Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pecsétes Malcador

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A II. világháború nagy hadviselő nemzeteit szemügyre véve az olasz mellett a japán hadiipar volt az, melynek teljesítményét a külföld alapvetően negatívan ítélte meg. Ennek összetett okai más lapra tartoznak, de annyit bizonyosan elkönyvelhetünk, hogy mennyiségi és minőségi…..
Pecsétes Malcador 2015.03.07 21:05:01
@Mercel: Többek között az akkori és a második világháború utáni japán közötti különbségek miatt is ajánlanám ezt a dokumentumfilmet, de a poénokat nem akarom lelőni: www.youtube.com/watch?v=p5Ac7ap_MAY
Pecsétes Malcador 2015.03.07 21:11:01
@Untermensch4: Ez mondjuk érthető, bár pont a németekből néztem volna ki, hogy gyártanak valami fagázzal működő Volkspanzert :D
Mondjuk egy gázturbinás-elektromotoros masinát lehet össze tudtak volna rakni, ha van rá mondjuk még egy évük és Porschét állítják rá a projektre.
Pecsétes Malcador 2015.03.07 21:46:41
@Mannlicher: Mondjuk én még azt se értem, hogy miért szórakoztak a pénzzel. Háború idején csak képesek "papíron" előállítani a szükséges pénzt, amit aztán átváltanak a másik fél pénzére anélkü, hogy az eredeti összeg valaha is létezett volna.
Kivéve ha arannyal kereskednek, de ha jól tudom Németország pont hogy letért az aranyalapról, s helyette az állam folyamatosan új pénzt nyomott a megrendelései kifizetésére.
Drága feleim ott a monitorok előtt. Január 7-én a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadással Párizsban belecsapott a közmondásos szar a ventilátorba. Ennek okán szeretnék lelombozni és/vagy felhúzni néhány lelkes értelmiségi orchideát, akik az új 9/11-ről, a civilizációk…..
Pecsétes Malcador 2015.01.10 00:44:22
@vacsad: Nem, de reprodukció nélkül nem marad fel. Én pont azt mondom, hogy nincsenek nagyobb célok, nem hallani, hogy például az űrt bárki is tényleg meg akarná hódítani, ellenben már a következő generáció világra hozatalával is bajok vannak.
Mondom, nincsenek célok, közös nagy és merész álmok.

Nézd meg ezt: falanszter.blog.hu/2013/08/09/atlantropa_a_nemetek_mesterseges_kontinense
Őrült egy terv? Igen. Megálmodták? Meg. Ma eszébe jutna bárkinek is valami hasonló őrült terv? Aligha.

Most ez van: www.youtube.com/watch?v=WNbQ3QjWX3o
Egy csapat európai tudós lerakott egy szondát egy üstökösre, ez volt az első ilyen a világon. A szóvivőjük, a csapat fontos tagja, egy olyan inget vett fel az egyik interjúra, amin egy '80-as évekbeli, szexuálisan talán kicsit túlfűtött rajzolt nőszemély adta a mintázat alapját. Ezért a feministák addig csesztették, hogy a végén a könnyeivel küszködve kért bocsánatot nyilvánosan. Szerinted ez nem annak a jele, hogy sokakat teljesen triviális dolgok kötnek le, s észre se veszik, hogy mekkora út állhatna még az emberiség előtt?
És akkor még a szólásszabadságot nem is említettem. Azt az értéket is a sárba tapossák manapság, csak azért, hogy a mindenféle hangos kisebbségek végre befogják, és ne kiáltsanak kígyót-békát mindenkire. Ez egy egészséges civilizáció jele lenne?

De persze kimásolhatsz ebből két mondatot, s kétségbeesve írhatod, hogy nem tudsz érdemben reagálni, s nem is akarsz. De pont ez a baj...
Pecsétes Malcador 2015.01.11 13:02:17
@Tiangong: "Te is tudod hogy voltak semleges államok, és azokban vadult be a legjobban a liberális demokrácia eszménye."

Azért megnéztem volna, ahogy Svájc összefog Ausztriával, hogy ketten együtt legyalulják a NATO-t meg a Varsói Szerződés országait.
Vagy hogy mi lett volna, ha egy Skandináv országban egy soviniszta diktátor elkezd önállóan, valamelyik blokk segítsége nélkül fegyverkezni.

"Ahol két nép él egymás mellett mindig lesznek etnikai feszültségek. Mi ebben a meglepő? "

Igen, már az is problémás lehet, ha egymás mellett élnek. Hát még ha össze is vannak zárva a lélektelen nagyvárosokba, s a kormány nem engedi, hogy az emberek kedvük szerint elkülönüljenek.

"Egyre jobban fog szorulni a hurok a terroristák nyaka körül idővel."

