Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greece

151 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irány Spanyolország! A búcsú 2014.04.21 19:43:19
Kedveseim! Ma búcsút veszünk ettől az oldaltól egy másikon folytatom az írást. Már régóta fontolgatom a lépést és tegnap ez meg is ért, ugyanis rendszeresen eltünnek a régebbi bejegyzésekből a fotók és vannak köztetek olyanok, akik nem tudják mindennap rendszeresen olvasni,…..
Napoztunk is!   Állítom, hogy mind a két csaj jobban beszél spanyolul, mint én, de meg nem szólaltak volna semennyi pénzért sem, így én kértem segítséget, amikor eltévedtünk.   Egy ilyenbe beültünk. Kb. egy évet elvett az életemből, de én akartam, úgyhogy......Annyira…..
Irány Spanyolország! Barcelona 2014.04.20 21:38:39
Mától kezdve, Kedves Olvasóim egy ideig csak barcelonás képeket fogtok látni! Nem kevesebb, mint 529 fotó készült. Nagy szerencsétekre, ez nem mind alkalmas közzétételre, de még válogatva is három számjegyű a képek száma. Úgy, hogy azzal az érzéssel tértünk vissza…..
Irány Spanyolország! Április 15 2014.04.16 03:27:31
Ma lenne anyu 64 éves. Az öcsém ilyenkor mindig telerakja a Facebook-ot olyan képekkel, amik a halála előtt készültek nem sokkal, de én nem szeretem azokat, inkább választottam egy fiatalkorit. Sajnos mosolygósat nem nagyon leltem, mert anyu a boldogtalanság archetipusa. Ritkán láttam…..
Irány Spanyolország! A vacsorám 2014.04.14 00:24:56
Nem akarom az otthon maradt rokonokat rémísztgetni a képpel, mert ez a kaja valóban nem úgy fest, mint egy gulyás, de nagyon finom. Brigi meg sem kóstolta, az uram odakészítette magának a "rendes" vacsorát, de aztán ő elég bátran eszegette, én meg ezzel is úgy vagyok, hogy mindennap…..
Bemásolom a cikk linkjét, kérlek, olvassátok el! Az írás címe: A versek édesanyámra emlékeztetnek. A Költészet Napja alkalmából készült a cikk róla, vele.....merthogy imádja József…..
Irány Spanyolország! Április 11 2014.04.11 00:33:10
  Április hónap 11. napján van Öcsém kedvenc költőjének József Attilának a születésnapja és a Költészet Napja! Valamint a Bidebietában ( a lányok sulija) sütikóstolás lesz ma délben. (Szerintem hívhatnának szülőket is! Kiváltanám a kvártélyt az isiben, amíg tart az…..
Tegnap készítettem Somlóit, mert az én Zsoltom azt mondta ne vegyek ajándékot, jó lesz neki ha elviszem vacsorázni.....az otthonunkba. Vacsora első fele csak lightos volt, mert az ünnepelt mostanában nagyon óvja az alkatát és nem szeret este sokat enni. Azt kell, hogy mondjam figyel is…..
 Választottunk! Nem is akárhogy! ......hm! Azon gondolkozom itt nagy magányomban Spanyolországban, hogy mivel tölthették a tegnapi napot azok a választók, akiknek a Fidesz tönkretette a trafikját, akiknek a Fidesz elvette a pénzét a magánnyugdíj pénztárakból, akiknek a gyerekeik,…..
Mondtam, hogy eperszezonra ébredtünk, így hát adódott, hogy a mai desszert alapanyaga....az eper. Viszonylag kevés gondolkodás után meg is született az ötlet. Étcsokival a legfinomabb!! Próbáljátok ki! ..
Donosti szépe meg a Real Madrid busza. :) Van mit pótolnom, mert a családom egy Cristiano Ronaldo nevű pasit mutogatott a neten,aki ugyan tegnap kispados volt,  de nekem az az arc sem volt ismerős. Tiszta ciki, hogy itt élek Spanyolországban és alap embereket nem ismerek! :)   Az…..
Táncolni és modellt állni egyszerre nem nagyon lehet :)   Táncoltunk retro zenére, rockra, popra, baszk folk zenére, spanyolra ....és mindenre. Ezt az estét már februárban leegyeztettük és nagyon vártuk. Rágódtunk a dátumon annyit, hogy a Salt Egyezményeken nem gondolkodtak…..
