Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mákosi rátyás

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Az okos ember mások kárán tanul, szokták mondani, ami tényleg nem hülyeség, de az a helyzet, hogy ha csak elmondás alapján ismerném a CB-m felkavaró történetét, egy szót se hinnék el belőle.…..
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
mákosi rátyás 2017.09.15 14:07:02
1. "Rögtön az elején le kell szögezni, hogy háborút folytatni mélyen immorális tett. " A háború végigkísérte az emberiség történelmét, nem értelmezhető a béke a háború nélkül. A mai "békét", amit itt most képzelsz, a háború végén tett egyezmények szabályozzák. Azonban ne feledd, hogy most is háború van, még ha mi még itthon nem is nagyon érezzük.
"Magyarország 1956 óta nem folytatott semmiféle tényleges háborút..." NATO szövetségesként azért egy-két fegyveres konfliktusban, békefenntartásban részt vettünk (Irak, Bosznia)
"135 esztendő után végre eltöröljék a kötelező sorkatonai szolgálatot" Szerintem igenis szükség lenne most is sorkatonai szolgálatra, legalább fél évre, ami ténylegesen felkészít az alapvető elméleti és gyakorlati dolgokra (pl. fegyverhasználatra). Mit fogsz csinálni,ha magadat és a családodat, ne adj’ Isten a hazádat kell megvédeni? Magad alá csinálsz, miközben a mobilodat nyomkodod és/vagy sírva menekülsz? Gyáva..
„semmiféle külső hatalom nem rendelkezhet az egyén élete felett” naiv, idióta téveszme ez is, a haza védelme érdekében igenis rendelkezhet az állam, pl. behívással, sorozással. Ha valamelyik államhoz tartozol, vagyis nem vagy hontalan, értelmi fogyatékos stb.
„Aki ezt, a szabadság alapeszméjét nehezen képes magáévá tenni, az valószínűleg nem elég érett a XXI. századi létezésre.” Ki mondta, hogy a XXI. század a szabadság alapeszméjéről fog szólni? Szabadság, de kinek? Csak a nyugati világ emberének vagy mindenkinek?
2. „Egy szabad világban nem léteznek "természet adta" társadalmi hierarchiák. A grófok, bárók, akadémikusok és ötdiplomás professzorok is ugyanolyan jogokkal bírnak, mint a nyolc általánost végzett battonyai földműves.” Persze-persze. Matolcsy fia bankot vett 30 évesen…mindenki egyenlő, persze, papíron. Tele van az ország törvények felett álló egyénekkel.
„Igazi embertelen, lélekölő környezet.” Igen, nincs ott anyuka kitörölni a seggedet.

3. „Mindössze néhány olyan terület létezik, amely kérdőjelek nélküli, gondolkodásmentes, feltétlen engedelmességet követel, cserébe leveszi az egyén válláról a személyes felelősség súlyát. Ezek a vallások és a katonai, félkatonai szervezetek.” Melyik vallásra gondolsz? A személyes felelősséget még a katonai szolgálatban is külön szabályozzák, van ott is. Van külön katonai etika és értéktan is.
4.
„Néhány ökör ebből képes arra következtetni, hogy az adott világ is jobb volt, mint a mai, holott ez nyilvánvaló téveszme.” Ezt mindenki döntse el saját maga, diktátorkám.
„Pontosnak, megbízhatónak és súlyfeleslegtől mentesnek lenni - mindez csupán elhatározás kérdése. Semmi szükség ehhez egy félőrült, pszichopata, ordítozó őrmesterre.” Igen, de miért lenne félőrült az őrmester? Azért mert neked nem tetszik, attól még ott ő a főnök.

Undorító egy írás ez. Szinte magam előtt látom az ecsetfejű, divatszakállas, lukasfarmeres, mobilnyomkodós, ZS-generációs, beszívott, berúgott, „szabadakaratú”, de mérhetetlenül bamba, buta, terroristaellenes, félmaratontfutó, kiskutyát sétáltató divatmajmot, aki élvezi a fogyasztói társadalom adta kielégülést és „szabadságot”, amit készen kapott.
Örvénycsappantyú, lambdaszonda, változó szelepvezérlés: szinte kedvet kap az ember egy jó kis dízelhez. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Hogyan spórol a magyar? 2014.04.02 06:28:13
A matrica 20 forintot dob mindegy autópálya-kilométerem költségén. Hol lehet ebből visszanyerni valamennyit? Hát a benzinen. Azonos című írásunk kommentposztja...
mákosi rátyás 2014.04.02 08:37:10
@Altaïr:

"akik nem képesek autópálya-sebességgel közlekedni"
A Kresz szerint 60 km/h a minimális autópálya sebesség (ha a látási és az útviszonyok lehetővé teszik).
TComment Autót 200 ezresért? 2014.02.26 06:15:00
Keresik őket, adják-veszik őket, mennek, amíg van vizsga, aztán bontó. A Halál Völgye tele van romokkal, de vajon akadnak túlélők? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mákosi rátyás 2014.02.26 09:18:54
@vargham:

Egy kisautó tényleg elfért volna a tesztben,főleg,hogy ránéztem,és több is áll a kereskedőnél. De szerintem azok sincsenek különb állapotban, a neppertelepen ennyiért csak trágya van.A vételárukhoz képest azok is pénztemetők.Magánszemélytől kell ennyiért venni szerintem is.

