nem több, mint egy héttel utána sikerült újfent lereománozni az erdélyi Magyarokat. (a beidegződött régi reflexek...)
Libertarian Az állam ünnepére 2013.08.19 00:00:00
Nagy ünnepként, a magyar állam alapításának és alapítójának ünnepeként tartják számon augusztus 20-át. Illendő dolog hát, hogy mi is megemlékezzünk róla. Ha a fogalom kialakulásának időbeliségétől eltekintve mai terminológiával akarnánk Szent Istvánt jellemezni, talán a fasiszta diktátor lenne a…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.20 09:23:31
Lassan 21 hónapja bóvli kategóriában van az ország és már csak Bulgáriánál teljesítünk jobban a régióban.  Van azonban valami amiben fáradhatatlan a Fidesz. Ez az utcaátnevezés. Persze a helyben lakók sokszor tiltakoztak az átnevezések ellen és sok átnevezésnek nem volt…..
 foto: ustream A legviccesebb mindig az, amikor a hibát keressük. Sajnos kismagyar valóságunkban ez jellemzően mindig meg is van. Most éppen itt van: A'lmos. Tényleg egy percig sem tűnt fel senkinek, hogy az egésznek semmi értelme? Miért erőltetünk valamit, ha nem is figyelünk rá?…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.19 10:37:37
@Mindfield: "De akkor hogy lett belőle Sólyom? Miért nem Arab Air, vagy valami hasonló?"
Mert nem az arab, hanem a magyar piacra akar betörni.

Ugye nem akarod elmesélni, hogy ha ugyanígy egy budapesti központú Arab Air nevű cég indulna most, akkor az teljesen rendben lenne, mindössze annyi a probléma, hogy "magyarkodik" a cég? :O

Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor én nem Sólyomnak, hanem Turulnak neveztem volna. Egyrészt nincs hülyén felírt ékezet, másrészt a külföldiek is ki tudják mondani (ezt nagyon sokat kritizáltátok anno :)), harmadrészt pedig, hagy legyen jó hosszú ideig beszédtémájuk a hungarofóbóknak :D
A jelenlegi Orbán-kabinet első évében, a Lengyelországban kormányzó liberális-konzervatív Polgári Platform elutasította a szoros politikai együttműködés lehetőségét Orbán Viktor kormányával. Dunald Tusk miniszterelnök akkor aktuálpolitikai kérdések mentén (szlovák-magyar,…..
A hetvenes-nyolcvanas években Csongrádot hívta a népnyelv Pol Pot megyének, utalva az ottani kommunista pártvezetés überkonzervatív vonalasságára. Ennek leginkább a rockzene itta meg a levét, hisz rengeteg bandát kitiltottak a megyéből. Ennek ellenére (vagy pont ezért), innen, Szegedről indult anno…..
ProgBlog Papír, vér és vas 2013.08.09 22:10:22
„Barátaim, rómaiak, földijeim,Figyeljetek rám.” William Shakespeare: Julius Caesar - 1599   Ellenzékiek, bloggerek, publicisták! …Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.10 11:34:56
@Mr. Waszabi: "Melyik magyar szavaz arra, hogy a gyereke rabszolgasoron dolgozzon egy gyárban, csak mert Orbánnak az elképzelése, bár az ő gyerekei tanulnak, azért mieink még se tanuljanak, hanem karistoljanak 100 rugóért élethossziglan"

És vajon az ezen felháborodottak közül melyik magyar szavaz azokra, akik ezt nem is olyan régen ezt még megmagyarázták azzal, hogy ez a piacgazdaság, el kellene szakadni végre a kádárizustól? Az alacsony fizetést pedig azzal, hogy pont annyit kap, amennyit a munkája ér, sőtt még többet is, mert a magyar az lusta, nem dolgozik, követelőző, nem ért semmihez, stb... Ha megtalálnám, szívesen beidézném a fórumból azt a 2006-2007 körüli hozzászólást, amiben a ballibrális tag kifejti, hogy az lenne az optimáis, ha minden ember pont annyit kapna, hogy annyi kajára legyen pénze, másnap még éppen be tudjon menni a dolgozni. Hmm?
Az elprivatizált, élősködő magyar állam legnyilvánvalóbb társadalmi hatásait az elszegényedésben, a jó renddel kapcsolatos kiábrándultságban és a teljes erkölcsvesztésben jelölném meg. Amikor az elkövetkezőkben a konzervatív forradalom szükségességéről beszélek, abból…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.10 07:30:15
@Blogger Géza: " ez gyakorlatilag egy szociálliberális program"
Annak is a liberális része: kisebb és jelentéktelenebb állam, majd a piac... Ismerős szövegek ezek már valahonnan. Nem?

