Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falkbeer_ellencsel (törölt)

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "Faszomat!" — kiáltotta Szirtes Ági a Portugálban, és felborult a biciklijével. Félelmetes darab. Ül az ember a szünetben a nézőtéren, egyszer csak kiül Csuja Imre a színpadra, magányosan rendezgeti a söröket a díszletben. És akkor nem tudod, hogy hol vagy, bent-e vagy…..
Jogszabállyal rendezhetik a devizahitelek miatt kialakult válságot   „Nemcsak közgazdasági, hanem jogi oldalról is megoldható akár a probléma.” – fejtegette Rogán Antal friss sajtónyilatkozatában. A Fidesz frakcióvezetőjének állásfoglalása megerősítéssel szolgál…..
A szétaprózott ellenzék készülődik a közös fellépésre. Vajon a pártvezetők október 23-án esedékes szabadtéri szónoklata eljut-e a tömegekhez? E kérdés miatt térek vissza Gyurcsány Ferenc hét eleji vendégszereplésére az újságíró szövetségben. A moderátor is firtatta a…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.20 20:25:55
Szigorúan szubjektív vélemény következik a nemzeti ünnepek mostanában divatos menetéről:

Én azt szeretném végre egyszer látni/érezni, hogy október 23-án, március 15-én, augusztus 20-án, és a többi pirosbetűs állami ünnepen a mindenkori ellenzék, meg a kormánypártok is BÉKÉN hagynának, és az ilyenkor illendő-kötelező állami körökön-ünnepélyeken-megemlékezéseken kívül KUSSOLNÁNAK. Végre kapok egy extra szabadnapot, elmehetnék pecázni/rokont látogatni/kirándulni/kanapén heverni, és sörözni/akármi, erre a fél ország le van zárva, a tévéből-rádióból-internetről egész nap ömlik az emberre a híg fossal és demagógiával nyakon öntött populizmus, mert minden fisz-fasz szervezet meg párt utcára vonul, hogy pihenés és nyugi helyett egymást, magukat, meg mindenki mást hergeljenek, meg masírozzanak fel-alá. Nem megemlékeznek, vagy ünnepelnek (mert az még érthető lenne), áááánem, hanem feltolják a potmétert, és az év közben szokásos hangulatkeltést tízszeres erővel nyomják bele az ember pofájába, akár kéri, akár nem :P
Mi lenne, ha mondjuk október 23-án megkoszorúznák a kormánypárti és ellenzéki politikusok együtt(!) az emlékműveket szép csendben, mondana a mindenkori államfő egy beszédet a tévében-rádióban, este átadnák az aktuális kitüntetéseket egy banketten, aztán hazamenne mindenki relaxálni, ahelyett, hogy az összes politikus pártkongresszust, meg dzsemborit szervez aznapra?
Az X-Faktor a második élő adásra jutott el oda, hogy bizonyos szempontból a műsor hajszálpontosa ugyanolyan lett, mint a tavalyi, és ezt csak azok veszik bóknak, akik az RTL Klubnál dolgoznak, vagy anyagi érdekük fűződik a show sikeréhez. A mentorok kezdenek belebetonozódni a…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.20 13:36:27
Személyes vélemény:

