Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ngelina

0 bejegyzést írt és 470 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori barbadosi esküvős posztot sokan szerettétek, ráadásul és szerencsére megihlette Cinkapankát is, aki úgy döntött, megírja az ő skóciai esküvőjük sztoriját. A Covid sajnos nekik sem maradt ki, ennek ellenére szuper esküvőt sikerült kerekíteni, miként arról a képek is tanúskodnak. Emellett…..
Ngelina 2022.02.25 18:38:45
@FutureFry: Erősen esett tegnap a Bitcoin árfolyam, persze ismét érdeklődést akarnak kelteni, hiszen az viszi fel az árfolyamot. És hát igen, a közösségi média nem hírforrás, csak pletyka, dehát a shill nem válogat, "kell a pénz kalácsra"
Az eredeti receptet a Dolce Vita blogon találtam, de mint minden receptet, ezt sem jegyeztem meg és nem tartottam pontosan a leírásokat. A cukkini íze egyáltalán nem érződik rajta, csak kellemesen szaftos lesz tőle a sütemény és kevesebb lesz a szénhidrát és kalória mennyisége. :)..
Az „odaát” a munkáltatói oldal. Az, hogy ők mit látnak az álláskeresőkből, sok cikkben meg van már énekelve, mindenféle jogosnak és nem megalapozottnak tűnő panaszok mentén is. A munkáltatók ezek a tapasztalatokból építkezve is próbálnak összerakni egy olyan készséglistát (menőbben: soft skill…..
Ngelina 2019.05.06 14:26:40
@Balfredo Alfredo: A sikernek szerintem nem létezik definíciója, annyira szubjektív. Nekem az a siker, ha nem kell mások felé elszámolnom és "elkérezkednem" ha nap közepén kiugrok saját ügyet intézni egy órára. A másiknak meg az, ha másokat irányíthat előrelépés címén. Teljesen változó, mitől érzi jól magát az ember, a probléma inkább az, hogy sokan el sem gondolkodnak azon, hogy NEKIK mi jelentené a sikert. Ha nem vagyunk tisztába az igényeinkkel nem fogjuk tudni kielégíteni őket.
Ngelina 2019.05.06 15:00:18
@jobangel: ...az milyen nemprofi már, hogy összesen 6 interjúlépésen voltam túl és akkor mondanak "mégsem"-et?
1. Fejvadász telefonon, 1,5 óra
2. fejvadász élőben, 1 óra
3. még egy szűrő telefonon a fejvadásszal, hiszen középvezetői állás, újabb 1 óra
4. Személyesen 3 órás beszélgetés a csopvezzel és a fiatal és szakmailag is "érdekes" magányos HR-essel. Itt kiderült, milyen pocsékul kezelték az elődömmel felmerülő munkahelyi problémákat, személyes konfliktusokat, elválást. Jól ki is beszélték velem. Iszonyú etikátlan de legalább megtudtam, hogy milyen "képzetlen" az embermanagement náluk, HR-t különösen beleértve.
5. Kettő órás Skype interjú a messzeföldi szakmai főnökkel, legalább szakmai. Szerettük egymást, na tőle szívesen tanulmnék, emberileg és szakmailag is.
Végül 6.: 1 óra privát időmből, a csopvez, a HR-es és egy tündéri - de TOTÁL irreleváns - kolléga elvitt egy menüebédre.
A több hetes folyamat alatt végig nagyon lelkesek voltak irányomban, "95% igen, dejólesz".
