Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moondancer83

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy történet újramesélése, amiből többet tanulhatsz a politikáról és a nagybetűs életről, mint gondolnád. Lucasfilm's official marketing logo for Star Wars Day..
Moondancer83 2020.05.07 23:34:11
Többen írtátok, hogy a népmesék mindig feketék-és fehérek. Ez igaz? Mikor láttatok utoljára népmesét? Én manapság azért belefutok két kisgyerek mellett...
Pl: A lány azt hazudja a királynak, hogy tud aranyat fonni a szalmából. Segítségére siet egy manó, mert különben a lányra halál várna. Megegyeznek, a lány megmenekül, sőt királyné lesz. Amikor a manó kérné a jogos jussát, azt megtagadják tőle, majd megölik. Hmm...
A Grimm mesék is népmesékből eredeztethetők, mégsem mondanám, hogy fekete-fehér akár egyik is...

Star Wars.
Igen, tény hogy a Galaktikus Birodalom kialakítása egy előre eltervezett és profin kivitelezett puccs.
Az is tény, hogy a Sith-ek sosem válogattak az eszközökben, erről rengetek film, könyv, képregény és játék szól.
Viszont az is tény, hogy a Lázadók szövetségének bűnlajstroma (2 halálcsillag állomás teljes személyzete odaveszett, plusz anyagi kár, stb.) legalább ugyanakkora mint a Birodalomé, pedig kiterjedésében sokkal kisebb.
Ha megfigyelitek a filmekben valahogy mindig a lázadók, vagy a Jedik támadnak először.
A régi időkben játszódó The Old Republic c. játékot nézzük, a Sith Birodalom győzelmet arat a Köztársaság felett és békét kötnek. Ennek ellenére a játék világos oldalán a karakterek célja nem más mint a Sith Birodalom elleni harc. Ezt a koncepciót az összes átvezető videó is támogatja. Egy hivatalosan megkötött békeszerződés után harci cselekményeket folytatni jogi szempontból azért kétséges.
Ha a Klón Háborúkat nézzük, akkor imagát a hadsereget egy jedi mester, a Nagytanács tagja rendelte meg. Bio-robotokat. Nem volt választásuk, arra gyártották őket, hogy harcoljanak és meghaljanak. Ez mennyire emberséges?
A kánon szerint a klónokba építettek egy csipet ami gyakorlatilag megakadályozza az engedetlenséget. (Mondjuk szerintem ez a sorozat legrosszabb húzása, mert teljesen fölösleges.) De ahogy a Clone Wars 7. évadjában kiderül, erről a Jedik is tudtak. Ahogy a 66-os parancs létezéséről, vagy akár a 67-esről, ami a kancellár azonnali letartóztatását és jogfosztását teszi lehetővé.
Folytathatnám...

Ne gondoljuk már, hogy a világ, vagy a mesék feketék és fehérek, mert még a legbárgyúbb gyerekmesék sem azok.
Tisztelt Főpolgármester Úr, tisztelt Közgyűlés! A mellékelt prezentációból hiányzik egy lényeges műszaki szempont figyelembe vétele. A tanulmány nem hasonlítja össze a most javasolt parti és a magasabb terepszinten megvalósítható Nánási úti nyomvonalakat az uszadék-veszélyezetetettség tekintetében.…..