Tóth Marcell: Jelenleg gyenge, hamis. Ha elhagyja a leszarom-életérzést, és nekifekszik a gyakorlásnak, lehet belőle valaki... Majd olyan 5-10 év múlva.
Batánovics Lili: jó. Meglepően jó. Nála vettem észre egyedül azt, hogy fejlődik.
BytheWay: a hangjuk egész jó, de mesterkéltek. Olyan semmilyenek.
Eckert Anikó: nem jó. Hamis.
Bozsek Márk: átlagos hang, unalmas előadás, ha nem lenne szőke herceg fehér lovon, a mentorházból nem jutott volna tovább. Tipikus "egy gitárral leéneklem a bugyit a csajokról" rétegénekes.
Péterffy Lili: lehetne jó.
Csordás Ákos: jó, de most nem tetszett.
Krasznai Tünde: a mély hangja erősen behatárolja a repertoárját. Nekem bejön ez a fajta éneklés, viszont tipikus rétegénekes ő is, és nincs kiforrva még. Tényleg elképzelhetőnek tartom, hogy Alföldi a szárnyai alá veszi majd, ahogy azt az adásban mondta.
Fat Phoenix: rossz. Gyenge ének, gyenge hangszerelés, modorosak. Viszont sokáig eljuthatnak, mert meglovagolják a hipszter-hullámot.
Danics Dóra: jó, de modoros. Nagyon modoros.
Szabó Ádám: nem rossz, de a nyeréshez nem elég jó, és unalmas. Harmonikával kombinálva simán lehetne rá brand-et építeni, de az ugye nem ez a műsor.

Számomra az a furcsa, hogy amíg a mentorházból jónéhány énekest-zenekart hazaküldtak azzal, hogy kibebaszott jók, de rétegzenét, rétegéneket tolnak, a döntőben is van legalább kettő. Jahogy ez a fajta réttegzene bejött a mentornak, a másik meg nem? :P
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
A morgás joga Baja - kinek a baja? 2013.10.18 23:35:52
Vajon mennyit ér egy szavazat? Attól függ - ha billegő a körzet, akkor elég sokat, ha meg más párt viheti el a képviselőhelyet, akkor bizony nagyon sokat. Ha pedig konkrét összegekről akarunk tudni, most már e tárgyban sem kell találgatnunk: "Ötvenezer forint és két köbméter…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.19 10:03:44
@MACISAJT: "Kérdem én, a 2002-es elcsalt országgyűlési választások után miért nem tetszettek óbégatni?"

Alapvetően azért teheti meg bármelyik politikai oldal ezeket a dolgokat, mert olyan az átlagszavazó, mint te. A "ha nekik lehet, akkor nekünk is lehet" gondolkodásmód elterjedése, és a szelektív emlékezet (mindig csak a legutolsó MÁSIK oldal által elkövetett ganéságra emlékezik az átlagválasztó) dominanciája együttesen azt eredményezte, hogy már legalább egy évtizede végtelen ciklusban, zsigerből, és pofátlanul követi el egymás után az ÖSSZES oldal a saját "kis" stiklijeit. Valamint ha lebuknak is megússzák minimális, vagy zéró büntetéssel. Ráadásul mindegyik oldal választói meg vannak győződve róla, hogy ez így helyes (kibaszottul nem helyes).
Ehelyett a fals és kontraproduktív gondolkodásmód helyett meg kéne barátkozni az "egyiknek sem szabad" gondolattal, és meg kéne próbálni felidézni az összes oldal összes ganéságát, amikor elmegy az ember választani. Ha a többség így gondolkozna (és ennek megfelelően szavazna, nem a Viktor/Feri két szép szeméért, plusz nyugdíjért, meg a tűzifáért), talán kevesebb oda nem illő ember kerülne be a Parlamentbe, és a maradék inkompetens is átgondolná kétszer is, mielőtt trógerkodásba kezdene, mert esetleg következő ciklusban nem mellé húzzák az X-et, és kipottyan a pikszisből.
A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után: ha valami nem sikerül, akkor dobjunk ki mindent, égessük fel, sózzuk be a helyét, és akkor minden jobb lesz! Pedig tudjátok, mennyin múlott az, hogy a mostani hullaszag pont az ellenkezőjébe, önfeledt önneplésbe váltson,…..
Az utóbbi hetekben az interneten terjedt egy videó, amelyben a Széll Kálmán téren berendezett kamunappali berendezési tárgyait néhány óra alatt elhordják az enyveskezű járókelők. A videóban leszögezik, hogy a bútorokat, könyveket és egyebeket elhordók nem statiszták, a végén…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.18 08:21:24
@kovi1970: "Ha lopás lenne akkor a tulajdonosnak feljelentést kellene tennie..."

