Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1001nappal

0 bejegyzést írt és 518 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben hozta az Index a nemtudoménhanyadik visszajelzést arról, hogy Magyarország igenis egy elhülyülő ország. Hiába áltatjuk magunkat az egy főre eső Nobel-díjasok számával meg hasonló színes lózungokkal a híres magyar kreativitásról, ki kell mondani, hogy nem…..
1001nappal 2014.10.01 16:26:20
-- A lelkekre (is) kell hatni, ez evidens. Azonban nem látványos rombolással. [19. Nem igaz. Társadalolmlélektani alapvetés, hogy a változásnak látható, érzékelhető mértékűnek kell lennie.] Le kell számolni a zöldmezős álomképek illúziójával. [20. Szerinted. Egy rakás zöldmezős projekt veri a hagyományos oktatást.] Nem egy sosem megtörténő nagy rombolás és építés fogja meghozni a sikert, hanem a lassú, de kemény munka. [21. Nem igaz. Az összes sikeres példa az ellenkezőjét bizonyítja. A finn példa is. Egy rakás "rombolás" előzte meg az építkezést.] Nem is egy ciklus alatt, hanem mondjuk 30 év alatt. [22. Álomkergetés. A következő 30 évben nem lesz közmegegyezés. Egy-két ciklusnál több soha nem lesz a visszafordíthatatlan változtatások végigvitelére.] Könnyű lenne azt ígérni a választóknak, hogy ide vele, elsikáljuk, de ez valójában nem megy. [23. Nem igaz. Egy ciklus alatt is megy.] Azt tudjuk ígérni, hogy ha hajlandóak 30 évig kitartóan dolgozni, akkor mi is ezt tesszük. [24. Politikusi hazugság. 30 évre bizalmat kérni csak a tehetségtelen politikus képes. A tehetséges tudja, hogy ilyet a kutya sem hisz el neki.] Ez a valódi szebb jövő. [25. Nem igaz. Ez a soha el nem jövő utópia.]

-- Az oktatásban dolgozók alkalmatlanok a megújításra? Hát, egyrészt biztos sokan azok. Őket épkézláb bérekkel önképzésre, saját maguk átértékelésére sarkallhatjuk, [26. Felesleges. Egy kecskepásztornak igérhetsz bármit, nem lesz belőle agysebész.] vagy felveszünk helyettük mást épkézláb bérrel. [27. Felesleges. Ugyanaz az impotens tenárképzés képezte őt is.] Másrészt ha ez 100%-ig igaz lenne is, és kirúgnánk az összes tanárt, honnan akasztanánk le a következő év elejére ugyanannyi jót? [28. Nem kell leakasztani. Az oktatási rendszert kell átalakítani. A tanárok vagy megszokják, vagy megszöknek. A közoktatás nem alternatív tanársegélyező szervezet. Dolgozol, vagy viszlát.]
Amúgy meg, ahogy a társadalom minden tagját képezni, művelni kell ahhoz, hogy jobban tehesse a dolgát, [29. Nem igaz. A társadalom többsége képzettségben a helyén van.] ugyanezt kell tenni a tanárokkal is [30. Felesleges. Alkalmatlan embereket ezer évig képezhetsz, attól még alkalmatlanok maradnak.] (az alapvetésünket köpnénk szembe, ha nem ezt mondanánk!). [31. Ez nem érv. Ez a ti pártproblémátok.] Továbbképzés, átképzés, élethosszig való tanulás. [32. Ez nem feltétel, csak ráadás.] Erre is kell, hogy jusson ideje a tanárnak -- de nem a szabadidejéből! [33. Nem igaz. Ha jut, az jó, ha nem jut, attól még lehet hatékony az oktatás.]
