Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erzsi Kovács

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
Erzsi Kovács 2014.06.11 18:44:00
@Dariengo: ...folytatnám a mondatot, az ugyanabban fetrengő turistáról is...
Erzsi Kovács 2014.06.11 18:47:40
@Neurosis: Nem igazán értem, a Madách téren megszűnik a parkolás, ezt nem igazán befolyásolja a bódé.
Erzsi Kovács 2014.06.11 18:49:27
@durbintss: Szerintem a lakók nem bánják, még az Anker köz élhető a környéken, más utca már sokkal kevésbé...
  Komolyan valami átok ül a környék utcáin. Környék alatt Belső-Erzsébetvárost értem, amit lehet Zsidónegyednek, meg Bulinegyednek is nevezni, de nyugodtan hívhatnánk Burkolhatatlannegyednek is. Talán a talajadottságok ilyen különlegesek? Mint a vízlepergető anyag a cseppeket,…..
Utóbbi hetekben többször szóba került – legutoljára a Bajnai-féle kordonbontáskor – a Madách tér átépítése. Gondoltam, megnézem már, most hogy is áll. Bő egy hónapja kezdték el az átépítést, amely a jelenlegi tervek szerint május 31-éig tart majd. Hogy miért "jelenlegi tervek”? Mert eredetileg…..
Erzsi Kovács 2014.05.06 21:24:00
@Daniel W. Mcload: Feltételezem, hogy a Belvárosban laksz, leteszed az autódat Zuglóban, vagy Kerepestarcsán, és hazakerékpározol. Elég életképtelen helyzet véleményem szerint. Arra gondoltál már esetleg, hogy az itt lakók ilyen-olyan adókat fizetnek, és nem kapnak érte semmit a romkocsmák zaján és a térdig érő szeméten kívül?
A napokban olvastam Rónaszékiné Keresztes Mónika volt országgyűlési képviselő legújabb hírlevelét és nem akartam hinni a szememnek. Rónaszékiné ugyanis magyaráz, értékel. A hírlevélből szó szerint idézve: "A két kerületben az országos átlagot meghaladóan a szavazásra…..
Jóreggelt. Ahogy ígértük, jöttünk. Ámde most még csak röviden, szikáran a tegnapi választásról. Kezdjük azzal, hogy - tetszik, nem tetszik - narancssárga az ország, csak Budapesten vannak vörös foltok. A fővároson kívül mindenütt meggyőző a Fidesz fölénye. A Jobbik keleten…..
Még ma is jól láthatók a már több mint öt éve kirobbant ingatlanpiaci válság nyomai. Becslések szerint az Európai Unióban mintegy 11 millió üres lakás található, ami több mint kétszer elég lenne a kontinens hajléktalanjainak ellátására. Mintegy 11 millió lakás áll…..
Erzsi Kovács 2014.02.25 06:10:29
@-JzK-: Belvárosban lakom. Pont azok az ingatlanok vannak a legjobban elhanyagolva, amelyeknek az Önkormányzat a tulajdonosa......
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
Erzsi Kovács 2014.01.25 08:17:10
@chirkebaszó: Bejárta a fél világot, mindenhol így zárja le. Nem gondolta, hogy itt nem teheti meg....Egyébként állítólag Erzsébetvárosban nagyon jó a közbiztonság, ezért a polgármester is tehetne egy kis pénzt a bringa árába...szerintem :)
Erzsi Kovács 2014.01.25 08:22:01
@tcom: Én a kommenteket olvasva is szégyellem magam. Sokan természetesnek tartják, mert őket már lopták meg más országban, és az nem volt hír. A japán meg csak teker a világban, és megtudná venni újra a kerékpárt. Biztosan megvehetné, csak éppen ez akkor is gáz, hogy bejárta a fél világot, kevésbé fejlett országokat is, mint aminek mi tartjuk a sajátunkat (bár lehet hogy tévedünk), és itt lopják el....
A Világbank adatai alapján tavaly októberig 2043 millió dollárt küldtek haza az itthon maradtakhoz a külföldön dolgozó magyarok. Az összeg forintban 530 milliárd, ami magyar GDP 1,8 százaléka (összehasonlításképpen ez több mint a fele a teljes mezőgazdasági szektor GDP-hez…..