Tehát ha nem lennének tenoristák, akkor nem kéne rendőrállam? Nem lenne egyszerűbb egy olyan rendszert kiépíteni, ahol nem kell folyton merényletektől félni, mert mondjuk azon az egyszerű római bölcsességen alapul, hogy similis simili gaudet?
Pecsétes Malcador 2015.01.12 00:32:37
@Krisz11: Nem tudom, de nekem ez a minden vallás a béke vallása dolog alapból a politikai korrektségre való gúnyos utalásnak tűnik.
Hk417 kolléga négy héttel ezelőtt számolt be a dán Nemzeti Gárdában szerzett első tapasztalatairól. Mivel a poszt szép látogatottságot tudhat a magáénak, s a kommentelés is elég élénk volt, na meg azért, mert sokan kértétek a folytatást, íme hk417 jelentésének második…..
Pecsétes Malcador 2015.01.11 19:30:35
@dudi01:
en.wikipedia.org/wiki/Fire_support

"Fire support is long-range firepower provided to a front-line military unit. Typically, fire support is provided by artillery or close air support (usually directed by a forward observer), and is used to shape the battlefield or, more optimistically, define the battle."

en.wikipedia.org/wiki/Suppressive_fire

In military science, suppressive fire (commonly called covering fire) is "fire that degrades the performance of an enemy force below the level needed to fulfill their mission. Suppression is usually only effective for the duration of the fire".[1] It is one of three types of fire support, which is defined by NATO as “the application of fire, coordinated with the manoeuvre of forces, to destroy, neutralize or suppress the enemy.”

Na már a wiki is ellent mond önmagának, mert szerinte a suppressive fire az a tűztűmogatás fajtája, míg a tűztámogatás definciója alapján az ellenség géppuskával való lövése nem is számít tűztámogatásnak.
Pecsétes Malcador 2015.01.11 20:39:05
@dudi01: Lefogótűz? Azt hiszem ezt a szót kerestem ezidáig. Köszönöm.
Pecsétes Malcador 2015.01.11 22:13:05
@dudi01: Igen, ez az amit angolul suppressive fire-nak hívnak, annak a magyar fordítását kerestem.
A szurony, a lövészárok és a meredek pályát belövő mozsár után egy újabb haditechnikai fejlesztést kell kitárgyalnunk, jöhet a kézigránát. Nem a mai, nem a Gyaloggaloppból ismert szent, antiochiai, hanem a XVII. században elterjedt dobógránát. Ki találta fel? Idegenlégiós lángoló gránátról lesz…..
Pecsétes Malcador 2014.10.02 13:34:47
Mint arról már korábban írtam, Magyarország vízgyűjtő területen való fekvésének köszönhetően, kiváló felszíni, és felszín alatti, nagy mennyiségű édesvízzel rendelkezik, annak utánpótlása folyamatos és bőséges. Ám ezt a lehetőséget nem használjuk ki maximálisan,…..
Többé-kevésbé végükhöz értek az ellenzéki tárgyalások, legalábbis sokkal tisztább a kép abból a szempontból, hogy a magát „demokratikus ellenzék”-nek tituláló színes gyurmagömb milyen formában készül nekiállni a jövő áprilisi választásoknak. Mivel a legnagyobb utat…..
Nem szól szám, nem derül ki, mekkora gyökér vagyok - szólhatna a mondás a Big Brother idei évadát elnézve, melyben eddig négy szereplő heveny buzizással és négerezéssel töltötte az egyik estét, arra nem gondolva, hogy az élő streamnek köszönhetően mindenki tisztán hallja,…..
Pecsétes Malcador 2013.07.04 20:18:09
@Vera2000: És a magát sántának hívó sánta ember megsértődhet rám ha sántaként hivatkozom rá ahelyett hogy valami görög-latin műszót használok?
Pecsétes Malcador 2013.07.04 21:23:12
@Vera2000: Tehát ha mondjuk egy sánta elejti a pénztárcáját az utcán, én pedig utánakiáltok, hogy "Hé, maga, az a sánta, ezt elejtette", s teszem ezt azért mert pl. tél van és mindenki hasonló nagykabátot hord (legutóbb mintha a fekete szövetkabát kezdett volna felkapott lenni), akkor én őt ezzel verbálisan és érzelmileg bántalmazom?
Kérem szépen, aki eddig lelkesen gondozta, fésülgette és trimmelgette a felső ajkát díszítő szőrzetet, hogy egyre jobban hasonlítson egy osztrák káplárból német diktátorrá avanzsált elmebetegére, ráadásul az arca is meglehetősen sápad és beesett, valamint a haját…..
Pecsétes Malcador 2013.07.01 22:30:05
@Mr.Anderson: Személyes tapasztalat?
Csonkamennyország Külpolitika 2013.06.29 20:35:01
A magyar külpolitika lassan egy évszázada nem hajlandó felismerni a saját korlátait és lehetőségeit. Ennek következtében hazánk folyamatosan valamely politikai és/vagy gazdasági nagyhatalomhoz dörgölőzve, benne látva sorsának jobbra fordítóját tevékenykedett. Németország…..