De a végén, az egy órás ebédidő valamiért akkora sokkot okozott, hogy pár óra múlva már kaptam az elutasítást. Az ebéd alatt privát kérdéseket is feltettek - de nem megismerni akartak, csak valami fura kis önigazolás ment végig, főként azzal villogtak, hogy mennyire be tudnak rúgni a csapattal péntekenként, meg milyen jó amikor a hétvégén sárkányt eregetnek valami parkban és oda minden kollega megy. Akkor sajnos kiderült számukra, hogy igényt tartok a munkaidőn kívül a saját időmre mert elfoglalt vagyok és élvezem. Valamint a kollega meg a főnök nekem nem haver alapból - bár alakulhat úgy is de nem magától lesz úgy - De főként üzlettárs, partner. Valamint azt is megtudták, hogy a bulit számomra a jóga, a meditációs hétvégék, de főleg családommal együtt töltött idő jelenti, nekem nincs miért nenekülnöm az életemből. A vicc az, hogy az ebéden jelenlévők közül szakmailag egyik sem lett volna munkatársam, sőt, a háromból kettővel lehet, hogy havi egyszer futok össze. Hozzátenném még azt az apró furaságot, hogy az ebéd alatt az egyetlen ember, akivel valamennyire együtt dolgoztam volna, egyszer sem nézett rám (a szemembe meg pláne), vbár mellém ültették, a fejét sem fordította felém. Szembeültettek az irreleváns kollegával az asztalnál, a HR-es lány, aki a csopvezzel szemben ült, végig őt vizslatta, a pasi arcáról olvasta le, hogy az mit gondol...és végig képtelen volt a beszélgetést kezelni, vezetni. Teljes figyelmével azon volt, hoyg kiderítse mit érez, gondol aszótlan, zárkózott, görcsös csopvez. Nagyon furán éreztem magam, azt sem tudtam, mit mondjak. Ennek a tetejébe jött a fél órás mese a pénteki kollegás berúgásról, amit a HR-es lány adott elő nagy lelkesedéssel. Aztán még aznap délután egy telefon, hogy mégsem. Kérdeztem, mi az oka annak, hogy a tegnapi, "95% igen, dejólesz"-ből ide kötöttünk ki, de azóta sem kaptam választ, csak gyanítom: nem vagyok nekik elég gyökér. Sajnos annyi sem volt a HR-es lányban, hogy telefonon megbeszélje velem, hogy mégsem, és KÖSZÖNIK A RÁJUK SZÁNT IDŐT (mert ugye az élet meg pénz). A fejvadásszal végeztette el a piszkos lepattintó melót, aki vagy nem tudott, vagy nem akart arról felvilágosítani a hirtelen pálfordulás okáról. Hiába kértem, járjon utána mi történt - merthát addig összesen 9 és fél óra ment rá az életemből csak az interjúzásra, gondoltam megérdemlek ennyi tiszteletet - sajnos több hívást mégsem kaptam.
De nem baj, erre való a Glassdoor meg a többi oldal :D
Az eset unprofesszionális és időhúzó kezelése miatt sem a fejvadászcégnek, sem a munkáltatónak (a HR-es kolleginát és a magyar csopvezt is beleértve) nem keltem jó hírét. És már akkor sem dolgoznék náluk, velük, ha dupla annyit fizetnének, amennyire - egyébként igen nagylelkűen - az állást beárazták.
