Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klári Bodó

4 bejegyzést írt és 292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mégse Lektűrökről melegben 2019.07.05 10:34:15
Ritkán olvasok könnyedebb irodalmat. Elég a napi sajtó meg a világjáró blogok a szükséges elmeélesítésre. Olyan meleg van hetek óra, hogy kitikkadtan vonszoltam magam a könyvtárba valami derűs olvasmányért. Ezeket választottam: Berkes Péter: Az öreg bánya titka. Új kiadás, kicsit megdolgozta a…..
Vásáry Tamás meséli Kodály tanár úrról: Kodály, aki a jazz-t nem tekintette jó zenének, és a tangóharmonikát sem tartotta igazi hangszernek, kivéve, ha Tabányi Mihály játszott rajta, egyszer megkérdezte a tanítványaitól, hogy szerintük mi a jó és a rossz zene, mitől jó a jó zene és mitől rossz a…..
Egyszer talán valami fontosat írok le, annál is inkább, mivel ma a perikópa többek között arról szólt, hogy „beszédetek legyen igen igen, nem nem. Ami ezeknél több, az a gonosztól van.” Mivel megígértem magamnak, hogy lehetőleg naponta írok, és nagyon fontos esemény nincs, kénytelen vagyok addig…..
Titi unoka a napozóágyban ringatta magát a nyaralóban. Apja rászólt: Mit unatkozol itt, miért nem csinálsz valami hasznosat? Titi visszakérdezett: Nyár van, nem unatkozhatok? De – hangzott a válasz. Mire Titi: Oké. Akkor folytatom.    Engem is faggathatnátok, miért horgonyoztam le Móránál, miért…..
Klári Bodó 2019.05.13 14:19:28
Elég jó írókat olvasol, az igaz. Hozzáteszek valakit, szintén a Szegedi Napló egykori munkatársa volt.
Mikszáth Kálmán: Az első bánat
taborozok.network.hu/blog/taborozok-eletkepek-hirei/mikszath-kalman-az-elso-banat
Elképesztő, hogyan építi fel ezt a történetet és milyen mélyre ás az emberi lélekben Mikszáth. Megrendítő a gyerek első tapasztalata a szeretetről.
Klári Bodó 2019.05.13 18:58:25
@emmausz: máig jellemző a szegedi közéletre. el is jöttünk onnan idejekorán. :((
mégse na, végre! 2019.04.29 22:35:34
Bocsánatot kérek az ügyetlenségem miatt. Könyvekről szeretnék itt írni, már van is néhány bejegyzésem, de sehogy se tudtam nyilvánosságra hozni. Mind vázlatban maradt. Nem baj, majd egyszer lesz valaki nagy okos, aki segít.  Egyelőre elmondom, mintha az asztalfióknak beszélnék, milyen könyveket…..
mégse Újbeszél 2019.04.29 22:35:23
Most olvastam Orwell könyvét, a részleteiben  sokszor idézett 1984-et. Teljesen magam alatt vagyok. Először is, hogyhogy ezidáig nem került a kezembe? Azt hittem, ismerem. De nem ezt olvastam, hanem az Állatfarmot, amelyben jól megmondja a szerző a magáét az emberek ostobaságáról és gorombaságáról,…..
Arra az elhamarkodott véleményre jutottam, hogy a néhány üdítő kivételtől eltekintve a FB unalmassá lett. Mind a visszatérő szövegeivel, mind a visszatérő képanyagával, mind a visszatérő és nagyon eltérő színvonalú hozzászólásaival.  Még megemlíthetem azt is, hogy nagyon gyakran találkozom az…..
mégse Ez sokáig tartott 2019.03.15 21:12:43
Még mindig Luther regényes életét olvasom. Nem sikerült megállás nélkül belemerülnöm, mert a sok pap meg hitvita, meg a középkorból alig kilépő társadalom rajza erősen megviselt. Időnként félretettem a regényes életrajzot, és elővettem Tandori Dezső és Nádas Péter egy-egy könyvét, illetve…..
Mickey webnaplója Mi újság? 2018.08.03 07:29:56
„Vegyétek magatokra az Atyával való kapcsolatait édes "igáját" és tanuljátok meg Jézustól, miként kell erőszakmentesen, szelíden és alázattal jelen lenni a kapcsolataitokban!” – írja egy mondatos javaslatát Varga L. pp. Az alázattal való jelenlevés nem is olyan könnyű. Részben azért, mert könnyen…..
Mickey webnaplója Kútvölgyi 2018.07.11 14:16:05
Az ott töltött idő benyomásairól hosszasan lehetne írni, de ide most csak három rövid epizódot hozok. A légy Valaha láttam a díjnyertes magyar rajzfilmet, amely ezt a címet viselte. Tegnap láttam egy legyet, és annak cikázásait. Vagy látta ez a légy a filmet, vagy egyik őse szerepelt a rajzfilmben…..