Most növelni kell a támogatottságot, nem jönne jól egy olyan kommunikáció, mint, ami eddig volt: fizesd az egyre növekvő adókat, élj meg ahogy akarsz, ne az államtól várd... Ha nem élsz meg, ott döglessz meg, senkit nem érdekel, piacgazdaság van. Retorikai szinten most megjeéent egy olyan gyenge állam, aki viszont az elesetteket segíti. Szép elképzelés, de vajon mennyire komoly azoktól, akik alapelképzelése az, hogy nincs ingyenebéd senkinek (magukat kivéve persze, nekik jár, mert ha nem kapnak, akkor nincs is demokrácia):)

A liberálisok képtelenek voltak normálisan üzemeltetni az államot, ezért most kitalálták, hogy az erős állam, mint olyan életképtelen, el kell távolítani. Pedig az erős állam nagyon is működőképes, ahol sokkal nagyobb kapitalizmus van, mint nálunk, ott a legtöbbször sokkal erősebb állam is van. Kivéve Amerikát, de ott is elfelé haladnak a folyamatok. Szóval nem az államot kell eltávolítani, hanem az azt rosszul üzemeltető balliberálisokat az állam üzemeltetéséből...
Hosszan sorolta Áder János a leendő ombudsman jó tulajdonságait. Csak egyet nem említett, hogy tökös legény volna. Márpedig enélkül annyit ér, mint a férfiak mellbimbója: semmit, de nem lehet azt mondani, hogy nincs. Akit érdekel, mit tart Áder egy ombudsman jó tulajdonságainak,…..
  Nagyjából leírták már az ózdi közkutakkal kapcsolatos véleményeket -- részben az enyémet is (ami azért kellemes kiszolgálás) --, mégis leírom a teljesen enyémet, mert nem teljesen ugyanaz, mint a leírtak (ami meg érthető persze). Szóval  Ha a köz javát…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09 09:47:44
@Mária:
"Havonta egy kávé árát sajnálják tiszta ivóvízre a város vezetői egy-egy rászoruló embertől."
Ha valóban csak egy kávé ára, akkor a helyi romák miért nem szánják rá ezt a tényleg jelképes összeget? Ennyi segélyt szerintem mindenki kap, ne mondják, hogy nem futja belőle. Hmm?

A lakosság nagyobbik része gondoskodik magáról: bekötteti és fizeti a vezetékes vizet. Vannak, akik úgy gondolják, hogy minek fizessenek a többi hülyéhez hasonlóan... Amikor a többi hülyének van vize, nekik mg nincs, akkor hirtelen kiderül, hogy itt dúl a rássssszizmus, mert neki nincs vize, másnak meg igen... Milyen felháborító igazságtalanság, őt most azonnal segítse az önkormányzat ingyen vízzel, ha már volt olyan szemét, hogy végignézte ezt az égbekiáltó aljasságot...

Egy átlagembertől simán kikötik a vizet, ha nem fizet. Senki se kérdezi meg, hogy van-e pénze fizetni a vízdíjat, vagy, hogy meg tudja-e oldani a vízellátását másképpen...
Senki!

Még a kilakoltatások sem hatottak meg senkit, sőt páran még tapsikoltak is, mondván, hogy minek voltak olyan hülyék, hogy hoztak egy rossz döntést.

Hogy is van ez? Az emberek egyik felének öngondoskodás van, meg kőkemény piacgazdaság, a másik felének viszont gondoskodó állam? Aminek a költségeit ráadásul az előbbi csoporttól vesszük el...