1001nappal 2014.10.01 16:28:33
-- Hogy a McKinsey-jelentésből csak a bérek emelésének szükségességét hámozzák ki? Hát, sokat gondolkodtam a témán, és a magam korlátozott eszközeivel oda konkludáltam, hogy a fentebb említett egyéb "tanárkényelmességi" intézkedésekkel együtt valóban ez a legfontosabb -- ha már ki kellene jelölni a szükséges reformok legfontosabb elemét. [34. A te hiedelmed, a te bajod. A jelentés más következtetésre jut.] Nem az eszközök, nem a tanterv szájba rágása, nem valamiféle übertuti rendszer vagy reform, hanem az, hogy a tanárnak _csak_ annyi dolga legyen, hogy jól tanítson. [35. Álomkergetés. Nincs olyan rendszer, amelyik így működne.]
Ez azért is van, mert -- továbbra is a kurrens álomképeknél maradva -- az a naiv feltételezés sem állja meg a helyét, hogy mondjuk kitalálok egy jó rendszert, egy jó szabályozást, és akkor majd az mostantól jól elketyeg. [36. Nem igaz. Számos nemzetközi példa van a módszertani és szabályozási sikerekre.] Ez a sziklára esett mustármag esete: egy-két napra kicsírázik, aztán elhal, mert nincs hová gyökeret vernie. [37. Ez sem igaz. A "jó gyakorlatok" támogatása több évtizedes gyakorlat az oktatásban.] A rendszer működését úgyis az fogja meghatározni, hogy a működtetők fejében mi van. [38. Ködös demagógia. A működtetők között ott van az állam, a tanfelügyelet, az önkormányzat és az iskolaigazgató is. Ennek ellenére neked az iskola - az érvelésedben - csak a tanárt jelenti.] Ha nem képezem, nem motiválom (anyagilag is!), nem változtatom őket idealistábbakká, munkaképesebbekké, akkor bármilyen jó szabályozást alkothatok, nem ér az semmit. [39. Attól hogy ismétled magad, továbbra sem igaz. A rendszer résztvevőinek többsége nem vezető. Tehát abban van rutinja, hogy elfogadja a szabályozást.] Csak az olyan megoldás lesz tényleg maradandó megoldás, amely organikusan beleereszti a gyökereit a rendszerbe, átjárja azt, és minden porcikájában átalakítja. [40. Tovább ragozod a semmit. Az közoktatás továbbra sem a tanárról szól.] Ehhez pedig a tanárokat kell elérni. [41. Nem igaz. A rendszert kell megváltoztatni. A tanárok vagy változnak, vagy mennek.] Ők vannak ott mindenütt, ők működtetik a rendszert, olyanná alakítják, ami az ő fejükben van. [42. Nem igaz. Ami az ő fejükben van, az buktatta meg a közoktatást. Ami az ő fejükben van, arra nincs szüksége a rendszernek.]
[43. Én költségvetési összkiadásról írtam, te pedig végig az közoktatás bérköltségeiről és jóléti költségeiről írtál. Ezzel erősítetted meg azt a sejtésem, hogy a pártpolitikusoknál kötelező a funkcionális analfabétizmus. Egy oktatási reformnak ugyanis vannak kiadásai és megtakarításai is. Erről "megfeledkezni" sima politikusi manipuláció. Vagy nem vagy képes értelmezni, amit olvasol?]
Végezetül: A "finn csoda" megvalósítására a magyarországi tanárok 10-20 százaléka alkalmas. (A kitűzött céloktól függően.) A politika lehet más, de a társadalmi erőforrások adottak.
1001nappal 2014.10.03 14:30:33
@bozon:
1. Rosszul olvastad a szavaimat.
2. Ha láttál már oktatáspolitikai programot, tudod, hogy nem blog-hozzzászólás terjedelmű egy ilyen iromány.
2.a. Az oktatás csak hosszú távon változtathat a prosperitáson.
2b. Azért tartom rossznak a közoktatást és a társadalompolitikát, mert polarizálja a társadalmat.
Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy egyre több amerikai kockázatitőke-befektető tesz pénzt olyan startupokba, amelyek a "világ nagy kérdéseire" keresik a választ. Befektetői szempontból már egy új megközelítésű prezentációkészítő szoftver, vagy egy új üzenetküldő…..
