Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magister

31 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nemrégiben visszakerült eredeti helyére - a Baross tér közepére - a legendás vasminiszter, Baross Gábor szobra.   Az alábbi kép megmutatja, hogyan is nézett ki az 1898-ban felállított szobor. Ma azonban már nem ezt látjuk. A képen jól látható, hogy a szobor talpazatát…..
Egy rejtélyes föld alatti építményben talált falfestményen talán Jézus Krisztus látható. Ez lenne a legkorábbi ábrázolása.   A katalán régészcsoport az egyiptomiOxyrhynchuszban akadt a 6-7. századi képre. Josep Padró kutatásvezető a Vanguardiának azt nyilatkozta,…..
Mint tudjuk bizonyos helyeken a cigánypecsenye magyaros pecsenye lett, a négercsók helyett meg Isten tudja mit találtak ki. Hova tart ez? Ide:          Mottó: "Hehe, csinálhatok bármit, engem úgy sem mersz megütni, mer' akkor kapnál a jogvédő…..
Mintha kiphotoshopolták volna a hátteret, pedig nem. Ilyen volt. (Via: Fortepan, tipp: Sadia.) ..
Magister 2013.09.21 12:32:14
Drága búcsúajándékot ad Orbán Viktor - a budapestiek nevében és kárára - Pokorni Zoltánnak: a nagypolitikából távozó XII. kerületi polgármester a miniszterelnök által szignált kormányhatározat szerint megkaphatja a Normafát, hogy oda - régi álmát megvalósítva -…..
Elkészítette új videóját a The Biebers elektronikus tánczenei formáció, amely most a Lángoló Gitárokon nézhető meg először. Puskás Peti öccse, a mindössze 18 éves Puskás Dani eddig John The Valiant néven készített számokat, majd belekezdett a The Biebers vezetésébe. "A…..
Magister 2013.06.16 02:09:51
A bevert arc morfológiája Ritkán adunk linkeket, de most ezt tesszük: íme, bárki mármilyen szöveget odaképzelhet, aztán elemezheti a meglehetősen rémisztően bemutatott "hatást"... ..
  Mottó: "Hehe, ilyet én is tudok, sőt, a számmal is képes vagyok így csücsöríteni..."   ..
Budapest legklasszabb neoromán épületénél elhatároztam, hogy egy rövid sorozatban végigvesszük Budapest legszebb, legérdekesebb kilátóit. A mai posztban szereplő kilátó nincs sem zord hegycsúcson, sem sűrű erdő közepén, sőt a kilátás sem annyira szuper belőle - viszont…..
Steve Hackett – Genesis Revisited II(InsideOut) Steve Hackettről sok mindent el lehet mondani, de hogy ülne a babérjain, azt egészen biztosan nem. Nyugodtan nevezhetjük őt a legaktívabb volt Genesis-tagnak, hisz amíg a régi bandatagok hosszú évek alatt egy-egy albumot jó, ha…..
Sok téma esik manapság (mikor nem?) kis hazánk helyzetéről. Ugye mennyire ismerős a szakértői állítás, amit bármilyen helyzetben, s bármikor be lehet dobni:          Mottó: "hát EZEK miatt tart itt ez az ország!" ..
A Celebrity Networth portál kifejezetten a hírességek anyagi helyzetével foglalkozik, legutóbb mi is írtunk a tíz leggazdagabb dj-t tartalmazó listájukról. Most a dobosok kerültek sorra, ahol összeállították a harminc leggazdagabb rangsorát, aminek az első helyét nem - nem túl…..
Pelsológia Ilyen a horgászat! 2012.07.24 16:27:00
Tegnap este ismét nem pecáztam. Szinte menetrendszerű, hogy a horgászatra alkalmas időpontban nem érek rá. Pontosabban: más elfoglaltságom van. Pedig estére horgászhatóvá vált a víz, ráadásul mozgott is a hal. Hetek óta nem fürdött ennyi ponty az öbölben, mint most. Ezt onnét…..
