Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tökönrúgott Feleségek

0 bejegyzést írt és 685 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok csapást megélt magyar szinkron egy újabb pillérét veszítette el a közelmúltban. A koronavírus fertőzésben elhunyt Vass Gábor a szinkronszakma legfoglalkoztatottabb színészei közé tartozott. Valójában nem erre a pályára készült, csak miután többek közt Mécs Károly is felfigyelt rá egy…..
Tökönrúgott Feleségek 2021.01.31 05:23:55
"Fogsz egy bélást és rádobod a zsinórra." - mondja Deák "Bill" Gyula gyermekekkel játszva egy kőbányai telepen, a Kopaszkutya című, 1981-ben készített legendás rockfilmben. A mai 50-es-60-as korosztály jó része bizonyára ismeri és még emlékszik a mai blogunk címében szereplő fogalomra, azonban a…..
Természetesen még mindig nem értem a végére a régi televíziós műsorok bemutatásának, hiszen számtalan olyan film és sorozat készült amelyeket nem kifejezetten nekünk készítettek, de mi azért ott voltunk a nézők között, sőt a főszereplők a gyerekeknek köszönhetően tettek szert nagy…..
Tökönrúgott Feleségek 2020.05.19 13:33:26
Életéről és művészeti érdemeiről is kevesebbet tudunk, mint kellene, mégis generációk számára volt meghatározó a szinkronmunkássága révén. Idén lenne 100 éves Kenderesi Tibor! E cikk megírásában a színművész unokája, Patkós Zsolt volt segítségünkre. 1920. május 15-én született Újvidéken, a mai…..
Ahogyan haladunk előre a portrésorozattal, részről-részre szomorítjuk el saját magunkat azzal, hogy mennyi olyan sikeres színész és színésznő hagyott már itt minket, akik a szinkronszakmában is elismert művészek voltak. Arra a Kaszás Attilára emlékezünk ma, aki - ha nem megy el túl korán - biztos,…..
Tökönrúgott Feleségek 2020.05.17 05:50:22
@Perler Zuárd: Az a Hamlet úgy zseniális, ahogy van :)
Természetesen folytatom a már néhány hete elkezdett sorozatot, amiben a 60-as, 70-es és 80-as évek gyerekeknek készült műsorait veszem sorba.Voltak már a visszaemlékezésben oktató és ismeretterjesztő műsorok, fiataloknak szóló magazin műsorok, vetélkedők és néhány külföldi filmsorozatot is…..
Tökönrúgott Feleségek 2020.04.28 19:49:15
@Zoltán Dinai: Abban hatalmasat játszottak a nagynevű színészeink! Kaló Flórián, Bánhidi László, Kovács Károly, Paudits, no meg persze Pólika Pál als. Gyenge Árpád :) Felnőtt fejjel szinte jobban élvezem nézni!
Az örmények magukénak mondhatják a világ egyik legrégibb, folyamatosan létező kultúráját, civilizációját. Örményország volt az első ország a világon, ahol államvallássá tették a kereszténységet (kicsivel megelőzve a Római Birodalmat is).  Hegyi-Karabah (Arcah) legmagasabb csúcsa, a 3724 méteres…..
Egy héttel ezelőtt, 83 éves korában meghalt Csukás István, Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze. Vitathatatlanul legnépszerűbb meseírónk fogalom volt gyermekek és felnőttek körében egyaránt, az általa megálmodott mesefigurák nemzedékek számára váltak hivatkozási alappá: Mirr-Murr kandúr, A…..
Ki volt Lumumba, Dimitrov vagy éppen Osztapenkó, és miért viseli ma is egy kommunista vezető nevét egy magyar falu?  ..
Tökönrúgott Feleségek 2020.02.11 13:54:33
@MAXVAL bircaman közíró: a "zs, cs, s" után azért nem lágyít, mert már lágyak :)
A címbeli kérdés látszatra nettó hülyeség. Ha máskor nem, hát minden évben, a hadzs idején látjuk, hogy megvan Mekka, sőt nagyon is látványos. De a történet, ami mögötte van, messze vezet, és nem is csak azoknak érdekes, akik el akarnak jutni Szaúd-Arábiába. ..
Tökönrúgott Feleségek 2020.02.02 18:52:35
@bandiras2: Én Borsodban születtem, ott is éltem több mint 30 évet, az összes rokonom odavalósi, ennek ellenére nem értem, mit akartál mondani (nem Csenyétéről beszélünk).
