Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frob

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly november óta napirenden van egy új, a mainál sokkal szigorúbb terrorizmus ellenes törvény Parlament elé terjesztése az Egyesült Királyságban. A radikálisokkal szembeni harcot azonban nem csak a britek, de volt koronagyarmatuk, az ausztrálok is rendkívül komolyan veszik, főleg…..
Felmászunk a minisztérium erkélyére (szigorúan napszemüvegben), hogy harcoljunk a szegénység ellen, segítünk a házfoglalókon, de közben azért cukiskodunk egyet egy fotó erejéig, és boldogan üvöltjük, ha kell, hogy le a netadóval, és oda vagyunk magunktól.  Mert mi mindent…..
Ha fiatal fiúként egy lányba szeretek bele, akkor azt megbeszélhetem a barátaimmal, a szüleimmel, esetleg még a tanáraimmal is, mindannyian érteni fogják, min megyek keresztül. Ha viszont kamasz fiúként arra ébredek, hogy egy fiú iránt érzek szexuális vágyat, akkor első…..
Dinamó Műhely Elveszett jelentés 2015.04.27 08:06:01
A magyar baloldalnak nincsenek víziói, csupán illúziói. Világképe nem korrelál a valósággal, de ez a magyar baloldalt nem zavarja. Témáit maga választja meg, miközben a racionálisan gondolkodó kisebbségre hivatkozik, lemondva arról, hogy a szerinte irracionálisan gondolkodó…..
frob 2015.04.27 14:50:23
@A megvalósult amerikai ólom..: Ez csak a poén miatt volt. Amúgy egy James Bond filmből való.
frob 2015.04.27 14:54:55
@vakapad: A magyar értelmiség nem hülye, mert ha az lenne, akkor Gyurcsányék nem 1%-on állnának.

Baloldali (helyesen "demokratikus", sokukra emlékszem abból a korból, amikor még nem voltak demokratikusok) értelmiségről beszélsz.
Dinamó Műhely Mi, Óbuda 2015.04.15 14:00:43
Buda az úri, az elit, Pest a progresszív, az izgalmas, Óbuda egyik sem. Óbudát nem ismeri a kortárs hazai progresszív baloldali ifjúság, már ha nem számítjuk ide a Szigeten eltöltött estéket. Talán éppen azért, mert nem menő, nincsen nyugati előképe. Az élményeitől…..
Nyugat-Európából tömegesen utaznak a Közel-Keletre másod és harmad generációs arab illetve muzulmán hitre tért európai fiatalok. Azonban ez a jelenség nem csak a fiatal férfiakat érinti. Kamasz lányok is otthagyják a tanulmányaikat, családjukat, karrierlehetőségüket, hogy az…..
Az alapjövedelem több mint szociálpolitika. Az alapjövedelem egy újbaloldali jövőkép. 25-50-75-100: 25 ezer a gyerekeknek, 50 ezer a munkanélkülieknek, 75 ezer a várandós anyáknak, 100 ezres nettó minimálbér a munkavállalóknak.Az alapjövedelem a biztos alap. Az alapjövedelem a…..
frob 2015.03.31 10:09:44
Miféle puccsal vette át a hatalmat kilencvenhat éve „Magyarország proletársága”, hogy aztán a Tanácsköztársaság a szén árának maximalizálásával végrehajthatta a magyar történelem addigi legnagyobb rezsicsökkentését. Erről is, és ebben Károlyi Mihály szerepéről szól…..
Nem annyira, mint amennyire hajlamosak vagyunk gondolni. Legalábbis a Cato intézet adatai szerint a középmezőnyben vagyunk, megelőzve a horvátokat, az olaszokat, a szlovákokat, a lengyeleket is. Ilyet azért Magyarországon nem látni (fotó: Wikipédia) Venezuela vezeti a világ…..
Hányszor kapunk olyan kéretlen reklámlevelet, ami annyira rámenős, hogy még maga sem tudja, mit is akar eladni nekünk. Az értelem kibogarászása az MLM eme életigenlő reklámkölteményeiből a mi feladatunk. A szerző sok izgalmas felsorolással és pontba szedéssel próbálja…..
frob 2015.03.02 12:00:44
@Emmanuel Goldstein: Ja, az egész MLM filozófiája jól össze van foglalva ebben az egy mondatban.
A magyar progressziónak föl kell lépnie az európai politikai status quo ellen. Vissza kell szorítani a jelenlegi német politika hegemóniáját az európai döntésekben. A „merkelizmusnak” mennie kell. Nem lehet az európai politikai meghatározója újra a chamberlaini politika –…..
frob 2015.03.02 11:34:46
@high up!:

1. EU export csökkenés orosz irányban -7%

2. USA export növekedés orosz irányban +7%

Szóval inkább ne folytassuk.
frob 2015.03.02 11:36:00
@high up!: Ja, az érdes stílusodból pedig vegyél vissza faszfej, ha vitatkozni akarsz.
frob 2015.03.02 11:54:22
@Szamiz67: Az egy dolog, hogy mi ezt az embargót kijátsszuk. Ahogy egyébként az osztrákok is kijátszották annak idején a technikai embargót.
Nincs csodafegyver, nincs nagy stratégia, nincs politikai fordulat. Hosszútávfutás van, visszatámadás, csapategység. És tanácstalanság, majd csak történik valami alapon. A veszprémi sima zakót követően a fideszes és kormányzati azt hangoztatta, Viktor érti a problémát, és majd…..
frob 2015.03.02 10:04:21
@kvadrillio: 'Megszűnik, átalakul több segély is