„Valahányszor… láttam az utcákon lézengő elkeseredett, végsőkig kimerült embereket, arra gondoltam: aki most valamilyen jövőképpel állna eléjük, aki a remény egy szikrácskáját is fellobbantaná bennük, annak nyert ügye volna” Albert Speer börtönnapló-bejegyzése –…..
1001nappal 2014.08.17 15:00:14
@ROZ: Akkor már csak a saját mindent(jobban)tudásotokban való hiteteket kellene feladnotok. :-)
1001nappal 2014.08.17 23:42:20
@ROZ: "A pc-forradalmat pedig épp az elekroncsöves technológiát felváltó tranzisztor feltalálása (a félvezető-technológia kifejlesztése) tette lehetővé. Ha ez nem törtpnik meg (szintén magánfejlesztésként, az AT&T Bell laboratóriumában), akkor ma nem létezne informatika! "
Ezt ugye viccnek szántad? :-)
Egy kedves baráti házaspár hosszú hétvégére kölcsönadta nekünk balatoni nyaralóját, melyet ezúton is köszönünk. A csomagolás izgalmában botor módon elfelejtettük elpakolni a fogkeféket, így a helyi büszke magyar Coop áruházlánc kisboltjában próbáltuk meg pótolni…..
Az Én, a robot című filmben Will Smith karaktere azért gyűlölte a gépeket, mert egy korábbi autóbaleseténél, mikor egy tizenéves kislánnyal együtt a vízbe zuhant, a segítségükre induló robot gyors kalkulációja alapján az ő megmentésének volt nagyobb esélye, így ő tovább…..
1001nappal 2014.08.08 15:48:12
@bahahaha: Nincs néhány tízmillió dollárom. Ha neked van, szívesen együtt dolgozom veled. Már ha gennyesre akarod magad keresni. De te nyilván ennél szentebb ember vagy.
1001nappal 2014.08.08 15:56:19
@venmarton: A konkrét alagút-probléma nem létezik. Aki kitalálta, nem tud számolni. (Vagy képtelen józan paraszti ésszel gondolkodni.) A robotautó teljesen más elvek alapján fogja irányítani az autót, mint ahogy az ember vezet. Ehhez kell némi józam paraszti ész és némi matek. A konkrét szituációban a robotautó fél méteren (!!!) belül megáll. (A józan ész szabályai szerint nem közelíti meg a szituációt nagy sebességgel!!!! Erre való a központi és a fedélzeti kockázatelemzés, valamint a fixen telepített és az autóba épített érzékelőrendszer.) Számoljál már egy kicsit!
1001nappal 2014.08.08 16:04:11
@waldorfbalcon:
Az általános morális kérdés ott dől el, hogy 100%-os robotautó-közlekedésnél a halálesetek száma millióról lecsökken ezerre. Innentől kezdve nincs kérdés. A gyerek szituáció pedig fantáziatermék. A legtöbb halálos baleset biciklis és gyalogosgázolás valamint ütközés. Az ilyen szituációk 99,9%-ában nem merül fel morális kérdés. Ezek kivédésében (ténylegesen) ezerszer hatékonyabb a robotautó. Akkor mi is a morális kérdés? Hogy évi egy esetben esetleg rosszul dönt az MI? Ugye viccelsz?
ProgBlog Óhatatlan veszteség 2014.07.31 15:48:34
„So leben wir, so leben wir, So leben wir alle Tage…” („Így élünk mi, így élünk mi, Így élünk mindennap…”) Dessauer Marsch – 1705   „Nem sikerült a magyar nagy ugrás.”1 A rendszerváltáskor, 1989-ben egy akkor ötvenes kollégám azon sopánkodott, hogy hiába…..
1001nappal 2014.08.01 10:24:36
@Moin Moin:
De hogy értelmes dolgokról is beszéljünk, tegyük egy pillanatra félre a posztod.
20%-os gazdasági növekedés egy cikluson belül reálisan elérhető cél. Ehhez pedig nem szükséges a kárárista szocializációjó munkaerő-tömeg átnevelése. Ennyi szellemi és morális tartaléka még van az országnak. Csak abba kell hagyni a lopást és a pazarlást. Abba kell hagyni az ostoba és értelmetlen eu-s pénzosztást. Vagyis be kell fejezni 25 év után a politikai pártok és eszmék mögé bújtatott eredeti tőkefelhalmozást.