Erzsi Kovács 2014.01.17 18:09:46
@Sexual Harassment Panda: Azzal nem lenne baj, ha néhány évig kimennek, de nem is jönnek vissza....bár elítélni ezért sem lehet senkit.
Új év, új hónap, új hét. Megírom. Bocsánat, de én sem tudtam kihagyni Kerényi Imré "nagyszerű" ötletét, bár a magam részéről nem igazán szeretnék vigyázzban állni a kinyíló pitypang mellett. Komolyra fordítva: még tavaly ismét napirenden volt az önkormányzati bérlakás…..
Erzsi Kovács 2014.01.11 09:34:31
@Géza911: Nem lenne szabad elfelejteni, hogy a bérlakások 95 %-át potom pénzért megvehették évekig a benne lakók. Akik ma Erzsébetvárosban bérlakásban laknak, azok többnyire azért nem élhettek ezzel a lehetőséggel, mert tilalmi listán voltak a házaik. 28 éve élek egy olyan lakásban, amit sem megvehetni, sem elcserélni nem lehet. Ha hiszi na nem, szabadulnék a romkocsmás környékről, de esélyem sincs. A házban kb. 10 éve amelyik lakásból kihal a bérlő, lezárják, nem adják ki új bérlőnek, még határozott idejű szerződéssel sem. Akkor nekem ne beszéljen az Önkormányzat arról, hogy kevés pénz folyik be a lakbérekből, ráadásul amikor még a kötelezettségeit sem teljesíti, mivel ezek a házak már évek óta nem felelnek meg a "lakható" feltételeknek.
Erzsi Kovács 2014.01.11 09:36:47
@Géza911: Elnézést a helyesírási hibáért, gyorsan írtam, mivel meggyőződésem, hogy soha nem olyan személy kommentel, aki kicsit is ismeri a helyi körülményeket.
A száraz tények: Jimmy Page, a világ egyik legjobb rockgitárosa ma lett hetvenéves. Ráadásul nem csak mi mondjuk, hogy mekkora zseni ez a bácsi, hanem egy rakás lista is erről beszél. A Rolling Stone 2011-es Minden idők 100 legjobb gitárosa összeállításán például csak Eric…..
UPDATE Az Index nevű hírportál még hisz a látványtervekben és a kivitelezői nyilatkozatokban, és erre hivatkozva egy cikkel cáfolja posztunkat. Magam is elbizonytalanodtam, hogy jól láttam-e a betont a medencében, ezért az alábbi kérdést tettem fel Dávid barátomnak, akivel…..
Ha valaki négylábú kedvence távozik az élők sorából, akihez a hosszú évek alatt hozzánőtt, akit szeretett, akihez ragaszkodott, az nagyon fájdalmas tud lenni. Manapság, például az Egyesült Államokban, az állatok számára is elérhető a hospice szolgáltatás, az állatorvos…..
Ötvenezer forintra  büntette a rendőrség a hajléktalan férfit. Ha a megadott határidőig nem fizeti ki a bírságot... ...elárverezik a lakását, jelentette ki Rönk Tivadar, az ORFK kommunikációs igazgatója. ..
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. "Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
Erzsi Kovács 2013.10.02 20:01:20
@MolnarErik: Igen, ha 8 órára jelentik be a dolgozót, de sok helyen ez nem így van.
Erzsi Kovács 2013.10.02 20:03:40
@komplikato: Iskolában szerintem nem dolgozhat nyugdíjasként, ezt eltörölték. Állami munkahelyeken nem lehet...
Erzsi Kovács 2013.10.02 20:05:06
@Puskát kellett volna hozni: Én nem sértegettelek, és ne magadból indulj ki, nem szoktam hazudni. Határozott idejű szerződéssel nyárra nincs szerződésük, miért kapnának fizetést arra az időszakra?
A bizottság kalkulált, majd előállt az összeggel, mely jövedelem alatt minden dániai szegénynek számít. Irigyeljük kicsit a szegény dánokat! 103 200 dán korona. Ez pontosan az országos átlagkereset fele Dániában, és aki nem keres meg ennyi nettót egymást követő három…..
Erzsi Kovács 2013.07.06 06:17:58
Skandináv jóléti modell egyik mintaállama Dánia!