Március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig. A változtatások után szociális támogatásokat két helyről kérhetnek majd az érintettek: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, míg utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők."
Okuláré A zűrzavar éve 2015.02.27 07:26:12
Kedves Szerkesztőség!             Egy véletlen kapcsán a postaládámba került Orbán Viktor utolsó évértékelő beszéde, melyet 2015. február 27-én, a Várkert Bazárban mond majd el. Ezúton szeretném megosztani Önökkel.  „Jó napot kívánok, hölgyeim és uraim! Szokásos tisztelettel köszöntöm Dalma…..
frob 2015.02.27 18:53:57
@maxvall bircaman szerkesztő: Szevasz ballibsi szarzsák, hogy vagy?
Van-e az orbánizmusnak és a baloldali gügyeségnek ellenszere? Addig is, amíg el nem jő a baloldali Katniss Everdeen, az biztos, hogy a kritikai helyzetértékelés és egy új baloldali jövőkép nem árthat. A zöld szociáldemokrácia feladatlistája ma ezzel kezdődik. Scheiring Gábor…..
Amíg megy a huza-vona arról, hogy pontosan melyik útszakaszok lettek fizetősek, újra ingyenesek esetleg többször fizetősek, körbenéztünk, hogy melyik ország hogy intézi hasonló ügyeit a környéken. Elöljáróban annyit, hogy ha svájciak lennénk, az éves autópályamatrica 1200…..
Mi történik? Shooting Bréking! 2015.01.20 20:07:38
Egy percig sem vitatom, vezérünk (pontosabban háttérmunkásai) mindig profi módon volt(ak) képes(ek) minden kommunikációs helyzetet marketingelni. De még mennyire! Gondoljunk csak például a tavalyi önkormányzati választások előtti „mindent átadunk, akkor is, ha csak majdnem…..
A Fidesz, ma, Magyarország legerősebb és egyben legcentralizáltabb pártja, az Országgyűlésben másodszorra is kétharmados mandátumarányt szerzett. A szervezet a köztudatban és az irányításban egyaránt összeforrt egyetlen alapító nevével, Orbán Viktoréval. A cikksorozat…..
frob 2015.01.19 18:49:39
@mojoking77: OK, nem tetszik de nem értem, ettől miért zsebnáci?????
frob 2015.01.19 20:11:04
@A megvalósult amerikai ólom..: Azt hiszem, az elég elégtétel lehet egy akkori fideszesnek, hogy a szadeszos, manapság egy igen igen csúnya szó. Szerintem már a ballibsiknél is komoly sértés lehet.
Bár fél évvel korábban még nyilván nem erre számított, Orbán Viktor bemutatkozása "EU elnökként" igencsak viharosra sikeredett. Daniel Cohn-Bendit egyenesen Chávezhez hasonlította őt. "Hogyan lenne képes bárki az internet korában elnyomni a szólásszabadságot?"- kérdezett vissza…..
frob 2015.01.19 19:47:57
@$pi$: Visszaemlékszem a "demokratikusokra", amikor csak úgy mertek elhívni egy jobboldali politikust a műsorukba, hogy hárman kérdezték. Nagyon ügyelve arra, hogy az illető ne legyen képes kitörni kérdéseik ketrecéből.
Tegnap tüzérségi támadással sorozta meg a Donyec-medence településeit az ukrán hadsereg. Az éjszakai diplomáciai egyeztetések viszont tűzszünetet hozhatnak. Békemenetek zajlottak Ukrajna több városában január 18-án, vasárnap. A kijevi felvonulást Petro Porosenko államfő…..
frob 2015.01.19 13:01:34
@Nagyandrás: Pontosan így van.
Nehezen tudnám jellemezni, hogy jelenleg hol tart a magyar gazdaság. Nemigen látom, hogy vajon merre tart, mi lesz 10-20 év múlva. A gazdasági válságnak is "köszönhetően" az utóbbi években rengetek kis és közepes vállalkozás ment tönkre, és sok nagy cég is kivonult az…..
frob 2015.01.19 12:23:58
@frob: A másik téma az élelmiszeripar, ahol nem tömegtermeléssel, hanem minőséggel kell operálnunk. Egyre nagyobb a felvevőpiac, rengeteg kiváló alapanyag és hagyományokon alapuló recept áll rendelkezésre. Persze nem csak a franciákkal kell versenyeznünk Franciaországban, hanem a feltörekvő piacokat is kell célozni, oroszok, egyre gazdagodó "isztánok", Kína, Japán.
Érdekes fejlesztésről érkezett hír Romániából: több ezer üzletben lehet egy Bitcoin-alapú mobilfizetési rendszert használni. Romániai sajtóhírek szerint mintegy 6 ezer üzletben lehet használni a NETOPIA mobilPay nevű mobilfizetési rendszert. A dolog érdekessége, hogy nem csak…..
Neked is volt már olyan érzésed, hogy az emberek saját magukat áltatják a Facebookon? A hírfolyamodat (nem csak a tiedet) elárasztják a motiválóbbnál motiválóbb, hangzatosabbnál hangaztosabb jútyúb videókkal, coelho-i magasságokat csapkodó idézetekkel. A vicc az egészben, hogy…..