Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karriertanacsado

10 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában egyre divatosabb a personal branding, azaz az énmárka építése, egyre többet hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy szakterületünkön publikáljunk, blogoljunk, tartsunk prezentációkat - azaz építsük saját magunk hírnevét. Felvetődik a gondolat, hogy  hol a határ…..
Előző bejegyzésem kommentjei között is többször előjött a téma, mely szerint a "protekció" nagyon fontos az álláskeresésben. Ezt a témát szeretném körbejárni és saját meglátásaimat megosztani Veletek. Mi is az a protekció?A múlt rendszer nem piaci alapon működő…..
Karriertanácsadó blog Alapelveink 2013.07.08 12:55:38
Kedves Blogolvasó- kommentelő! Nem szeretném, ha ez a blog tele lenne szabályokkal, moderálási elvekkel. Azt gondolom, hogy a szabad gondolatcserének érdemes teret adni- főleg egy olyan témánál, mint az álláskeresés, a munka. Viszont szeretném, ha ez a blog egymás segítéséről…..
A cikk írója volt vállalati ügyfelem, ki januárban elveszítette állását. Tapasztalatait szeretné megosztani az álláskeresés hullámvölgyeiről, kihívásairól. Aki elveszíti a munkáját, vagy úgy kényszerül munkahelye elhagyására, hogy nem talált még állást, tudja, milyen…..
Karriertanacsado 2013.07.07 22:36:54
@jobangel: Ki vagy te, hogy megírod, hogy hogy KELL? Mi az, hogy kell?
Ez egy ILYEN blog. A tied meg amolyan. Én sem akarlak téged megváltoztatni.
Amúgy a látogatottságom két hét után elég magas. Kösziiiii!!!!!
Karriertanacsado 2013.07.07 23:01:56
@jobangel: kedves Jobangel, fogok más témákról is írni, idő kérdése. Ez egy blog, nem egy 10 kötetes mű egyszerre kiadva, tehát folyamatában megy a dolog, de nyilván ezt te is tudod, gondolom, az első bejegyzésedben nem volt szó ötezer témáról egyszerre. Legalábbis remélem.. Én sem írom meg, hogy te miről írjál. Kérlek, te se tedd.
Előző bejegyzéseimben kaptam hideget-meleget, a hozzászólók egy része ugyanis a  megjelenés és viselkedés fontosságát firtatta, és a szakmaiságra helyezi a hangsúlyt a kiválasztásnál. Ezúttal szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. Azt hiszem, ott hibáztam, hogy a…..
Álláskeresők kétségbeesésükben hajlamosak lennének bármit megadni (főleg kisebb-nagyobb összegeket), csak végre állásuk legyen. Fontos mérlegelni, érdemes-e ezt vagy azt megvenni, költeni valamire, ami sikeres álláskeresést ígér. Ismerve az álláskeresők anyagi helyzetét,…..
Karriertanacsado 2013.07.03 11:57:33
@Eltévelyedés: Én interjúztattam MLM-es vezetőt, elképesztő fizetésigénnyel. Egy ügyfelünk szerette volna az értékesítését mlm hálózatszerűre építeni és kellett volna neki valaki felülről. És van közvetlen közeli barátom, aki ebből él és nagyon jól!!!! Hozzátenném, hogy akik engem ajánlatokkal megkerestek, azok jellemzően rövid időn belül kihaltak a szervezetből, valszeg nem kerestek jól. Én elvből elutasítom az összes MLM-est, messziről érzem a szagukat. De, aki időben szállt be és ügyes volt, azok között van, aki ügyesen felépítette magát.
A linkelt blog az evés mikéntje és a személyiség közötti kapcsolatot vizsgálta. Érdemes fontolóra venni az abban leírtakat, ha állást keresünk. Gyakran előfordul ugyanis, hogy az utolsó körös interjút egy ebéd vagy vacsora keretében tölti el a jelölt, jellemzően a leendő…..
Karriertanacsado 2013.07.03 00:05:00
Karriertanacsado 2013.07.03 00:05:48
@A Tyne folyó déli partja: S te most merre élsz?
Karriertanacsado 2013.07.03 00:11:30
@butatót: Hát ez is jó :-) Lassan, már ha más ruhában látják az embert, fel sem ismerik :-)
Előző írásomban a hölgyek megjelenéséhez kapcsolódó legfontosabb és legalapvetőbb tudnivalókat vettem sorra. Most az urakon a sor! A hölgyeknél említett első pontok szinte mindegyike érvényes a férfiakra is.Bár férfiak esetében egyszerűbb a képlet, hiszen egy öltöny és…..
Most azokat a kérdéseket szedném egy csokorba, melyek megkérdezése után jelentősen csökken az esélyed a munka elnyerésére. Nem állítom, hogy nem kapod meg a pályázott állást, hiszen az álláspiac kereslet-kínálat függvénye, így bizonyos hiányterületeken kicsit többet is…..
Számtalan cikk, tanács jelent meg az öltözködési etikettel kapcsolatosan, mégis úgy gondolom, hogy mind a mai napig súlyos hibákat vétenek az interjúalanyok ezen a téren. Holott, az interjún való megjelenés nagy mértékben segítheti vagy visszavetheti elhelyezkedési esélyeinket-…..
Fejvadászként rengeteg jelölttel, sokféle személyiségtípussal találkozunk nap mint nap. Valamint rengeteg ügyes megoldással, lélekjelenléttel, talpraesettséggel, s számos hibával is. Egyik tippem egy gyakori hibáról, vagyis inkább egy ügyes fogásról fog most szólni, nevezetesen…..