A skandináv jóléti modell fogalma azokat a módszereket és gyakorlatokat takarja, amelyekkel Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország megszervezte a társadalombiztosítás, az egészségügyi szolgáltatások és az oktatás finanszírozását. Ezek az országcsoporton belül sok hasonlóságot mutatnak, ugyanakkor jelentősen eltérnek más európai országok struktúráitól.
Jóléti ellátások

A skandináv jóléti modell elvei lutheránus alapértékekre épülnek, amelyek alapján minden állampolgár jogosult az ellátásokra, függetlenül munkaügyi vagy családi állapotától. A rendszer univerzális, nem hagy ki senkit. Emellett individuális alapú: a feleség a jóléti rendszerben például férjéről függetlenül rendelkezik a jóléti rendszer jogaival, ahogy a férj is a feleségtől függetlenül.

A skandináv országokban az állam jóval nagyobb szerepet vállal a polgárok számára elérhető jóléti ellátások finanszírozásában és megszervezésében, mint más európai országokban. Ehhez az adórendszernek is alkalmazkodnia kellett: az adók széles bázisúak és magasak.

Az ellátások jelentősebbek, mint például a brit William Beveridge modell esetén és jóval nagyobb állami újraelosztást eredményeznek, mint a Bismarck jóléti modell.

A skandináv jóléti ellátások szervezeti modellje is sokkal egyszerűbb, mint Európa más országaiban: szinte minden feladatot az állam, illetve a helyi önkormányzatok látnak el és sokkal kevésbé az egyének, családok, egyházak vagy egyéb szervezetek.
Volt kommunista országok

A kommunizmust 1990 táján maguk mögött hagyó országok kezdetben sok tekintetben a skandináv modellhez hasonló (bár kevésbé kiterjedt és alacsonyabb minőségű) jóléti ellátásokkal rendelkeztek, de hiányzott az ezek középtávú fenntarthatóságát biztosító piacgazdaság, állami és privát hatékonyság, adóalap és a mindezeket kombináló tradíciók. A gazdagabb európai országokhoz való felzárkózás folyamatának fenntartásához ugyanakkor a versenyképesség karbantartására volt szükség, ami a volt kommunista országok legtöbbjében viszonylag alacsony adókulcsokhoz vezetett. A lakosság aktivitási szintjének viszonylag alacsony volta, a nagymérvű fekete gazdaság és a szűk adóalapok további elháríthatatlan akadályokat gördítettek a skandináv modell másolása elé.
Hetes A kétarcú Dob utca - 2013.03.05 11:27:25
Egy ideje már kvázi befejeződött a Dob utca Károly körút és Kazinczy utca közötti szakaszának felújítása/átalakítása, bár a toldozgatás-foldozgatása azért persze nem maradt el. Több cikk, blogbejegyzés látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy - a munkafolyamatok…..
Erzsi Kovács 2013.06.25 16:42:55
@törzsmókus: Feltételezem, hogy ezt úgy gondoltad, hogy költözzenek el is innen a lakók. Szerinted hol parkoljanak? Épp elég parkolási lehetőség megszűnik a környéken, és nincs helyette alternatíva. Egyébként nem vagyok meglepve, a romkocsmákat látogatók is úgy gondolják, hogy akinek nem tetszik, költözzön el.