Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uzsujev és Buzsujev

5 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harminc évnyi fájdalomnak vetett véget a Liverpool FC, megszerezve első bajnoki címét a Premier League megalakulása óta. Az út ebben a szezonban, és 1990 óta is hosszabb volt, mint arra bárki is számíthatott volna. Az, ahogyan bucira verték a Manchester Cityt az idei bajnokságban, amely minden idők…..
Uzsujev és Buzsujev 2020.08.09 08:07:09
Január 19-e, vasárnap este, Anfield Road. A vörösen izzó égbolt alatt több, mint 50.000 scouser torkából csendült fel mindent elsöprő hangerővel a You’ll Never Walk Alone, miközben a Liverpool játékosai kivonultak a zöld gyepre. A vörösök szurkolóinak szemében lángolt a szenvedély tüze, mindannyian…..
Kialakult a Bajnokok Ligájának nyolcas mezőnye, a tegnapi napon a Barcelona és a Bayern is továbbjutott, igaz utóbbinak a mérkőzése puszta formalitásnak volt tekinthető, és előbbi esetében sem sápadt el senki a katalánok győzelmét látva. Így az öt angol csapatból csupán kettő maradt – szerény…..
A Bandwagon szót eredetileg a felvonulásokon elöl haladó, úgynevezett "felvezető" zenekari kocsira használták. Az angolszász szlengben már régóta két féle másodlagos jelentéssel is bír: "Get on the bandwagon" = Sikeres ügyet támogat. (De csak amig sikeres.)Jump on the bandwagon = Jól helyezkedik.…..
Zord, esős, őszi vasárnap délután volt, az úr 1894. évében, amikor is a Newton Heath csapata a kék-fehér Liverpooli egyesülethez látogatott el egy bajnoki futball mérkőzésre. Amit aztán simán el is bukott 2-0-ra a Newtoni alakulat... Jogos, ha a modern idők gyermeke, most azt kérdi:- Figyu már öreg?…..
Az 1914-es szarajevói merénylet után nem működtek a jól begyakorolt nagyhatalmi konfliktuskezelések, ezért a háború valóban a 20. század őskatasztrófája lett - mondja ifj. Bertényi Iván történész, az ELTE adjunktusa- pedig lehetett volna más megoldás is, mint a háború. MN: 1914. június 28-án…..
Bernáthy Sándor: "Már csak a zene tartja össze a világot."  (részletek az utolsó interjúból) Nem készült rólam vagy belőlem vagy nekem vagy magamról katalógus; nem gyűjtöttem össze portfóliót... Nekifogtam már kétszer vagy háromszor, de nincs hozzá türelmem. Mindig valami újabb dolog érdekel, az…..
"Engem nem érdekel a jövő. A jövő jövője érdekel.” ROBERT DONIGER,1996 "Akit nem döbbent meg a kvantumelmélet, az nem érti.” NIELS BOHR (1927) “Senki nem érti a kvantumelméletet.” RICHARD FEYNMAN (1967) "Százhúsz évvel ezelőtt, a 19. század vége felé a világ tudósai büszkén vallották,hogy…..
Tapasztalatból mondom, a Roboraptor Blog legjobban teljesítő cikkei a "listázós írások" közé tartoznak, így ez is bizonyítja, van létjogosultságuk, pedig ritkán akad olyan olvasó, aki 100%-ig egyetértene a leírtakkal. Annyi hasznuk mindenesetre van, hogy jó kiindulási alapot…..
#1 Ez nem kritika lesz. Ha azt szeretnél, akkor olvasd el Dani vagy Ricsi írását: én magam valahová kettejük közé szorultam, habár inkább az előbbi régióit kapargatom, de azért nem akkora odaadással. #2 Hogy ez a poszt miért olyan, amilyen, az leginkább a látott film…..
Eddig csak szélnek eresztett hírek, félnyilatkozatok és tippek alapján lehetett körvonalazni azt, hogy James Cameron miként tér vissza Pandorára, hogy folytassa minden idők legsikeresebb filmjét, az Avatart. Mai bejelentését követően viszont immáron hivatalossá vált, hogy nem egy,…..
Mintha a 2014-es év nem is létezne: mindenki 2015-ről beszél. A Slashfilm csinált egy képes összeállítást arról, hogy milyen filmekre lehet számítani talán minden idők legsűrűbb évétől (...amely érzésem szerint elővetíti azt, amit Spielbergék megjósoltak: ennyi nagy…..