Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-ling

17 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Továbbá: hogyan lesz az emberből villámgyorsan Robinson Kreutznaer-Crusoe? Az előző posztban valójában erről akartam írni, vagyis, hogy mivel foglalkoz(t)unk ház-ügyben, amíg hivatalosan birtokba nem vehetjük az ingatlant. A hivatali ügyintézésen kívül. Arról talán majd írok később, de most…..
Gyufalevelek Visszatekintés 2019.06.10 21:45:36
  Elöljáróban: ez a napló némi fáziskéséssel indult, hiszen már alaposan benne vagyunk a folyamatban. Ha nem is kaptuk még meg a kulcsokat (még kb. egy hónapot kell várni, szerencsés esetben), de tervezni már tudtunk. Lássuk csak, mi történt eddig. Első lakás. A kivándorlás első pár…..
Eredetileg naplóra gondoltam. Aztán a blog-napló páros mellett döntöttem. A napló tegy online/offline dokumentum formájában tervezem megvalósítani, a bejegyzései e blog posztjaiból állnak majd. Azt hiszem ez a megoldás megnyugtató biztonságot nyújt szkeptikus énemnek. Akkor lenne persze teljes, ha…..
Hosszú ideje nem volt már bejegyzés, de most a népszavazás kapcsán nekem is meg kell szólalnom. Ma már talán kicsit mindenki higgadtabb, és az eredmények tudatában mindenki boldogan hátradőlhet. Mindenki? Nos, igen, úgy tűnik, hogy - ilyen se fordult még elő sokszor - de minden…..
-ling 2016.10.04 22:05:47
@Bogyó 2:

A legtöbb zavart valószínűleg az okozza, hogy a magyar lakosság nem élt demokráciában, és elhiszi opportunista politikusainak, hogy ez az. Bármely tekintetben szomorú jelenség.
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..
Mandiner blog A vitakultúráról 2013.09.06 14:01:00
 „Az áldozati állatok másként gondolkodnak az áldozatról és áldozásról, mint a nézők; de kezdettől fogva nem hagyták szóhoz jutni őket.” (Friedrich Nietzsche) Nagy Theodosius római császár 380. február 27-én kiadott vallási rendeletében olvashatjuk a következőket:…..
phobos Globophobia (lufifóbia) 2013.05.08 09:42:24
A fóbiák már csak ilyen sajátos dolgok. Bármitől félhetünk, és talán fogalmunk sincs, miért.  Amennyire ártatlannak tűnik egy dobálás közben könnyedén pattogó, séta során levegőben utánunk úszó, színes, vidám léggömb, nos, valóban nem tűnik lehetségesnek, hogy…..
Elnézést kérek a kövér nőktől (igen, elsődlegesen nőktől) a következő gondolatokban található kellemetlenkedő megjegyzésekért, gúnyért, kínos kifejezésekért és gondolatokért. Talán segíthet rajtuk, hogy hasonló fóbia felmerülhet cingár vagy kigyúrt pasik és nők esetében is, hiszen miért is ne.…..
Nehéz felismerni a valóságot. Akkor is nehéz, ha az képünkbe vigyorog, ha kupán csap bennünket göcsörtös bunkójával, ha elgáncsol, földre taszít, ránk tapos és hintázva üldögél hátunkon egy kicsit. Álmaink, fantáziáink, a világról alkotott mesés hiedelmeink, képzelt…..
Azt gondolnám, ezen nincs is sok magyarázni való, ennek azonban ellentmond a tény, hogy a legtöbb ember - úgy tűnik - egyáltalán nem viszolyog sem a babáktól, sem a bábuktól. (Pupillo, azt hiszem ez babát jelent a latinban, de a phobia meg továbbra is görög szó.) Úgyhogy mégis el kell…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
-ling 2013.03.31 13:02:26
@lato88:
ha kiragadod a környezetéből, igazad lehet, elismerem.
sajnos azonban pont ez az eszköz, amit a hazai párbeszédeket ellehetetleníti. itthon nem is próbálnak közös kiindulópontot keresni a politikai befolyásoltságú vitázók, és te is ezt teszed.

béna próbálkozás, de: egyetlen szövetszálából meg tudod ítélni egy normann faliszönyeg képi mondanivalóját? mert te kb. ezt teszed. ha meg akarod érteni, miért nincs igazad, nézd meg a kika programját és hogy mik kerülnek adásba.
www.kika.de/kika/eltern/sender/programm/
-ling 2013.03.31 13:07:15
@JohnDoeTheReal: tény, hogy az index sajnálatosan bárgyú bulvár, de népszerűsége mégis jól mutatja a hazai kultúra (társadalom) állapotát. különben meg a kereskedelmi média leszarja azt, hogy ki mit gondol a tartalommal kapcsolatban, azt teszik ki, amire rajzanak az olvasók, mert a tömeg hozza a hirdetőket.

