Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobcsab

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ment zökkenőmentesen a magyar határzár első napja, legjobban talán az ingázók járták meg azzal, hogy szeptember elsejétől a magyar kormány a szigorítás mellett döntött. Igaz, ez sem mindenhol igaz, az osztrák határon egész békés volt a helyzet. Az EU viszont figyelmeztett...
dobcsab 2020.09.03 21:43:28
@svajcineger: Bocs, ha nem lett volna egyértelmű. Igen kb 15 percet araszolva haladtunk a határon, de mindenkit átengedtek, ezt onnan tudom, hogy kb 2 másodpercenként ment át egy autó. (Mindenki magyar rendszámmal volt) De egyébként már megjelent a könnyítés is úgyhogy kb okafogyott az egész. A Napi. hu n olvastam.
dobcsab 2020.09.04 11:47:09
@svajcineger: Gyakorlatilag felsorolt egy csomó dolgot ami miatt átlépheted a határt, és közte van az is, hogy "egyéb munkvégzés".
dobcsab 2020.09.04 14:04:32
@buta béka: Szerintem a Bécsi rendszámmal volt a baj, mert a magyarokat mind átengedték, kb 5 másodpercenként egyet, tehát érdemi ellenőrzés nem volt senkinél, mintahogy nálam sem.
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, van, aki ingázik, akad, aki kiköltözött közülük. Nekik (és a külföldi munkavállalást még csak tervezőknek) sem mindegy, mi vár rájuk, amikor nyugdíjba mennek, így különösen érdekes lehet Tamás írása, amely az osztrák nyugdíjrendszert mutatja be...
dobcsab 2020.05.12 19:42:23
@Csodabogár: Bocs talán félreérthető voltam. Ausztriában minden munkáltató fizet az alkalmazottai után egy fix % ot,(fejből nem tudom mennyit) az általa kiválasztott Biztosítónál. Ugyanaz mint nálunk a nyugdíjbiztosításom csak ezt a cég fizeti kötelezően Neked. Akkor kapod meg ha nyugdíjba mész, de csak akkor. + a rendes tb ből kiszámolt nyugdíj.
Értem én, hogy nem kellene csodálkozni, meg hónapok óta ez van, meg mit várok a TV2-től. Ez mind megvan és sajnos le is gyalulta az agyamat. Mert most őszintén, írjuk tele az indexet vagy a c:c-t azzal, hogy a lakájmédia valamelyik nyúlványa megint szándékosan, aljas, előre megfontolt szándékból…..
dobcsab 2018.04.05 15:30:06
@Mr. Neutron: Lásd: Az összes nemzeti konzultáció egyszavas választ kért a birkáktól.A csúti gané jól kitalálta.
Ejts ki hangosan, ízlelgesd a nevét, Montenegro, és meglátod, olyan mintha varázslat hatása alá kerülné, ősi misztikum, amit eddig nagyon kevesen fejtettek meg. A hely, ahol magasságok és mélységek, fény és sötét, tenger moraj és hegyek búgó hangja vár. A hely, amit az ember még alig ismer.…..
Te is utálod, hogy pöttyösek az üvegpoharaid, állandóan foltos a csaptelep és a mosott ruháid sem igazán puhák? Ezekkel az apró, de idegesítő problémákkal azért kell megküzdenünk, mert Magyarország nagy részén kemény vagy közepesen kemény a víz. A jó hír viszont, hogy a kemény víz ellen könnyű…..
1. Whitehaven beach-Ausztrália  A Whitehaven Beach fehér homokjáról ismert. A Strand egy 7 km hosszú szakasz a Whitsunday-sziget mentén. A sziget hajóval érhető el az Airlie Beach és a Shute kikötő szárazföldi kikötőitől, valamint a Hamilton-szigettől. A tengerpart a CNN.com legnagyszerűbb…..
dobcsab 2017.07.04 17:49:04
@Fabius Quintilianus: De ha veszel fel hitelt a .....fentről akkor még hazafelé Skócia is belefér.Tudod kihagyhatatlan.