Egy hónapja és két napja döntött az ország úgy, hogy ismét a FIDESZ-re bízza magát. ’Mi-vagyunk-a-töpsék’ így, ’mi-vagyunk-a-töpsék’ úgy, ezek a tények. Régóta szeretnék Orbánt köpködni a blogon, de még sosem sikerült igazán, és ma sem fog. Ma megint úgy keltem fel, hogy nyafogni olyan buzis.…..
Ngelina 2018.05.14 09:46:33
@Beer Monster: súlyoznám, legyen minimum kettő igen, és minimum egy nem, pl egy igen arra, amit akar az ember, a második igen arra, amit nem kifejezetten akarunk de még oké és egy arra, akit egyáltalán nem akarunk. Valami hasonlót (Demokrácia 2.1) feltalált már egy cseh matematikus (nem csak az) , de jó lenne ha ezt meg lehetne ismertetni az emberekkel - amíg lehet. Hátha :) A fejlesztő Karel Janeček, a wikin megtalálható.
Ngelina 2018.05.14 09:49:05
@I_Isti: Van a YT-n valami interjú, még a szoci utolsó évéből, még fiatal korából. Asszem Havas készített vele rövid interjút, a 'Künn Padon' reggeli műsorba - érdemes megnézni. Ez a karizma nem az a karizma, de én akkor emikor ezt láttam, leesett, miért alakult úgy, ahogy.
A következő tesztekben három alternatív beviteli eszközt szeretnék bemutatni. Mindhárom az egér kiváltására hivatott. A feladat nem könnyű mivel a jól bevált egeret célszerűségénél fogva csak kevesen hajlandóak  lecserélni, de aki affinitást érez az egér elhagyására az egyre több eszközt ki tud…..
A színház és film világában mindig is felülreprezentáltak voltak a bi - és homoszexuális emberek a teljes populációban lévő arányukhoz képest, ami alól nem kivétel Hollywood sem. Mivel manapság már nyíltabban kezelik a homoszexualitást, vagy legalábbis többet hallunk a témáról, ezért hajlamosak…..
A kardió edzés olyan nálunk, mint a foci. Mindenki ért hozzá. Helyén kezelve a dolgot egy nagyon fontos része lehet egészségünk fenntartásának, de a többség vagy ellazsálja dolgot és ezzel értelmetlen időpazarlássá degradálja, vagy túlzásban viszi, ami viszont ahelyett, hogy segítene, már ártani…..
Ngelina 2016.06.28 19:06:43
@Alick: én nem tudom...engem mindig megrígat! :)
világevő Az igazi csokoládé 2012.07.17 14:33:00
Amikor csokit vagy kakaót vásárol az ember, hajlamos megfeledkezni arról, hogy mi fán terem eredetileg. Mert ugye fán terem, hiába érkezik hozzánk csillogó csomagolásban, vagy vákuumpakkban, mindkettőben az a közös, hogy a sokféle feldolgozási eljárás és a rengeteg adalékanyag…..
A zsírégető élelmiszerek kettős feladatot látnak el, egyrészt segítenek a zsírok elégetésében, másrészt hosszabb időre a jóllakottság érzetét keltik, így kevesebb kalóriát fogunk fogyasztani. Zsírégetők Tojás 78 kalória darabja A tojás nem csak "táplálkozási…..
Ngelina 2012.02.14 19:16:09
@robian: sajt vs diéta - attól függ, mi a diéta célja, mert a sajttal amúgy nincs baj, csak a mennyiséget és a minőséget kell szabalyozni. Pl. ezek a foszfáttal ömlesztett sajtgyári "pizzamozarellák" megy ilyenek sztem még egyészséges embernek sem tesznek jót...