Tökönrúgott Feleségek 2020.02.02 19:00:43
@bandiras2: bocsi,ez félrement Reggie helyett :)
RockStation Parkinson-kóros Ozzy! 2020.01.21 15:51:24
Egy beszélgetős műsor keretein számolt be Ozzy Osbourne a rossz hírről, hogy Parkinson-kóros, azon belül is a Parkin 2-ben szenved a hamarosan új nagylemezzel, az Ordinary Mannel jelentkező veterán rockikon. A sokak számára ismert, "kézremegős" betegséget három éve diagnosztizálták a testét már…..
Mostani válogatásunkban olyan lemezeket gyűjtöttünk össze, melyek nagy részét tulajdonképpen szupergroupok alkották meg és mindegyikre egyaránt jellemző, hogy úgynevezett egyke gyerek. Figyelemreméltó egylemezes bandák kitűnő produktumai kerülnek most bemutatásra, a felhozatal pedig rendkívül…..
TOP 15 Star Wars pillanat Mivel mindjárt itt a Skywalker kora, gondoltam bepörgetem kicsit az oldalt. Manapság úgy is dívik a toplistázás. Mondjuk mi ritkán tartunk ilyet, de most van annyira fontos az előttünk álló pár nap, óra, hogy lássuk nekünk mi is a kedvencünk a 10 részből. Persze kár is…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.12.18 21:50:07
@RobertThorn_: Egyetértek a legjobb jelenettel kapcsolatban. Emlékszem rá, mikor '79-ben a mozi 3. sorában a "fejemre szakadt" az egész, olyan hangerővel. Borzongató volt :)
Elsőnek lássuk a híres-hírhedt Lavrentyij Berija dácsáját.  Mielőtt rátérnék a dácsa bemutatására, elöljáróban pár mondatban arról, ki is ez a Lavrentyij Berija: Lavrentyij Pavlovics Berija, a sztálini terror egyik főhóhéra, az egyik legkegyetlenebb szovjet vezető volt. 1899-ben született grúz…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.12.10 18:01:15
@Martin Kay: Pont ezt akartam én is írni. Azon kívül, hogy pereg a festék a mennyezetről, nem látszik a 66 év elhagyottság. Az utolsó képen lévő kápolna-szerű épületet mintha tegnap vakolták, festették volna!
Tökönrúgott Feleségek 2019.12.10 18:03:31
@Martin Kay: A 7. képen, az első emeleti jobbszélső ablakból mintha sittes csúszda lógna ki.
Kevés varázslatosabb évtizede volt a rockzenének a '70-es éveknél: számtalan stílus alakult ki akkor, melyek máig hatóan írták meg több generációnyi rajongó életének filmzenéjét. A progresszív rock pedig a műfajon belül is egy külön miniuniverzum: zeneileg olyannyira szerteágazó és színes produkciók…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.11.25 10:29:58
@Mr.Zoom: Végre valaki említette a Gong-ot is! A mai napig nem tudom eldönteni, hogy az Angel's Egg vagy a You a jobb lemezük. Bármelyik ráférne a listára. A Comus azért erősen folkba hajló, akkor már inkább bejön nekem a Titus Groan a Dawn-os lemezek közül. De zseniális pld. (csak kevesen ismerik) a Jan Dukes de Grey Mice and rats in the loft lemeze vagy a CMU Open spaces-e. Egy-két krautrock lemez is elfért volna a listán (pld. Brainstorm, Gila) és hiányolom a skandináv vonulatot (mondjuk Samla Mammas Manna, Burnin Red Ivanhoe). De amúgy érdekes volt a poszt.
Tökönrúgott Feleségek 2019.11.25 17:22:00
@InteriorLulu: A Caravan szerintem elfér ezzel a lemezével a listán, a Soft Machine Third-öt én sem tartom progresszív rocknak. A Crimson Court-jét azért tartják annyira mert a legelsők között jelent meg '69-ben (bár a fentebb említett EofE Mercator is azonos évjárat, és szerintem sokkal jobb, mint a KC, bár ez csak vélemény), szerintem is túlértékelt. Akkor inkább a Lizard, de főleg az Islands.