Egy viszonylag friss felmérés* szerint minden második magyar ember küzd mozgásszervi betegséggel, s bár nem létezik hivatalos statisztika, mozgásterapeutaként személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy tízből hét-nyolc páciensem rendszeresen jár csontkovácshoz, mielőtt nálam köt ki. Gyors…..
Kezdjük az alapvetésekkel: ha valamivel nem vagyok tisztában, nem szólok bele. Ha mégis véleményt szeretnék alkotni egy témáról, előtte tájékozódom. Ha azt tapasztalom, hogy a tények ellentétben állnak azzal, amit mondani akarok, inkább befogom a számat. Ön nem átallotta kijelenteni a következőket,…..
dobcsab 2017.04.21 19:07:30
@átlátó: Ezen q van jót röhögtem volna,ha nem lenne minden szava telitalálat.Így csak én is anyázok magamban.
A köztudatba valaki egyszer behozta azt a megállapítást, hogy szervezetünk tele van mérgekkel. Ahhoz, hogy tudjuk miről is beszélünk, definiáljunk néhány alap fogalmat. MÉREG: Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely az élő szervezettel érintkezve abban károsodást,…..
Ha csupán sportesemény lenne azon politikai adok-kapok, amit a budapesti olimpia rendezése kapcsán látunk, azt mondhatnánk: "még nézni is szörnyű". De készüljünk fel arra, hogy ennél akár még rosszabb is lehet. A versenysport - mint nemzeti ügy - a kilencvenes évek óta tulajdonképpen a jobb- és…..
dobcsab 2017.01.11 15:49:15
@Brutul: Ott a pont!!
@Ballib cenzúrázók réme 20: Te nagyon "okos" nem látod,hogy ketten maradtatok a poszt íróval.
Acéltájfún, acéleső. Ezekkel a nevekkel ruházta fel az utókor az okinavai csatát, amik elég szépen körülírják, hogy milyen nagy és milyen borzalmas csata is volt ez. Talán a legfontosabb hadművelet mind közül a Hacksaw nevezetű, körülbelül 121 méter magas hegyoldal elfoglalása volt. A hadműveletben…..
dobcsab 2017.01.09 17:15:11
@hannigabi: Sztem is csak zuhanyzók jelenet volt sok az nem kellett volna.Az eleje tényleg kicsit elnagyolt, de a lényeg et megtudtuk.Így is 2óra 20 perc volt bár egy percig sem unatkoztam.
Felkerestük Felcsút Fő utcáját és kiderült: kis odafigyeléssel aranybányára bukkanhatunk, nem is messze Orbán Viktor házától...
Ha tetszik, ha nem, spurcikáim, bő egy hete megérkezett téltábornok Magyarországra. Az elmúlt napokban be is vetett mindent az öreg: a hajnali fagyokat, már napközben is mínuszok követték, de volt ónos eső, hullott jégdara, és többfelé láthattunk havazást is. És nem kell…..
A Tárki kétévente adja ki Társadalmi Riport című szociológiai kiadványát, amely átfogó és naprakész képet ad a magyar társadalom állapotáról. Amennyiben Magyarország egy páciens volna, a kórkép sajnos nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Továbbra is rendkívül sokan…..
dobcsab 2016.11.14 20:08:07
@dunántúli gyerek: Ha ezt elhiszed
egyszerűen csak hülye vagy!"fenntarthatóan örökre"
Érdekes interaktív tévéfimet vetített le az ARD a napokban: egy bírósági tárgyalásról szólt, aminek végén a nézőknek kellett eldönteniük, hogy mi legyen az ítélet. A történet szerint egy Al-Kaida-sejt a levegőben eltéríti a Lufhthansa egyik Airbus A320-as gépét (164 fővel a fedélzeten), majd a gépet…..
dobcsab 2016.10.19 15:24:20
@szemi90: Ott a pont.Egyébként az a baj, hogy úgy néz ki annak a 13 + százaléknak, sokkal nagyobb a befolyása, mint amennyi a létszámuk alapján indokolt lenne.
dobcsab 2016.10.19 15:32:37
@rarrarrarrar:Ha n lövi le akkorés Rád hivatkozik, hogy miattad nem lőtt, akkor magadat ítéled el ugye, mert bűnrészes vagy néhány ezer ember halálában?