Elkészült az idei első epres desszert. Bűnöztünk ma is. Kicsit mentettem a menthetőt, mert zsírmentes joghurtot kevertem a 35%-os tejszínhez. Na nem azért, mert annyira izgatnának a kalóriák, hanem csak ez volt itthon,mivel van akit izgatnak a kalóriák. :) Én hedonista vagyok kaját…..
Illik tudni, hogy Puskás Öcsi (Pancho) ezen a napon született 1927-ben. A legendás Aranycsapat kapitánya volt, amikor a Wembley Stadionban 1953 november 25-én megverték az angol válogatottat 6:3-ra. Hatalmas bravúr volt az akkor is, most mégnagyobb lenne. (Bár emlékszem, amikor néhény…..
Amíg mi a költözéssel foglalkoztunk megszületett a legújabb családtag: Majzik Zétény Tamás. Ez a kis szőke fiúcska a férjem bátyjának a kisgyereke. De jó lenne, látni és megszeretgetni! Nagyon édes. Igencsak Majzik feje van, legalábbis oldalról. Sok boldogságot kívánunk…..
Úgy ítéltem meg, hogy nagyon jó részidőt értünk el csomagolásügyileg Brigivel, ezért most két zsák közt általános pihenőt rendeltem el. Ezidő alatt írok is gyorsan egy bejegyzést, az Öcsémről, akire nagyon büszke vagyok!! Azt gondolom, nem mindannyian tudjátok, hogy a tesóm…..
Irány Spanyolország! Mozgás 2014.03.23 23:19:39
  Ma nagyon Just do it volt megint! Futottam több, mint 6 km-t. El is áztam,közben a szél sem volt kegyes hozzám, de 20 fokban, napsütésben nem nagy kihívás futni. Lehet, hülye vagyok, de élveztem. :) A heti eredményem: 24 km.  Renykémnek köszönöm a "just do it" zenét, amit…..
      Na, ebből meg mi lesz?:) ...ugyanis jövőhéten elköltözünk. Itt hagyjuk a fehér bútorokat, a hegytetőt és a 280 darab lépcsőt. Mondjuk, én abból is próbáltam a legtöbbet kihozni, mert felfelé jövet, kettesével vettem a grádicsokat. Az úgy olyan, mintha…..
A tegnap délelőtt meglehetősen jól sikerült. Reggel korán keltem, hogy lebonyolítsak egy kis vérvételt, ami már február végén esedékes volt, de akkor tájt, nagyon hidegre virradtak a napok és nem tudtam rászánni magam, hogy elinduljak. Most, hogy megvártam a tavaszt, sokkal jobb.…..
Az úgy volt, hogy hónapok óta nézegettem a boltban, hogy mi lehet ez, és egyáltalán, hogyan kell elkészíteni? És hát, bevonzottam, mert Zsolt nyert belőle egy komoly mennyiséget a vasárnapi futóversenyen. A neve, La Gula del norte.  Szótár és google segítségével be tudtuk…..
A nap képe, de nem csak nálam, hanem a National Geographic-nál is. Kanadában készült a Hudson-öbölnél. A fotós, aki ezt elkövette: Paul Souders (reméljük még él). A fotó címe, mi más lehetne: Jegesmedve. Sajnos az előző bejegyzésekből valami rejtélyes módon eltünnek a…..
Irány Spanyolország! Aiete 2014.03.13 18:14:52
Százszorszép szőnyeg   Nálunk is virágzik a Magnólia Csak egy utca, csak házak   Pici iskolás manók. Édesek :)   "Csak ház" másik oldala   Parque Aiete I.   II.   Megtaláltam a padot Renykém!   III.   IV.   V.   ..
Irány Spanyolország! Aiete II. 2014.03.15 19:48:06
Pillangó   Házak a környékben             Baszk ház   Percekig vártam, amíg rám nézett :)   Távolban a Monte Urgull   Plusz egy kis százszorszép..
    Apáca-lak   Amara   Ez nem csak egy ház   Ez pedig nem csak egy utca   Ha valaki felismeri, írja meg a nevét!   A folyópart, ami egyben futópálya is   Pitypang vagy gyermekláncfű   Anoeta felülről..