Magister 2012.07.25 00:31:21
IDDQD Heti retro: Wolfenstein 3D 2012.05.25 15:00:00
Tudom, hogy a rovatban az UFO következne (készül is nagy erőkkel), de beelőz a Wolfenstein 3D, mert a drága májusban (egész pontosan ötödikén) volt húszéves. Döbbenetes, hogy szalad az idő, eliramlik az élet - mintha tegnap lett volna, amikor Krisz barátommal rácsodálkoztunk a…..
Hopp, máris érkezett egy levél tegnapi felhívásunkra, amiben kiadtuk a (kép)vadászati engedélyt magyar otthonokban található játékszobákra. A levél küldője Dewla, a Konnektor videojátékos podcast egyik alkotója, akinek máig lógok egy vendégszerepléssel (és ezennel szentül…..
Néhány nap alatt a második komoly csapás érte a zenei világot: Donna Summer múlt heti halála után nem sokkal az énekesnőnél mindössze egy évvel fiatalabb Robin Gibb, a legendás Bee Gees tagja is elhunyt. Mindketten a rák áldozatai lettek, és valószínűleg mindkettőjük neve…..
Vasárnap meghalt Jack Tramiel, akinek munkássága közvetve a korosztályom igen nagy részét hozzásegítette mai hivatásához. 1954-ben Torontóban alapította a Commodore Hordozható Írógép Vállalatot (azért fordítottam le, hogy ne kelljen nagyon részletezni, mivel is foglalkozott; amúgy Commodore Portable…..
Kissé megkésve, de e blog szellemiségének megfelelően köszöntjük kedves női olvasóinkat, s egyben megragadnánk az alkalmat, hogy véleményt is alkossunk a nőnapról...
Két szoftveres C64-hangtermék is kijött az elmúlt napokban, jelezve, hogy ez a dolog egyáltalán nem akar elmúlni. Az első a képen látható Bleep - egy ingyenes VST szoftszinti, ami nagyjából leköveti a Commodore SID chipjének képességeit, illetve egy picit távolabbra is elmegy…..
Magister 2012.03.15 23:41:52
Először éni is csak hirdetés és az oszlop állapota közti furcsa összefüggést szerettem volna lefényképezni (amúgy a Kétfarkú Kutya Párt akciójáról van szó), de aztán rájöttem, hogy az igazi kincs a falfirkákban rejlik. Na de kinek van igaza? Mészkő-e a márvány? A…..
Magister 2012.02.16 15:05:40
IDDQD Heti retro: Antiriad 2012.02.09 08:30:00
Metroidvania – ezzel az izzadságszagú szóval jellemzi az angol szaksajtó azt az irányzatot, ami a nyolcvanas évek közepén bontakozott ki, és aminek olyan prominensei voltak, mint a Metroid és a Castlevania. Erre az irányzatra az volt jellemző, hogy a „menj jobbra és ölj meg…..
Szintén saját gyűjtésből - bár nem épp a frissből - az alábbi képpárral próbáljuk érzékeltetni a töltelékszövegekről alkotott véleményünket...Mottó: "Realizálom a helyzetet"  ..
Jöjjön a saját gyűjtésből "Darab", aki annyira nagy rajongója a blognak, hogy még többször fog szerepelni (kár, hogy a cigifüst alig látszik...). Mottó: "Megvan a design a fejemben...de még nem tudom, milyen legyen" ..
Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal…..
Magister 2011.08.24 11:50:51
@☉ ☾: Igen, igazad van, az az én színvonalom...mert ezt nem értem 8 év MSZP-SZDSZ után...én még valahogy nem ismerem az időugrást vagy a hibernálást...
No, azért a természetben sem ismeretlen ez a műfaj (az ide vonatkozó egykori rajzfilm zenéje: "Ha jönnek a macskák, akkor jaj lesz nektek kutyák, ti csacskák!"). Vajon mit mondhatott a kutyus, hogy kapott egyet? Pl. "minden macska bolhás?"...vagy "még hogy TE adsz…..