tőlünk nyugatabbra az index csak egy lenne a mértékletesebb portálok közül, s nem fordítva.
-ling 2013.03.31 13:26:48
@h82h:
biztos meg tudnánk beszélni egy sör mellett is akár. de itt nagyon alkalmatlan. akármit is írhatok, ha azt nem fogadod el, és hát valóban, miért is tennéd. ahhoz, hogy közös nevezőre jussunk, meg kellene állapodnunk néhány dologban, amiben egyetértünk.
ilyen lehet például, hogy a politika egy szakma.
ilyen lehet, hogy a hírszerkesztés és készítés egy másik szakma (valójában persze egyik sem csak egy szakma, hanem sok kapcsolódó szakma, de ez most mindegy).
ilyen lehet, hogy a pedagógia is egy szakma. meg a közgazdaságtan. meg a pszichológia. és a szociológia. (stb.)
azt hiszem ezekben egyetértenénk.

aztán jönne még egy sor ilyen megállapítás, majd abban próbálhatnánk dűlőre jutni, hogy az egyes szakmák mindegyike a saját területéhez ért. ezután a politikát el is felejthetnénk, mert már nem játszana a beszélgetésben. helyette olyan témák kerülnének be, mint nevelés, iskola, tudás, erkölcs, kultúra.
na én valahogy így gondolom, de ez az, amire egy ilyen, tipikus aktuálpolitikától fűtött fórum alkalmatlan.

így csak megpróbálok nyekegni, aztán ha nem értik meg továbblépek. mint most nálad is. ugyanis eredetileg komolyan szóltam volna, de tény, hogy nem várhatom el, hogy ezt el is hidd. mondom, a sörözés a megoldás. nagy kár, hogy a politikusoknak ez nem érdekük.
A Colosseumot, a Forum Romanumot, a Vatikánt és a Szent Péter-bazilikát mindenki ismeri. De aki Róma igazi hangulatára kíváncsi, a kötelező látnivalók után forduljon le a jól bejárt ösvényektől: egy másik Róma fogadja ott az utazót. Mi is így teszünk: Róma falai mentén…..
-ling 2013.03.31 12:52:37
phobos Aviophobia (repülésfóbia) 2013.03.29 07:26:54
Erről a fóbiáról nyilván legtöbbünkben kialakult már valamilyen kép, sőt, ha véleményünket kérdeznék, valószínűleg még saját repülési tapasztalat nélkül is könnyen megfoghatónak tartanánk. Nos, lehet, hogy sok újat nem fogok tudni mondani, de megpróbálom részletesen körülírni, miként néz ez ki…..
phobos Phobophobia - a könyv 2013.03.10 15:09:48
Sokakat foglalkoztatnak a fóbiák, jóval több embert, mint amennyien bevallják, hogy maguk is rettegnek dolgoktól. A címben szereplő könyv 85 különféle fóbiát dolgoz fel vizuális formában. Kisebb csalódás, hogy mást nem is tesz, csupán geggé formálja a fóbiák elnevezését, de…..
A tolómérő, tolómérce vagy külföldiül subler (angol nyelvterületen: Vernier Calliper), nagy kedvencem volt a suliban. Főleg miután megtanultam leolvasni a varázslatos elnevezésű nóniusz-skáláról a mért értéket. A subler elnevezést német eredetűnek gondoltam, aztán amikor…..
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
-ling 2013.01.16 10:08:47
A blogger, és a közvélemény egy jó része is tényként kezeli azt a feltételezést, miszerint a hitelkérelmezők tisztában vannak a hitelek jellegzetességeivel. Idézet: "faszér nem gondoltad végig a devizahitel kockázatát".

Ez egy nagy tévedés.
Valójában az emberek zöme (egész biztosan 90% feletti arányban) nincs tisztában az ilyen dolgok működésével, mint a posztban is sorolt hiteldíjmutató, reálgazdaság, árfolyam, stb. Ahogy azt sem tudja, mitől hűt a hűtőgép, hogy keletkezik az áram, hogyan tárja fel a testet a sebész egy műtét során, vagy zajlik egy lakásbiztosítás folyamata a biztosítón belül - csak a kimeneti pontokat, az eredményeket ismeri, a rossz hűtőt megjavítja a szerelő, a begyulladt vakbelet eltávolítja a sebész.

És feltételezi, hogy a bank hiteltanácsadója, a háztartásigép-szerelő vagy a sebész nem egy rohadt kókler, aki azonmód átver, bár igazság szerint az autószerelők és jogászok esetében ez gyakran mégis felmerül mindenki fejében.