Azért kíváncsi vagyok, hogy mi lenne, ha az emberek az eset után tömegesen mondanák vissza a vezetékes vizet, és állnának át a közkutakra. Ugye akkor Te sem hangoztatnád, hogy milyen bunkó magyar ember, hogy ilyesmi egyáltalán eszébe jut. Egy német/osztrák/szlovák/román bezzeg nem tenne ilyet, hiába, azok kultúrnépek. Ugyanúgy, ahogy azt sem mondanád, hogy végre ki kell szakadni a Kádárizmusból, mindenki álljon a maga lábára, aki nem tud fizetni, az ott dögöljön meg. Ugye?
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09 10:33:06
@Mária: "Mennyibe kerülne a szóban forgó utcákban beköttetni a vizet?

- Van gerincvezeték, vagy csak a közkutakhoz vittek ki egy szál csövet?

- Van csatornahálózat kiépítve?

- Mennyibe kerül, hogy a gerincvezetékről a telekhatárig bevigye a szolgáltató a vizet?

- Mennyibe kerül a gépészeti tervezés?

- Mennyi lenne átlagosan a lakót terhelő anyagköltség, ha olcsón akarja megúszni, és nem csináltat fürdőszobát meg vécét, csak egy fali csapot a konyhába, mint a munkáslakásokban volt a múlt század elején?

- Mennyi lenne a vízvezeték-szerelő meg a kőműves munkadíja azokhoz a szakipari munkákhoz, amiket a tulajdonos nem tud elvégezni, mert nem ért hozzá?

És a fő kérdés:

Hány év alatt lehet ezt a többszázezer forintos költséget összespórolni egy 23 ezer forintos segélyből, vagy egy 43 ezer forintos közmunkabérből, mondjuk 2 kiskorú gyerek mellett?"

Ezek a költségek a magyar családokat is ugyanúgy sújtják, soha senki nem kérdezte, hogy probléma-e. Gazdálkodják ki valahogy...
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09 10:34:42
@nu pagagyí: Az már megvolt, sok sok évvel ezelőtt...

A vállalkozó pedig azt alkalmaz, akit akar. Szabad munkaerőpiac van...
Némi hezitálás után úgy döntött a stáb, hogy Gy. Ferenc akciója mellett nem lehet elmenni akkor sem, ha az színtiszta politika, amelytől mi, mentálisak, próbálunk annyiban távol maradni, hogy csak gazdasági vonatkozásában foglalkozunk vele. De. Teszel-veszel nyáron, szeled a…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.08 17:35:42
@Bretschneider detektív:
"Ahol Kocsis Máté(?kija?) akar elszámoltatni a médiapiaci szereplőket, ott ezen ne skodálkozzunk."
Miről beszélsz? Nem Kocsis Máté, hanem a poszter háborog azon, hogy GYF hogy jön ahhoz, hogy plakátokkal kampányol.

Olvasol is, vagy csak írsz?
1000 leütés A Fidesz szétesése 2013.08.07 23:09:03
Értekeztem már többször is a Fidesz elveszett (pontosabban soha meg nem talált) konzervatív pedigréjéről, amelyik először az antikommunizmus, második lépcsőben a modernizáló etatizmus feladásával vált nyilvánvalóvá. Sokan azt hiszik, hogy az ideológiák kora már lejárt, és…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.08 17:32:39
@toportyánzsóti:
"Korrekt az önképed,hülyék menekülnek érvek helyett felebarátaik minősítésébe.Kicsit tovább kellett volna hittanra járnod,vagy el kellett menekülnöd a pap bácsik elől?"

Ezt mondod te? Az olvtárs írt egy mélyreható elemzést, amiben részletesen alátámasztja a véleményét. Ezt te lerendezted ennyivel:

"Nevetnem kell amikor 1 narancsbolsevik bolsizik,bolsevik iskolád volt csak? "