Ha összecsődíted nekem a "demokrata" pártvezéreket egy nyilvános vitára, leteszem eléjük és a nyilvánosság elé az ehhez szükséges programot. Messziről jött bloggerekre azonban nem pazarlok túl sok energiát.
1001nappal 2014.08.01 14:05:42
@fgzb:
Miért is kellene megosztanom bármit is? A marhaság akkor is marhaság, ha egy szóval jellemezzük, és akkor is, ha regényt írunk róla.
1001nappal 2014.08.01 16:24:33
@savanyujóska:
Marhaság. :-)
Kezdjük mindjárt az elején egy hiánypótlással: bár több, mint két hónap telt el az Európai Parlamenti választás óta, még mindig nem láttam olyan elemzést, amely külön a mi kerületi eredményeinkkel foglalkozott volna. Pedig a közelgő önkormányzati választások előtt…..
Elég nagy indulatokat váltott ki a szombaton megjelent NÉBIH közlemény, amiben egy egri kistermelő készítményével kapcsolatos riasztást adtak ki. Eszerint a 'gourmand company' márkajelzéssel forgalomba kerülő termékek fogyasztása halálos is lehet. Én is megosztottam a Világevő…..
1001nappal 2014.06.23 13:31:49
@bölcsbagoly:
Kit érdekel, hogy becsődöl-e a válalkozó? Egy rakás szabályt megsértett, viselje a következményeit.
Egy HACCP kiépítése alapból egymillió forint. Mindenféle gépek, termelőeszközök nélkül. Csak maga az engedélyek és az infrastruktúra. Spórolni próbált a "vállalkozó" (én inkább szerencselovagnak nevezném). Nem jött be neki. Ennyi a történet. A többi néhány elmebeteg összeesküvéselmélete a világcégek összefogásáról az évi pár száz üveg konzervet gyártó kisvállalkozó ellen.
1001nappal 2014.06.23 13:36:51
@bölcsbagoly: A Nébih szerint lehetséges. Te biztosan jobban értesz hozzá.
1001nappal 2014.06.23 13:51:19
@bölcsbagoly:
Bizony. A bacik már csak olyanok. Nem érdekli őket a keverés-kavarás. Főleg nem, ha azt a gyártó spanja teszi a blog.hu-n. A bacikat csak az életkörülményeik, szaporodási feltételeik érdeklik. Ilyen önzőek. Mi tagadás, nem egy értelmiségi élcsapat a baciközösség. Nem is állok egy ilyen primitív népséggel szóba. :-)
Egyébként láttál te már egészen közelről gombamasszát? Mondjuk mikroszkóp alatt. Gondolkodni is szoktál néha?
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tegnap az Egyenes beszédben magyarázta Kálmán Olgának, hogy ha valakit megütnek, és egyedül van a támadójával szemben, akkor nincsen más lehetősége, mint hogy visszaüssön. Kálmán Olga azt kérdezte Kolositól, hogy olyan volt a…..
1001nappal 2014.06.13 13:06:29
@ptk339:
Hát te tényleg itt maradtál a kommunizmusból. Ha egy cégnek a bevétele 10 százaléka a nyeresége, akkor a bevétele 40%-ának elvonása minden kultúrember szemében szabadrablás.
1001nappal 2014.06.13 13:14:13
@Larry Silverstein:
Valamit félreérthettél. Kultúremberekről írtam, nem rólad.
1001nappal 2014.06.13 13:54:43
@DIODORO: Az adócsalás üldözésére ott van a NAV. Feltételezésekre adót kivetni demokráciákban nem szokás.
Muszáj új területeket meghódítania a hazai kockázati tőkének, mert ha nem tud kitörni a jelenlegi szűk mozgásteréből, akkor kudarcra van ítélve.  Az elmúlt években annyi tőke ömlött az országba, hogy lassan belefulladunk. A Jeremie program 4 hullámában már az elsőnél is…..
