Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E1510

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatban végigpörgetve a hazai csúcsvörös házasításokat, nem sok olyan bor jut eszembe, ahol az uralkodó bordeaux-i fajták mellett lapot osztottak volna bármiféle őshonos fajtának is. A kivételt képező tételek gyakorlatilag egyetlen borvidékre korlátozódnak, és ez nem…..
E1510 2011.08.30 10:52:26
@Octopus: Velence Cuvée-kben valóban nem jelentős a hazai fajták aránya, 07-esben egy kis kékfrankos és csóka volt, a 08-asban talán 3%-nyi kadarka.

Ráspi Máté Cuvée-i viszont legyenek megemlítve, ha már elkezdtünk egy ilyen játékot!
Jövő hét csütörtökön kezdődik a Budavári Sörfesztivál, nemsokára jön a térkép és a különlegességek listája! >>>Végre valami új a sörreklámozás álmosítóan hónaljszagú világában. >>>A söripari nagytőke világszerte koncentrálódik, de azért ez sem…..
Vége a világbajnokságnak, nevettünk, sírtunk, a tanulságokat levontuk, ideje több energiát fektetnem ide is. Szombaton, a döntő meccs előtt muszáj volt oldani a feszültséget, alig múlt dél, amikor kibontottam a villányi Molnár Pince 2007-es cabernet sauvignonját, amelyet nem…..
E1510 2011.04.25 23:55:54
@BZoltan: izovaleriánsav
Akit érdekel, annak nem kell tovább rágnia a körmét: a Decanter kiszimatolta, hogy milyen champagne lesz a királyi esküvőn. A borok listája egyelőre még titok, de állítólag lesz köztük angol is (gyaníthatóan az örömapa próbál kompenzálni). Tehát Catherine Elizabeth Middleton…..
E1510 2011.04.20 17:55:43
@tunderninja: igen
Bott Frigyes szervezésében zöldvelteliniztünk hétfőn este Komáromban, a legjobb osztrákokkal engedtünk össze néhány magyarországi és felvidéki terméket, tanulságos volt a program több szempontból is. Abban maradtunk, nem vakoskodunk, inkább szépen sorba rakjuk a dolgokat, az…..
A Művelt Alkoholista Csupa hetes 2011.04.07 06:00:00
Már megint megelőztek, így villámbeszámolót nem írok remek ausztriai kirándulásunkról. Talán majd, ha kicsit leülepednek a friss emlékek, de az is lehet hogy akkor sem. Nekem is van egy olyan érzésem, hogy nem sokakat érdekelnek a szomszéd borai, pedig lehetne tanulni tőlük és…..
Több forrásból is megerősítést nyert, hogy hétfőtől a Gróf Buttler borászat vezérigazgatója Herczeg Ágnes, a Wine Expert. A hányatott sorsú borászat az elmúlt hónapokban három dologgal hívta föl magára a figyelmet: kiváló borokkal (Syrah 2006 és a 2008-asok), majd a…..
A letaglózó elő-karácsonyi aszúkóstoló után bennem is felmerült, hogy nem pezsgővel, hanem aszúval kéne nyitni az Újévet, de végül mégsem így alakult a dolog. Részben a körülmények okolhatók a történtekért, az ünneplő ital beszerzése ugyanis az utolsó pillanatra maradt,…..
E1510 2011.01.04 12:52:52
@pupa pupánszky: szégyenszemre magam is szoktam fogyasztani néhanapján, ilyen olcsón sehol máshol nem találtam meth. trad. pezsgőt (ráadásul ez még jó is)
Szarka Dénes születőben lévő mádi pincéjét a Borbarát már felfedezte és megmutatta nekünk többek között az idei 7x7-en. Akkor nem kaptam föl a fejem a pince boraira, hanem most. Kiss János csöngetett be hozzám nemrég három borral a kezében, az egyiken címke sem volt, csupán…..
Az ostorosi Orsolya Pince minden bizonnyal jól iható és könnyed, egyúttal tartalmas vöröset óhajtott készíteni, amikor kadarkát, kékfrankost és zweigeltet házasított okosan, és mit ad isten, Turcsek Orsolya és az év felfedezettje Tarnóczi Zoltán igyekezetét siker koronázta.…..
Foglaljuk össze, mit is tudunk, hogyan áll a mi kis osztályharcunk. Egyrészt vannak a lelketlen verseny- vagy fesztiválborok, amelyeket ravaszul úgy raknak össze a sunyi profitborászok, hogy első szippantásra kiugorjanak a pohárból, rávessék magukat a delikvensre, legyen az kiköpött…..
E1510 2010.06.18 11:15:35
@nick:: hány kuponért gondoltad? :D

P
Alapvetően azt vallom, amit az Amorf ördögök is megénekeltek: akkor lesz az álom színes, ha az élet se fekete-fehér. Ennek ellenére sokszor hajlamos vagyok leegyszerűsíteni a dolgokat. Például az újborról határozottan azt gondolom, hogy a pincészetek alapvetően cash-flow okokból…..
E1510 2009.12.14 14:59:11
@Borkoptató: a Merfelsz pedig Nero Nektár (avagy Nero Rosé), a Nectar Sexardique kategóriából
A Művelt Alkoholista Balcsillagzat 2009.12.11 10:00:00
A középosztály hiányán sírni menő. Én persze vagyok olyan ümmög, hogy ne sírjak azon, amin mindenki más. Én a szarból is kicsipegetem az arabicát. Ennek szellemében válogattam össze 7 palack 3000 forint körüli vöröset remélve, hogy csupa óriásölőt fogunk kóstolni. Hát,…..
E1510 2009.12.12 12:56:21
@marvin__42: olyan koncepció, ami a végkövetkeztetést támasztja alá.