Saját tanácsot megfogad :)
Már lenyugodtak a kedélyek, eltelt néhány nap Orbán Ráhel esküvőjének szenzációs bejelentése óta. Így adott a lehetőség, hogy higgadtan és tárgyilagosan elemezzük a történteket. Hiába sorakoznak a legelismertebb humánértelmiségi koponyák a baloldal mellett, ez a…..
Drága Kocsis Máténk! Te, aki kiegyensúlyozott médiánk féltve örzője vagy. Igencsak felhúztad magad midőn tudomást szereztél ama borzalmas skandallumról, hogy pár napja a Sanoma médiavállalat vezetője - nevezetesen Szabó György - összeröffent egy budai étteremben más…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.07 14:29:59
@poor: @_most_: @Már a magyar foci is jobban teljesít!: Ti is azok közé az egyszerű emberek közé tartoztok, akik megörülnek, hogy képesek voltak értelmezni 1 azaz EGY mondatot az egészből, majd ezen felbuzdulva billentyűzetet ragadtok és válaszoltok :)

Ha megértettétek volna a kommentemet, akkor észrevennétek, hogy nem a jobboldali médiát méltattam, hanem arra mutattam rá, hogy egyesek szerint az égbekiáltó bűn, hogy csak jó hírek vannak a médiában, de az teljesen rendben van, ha egy másik médiumban csak a rossz hírek vannak összeválogatva. Elég sajátos logika...

@gigacherry:
"Gyűlöletkampányra?"
Ha valakinek nincsenek saját elképzelései, tervei és az összes mondanivalója a másik besározása, akkor azt elég nehéz másnak nevezni... Persze lehet próbálkozni, lehet szimplán csak szánalmasnak is nevezni.

"A Sanoma pénzből él. A hírműsorait annak adja el, aki vevő rá."
Ez elmondhatják a jobboldali médiát birtokló cégek is. Olyankor bezzeg fel vagyunk háborodva, hogy milyen szemetek, hogy pénzért... Na ilyet is csak a maffia csinál...

"Nem az a baj, hogy jó híreket lehet olvasni, hanem az, hogy MEGHAMISÍTOTT híreket (kudarcot sikernek feltüntetve és hasonlókat). Érted? "
Arról nem én tehetek, hogy egy szűk politikai réteg gyakorlatilag minden neki nem tetsző véleményt/tényt hamisításnak titulál, és a hirdetőjét csípőből lehazugozza..
Érdekesen alakul az Ózdi vízkorlátozásos eset. Az önkormányzat múlthéten a legnagyobb melegben több kutat leszerelt, többnél pedig korlátozta a vízhozamot. Az önkormányzat szerint nem is a helyiekkel van gond, hanem "egyes kiskerttulajdonosok autóval, utánfutóval és 50-60 literes…..
Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.05 21:18:16
Ha a Milla annyira a szívén viseli a helyiek sorsát, akkor a tüntetés helyett rövid távon miért nem palackos vizet oszt, középtávon pedig vállalja át a kutak működési költségeit? Ja, hogy akkor nem lehet a kamerák előtt tetszelegni, és saját maguknak kellene fizetni a show költségeit...

Tökre megértem az önkormányzatokat, hogy nem akarja fizetni pár potyázó egyáltalán nem kevés vízdíját. Emlékszünk ugye, amikor egy borsodi faluban kikapcsolták az áramot? Nem a lopások miatt, hanem azért, mert az áramtolvajok annyira beterhelték a hálózatot, hogy a hálózat már nem bírta. Rengetegen lopták az áramot, de nem elégedtek meg azzal, hogy világításra használják, hanem fűteni is azzal fűtöttek, meg az Isten tudja még mire használták, mert hát ingyen van...

Azt viszont végkép nem értem, hogy a liberálisoknak ez miért nem tetszik. Elvégre ők hirdetnek öngondoskodást minden téren, és ők ítélik el ab ovo az ilyen ingyenes dolgokat. Mondván, hogy ezek a Kádár-korszakból itt maradt káros berögződések ("az nekem jár"). Kicsit fura, hogy az egyik fronton harcolunk a gondolkodó állam ellen,de a másikon meg fel vagyunk háborodva, ha a gondoskodó állam nem eléggé gondoskodó...

Az, hogy pont most zárták el? Ha korrektséget várunk el magunkkal, akkor talán nem kellene állandóan az asztalra sz**i. Amíg ebben nincs változás, addig nem csoda, ha az önkormányzat is csak azt teszi meg, amit törvény ír elő. Tudtommal nincs semmilyen törvény arra, hogy ilyenkor nem lehet kutakat elzárni, vagy csökkenteni a vízhozamot.