Ha majd a kölök felnő és megkérdi, Apa, mi a rücskös faszér gyalázza mindenki a nemrég megbukott Orbán-rezsimet, egy dátumot fogok a figyelmébe ajánlani. Ide skubi skac, ha gyorsan át akarod látni, ugorjunk vissza 2014-be, egészen pontosan március 13. a megfelelő céldátum. Azon…..
1001nappal 2014.03.16 11:38:30
@Zsuzsanna Lévay:
Putyin nem megszopatta Orbánt, hanem a saját seggét védi.
Orosz gazdasági újságírók azzal vádolták, hogy a Roszatom túlélése érdekében pazarolja az orosz adófizetők pénzét. Putyin a szerződés kiszivárogtatásával megmutatta, hogy ki pazarolja országa adófizetőinek a pénzét. Orbán az orosz nagyahatalmi politikában jelentéktelen tényező. Putyin a kisujját sem mozdítaná meg azért, hogy Orbánt szopassa.
1001nappal 2014.03.16 11:41:45
@szárny:
Zsuzsanna a saját nevében beszél. Jó lenne, ha ti is ezt tennétek. A nép majd eldönti, ki képviseli. Ti maximum a Fidesz propagandaközpont nevében beszélhettek, de ezt a kötődéseteket eddig még sohasem vallottátok be.
A KARD Meglesz a szociknak a 15%? 2014.03.08 12:08:40
A választási törvény alapján a pártszövetségeknek a bejutási küszöb 15%, legalábbis három vagy több párt együttes indulása esetén. Az elmúlt héten publikált közvéleménykutatási mérések 20% környékére jelezték a baloldali összefogást, ami gyakorlatilag még kevesebb,…..
1001nappal 2014.03.09 00:12:26
@Lacdelo:
Ha tényleg az "Összefogás" az egyetlen esély az ország számára, akkor fusson ki merre lát!
Magyarország egyre kevésbé van ráutalva a külső forrásokra, vagyis a gazdaságunk egyre inkább függetlenné válik a külföldről érkező sokkokkal szemben is.Az elmúlt hónapok a feltörekvő piacok válságáról szóltak, melynek során a befektetők elsősorban attól tartottak, hogy…..
1001nappal 2014.03.07 08:29:33
@Antal Burján:
Ha képtelen vagy érvekkel cáfolni a blogbejegyzést ekézőket, miért pazarlod a sávszélességet?
Tudják mit szoktak elmondani a Jobbikról, az LMPről, a 4K!ról, meg még ki tudja hány másik pártról? Hogy ők még nem kormányoztak, nem kerültek szemben kormányon a saját hazugságaikkal. Emberek: Ez csak egy választás kérdése. Megválasztjuk őket, és a kampány során elhangzó…..
1001nappal 2014.03.02 13:12:58
@Válasszunk:
Te hoztad be ide a témát, én csak reagáltam rá. Nehogy már az adóterrort az EU átverésével indokolja a hatalom. Jó szöveg a szabadságharc, csak sehova nem vezet.
1001nappal 2014.03.02 13:33:25
@Válasszunk:
Az "alacsony adók" sehova nem vezetnek. A jelenlegi helyzetből a gazdaságfejlesztés az egyetlen valódi kiút. De az szembemegy a jelenlegi kurzus gazdaságpolitikájával, a szocik pedig jó szokásuk szerint már előre elköltötték a gazdasági növekedés hozadékát.
Az "adócsökkentést" csak 20-25% gdp-reálnövekedés után van értelme erőltetni. Addig többet árt, mint használ. Vagyis csoda esetén is még 4-5 év az "adócsökkentés". (Amikor "alacsony adókról", "adócsökkentésről" ír valaki, akkor feltételezem, hogy valójában a közteher-mérték csökkentéséről ír.)
1001nappal 2014.03.02 13:38:30
@dr kíváncsivagyok:
Az ilyen videókkal az a baj, hogy rengeteg idő, amíg az ember végignézi. Ezért nem is fogom. Ha valakinek nem fontos annyira a mondanivalója, hogy leírja, arra nem érdemes időt pazarolni. Ne az én időmet rabolja azzal, hogy nem tekinthetem át, érdemes-e a megnézésére, elolvasára.