Én ezen röhögtem:" A krumpli háromszor jobban telít, mint egy szelet fehér kenyér, a jóllakottság index csúcsán áll. Sőt, az ellenálló burgonyakeményítő javítja szervezet zsírégető képességét is."
Ja, telít, kb 20 percre. Ja, keményítő. Az eccerű szénhidrát, ugyi. A krumpli finom de ennyi, nem kéne hülyeségeket írni a szerző néninek/bácsinak, tessék már utánanézni.
Ja persze, hogy ez csak átvett cikk valami külföldi portálról. Akkor meg jogdíj, kérem szépen, lopva en is tudok siteot csinalni...
Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a felsőoktatással kapcsolatban kifejtette: az nem megy, hogy „állami pénzen drága képzésben részesülnek fiatalok, majd utána - érthetően egyébként, a nehéz helyzet miatt - fogják a batyujukat, és ezzel…..
Ngelina 2012.02.03 17:07:13
@fda: de érti. ennek ellenére az "ellene" és "mellette" (tehát a szélsőségek) között is bőven vannak fokozatok, ez például a "értem de azért lenne pár kérdésem..." fokozat.
Úgy általában értik az emberek de itt nem ez a probléma. Hanem ott, hogy miért pont ott van a határ, ahol.
Pl. miért nem a tanköteles kornál húzták meg? Biztos, hogy csak a felsőoktatás a lehetőség és ami alatta van az mind kötelező?
Azt gondolom, ez a téma azért késztet ilyen postok megírására, kommentelésére bennünket, mert talán abban nem vagyunk biztosak, hogy itt megáll a dolog. Án úgy gondolom, hogy nem. Ott, ahol egy állam államformáját, alkotmánybíróságát a polgárai beleegyezése nélkül el lehet kaszálni, ott én nem bíznék abba, hogy ez itt megáll.
Remélem, most már Te is érted, mi a kérdés. Mert nem az, hogy jó-e vagy sem ez a rendelkezés.
Az e heti posztunk egy igazán követendő példa, mindenkinek, aki változtatni szeretne, de nem tud nekikezdeni. Interjúalanyunk a Dagadt Köcsög blog szerzője, aki hosszú utat tett meg a mostani állapotig, de ma már a legmélyebb álmából felkeltve is le tudna futni egy félmaratont. A…..
Ngelina 2012.02.03 16:11:12
@eLzsÉ: gratula :)
Amúgy egy dolgot azért kiemelnék: "Mondjuk, annyiban szerencsés vagyok, hogy egyáltalán nem érzékeny a torkom."
Hát ez az, van aki nem ennyire szerencsés, a 65 kilós maratoni futó hobbista kolleganőm folyamatosan beteg, mert nem bírja megállni a téli futást...szenvedélybeteg :)
Modorosblog Ez mind a tiéd lehet 2011.04.29 06:00:00
Rádszól a reklám - "ma megkaphatod" Szinte ajándék - ez a dolog /Első Emelet - Amerika/  Itt sorakoznak a gyönyörűségek, és igen! Ez mind a tiéd lehet, azonnal... még pénz se kell hozzá, tessék. Ráér. Kifizeted majd szépen, havonta, ahogy csak tudod. 0%-os…..
Ngelina 2011.04.29 13:12:16
@Tromb74: hát, az általad leírt szitunál csak egy kellemetlenebb van, az "Ajándék Ló". Ismerek olyat akinek a szülei az illető napi szintű tiltakozásai ellenére eccerűen vettek egyet és egyszer csak kopogtatott egy családi barát az ajtón, hogy hogyvagytokIlonkám, hoztuk a tv-t Bivalycicnádról...még amellett is, hogy nem volt rossz az áru de magától az illető valszeg nem ilyet vett volna.
Az ilyen ajándékálcába rejtett erőszakos zsarolós- tukmálásnál nincs rosszabb sztem.
Néha-néha sikerül elkapni fotózás közben olyan pillanatokat, amelyekre ha szándékosan utaznék, akkor úgysem sikerülne lekattintani. Ilyen például a deformálódás. Legyen szó akár egy arcról ami valamerre mozdul, amikor mondjuk hozzádobnak valamit, vagy például a labdákról,…..
 Még sosem dolgoztam tápiókával, ezért ez a kaland alapanyagkísérletnek indult - végül egy nagyon finom, nagyon nem felnőtt vasárnapi reggeli lett belőle. A maradékot alaposan behűtöttem, és ebéd után került terítékre, sok friss eperrel. Hozzávalók:- 200 g tápiókagyöngy- 1/2 l húsos, sűrű…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Ngelina 2011.03.29 14:06:20
@_Molly: szerintem Tőgyike és Szalamandra anyukája is épp most kapkod a fejéhez, hogy mit rontott el... :)
Ngelina 2011.03.29 14:10:22
@paaj: szerintem csak annyi van a szerződésben, hogy 24 órában bármely tevékenységük közben levideózhatják őket és műsorba is kerülhet a nevezett tevékenység.
Épp ezért senki sem szexel :)
A csatorna csak a magyar prüdériával nem számolt, hiszen ez a show már sok országot és évedot megjárt és még eddig mindenhol dugtak benne.
Ha nem is volt gruppen a medencénél, de azért takaró alatti légyott igen.

