Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fHold

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különös csoportosulást látni mostanában naponta a Suvarnabhumi reptéren Bangkokban. Több tucatnyi thai, egyforma egyendzsekiben – hátul nagy hímzett cégnév -, nyakukban megy egy nagyobbacska nejlontasakban papírok. Mint egy óvodás csoport az uzsonnás csomagokkal. Nem azok,…..
OurFashion Felszaladt egy szem! 2010.02.25 23:08:00
Nem, a lányoknak nem véletlenül szaladt fel a harisnyája, és nem a Kurvák és kamionosok bulira igyekeznek. Anno a nőcik váltást cipeltek mindenhova magukkal a szakadt helyzetek elkerülése végett, a véletlen baleseteket pedig mindenki próbálta valahogyan elkendőzni. Mostantól…..
Ezekben az órákban Barack Obama elnök látogatása zajlik az Egyesült Államok egyik leghíresebb, Notre Dame nevű katolikus egyetemének tanévzáró ünnepségén. Amint azt hírforrásokból már rég tudni lehetett, az ellentétes vélemények és a két táborra oszlottak szembenállása…..
fHold 2009.10.15 16:06:51
@bölcsésztanár: Az egyház a törvényekkel az embereket szeretné védeni csalódásoktól, krízisektől. De néha a krízis védelem ellenére megjelenik az életünkben (okozzuk magunknak). Minden tettnek következménye van, és fel kell nőni ahhoz (spirituálisan, mentálisan), hogy vállaljuk. Aki pedig még nem tudja vállalni tettei következményét, azt segíteni kell a feldolgozásban. (Ha már úgyis megtette.)
fHold 2009.10.19 15:30:23
@bölcsésztanár: szerintem ugyanazt mondjuk, csak másként :)
a "parancsok", "ajánlások" csak irányt mutatnak, de mi döntünk. (irány: kontemplatív módon megtapasztalni Istent - nos, ezt nem lehet zaklatott lélekkel. ezért inkább ajánlott tartózkodni "lelkünk felborzolásától".)
fHold 2009.10.20 21:43:08
@Reina Nicolasa: a spirituális életre ugyanúgy van következményük. még ha súlyukat nem is azonosnak ítéljük.
Nem sok évtizedig koptattam a Föld porát, azt viszont tudom, hogy vannak dolgok, amik könnyen elszállnak. Főleg, ha tele vannak mindenféle langyos, légnemű dologgal. Amikor tehát belebújunk alul a kis dobozba, elszállhatunk vele együtt. Azon a héten, amikor a fél világ könyökig…..
“Imádkozz úgy, ahogy tudsz és ne úgy, ahogy nem tudsz.” Így tartották a régiek, és így tartják ma is, akik gyakorolják szerte a világon. Az imádság egyesek számára kötelesség, mások számára dög unalom, ismét mások számára fölösleges időtöltés. De vannak,…..
fHold 2009.10.14 14:06:04
@Ky-Lí: Na az ilyen dolgokkal vagy kivered a biztosítékot, vagy inkább nem reagál rá senki.
:)
Pedig már T. de Chardin is rátapintott a lényegre: "az anyag a Szellem bölcsője". :) és hát mi is anyag volnánk... csak eljutunk-e a Szellemig. :)
Sok sikert minden jószándékú ébresztgetéshez!
En el camino Burgosból Leónba 2009.08.17 20:25:00
Szereztem kábelt!Burgosban vettem megfelelő USB kábelt, nem is volt drága, és végre fel tudom tölteni (ha épp mint most, olyan a gép, hogy fel lehet) a képeket.Szóval mielőtt tovább boncolgatnám megvilágosodásom történetét, itt van pár fotó az elmúlt hétről:Hajnalban az…..
2 gatya, 2 póló és 800 kilométer. Michael Palin, aki nálam az ultimate kedvenc Monty Python-tag, tuti így nyomná végig az El Caminót, a mögötte kullogó BBC-csapat meg kidöglene az 50 fokos hőségben a rengeteg cucc miatt. Nekem nem viszi tévéstáb a holmimat, és kerékgurítással,…..
fHold 2009.08.06 11:16:19
@Nadine: lehet, hogy túlreagáltam:) de úgy gondolom, hogy ha valaki nem beszél valamiért, akkor oka van. talán maga sem tudja miért megy:) vagy nem fontos számára. nekünk miért kellene, hogy fontos legyen? ez az ő útja. ő fogja megtapasztalni mi a fontos, és mi nem.
ha arról beszélünk, hogy a Camino nem csak egy út Kelet és Nyugat között, hanem egy út a Kint és a Bent között, akkor hagyjuk már meg neki a felismerés lehetőségét. ne mondjuk meg előre, hogy mit kellene gondolni, érezni, stb. indulás előtt, útközben, megérkezéskor. örüljünk, ha megosztja velünk.
(egyébként: végzett teológus vagyok. és az ÚT még rám is vár:))
Legalábbis az zürichi Europride szervezői szerint, akiknek reklámfilmjében éppen azt mutatják meg nekünk, ahogy elfojtott, meleg énünk éjszaka, a tudatalattinkból előbújuk. A reklámban  a felesége mellett látunk horkolni egy az élete második autóját megvásárló Kovács…..
 Egy alaposan föltuningolt (1000 lóerős) Mercedes SLR McLaren, amelyet rubintokkal, gyémántokkal és gazdag aranyozással tettek még különlegesebbé egy svájci megrendelő számára – 4,3 millió dollárért.Garantáltan egyedi,és - számomra legalábbis - gusztustalan...…..
Eheti megawtf (a szimpla már volt korábban) az amerikai National Organization for Marriage homofób kampánya. Különösen megerőltető feladat eldönteni, hogy melyik betanított színész szövege érdemelne nagyobb nyaklevest: az a fapina, amelyik azt mondja, hogy a szabadságát elveszik…..
fHold 2009.04.27 10:03:19
@agyvihar: Lehet, hogy cenzúrázzák a híreket, amit olvasok?:) (Így születnek az összeesküvés elméletek.)
:)
hivbosszu Megítélve 2008.01.10 19:54:00
Ki a vesztes? Mégis, kinek az élete?! Kinek az életéről van itt szó? Kit védenek a törvények, és mit engednek meg? Teszem fel a kérdést saját sorsomra utalva egy régi színdarab címe után szabadon. Ami velem az utóbbi napokban történt, azt nem kívánom senkinek, mert…..
Eleve nincs az a nő, akiért érdemes ennyit vezetni havonta. A távkapcsolatot az értékellek mint embert szerkesztősége egyébként sem támogatja, könnyű "beleszaladni a bohóc utcába" - ez az egyik kedvenc fordulatom ebben a levélben. A bohócos motívum és a…..