A vállalkozói lét szöges ellentétben áll az alkalmazotti élet sok szempontbeli gondtalanságával. A magyar társadalom (és általában minden társadalom) két csoportra oszlott. A két csoportot leginkább összefoglaló jelző mind életstílus, életfelfogás és az élethez való…..
1001nappal 2014.02.11 15:33:16
@whale: Eltört a kezed, ezért nem tudod kiverni? Vagy mi ez a farokverés-fixációd? Lehet ezt gyógyítani, de a hazodozásod nem segít rajta. Beszélj csak összevissza, te perverz hazudozó, attól még a számok cáfolják az ostobaságaid.
1001nappal 2014.02.11 15:35:00
@whale: Melyik kitiltott troll vagy új néven?
1001nappal 2014.02.11 16:06:18
@Narancskommunista:
Nem a feketepiacon kellene változtatni, hanem a piacon. Ameddig az állami elvonás magas, addig a feketepiac is nagy lesz. Az állami elvonás mértékét akkor lehet csökkenteni, ha növekszik a gazdaság, a politika osztogatási hajlamát pedig kordában tartjuk. Nincs adminisztrativ megoldás, csak gazdasági.
100 oldalas választási programunk 14. oldalán valóban erről van szó. A többi 99 oldal teljesen másról szól. Kattintsd ide és nézd végig...
1001nappal 2014.02.08 22:59:25
1001nappal 2014.02.09 17:12:02
@kaktusztea:
60 oldalt nem nagy teljesítmény elolvasni. Egyébként tényleg gyorsan olvasok. :-)
1001nappal 2014.02.09 21:18:46
@kaktusztea:
A nyomtatott változat lehet, hogy 100 oldalas. Fogalmam sincs a nyomdai változat formátumáról, de az online változat formázások nélkül 60 A4-es oldal.
Ez az iromány nem program, csak egy újabb összefüggéstelen ötletgyűjtemény. Jellemző, hogy a párt úgynevezett alapprogramja számos helyen ellentmond ennek a programnak nevezett valaminek, továbbá kimaradt belőle az alapprogram jónéhány eleme.
Az iromány elfeledkezik az ország legfontosabb problémáiról, miközben lényegtelen dolgokkal hosszasan foglalkozik. Gazdasági ötleteléseiről süt, hogy valódi gazdasági szakember nem járt az iromány közelében. Miközben lelkesen részletezi az alternatív körökben divatos lilaködös gazdasági legendákat, észre sem veszi a magyar gazdaság valódi kitörési pontjait és meglevő kapacitásait.
Szerintem is jó lett. Politikai vicckönyvnek.
A daganatos kisfiú szülei a földön alszanak a kórházban, mert nem tudnak számukra elhelyezést biztosítani. Eközben Magyarország több tíz milliárd forintot költ stadionberuházásokra. Tényleg demagógia lenne azt követelni, hogy először a legsúlyosabb problémák megoldására…..
1001nappal 2014.02.08 19:34:02
@dimitrisz:
Nehogymár a kormányon múljon az eseti szülői elhelyezési problémák megoldása. Lehet, hogy én nem látom jól a helyzetet, de legutolsó információim szerint költségtérítésesen, de meg van oldva a nagy gyermekkórházakban a probléma. Lehet, hogy azt is rosszul látom, hogy akiknek ez anyagi gondot okoz, azokat inkább a civil szférának, a közösségeknek kellene támogatni, mint törvényt hozni ilyen populista követelések teljesítésére. De ha rosszul látom, és neked vannak érveid az igazad mellett, miért nem írod le?
1001nappal 2014.02.08 20:32:37
@J.László:
Tényleg demagógia lenne.