Ha lesz itthon következő évad akkormár csak stopposluvnyák és pornókirályok lesznek beválogatva, az tuti...
Ngelina 2011.03.29 15:16:31
@Gliese 581 g és @Benyeszke:
Szerintem a Korleóne-Alíz reunion már ott van a küszöbön. Ha Pöszi és Szalamandra egyidejű eltűnedezéseit illetően Alíz elkattan (ld előzetes. Mert ott aztán szerintem lesz ungabunga :) ) , akkor már csak a kiejtős estét kell kivárni és két órával a szeánsz előtt Alíz megint megkapja majd az instrukciókat :)

Niki egyébként felértékelődött, mint test, emellett a kettő mellett istennőnek tűnik...megint nem fogják kidobni egy darabig (addig is megkapja a zsinórtangát meg az alkoholt :)))) )

@neccharisnyás útonálló: na ez az, kockahas nélkül nem lenne ez a műsor, az biztos...az említett parkolói célközönséggel biztos nem lehetne reklámidőt eladni, bár manapság nem vagyok ebben biztos :DDD

@Sapasang: így van, egy kaptafa.
Talán annyi a különbség, hogy többször mozdultak ki a többi ország szereplői, meg hát a kőccségvetés...volt olyan, ahol pl négyen Londonba kirándulnak és ott közterületen egy maxi kivetítős autó képernyőjéről kapnak a saját T69-üktől "speciális feladatot".
Vajon a mi büdzsénk mit finanszíroz...?

(mostantól minden nap maguk fogják ki a vacsorát?:))) )
Még egy hónap van hátra a DW új (valamiért hatodiknak nevezett, pedig igazából harminckettedik) évadjáig, és igen furcsán adagolják az infókat, hogy mire számíthatunk. A héten volt már előzetes a nemsokára várható előzeteshez (nem vicc!), most pedig kaptunk egy…..
Bizonyára sokan próbáltátok, még többen olvastatok róla: pár napja próbajáratra indult a 86-os vonalán az új budapesti szuperbusz, kinek neve MAN Lion's City GL. Ötajtós, áttetsző csuklóval felszerelt monstrum, modern információs rendszerrel, 10 518 köbcentis, 320 lóerős…..
Kedves praxis olvasók, orvosok, betegek! Kérek mindenkit nagy tisztelettel, hogy ha egész véletlenül, ne adj Isten kórházba kerültök, akkor ne legyetek annyira hülyék, amilyen én voltam. Eszetekbe se jusson magatokkal értéket vinni a kórházba, vagy olyan tárgyat, ami a szívetekhez…..
Ngelina 2011.03.23 11:16:30
hát, ha valaki még nem ismeri:
www.ebf.hu/index.php?m=5.200909

"Az Egészségbiztosítási Felügyelet törvény alapján ellátja

* a biztosítottak jogainak védelmével,
* az egészségbiztosítók, az egészségbiztosítási szolgáltatást nyújtók szakmailag, minőségileg, a törvényeknek és a biztosítottak érdekeinek megfelelő működése ellenőrzésével, és
* az egészségbiztosítási szolgáltatások – beleértve a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátást is – teljesítésének ellenőrzésével

kapcsolatos feladatokat."

Tehát, ha JOGOS a panasz, akkor ide lehet fordulni.
Olvasgassatok a határozatok között, és gondoljátok át, hogy jogos-e a panasz, mielőtt őket megkeresitek. És ha jogos, akkor mindenképp keressétek meg őket, különben sosem ért a szóból a rossz fajta egü dolgozó. A jókat meg nem szabad bántani, megbecsülni kell.

Ezt én is most találtam, mivel tegnap "kicsit" túllőtt a nőgyógyász a célon. 20 éve jártam először nődokinál és ezalatt már sok rossz tapasztalatom volt, de még az életben nem zaklattak fizikai síkon, csak szóban. Azt meg már kivédem, ezt sajnos nem tudtam.
Sajnos én be fogom jelenteni, mivel tanúk is vannak.
Ngelina 2011.03.23 11:35:50
A Viasat3 átrakta volna a Viasat6-ra a kézilabda bajnokok ligája közvetítését, de a jogtulajdonos európai szövetség nem egyezett bele, ezért a csatorna visszaadta a mérkőzések közvetítési jogait. Bár az érvényes szerződés alapján a Viasat3 még egy évig közvetíthetné a…..