Miért kellene? Nincs ilyen paragrafus.
Irak lakossága ezt már biztosan megtanulta. A merényletek civil áldozatainak száma havi, és éves lebontásban: Forrás:Zerohedge Több mint tíz évvel azután, hogy az USA felszabadította az országot a zsarnoki uralom alól. Persze vannak azért jó hírek is: A Royal Dutch…..
Nyilvánvaló túlzás lenne azt állítani, hogy a parkolóőri munka a legmegbecsültebbek közé tartozna, náluk jobban talán csak a tilosban parkolókat utálja az egyszeri autós. Most azonban egy igazi hőstörténet következik, parkolóőr főszereplővel. Történt, hogy Hillary…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.17 21:08:35
@Szelid sunmalac (Vigyazat! Hamisitjak!): "Nalunk a kozteruletisek meg le is csuktak volna, a rendorok meg jol elverik. "

Itt Magyarországon is... A parkolóőrt :P
Az atlatszo.hu információi szerint október 10-én 5 afrikai menedékkérő kezdett éhségsztrájkba a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központjában. A fogvatartottakhoz később 55-en csatlakoztak, azt követelve, hogy börtönszerű…..
Ewa megmondja 6 kínos kérdés... 2013.10.14 08:52:40
... amit a nők hajlamosak feltenni a pasijuknak #1 Szeretsz?Bár az első szex után bármikor eldördülhet ez a kérdés egy nő részéről, esetleg az első vallomás után, TILOS habozni vagy kérdéssel válaszolni. Ha szereted, mondd, ha nem, akkor pedig ereszd bő lére a magyarázatát…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.14 23:38:47
1.a. Sosem szabad előbb elmondani a nőnek, hogy szereted. Meg kell várni, hogy ő mondja ki előbb.
1.b. Akkor meg főleg nem szabad előbb elmondani, ha TÉNYLEG szerelmes vagy belé.
2. Beugratós kérdés: a nőd pontosan tudja, hogy melyik nők tetszenek neked, és melyikek nem :) Vagy kötekedni akar, vagy szexelni, bármit válaszolhatsz, úgyis vagy veszekedés a vége, vagy ágytorna, vagy mindkettő.
3.Exekről nem beszélgetünk. Mondom: NEM.
4. "Remélhetőleg az utolsó". Hosszú évek tapasztalatával fejlesztettem ki ezt a választ, és eddig nem hagyott cserben :) Ha sokat kukacoskodik, akkor lásd: 3. pont.
5. Ha ilyet kérdez, két dolog lehet:
5.a. Félrekúrtál-valamit elbasztál, és már TUDJA. Szóval bármit mondhatsz, jó vége már nem lesz.
5.b. Semmit/semmire, és tényleg azt is teszed. Sok nőnek nehéz megértenie, hogy a férfiak képesek semmire sem gondolni, én minden páromnak elmagyaráztam, amelyik nem értette meg, azt gyorsan lapátra tettem :D
6. Ha már felmerül a kérdés, akkor a válasz egyértelmű: NEM.

"A fentieket persze nem kell figyelembe venned, ha a nő komoly és nem egy hét után szegezi neked a kérdéseket, akkor épp elég, ha őszinte vagy vele!"