Mondjuk a 99.999 Ft-os Pony-t a poén kedvéért nem hagytam volna ki.

www.hasznaltauto.hu/partner/he-mu-szi_bt.-1666/page1
A Chevrolet eltűnik Magyarországról, most érdemes figyelni a hirdetéseket. Vajon tartja az árát használtan? És honnan lesz alkatrész? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Benzinest? Hülye vagy? 2014.02.04 06:20:00
Nem sokat gondolkodnék, ha új autóba motort kellene választanom. Elfogytak az érvek a benzinesek mellett. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mákosi rátyás 2014.02.04 09:02:50
Két cikk,ami egyből beugrott:

totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/02/10/karosabb-e_a_fustolos/1/

totalcar.hu/magazin/technika/2012/05/15/a_nyomatek_ol_nem_a_fordulat/

Utóbbi a jó kis alacsony fordulaton max. nyomatékot adó turbósokról jutott eszembe.Hogy az mennyire jó,mennyire sportos,nem kell taposni,nem kell visszaváltani előzéskor, elbírja az ötödiket városban,hegymenetben stb. baromságok minden turbós újautó-cikkben demagóg módon szajkózva.
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
Az a reggel is elég szarul indult. Elindultam a hűséges 190-es Mercinkkel Tatára, a Totalcar éves naggyűlésére, ahová együtt mentünk volna Drágasiposurral. De késett, ezért megtankoltam, hogy ezzel se teljen az idő. Elindultunk szép nyugodtan, hogy a Totalcarmagazine és a Totalbike…..
Van belőlük mindenféle: kicsi, nagy, olcsó, drága, elsőkerekes és összkerekes, a vásárlók feje zsong a sok rövidítéstől: SUV, SAV, crossover és miegymás, de valójában mindegyik ugyanabba a kategóriába tartozik. Telekjárók ezek, melyek korlátozott mértékben, de el tudnak…..
TComment Így vettünk kisautót 2013.09.30 06:24:55
Ismét nyakig elmerültünk a posványban, kis fogyasztású, városi autót vettünk. Soha többet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mákosi rátyás 2013.09.30 09:19:03
@Nyiri: Nekem is pont ez jutott eszembe. Az Égéstérben kiröhögnek minden ötletet,fikáznak típusokat és most itt ez a cikk,amiben ellentmondanak saját elveiknek. És mi van a nem típust veszel,hanem állapotot mondókával? A Twingo rohadós,ez közismert,és van ennyiért kevésbé rohadós,nagyobb darabszámban található kisautó is...Nincs két egyforma Twingo? 400-ért olyan autót kell venni,amiből Dunát lehetne rekeszteni...Nem igaz?
Elmondom,mi van. A TC-csapatban csupa elfogult ember van,és ugyanúgy leragadnak egy-egy típusnál,mint akárki más. Érzelmi alapon döntenek. Mert XY-nak volt már K11-es Micrája és az milyen jó volt 10 éve...XY-nak most egy Peugeot-ja van és akkor már a francia nem is fos...Kigyullad a Toyota Camry,tehát japán szar...A Fordokat is azóta istenítik,mióta XY azt használ (Fiesta),mert az csak jó lehet...
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mákosi rátyás 2013.09.16 09:19:26
@mmjr: Annyiban változott meg a hozzáállás,hogy még inkább mindenki a kis kiadás-nagy haszon elv mentén gondolkodik,hisz az elmúlt évek sem az új,sem a használtautó-kereskedőknek nem volt kánaán. Mégis,miért változott volna pozitív irányba?
Egy ujjmutatás tízezer, három ujj harmincezer forint kenőpénzt jelent. Öt éve létezik eszköz a korrupció ellen, de az állam nem támogatja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mákosi rátyás 2013.08.23 19:57:10
@Flaggx: Igen,de motoroknál is ugyanez áll fenn. Elvileg 90-nel mehetnél csak stb. Én a menetdinamikára gondolok elsősorban.Képzeld el,hogy valaki friss jogsival, - amit tegyük fel egy 100LE-s átlagos kisautón megtanulva szerzett - megkapja apuci új 5-ös BMW-jét,mert az van otthon.Azzal más érzés lesz a kanyarvételi sebesség - bátrabbá teszi,hisz beveszi az gyorsabban is, az előzési rugalmasság - belemegy olyan előzésekbe,amikbe gyengébb autóval soha (lehet,hogy addig nem is előzött), nem tudja,hogy a fékek meg nem annyival hatékonyabbak,mint amennyivel gyorsabban megy.Tehát ez mind-mind érvényes a motoroknál,akkor itt miért nem jelent kockázatot? Csak mint elv nem értem....
mákosi rátyás 2013.08.23 20:11:30
@olcso: Lehúzás ez mindenhogy!
Motoroknál viszont mindegy a tömeg a jogsi szempontjából!
Pl. 600ccm feletti motor kategória (ami ugye már korlátlan A) nézem,hogy van 600ccm 184kg 120LE Honda CBR600RR és van - márkán belül - Honda Gold Wing 1800 ccm 119LE 420kg.Ezek nem egy kategóriás motorok! Mégis ugyanaz a jogsi kell rá!
Aztán vannak 125ccm-es robogók 110-160kg tömegben.Az 50kg sem mindegy ilyen kis tömegnél!Tehát,ha a LE/tömeg arányt nézzük,ami megadja a jármű rugalmasságát, nem sok következetsség van az egészben.
Ha már kétszer fizetem az átírást, igyekszem nehezen adni magamat. Igenis küzdjön meg az adóhatóság a pénzemért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mákosi rátyás 2013.06.27 09:47:35
@De gustibusaut bene, aut nihil:
Költői volt a kérdés! :)
De ki ne lett volna már egyik-másik szerepben élete során? És nyilván csak az adott pillanat alapján ítélkezünk:lehet,hogy holnap a ma 70-nel szüttyögő swiftes (mint magánautós) a cégautós ámokfutó!