Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arkadiusz Karski

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Zabrze 2008.11.02 10:31:00
Előző rész: Chorzów, a középutas Bytomról az jutott eszembe, hogy az a város még Miskolcnál is jobban megsínylette a szocializmus erőltetett iparosítását, és az azzal létrejött állapot rendszerváltás utáni széthullását. Zabrzéban aztán ismét a borsodi…..
A sorozat most következő része alacsonypadlós villamossal indul, de aztán ismét alámerül a felső-sziléziai viharvasutak poklába. Na jó, ez a mondat elég hatásvadászra sikerült, de azért nem semmi mozgásokat és hangokat láthatunk-hallhatunk haladás közben! 5:15-től aztán…..
Valamikor négy és fél éve (medveanyám, milyen régen megy már ez a blog is!) írtam arról, hogy a felső-sziléziai villamoshálózat által érintett legkellemesebb város szerintem Gliwice, és ezt pár képpel alá is próbáltam támasztani. Nos, az idők változnak: 2009 szeptembere…..
HamPLÓ Bytom, a szürke 2008.10.31 08:30:00
Előző rész: Gliwice, a színes Az én felfogásomban a felső-sziléziai villamoshálózat központja nem Katowice, hanem Bytom. Ennek a városnak a nevét mifelénk nem sokan ismerik - és Gliwicével ellentétben történelmi vonatkozása sincs. Ugyanakkor régi térképek alapján úgy…..