Hogy mi választás kérdése? Az, hogy ott leszel-e most szombaton a Pride legfontosabb rendezvényén, a felvonuláson. Ez választás, és mi reméljük, hogy nagyon sokan leszünk! Mondjunk együtt nemet a gyűlölködésre, mondjunk igent arra, hogy minden személy és minden szeretet más, mégis egyformán értékes!…..
dobcsab 2016.06.30 15:34:18
@blaiser: Ott a pont!
Ha így lesz ígérem én is megyek.Felöltözve rendesen így senki nem lesz "más".
Barthablog Csirkemáj pástétom 2016.05.18 21:03:36
Ki ne szeretné a kenőmájast? Tavaszi reggeleken frissen kihúzni a zöldhagymát, megvárni, amíg kisül a gyökérkenyér, rákenni a kenőmájast! Van ennél finomabb? Persze ehhez a mámorító pillanathoz el kell felejteni, mi van a kenőmájasban. Úgy gondolom, erre is illik az  a mondás, hogy aki a hurkát,…..
HM!-összeállítás Mind tudjuk rég, a pénz önmagában nem boldogít. De ha minden nap a megélhetésen kell aggódni, az nagy eséllyel boldogtalanná tesz. De hol mennyit kell aggódni? Az aggódásnak ugyan még nincs mértékegysége, de annak igen, hogy egyes termékek vagy szolgáltatások kifizetéséért…..
dobcsab 2015.12.11 15:02:44
@aleb19: Nem tudom Te hol élsz, de én 3 éve ausztriába járok dolgozni szakmunkásként egy gyárba.Kb:bruttó 38000 euro-t keresek évente, mint az osztrák kollégáim, akik ebből 2* évente elmennek külföldre nyaralni néhányszor magyarországra vagy szlovéniába wellnessezni.ez ugye nem az éhenhalás kategória?Ja és nyugi van a munkahelyen,az pedig, hogy túlórázzunk még nem fordult elő az elmúlt 3 év során, mert egyszerűen nem akarnak mert nincs rá szükségük.A családtámogatási rendszerről pedig jobb ha szót sem ejtünk mert itt többet kapok a gyerekek után mint otthon a feleségem fizetése.Máskor olyanról írj amiről van fogalmad!
dobcsab 2015.12.12 08:28:46
@aleb19: Abban teljesen igazad van, hogy nem ez a normális életvitel,de ugye ezt nem jószántából választja az ember.Nekem van 3 okos gyerekem akiket az otthoni bérből nem tudtam volna egyetemre járatni, így ezt választottuk, de én minden hétvégén otthon vagyok.Az hogy a feleségem itthon van nem csökkenti, hanem növeli a kiadásainkat, mert így két rezsit kell fizetni+ kint albérletet fizetni+évi 40000 km-t utazok.
De ugye te is valamiért Angliát választottad, ami azt jelenti valamiért azt találtad jobbnak.Nyilván a rengeteg hátrányával együtt.Szerintem a kint élők v. dolgozók 99%-a anyagi okokból ment ki.
Azt pedig,hogy ez jobb vagy sem, annál mintha itthon maradna mindenki maga dönti el.Haza jönni bármikor lehet, sőt próbálnak hazacsábítani embereket kemény állami pénzből.(52-en haza is költöztek a több százezerből egy év alatt.Ezt a héten hallottam a rádióban)
Sajnos ritkán adatik meg hogy bográcsozzunk, az ötödiken elég nehézkes is lenne, de azért minden nyáron legalább egyszer készül valami szabad tűzön is.  Tavaly már volt szerencsém kipróbálni a sertéspofát, úgyhogy idén azt tűztem ki célul hogy ha pörkölt lesz, akkor az…..
dobcsab 2015.09.13 11:26:26
@motoroskonyhaja: Nálad a pont, épp most akartam leírni, hogy a sok lényegtelen (milyen paprika,paradicsom,kell-e fokhagyma, milyen só)vitáznak, miközben a lényeg, hogy a vörösbor csak a végén kerül bele, mert attól nem puhul a hús!!!