Pár nap alatt a debreceni Facebook-csoportokból az országos médiáig jutott el a híre, hogy eltűntek a Fancsikai-tavak. Nem összementek, nem alacsony a vízállásuk, hanem egész egyszerűen: eltűntek. Debreceniek tízezreinek kiránduló- és horgászhelyei lettek semmivé.  Halak tízezrei pusztultak el a…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.11.08 09:31:53
@teéjesenmindegy: micsodaaaaa????
Utoljára 2012-ben hozott jó döntést Orbán Viktor olyan fideszes káder ügyében, aki terhessé vált a párt számára. Akkor Schmitt Pál köztársasági elnöknek kellett idő előtt távoznia a Sándor-palotából, mert doktori értékezését mástól „kölcsönözte”. Nem kétséges, hogy az egykori olimpikon,…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.10.25 09:17:34
@Cycmen: Mit tudunk Ceglédiről?
Mennyire szereted a cicád? Talán egyenesen rajongsz érte, szinte függőség jeleit mutatod felé? A lenti 14 ponttal le tudod tesztelni, mennyire vagy "macskafüggő". Természetesen ez egy kis bolondság, amit nem kell túl komolyan venni. Ha mindegyik pont igaz rád, attól még nem kell megijedned, az is…..
TINTA blog Szível és szívlel 2019.09.20 13:10:20
A hasonló hangzású szavakat sokszor hibásan használjuk, és így ezek sokszor helyesírási szempontból is hibák forrásai lehetnek. Kezdjük a cím szavaival! A szível jelentése az, hogy valaki iránt jóindulattal, türelemmel viseltetünk, valakit kedvelünk, szeretünk. Ha nem szívelünk valakit, az azt…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.09.24 15:18:11
@G.Tibor: Kedvencem a valóban-valójában. Anno Komlósi riporter keverte őket a TV-ben főleg a kézi meccseken, amitől a falat tudtam kaparni.
A ma húsz éves Hatodik érzék azok közé a filmek közé tartozik, melyek elé legalább kétszer ül le az ember (ha nem többször). Első megnézéskor végigizgulja, hogy mi lesz Cole-lal és Malcolmmal, majd pedig másodjára azért nézi meg, hogy a filmvégi fordulat fényében újraértelmezhesse az egész alkotást.…..
A focisták hajviselete állandó téma. Megkockáztatom, hogy a világ tévéi előtt több szó esik a játékosok hajáról, mint magáról a meccs alakulásáról. Az extravagáns játékosok ugyanis kötelesek ugyanazt a “ruhát” hordani, mint szürke társaik, már ékszereket sem lehet viselni, ezért számukra az…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.07.12 09:24:43
Mindig örömömre szolgál, ha a kerület díszpolgárairól, munkásságuk eredményeiről olvashatok az országos médiában. Az elmúlt napokban több ilyen hír is akadt. Az egyik arról tudósít, hogy 2018-ban a könnyűzenei koncertek legtöbbször játszott száma Fenyő Miklós: Csókkirály című szerzeménye volt. A…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.07.04 11:54:00
@midnightcoder2: Kétszer is le voltak tiltva: először a pécsi "kukarugdosási" ügy miatt 1967 körül, egyszer meg 1973-ban, mikor a diósgyőri koncertjükön Bródy megköszönte a rendőröknek, hogy szállást nyújtottak éjszakára a sok fiatalnak, akik Miskolcra jöttek a fesztiválra, de a rendőrök bekasztnizták őket.
Pár hete országunk nagyjai egymás után mondtak akkora ökörségeket, amelybe csoda, hogy az ezeréves haza nem remegett bele. Kezdte Kövér Laca, a Párt ideológusa. Igaz, ő nem egyszeri baromságmondásra ragadtatta magát, neki munkaköri kötelessége folyamatosan hülyének lenni, mert ezzel nyugtatja meg a…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.06.25 16:33:54
@Cycmen: A felsorolt ellenzékiek közül kik van hatalmi, döntéshozói pozíciókban???
Melegszik az idő, építkeznek és petét raknak a társas darazsak. Napról napra egyre több darázslárva zárja le selyemmel a lakhelyéül szolgáló, mostanra alaposan "kihízott" sejtet, hogy a teljes átalakulás után erőtől duzzadó dolgozóként járjon-keljen kertjeinkben fészekhez való alapanyag, táplálék és…..
Tökönrúgott Feleségek 2019.05.09 08:47:57