1001nappal 2014.02.08 20:45:47
@dimitrisz:
Ha csinálsz egy alapítvány, szerintem csak a blog.hu-ról lendületből küldünk néhány százezer forintot. Aztán ott van a Facebook, a baráti sajtó, stb. a pénzgyűjtésre. Nehogy már az államnak kelljen elpazarolni milliárdokat olyan dolgokra, amelyeknél az igény felmerülésének a helye előre nem látható. Mert hatalmas a pazarlás az államilag boztosított jogok esetében. Ha a gyermekkórházakban kevés a vip-szoba, ha sok a szociálisan rászorult, akkor természetesen én is mellettetek vagyok "civilként". De az, hogy minden (nem gyermek) kórházban minden szülőnek jusson ottalvási hely, ha pedig nem, akkor érzéketlen a kormány, mert bezzeg stadionra jut, az tömény demagógia.
Sok ismerősöm mondja azt, hogy elvetemült barom vagyok azért, mert belefolytam az országos politikába. Ez részben igaz is, mert abban a formában, ahogy mi csináljuk, tényleg kell egy bizonyos fokú őrültség. Na meg persze hatalmas elkötelezettség: hónapokon keresztül heti 50-60…..
1001nappal 2014.02.07 08:26:07
@barli:
Jobban ki van ez találva. Tudod, az Orbán modell. Demokrácia van a pártjában, csak mindenki az ő embere. Istvánffy is egy ilyen pártot hozott létre. Az ismertebb arcok között egyetlen sincs, aki veszélyeztethetné a pozícióját. Közepes és gyenge képességú emberekkel vette körül magát. És jó néhány foghatóval, ha esetleg valaki mégius túl sokat képzelne magáról. Ha pedig kívülről akarnák szétverni őket, akkor jöhet az LMP-nél már jól bevált létszámstop. (Az LMP-t ennek ellenére sikerült szétverni a többféle irányzat mentén, ezért ragaszkodik Istvánffy az ifjúkommunista ideológiai homogenitáshoz.)
1001nappal 2014.02.07 08:30:07
@pátyi:
Meg ahogy azt Marinéni elképzeli. Ezt a választást egyértelműen a pénz, a média és a hatalom határozza meg. Lehet, hogy eljön az idő, amikor olyanokat választunk, amilyenek vagyunk, de 2014 nem ilyen választás lesz.
1001nappal 2014.02.07 09:06:12
@Lord Viktor:
Mondjuk, újságírókra éppenséggel szüksége lenne az országnak, mert akik most dolgoznak a médiában, azok tehetségtelen talpnyalók, akik jobban hártáltatják az országot, mint a politikusok. De előbb a képzést kellene átalakítani, a jelenlegi képzőket pedig elküldeni, utána lenne érdemes ráengedni a diáksereget. Persze ez csak elmélet, hiszen a jelenlegi hatalomnak az az érdeke, hogy a média kontraszelektált legyen.
Kevés olyan téma lehet, amiről több tévhit keringene, mint a rák. Mind a kiváltó okai, mind a kezelésének módja körül sok a köztudatban az ellenőrizetlen információ. Nem csoda, hiszen szinte minden családban akad egy-egy érintett, és aki akár csak egyetlen hozzátartozóján keresztül is átélte a…..
Hogy néz ki egy napja egy kampányfőnöknek? Ez az, amit én sem tudtam 2013 utolsó napjaiban, mikor elvállaltam ezt a feladatot. Hétfő reggel 8-kor csörren meg először a telefon, a nyomda az, valami nem stimmel a szórólappal. Grafikust illik hívni reggel? Vészhelyzet van, úgyhogy…..
1001nappal 2014.01.31 13:16:40
@Juhász Péter (LMP):
Kicsit nehéz elhinni, hogy akik képtelenek a politikai marketingben innivációra, azok majd kormányképesek lesznek. Nem hazudni kellene, hanem üzeneteket megfogalmazni. Erre mindmáig képtelen a 4K! Nem hinném, hogy kb. 60 nappal a választás előtt korai lenne legalább egy értelmes politikai üzenettel előjönni. Tizenévesen egy ideig én is rajongtam a széppofijú, mafla, hamvas tinédzser lányokért, de a választókorú népesség többsége ebből a mentalitásból már kinőtt. Nem lehet az ártatlan butasággal eladni egy pártot. Mást pedig eddig nem láttunk a 4K!-tól.