Ez mennyire igaz! Én mindig brutálisan őszinte vagyok az asszonnyal, ezért már jó ideje nem mer semmi kínosat kérdezni :D

Van még a másik verzió, amikor a kapcsolat legelejétől következetesen mindig hazudik az ember (egy gyerekkori ismerősöm profi benne). De bárhogy is választasz, fontos a következetesség már a kapcsolat legelejétől. Ha néha füllentesz, vagy néha vagy őszinte, akkor tutira le fogsz bukni, és akkor nem 6 kínos kédést vág az asszony a fejedhez, hanem legalább 96-ot. Percenként. :)
Már-már közhely, hogy a magyarok nem elég mobilak, ha munkavállalásról van szó, és hiába van lehetőség elhelyezkedésre egy távoli településen, sokan nem tudnak, vagy nem akarnak elköltözni megszokott lakóhelyükről. Ehhez még az is hozzájárul, hogy legtöbbször saját…..
A Vundersőn és Zuperszexi nem tekinthető a magyar televíziózás mélypontjának, bár a közmondásos bödön aljáról tulajdonképpen már csak a szórakoztatóipar pakurája, a Bagi-Nacsa kettős és az Irigy hónaljmirigy tagjai néznek fel Sebestyén Balázs és Vadon János fél…..
GFG Blog Baloldal 2013.10.09 08:55:00
1. ~ arról szól, hogy úgy kell nagyon hinni valamiben, hogy közben nem szabad és lehet hinni semmiben 2. ~ üres hely, valami, ami nincs.   Példamondat: „Ahol dinoszauruszok vannak, ott vannak bébiszauruszok is.”     Van itt egy üres hely, valami, ami nincs. Ma…..
Idén februárban még azt hihettük egy röpke pillanatig, fellélegezhetünk - legalábbis Cséfalvay Zoltán kijelentése alapján, miszerint "az adórendszer elnyerte végleges formáját, egy olyan adórendszer alakult ki a foglalkoztatást és a jövedelmeket terhelő…..
Üdvözlöm!  A nevem Eszter, és tanácsot szeretnék kérni munkaügyben.  Július hónapban 5 napot dolgoztam gyermekfelügyelőként egy családnál ahol 2 kisgyermekre vigyáztam.  Korábban már egy hónapot dolgoztam náluk, akkor 1 gyerekre vigyáztam, mostam főztem és…..
Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.08 19:33:44
@Mária: Én DNS-tesztet kérnék mindenképp. Baszott drága, és az fizeti utólag, akinek nincs igaza :D

Komolyra fordítva a szót: a faszbuk beszélgetés, amiben arról csacsog az apuka, hogy adjon a posztoló számlát pl. nem rossz kiindulásnak, ha nincs más. Valószínűleg önmagában nem elég ahhoz, hogy a NAV ráhúzza faterra a vizes lepedőt, de azért szerezhetnek neki egy-két kellemetlen percet ha mégis kimennek körülnézni :) Nem mindig a bírság a lényeg, egy APEH-vizsgálat már önmagában is büntetés :)
Folyatódik a verseny, hogy a történelmielg vérszívó bankok, vagy az anyja szemét kilopó kormány tudja kifinomultabban kizsigerelni a lakosságot. A K&H-nál például a havidíjak kezdtek fibrillálni: Több cikk is foglalkozott az Indexen, hogyan próbálják meg a bankok, valahogy…..
Üzenem Árpinak, négy harcban fogunk találkozni, üzenem a baloldalnak, reménytelen. A négy harcból legalább hármat meg kell nyernie és egyet döntetlenre hoznia a nyugatos tábornak. A nyelvharc, a mozgósítási harc, a szívekért (lelkekért) és az agyakért (elmékért) folytatott…..
A „HR-es hülye, az állásinterjú hülyeség, nincs is szükség HR-re” tételek egyik bizonyítása az álláskeresők részéről az szokott lenni, hogy mindig ugyanazt kérdezik tőlük az interjúkon, sablonos kérdéseket kapnak, látszólag értelmetlenül, mert ezekre csak sablonokkal…..
Szanyi Tibor, az MSZP leendő EP képviselője arra a kérdésre, hogy mit szól a szobordöntögetéshez, a köztévé reggeli műsorában csak annyit volt hajlandó a kérdezőnek többször is jelentőségteljesen odabökni, hogy a történelem ismétli magát. Azt is kijelentette, hogy, aki nem…..