Tegnap diakónusszentelésen vettünk részt. Elek Lacit szentelték a Mária utcában.  Minden mindennel összefügg.  Mondom induláskor feleségnek: Amikor a piaristákhoz jártam a Mikszáth térre, egy lelkigyakorlat közben betértem a közeli templomba, ami a Horánszky és a Mária u. között van. A Jézus…..
Mickey webnaplója Két perc EÜ 2017.11.08 06:19:35
Ádám János SJ – nyugodjék békében – egy vele készült interjúban elmondta, hogy gyerekkorában nagyon utálta a dagadt papokat. Aztán amikor súlya 130 kg lett, belátta, hogy nem mindenkinek sikerül slanknak maradnia. Ma ez indította el bennem a vezérhangyát a gyógyszertárban. Jó néhány évvel ezelőtt,…..
Bizonyára nem azok… bár, talán inkább csak rutinok, amelyeket naponta elvégzek. Másokat a reggeli futás, a napi talajtorna óv meg ideig-óráig a test romlásától, engem meg a rejtvényekkel való bíbelődés. Törekszem rá, hogy naponta legalább egy szókirakó játékot maximálisan teljesítsek, valahány…..
Amikor beindul a vezérhangya bennünk, elkezdünk mindent kalkulálni: Mennyi a cukor és a kalória az élelmiszerekben? És egy nap mennyinek az elfogyasztása hasznos. A piaci őstermelő jut eszembe. Ő úgy dolgozik, hogy adva a gyümölcs egységára, rádobja a mérlegre, kiszámolja a tömeg alapján az…..
Mickey webnaplója Szárnyas 2017.10.09 12:49:15
Átmenetileg véget értek a családi történések, felköszöntések. A virágok vázában, vagy már ott sem. Az ételkupacok eltűnőben, a hangicsálás csendbe váltott. Kettecskén bús(vidám?) öregem(párom)…  Reggel nekiláttam egy korrigálásnak, sikerült a végére járnom. Kint a hajnali hűvösség után derekasan…..
Mickey webnaplója Kerek esszék 2017.10.11 07:19:50
Domi (3) elém áll: Vegyél a nyakadba. Miért? – kérdezem. Mert fáradt vagyok. Akkor hazamegyünk. Jó? Nem jó. Menjünk a játszótérre. De te fáradt vagy. Csak kicsit vagyok fáradt. Vegyél a nyakadba. (Veszem)  Domi: Ti öregek vagytok? – kérdezi immár a nyakamban ültében. Miért? Milyennek gondoltál…..
Évek óta folyik a csatározás a Római-part sorsát illetően. Hogy lehetett építeni a hullámtérbe, hogy lehet megvédeni az árvizeknek kitett településrészt, mi lesz a fákkal, mi a vendégváró bódékkal, mi a hol poros, hol sáros sétánnyal, stb, stb. Nem akarok érzelmileg sehova se állni, de azt…..
L. (5) rajzolt nekem a születésnapomra. Egészen levett lábamról jókívánságainak a megfogalmazásával. A képen adva egy pálmafa, mellette egy kiikszelt szív, a pálmából felfelé egy négy szirmú virág emelkedik ki, és ezt az egészet egy tizenhat szívből álló koszorú övezi. A kép szimbóluma. A fa talán…..
„Gyors is ez a verda mint a Coltból kilőtt pisztolygolyó, vagy ahogyan az angolszász közhely tartja, mint az olajozott istennyila” írtam volt idén május 25-én. Lehet, hogy igazam volt, és az is lehet, hogy tévedtem. Mert mit olvasok Tömörkény novellájában (Mihály szóbelizik): „bejön Várakozó…..
Aki aktívan gyakorolja a szülői feladatokat, valószínűleg elég gyakran szembesül azzal a dilemmával, hogy vajon mi a leghatékonyabb kezelési módja annak, amikor egy gyerek rossz fát  tesz a tűzre. Van aki a spártai módszerekre esküszik, és van aki liberálisan fogja fel a gyereknevelés kérdését. És…..
Mickey webnaplója Hajnali órán 2017.08.03 05:49:02
Egy hajnali gondolat, azt olvasván, hogy július végére felhasználtuk a föld egész évre szóló javait. Elég szörnyen hangzik, párhuzamosan tapasztalva a klímaváltozás következményét, az idei, ki tudja, hányadik hőségriadót. Nem túlságosan szívderítő az sem, hogy mint hírlik az országunk mértét…..
A Hippolyt a lakáj c. film egyik jelenetében, talán akkor, amikor Schneider úr sértődéssel vegyes érdeklődéssel kérdezi kocsisát, hogy miért bújt maskarába, Tóbiás kocsis csak ennyit mond nagy titokzatosan: „Hippodrom”. (Ugye, megvan a jelenet?) Eddig kétszer foglalkoztam az állandóan szedendő…..
Tegnap a Mária-rádióban hallottam egy kifejezetten nagy méltósággal elővezetett négyszólamú ortodox dallamot. Reméltem, hogy valahol ráakadok a nóta szövegére, és reményem alapos volt: a google-on megtaláltam. Amit a képzőművészetben az ikonfestészet képvisel, nagyjából ugyanazt a végtelenre…..