Szóval jó lenne tudomásul venni, hogy a hitelkérelmezők zöme nem pénzügyi szakember, sőt, közgazdasági ismereti aligha vannak, viszont azt gondolja, hogy a bank és akalmazotti gárdája felelősen végzi tanácsadói feladatát, informál, tájékoztat, felméri a kockázatot, stb., hiszen sokszor a kérelmező életével játszik.
(Ám, mint utólag jól megállapítható, pl. a hitelesek jelentős részénél nem így történt-történik.)
"People seem to think that with SAM you turn a crank and a computer displays "LIFE" or "NOT LIFE," or even "EARTHLIKE ORGANIC CHEMICALS" or not.That's not how it works." - EL Az indexen Kolbert András közölt egy figyelemre méltó írást "A kommunikációnál megáll a tudomány" címmel. A…..
A Jordan a Nike egyik külön életet élő, kifejezetten a kosaras cuccokra specializálódott almárkája. A kampányait az anyacéghez hasonlóan a Wieden+Kennedy ügynökség készíti, így nem csoda, hogy a legújabb kosárcipőjük, a CP3 VI bemutatójához is egy olyan kampánnyal rukkoltak…..
-ling 2012.10.13 15:01:54
@nál:
ellent kell mondanom neked, a troll kifejezés pontosan ráillik egy ilyesféle megjegyzésre is. kommunikációs kultúráról értekeznénk itt, amelybe aligha férnek bele rasszista, vagy hasonló, vérlázítóan bunkó megjegyzések, s ha mégis felbukkannak, egyértelműen kilógnak a sorból, provokálnak, látod, engem például frankón kiakasztottak (volt több is).
a "jelöljük" általánosítás (vajon mire alapozod, ez nagyon is érdekelne) nem bizonyítja a "troll" fogalom használati jellemzőit. ;) (de láthatóan én nem pontosan ugyanazt jelölöm vele, mint te.) :)

az más kérdés (és lehet, hogy te erre gondolsz), hogy az illető mennyire komolyan gondol egy ilyen kifejezést, van-e fogalma róla, mit mond vele - de az az igazság, hogy az esetleges "butaság" vagy "meggondolatlanság" cseppet sem csökkenti a használt jelző súlyát. van, amit el lehet fogadni, ilyen lehet egy félreértelmezés, laikus meglátás, stb. de a rasszizmus nem ilyen megengedő kategória.

a klipet nézve:
nekem úgy tűnt, szándékos a "bénázás", a belengő nacitól kezdve a kameramozgáson át több olyan megoldás van benne, mintha szándékosan köznapibbá, esetlegesebbé, és ezzel talán emészthetőbbé(?) tették volna a minőséget... (s a készíttető reklámügynökség munkáinak ismeretében ez még inkább valószínű)
Legyen szó akár a leghétköznapibb, legszürkébb és legjellegtelenebb autóról, a reklámokban mindig azt látjuk, hogy mennyire iszonyatosan cool érzés az adott kocsi volánjánál ülni. Még ha az új Daciát vezetjük is, óhatatlanul versenyautó pilótának érezzük magunkat, a…..
-ling 2012.09.15 12:31:07
ez tényleg marha jó reklám, öröm volt nézni :))

@ComLo: nem lett mém, még a reklámos, pongyola értelemben sem, és beszélni sem beszéltek róla túl sokat, max szakmai körökben.. a stb stb mit takar?
-ling 2012.09.20 20:19:29
@ComLo:
nekem nincs különösebb bajom a kampánnyal, egyszerű és még vicces is, amikor valaki megérti. megvalósításában alapjában véve semleges, nem bánt senkit, maximum azt, aki feltétlen valamilyen kulturális többletértéket igényel a reklámoktól.

pusztán a mémekkel kapcsolatos (sajnos általános) félreértésért szóltam, ez a kérdés sajnos sosem hagy nyugton. :)

(azért azt ne gondold, hogy bármely tetszőleges, nagy port kavaró kampány jó egy márkának - ha negatívan hatású, az rosszul fog esni az imázsnak, s kárt helyrehozni többnyire nagyságrendekkel hosszabb ideig tart, mint okozni. szóval óvatosan a "negatív reklám is reklám" vélelemmel)
Egy esős New York-i estén négy amerikai médiavállalatnál dolgozó újságíró és vezető beszélt a legújabb digitális fejlesztéseikről, amiken nemritkán hónapokig dolgoznak, viszont sokszor egy fillér bevételt sem hoznak, és még gyakran az újságírók sem használják őket…..
phobos Félinfo-fóbia 2012.09.13 21:17:08
Van, hogy egy munkatárssal, ügyféllel zajló megbeszélés során a szakmailag megalapozott érvelés helyett egyfajta handabandázást, csúsztatást, mismásolást kapok válaszul. Sajnos tényleg nem értem, miért jobb a saját álláspont feltétlen és esztelen védelme, mint a tényeknek megfelelő…..
phobos Hó- és jégfóbia 2012.09.12 20:57:24
Először is egy pontosítás: nem bármilyen hó, hanem hegyeket belepő, gerinceket, hágókat, fagyos helyeken jeget is beborító, elsőre tapadós, ragadós, összekapaszkodó, pelyhekben hulló hó. Meg az, amiből a lavinák keletkezhetnek.  (fotó: Pixabay) A hóval az a gond, hogy az amúgy izgalmas…..
phobos Izzadttenyér-fóbia 2012.09.12 20:35:16
Ez valami 22-es csapdája. Vannak a nyirkos tenyerűek, akiknek a keze folyamatosan izzad. Vagy csak egyes személyek váltják ki belőlük ezt a kellemetlen, fokozott vízkieresztést? Akárhogy is, alkalmanként rosszul leszek tőle.Úgy értem, minden alkalommal...Aztán persze nem érhetek semmihez, mert csak…..