1001nappal 2014.01.31 15:19:30
@Ördögi alak:
Tájékozódtam és kérdeztem. Azután véleményt alkottam. Nem értem, min görcsölsz. Véleményszabadság van. Apró kis különbség köztem és a 4K! blogaktivistái között, hogy én értek a politikához. De ez nem érdekes. Az az érdekes, hogy még fogalmuk sem volt a 4K! ifjúkommunistáinak, mit is akarnak kormányon, amikor már hittek abban, hogy ők jobban fognak kormányozni. Ezt jobb helyeken arcoskodásnak hívják, nem politikának. Ma pedig nyilvánosságra hoztak egy olyan országos listát, ahol az ismert nevek között egyetlen kormányképes személy nincs. De azért ők jobban kormányoznának. De azért nekünk hinnünk kellene bennük. Miért is? Az pedig egy vicc, hogy Istvánffyt pr-szakemberként tüntetik fel. Ha az lenne, nem engedné azt a kommunikációs ámokfutást, amit a 4K! rendez a neten.
1001nappal 2014.02.01 13:42:53
@Ördögi alak:
Te nem tudsz semmit, nem én. Te nem tudsz semmit sem rólam, sem a politikáról, sem a politikai párbeszéd alapjairól. Ahogy az utóbbi kettőről a 4K! sem tud semmit. Amikor a 4K! a szavazók bizalmát kéri, akkor ezzel egyben köteles tűrni a kritikát. Ha erre képtelenek, ha csak arcoskodni tudnak, értelmes válaszokat adni, értelmes érveket felsorakoztatni nem, akkor nem valók a politikába és nem is értenek a politikához. Én egy pártról és politikai szerepet vállaló közszereplőiről írtam le a véleményem. Te ellenben csak személyeskedsz, érveid, válaszaid nincsenek. Ennyit tudsz. És ennyit tud a 4K! is.
Sokan érvelnek azzal, hogy elsősorban gazdasági szempontok alapján döntenek az emberek. Azonban a „Jut-e nekem plusz pénz?” szűklátókörűségét csak nagyon nagy jóindulattal lehet gazdasági szempontnak hívni. Ez szimplán önzőség. Ennél jóval kifinomultabb és érettebb…..
1001nappal 2014.01.31 14:58:29
@♔batyu♔:
A neten ez az ostoba és hazug sikerpropaganda nagyon hamar el fog fáradni. Ezzel március végén kellene ahhoz a blogszférát boldogítanod, hogy hozzon és ne vigyen. A cikkírónak igaza van. Tanulás nélkül még egy bérblogger sem lehet sikeres. Én örülök, ha nyomod a marhaságaid, elvégre ezzel viszed a szavazatokat Orbántól.
1001nappal 2014.01.31 14:59:34
@♔batyu♔: Nincs időd olvasni, csak írni?
Akkor mantrázz inkább.
1001nappal 2014.01.31 15:46:31
@♔batyu♔:
Gyurcsányék 2008-ig piaci hitelből adósodtak el, utána intézményi hitelből, Orbánék ismét piaci hitelből. Hol itt a forradalmi teljesítmény?
„Nálunk nem feltétel, hogy diplomás legyen valaki, ahhoz, hogy az országos lista első tíz helyére kerüljön. Szociáldemokraták vagyunk, magyarul a hétköznapi embereket képviseljük. Hiszünk abban, hogy a közügyekben való részvétel nem az elit kiváltsága.” Bemutattuk a 4K!…..
 Magyarnak lenni egyet jelent az örökölt pesszimizmussal, ami  egyfajta társadalmi elvárásként funkcionáló valóságelegyet feltételez a kívülálló számára. Miért ne lenne a magyar pesszimista? Mire fel? Gyerekkorunkban nem tanítottak meg arra, hogy ne mások elvárásai…..
1001nappal 2014.01.28 12:21:42
@$$$=$$$:
Mszp-s kétharmad? :-D