Az még hihető, hogy egyszeri borfogyasztó azért emel le a polcról egy Phoenixet vagy egy Montenuovot, hogy most "óriásverő" borokat fog ki ezen az áron, de ugyanezt egy Művelt Alkoholistáról nehezen hiszem el.

Amúgy nincs semmi baj a koncepcióval, teljesen fogyasztóbarát megközelítés, ez az Alkesz erőssége.
Még tisztán él bennem a kép amikor 2003 február 3án a Mastodon játszott a gödöllői trafóban. Brent egy Rockinformot szedett atomjaira backstageben, mivel az akkori iskolaigazgatóm volt a címlapon, míg Bill elkunyerálta az övcsatomat, amit részegen odaadtam, így hajnalban úgy…..
Eszembe sem jut, hogy a Tv2 Borkultusz c. műsorának én lennék a célcsoportja. Azt gondolom, a nézők széles tömegeinek, azoknak az embereknek, akiket egy kereskedelmi csatorna vasárnap délben elérhet – az október 11-ei nyitányt 194 ezren nézték, a legutóbbi adást 269 ezren…..
1983-ban sikerült a szüleim meggyőzni, hogy jó kisfiú vagyok és egész hétvégén az is leszek, így elmehettem a pusztavacsi békefesztiválra. Az esemény fő atrakciója a P.mobil koncert volt ezt várta több száz rajongó, köztük mi. A fellépés előtt már a szerencsésebbek…..
Van a hetedik kerületben egy nagyon furcsa borbolt. Párszor már vásároltam ott, most először egy általuk szervezett fajtakóstolóra is elmentem. A Borkápolna egy műemlékvédelem alatt álló ház pincéjében található, és ezt a helyiséget a Regnum Marianum templom lerombolása után…..
E1510 2009.10.07 11:28:28
@vörös és fehér: a 07-es Iványi CF-et ajánlottam a sorba, nálam több alkalommal bizonyított. A lefolyóba (itt alkoholista.blog.hu/2009/05/07/lefolyoborok ) a 06-os ment, de ahhoz nem volt szerencsém.
Nem bízom a borversenyekben. Elsősorban azért, mert az eredmények ritkán találkoznak az én értékítéletemmel. Mondhatnánk, hogy ízlésről fölösleges vitát nyitni, de ilyen alapon borversenyt is fölösleges rendezni. Tegyük föl, hogy a magyarázat ennél összetettebb. Milyen okok…..
Kaptam a brit Decantertől egy hírlevelet, amiben a főhír a következő volt: "Hivatalos: Chilében készül a világon a legjobb sauvignon, rizling, pinot noir és cabernet-alapú házasítás." Anyátok, gondoltam. A linkre kattintva a "Chile diadalmaskodik a Decanter World Wine…..
  Legnépszerűbb borvidékünk, Villány szószóló nélkül maradt. A borentellektüelek elpártoltak tőle, és ez hosszú távon nyilván hatással lesz a fogyasztók derékhadára is. Nehéz lenne megmondani, hogy a rokonszenvindex esése összefüggésben áll-e a borok…..
Bizony borkóstolásnál is előfordul, hogy egészen másként alakulnak a dolgok, mint ahogy azt várjuk. Ennek a posztnak az ötlete még tavaly ősszel fogant meg a fejemben, mikor a Várban a Borfesztiválon kora délután poharamban forgattam a 2006-os Villa Tolnay Bandériumot, és nagyon meg…..
E1510 2009.02.01 00:08:11
@lackó: köpcöst meg ráspit zwack házhozszállít akár szegedre is, de csengőd sincs tőletek nagyon messze :)

www.zwackborok.hu/webshop.aspx
Orsolyáékat ismerjük, szeretjük. Bár nem mernék vállakozni a kézműves bor kategóriájának meghatározására, ha mégis ilyesmire kényszerítenének, talán inkább elővennék három Orsolya-bort. Most is így tettem, ám ebben semmiféle kényszer nem játszott szerepet. Inkább a…..
Idestova húsz éve voltam először Kispál és a borz koncerten. Körülbelül akkor kezdtem el ismerkedni a borokkal is. Zenei ízlésem vajmi keveset fejlődött azóta, a borok terén kicsit válogatósabb lettem. Mivel Luka Enikő új borának nevét egy Lovasi-sor ihlette, ezért a…..
Az egész egy segítségkéréssel kezdődött. Ferencz Kriszta, alkalmi szerzőnk és Borboszink magyar traminiajánlatot kért. Szó szót, levél levelet követett, mire megfogant a fejében a gondolat: hazahoz ő hat palack dél-tiroli traminit, mi válasszunk hozzá ugyanennyi magyart.…..