Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őshonos

53 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1889. Kisgyermekek imádkoznak a New York-i Five Points House of Industry szociális intézményben, ahol a nehéz sorsú embereken igyekeztek segíteni, így a rendkívül rossz körülmények között élő családok gyermekein is..
Őshonos 2020.11.02 22:10:32
@David Bowman: de, csak az egyik pixeles lesz, a másik meg szemcsés. A filmnek is van felbontási korlátja.
Őshonos 2020.11.02 22:13:43
@gigabursch: 130.000 az nem Sopron, hanem Győr lakossága....
Őshonos 2020.11.02 22:18:40
@MIG-31: azt a gumihegyet én se értem. Senkinek nem jutott eszébe egy utcát dózerolni bele, hogy ne az egész égjen le? Mint a farmernek, aki körbeszántotta (igaziból tárcsázta) a tüzet, hogy ne az egész búzatábla égjen le:
youtu.be/zlEdlC2iXWg
Ezzel a sommás címmel tett közzé a konzervatív-liberális német tichyseinblick.de véleményportálon egy hosszú, de nagyon sok adattal alátámasztott cikket Klaus H. Richardt, aki könyvet is írt arról, hogy a német energia politika milyen problémákat fog okozni hosszútávon, ha nem gondolják át újra a…..
Őshonos 2020.10.20 20:04:46
@miert?: őőő...., nem!

Bővebben kifejtve? Ha tényleges cél a széndioxid kibocsátás csökkentése, akkor egy egy kisebb fogyasztású autókat kellene gyártani. Ugyanis az elégetett üzemanyag mennyisége egyenesen arányos a széndioxid kibocsátása. Ha tehát fele annyit fogyaszt az autód, akkor fele annyi szén-dioxidot bocsát ki. Tehát a suv-divat, Illetve a szélsőségesen eltolódott politikai szabályozás (fogyasztási normák meghatározása, plugin hibrid autók forizálása) éppen az ellenkező irányba tolja a társadalmat. Számtalan cikk foglalkozik vele, hogy a jelenlegi szabályozás mellett az autógyárak nem tudják a szabályok betartása mellett a kicsi (1000 1200 cm³) hengerűrtartalmú, kisméretű autóikat (Volkswagen póló, Opel Corsa és társaik) eladni, mivel azok meghaladják a jelenlegi 95 gram /km kibocsátást. Ezzel ellentétben a kettő-2,5 t tömegű hatalmas adócsaló határok (BMW X5, Rage Rover, Mercedes emel és társaik a jelenlegi fogyasztási ciklus szerint papíron 1,1-1,5Literes fogyasztással, és 30-50 gram szén-dioxiddal közlekednek. Ugye te sem hiszed, hogy ugyanez az autógyár, aki nem tud 1000 cm³-es fogyasztású autóval normál csinálni, az megtudja oldani ugyan ezt a problémát egy 3-4000 cm³-es motorral?

Eggyel hátrébb lépve: ha valóban a kő a széndioxid kibocsátás csökkentése a cél, akkor mondjuk nem kellene bezárni a nulla kibocsátású atomerőműveket, és az így kieső árammennyiséget barnaszenes erőművekből pótolni. Márpedig jelen pillanatban ez történik. Tudom: Napelem… A Napelem már csak az a problémám, hogy mindegyik akkor termel amikor senkinek nem kell az áram, és egyik sem termel akkor amikor az áramra szükség lenne. Ezt éppen most ismerte fel a törvényhozó is, ezért három éven belül megszűnik az hogy a Napelem tulajdonosok ingyen használhatják áramtàrolásra a hálozatot. Lesz nagy sírás-rívás, amikor majd kiderül amikor majd kiderül, hogy a háztetőre telepített Napelem rendszer megtérülési ideje nem 20 hanem 70 év lesz. Jelen pillanatban ugyanis egy mesterségesen torzított piac működik, ahol az áramszolgáltató annyit fizet neked az áramért, mint amennyit én fizetek az áram, a hálózatfenntartás, a “szénfillér”, az áfa és a hálózatfejlesztés díjakent. Na ennek lesz vége. Ha viszont nem az lesz, hogy az Eon 45 ft-ért köteles átvenni a napelemed felesleges áramát (mint most), hanem piaci áron (10ft, mint Paksról), akkor a 2-3 millióból feltelepített napelemed nem lenullázza, csak harmadával csökkenti a villanyszámládat. Úgy meg már más a matek, ugye?

Helikopter? Egyrészt az emberiség nagy része 2D-ben sem képes közlekedni, te meg a levegőbe engednéd őket? Tudom: önvezetés. Az még csak kötött pályán (1D) működik, közúton sem (és nem is fog), nemhogy egy zsúfolt városi légtérben. (Bár az 5. Elemben jól nézett ki)
Másrészt egy haladó autónál csak a légellenállást és a gördülési ellenállast kell legyőzni, a helikopternél meg azt a fránya gravitációt is. Tudod te, mennyivel több energia az? A sárga mentőhelikopter (egyszer utánanéztem) 260 liter üzemanyaggal repül egy órát. Az én tdi-m 1 óra alatt 5 liter üzemanyaggal jut el 100 km-re. Szerinted tényleg az lenne a megoldás a környezetvédelemre,, hogy mindenkit helikopterrel reptetünk?

Tudomásul kell venni, hogy a nagyvárosokban az egyetlen környezetbarát megoldás a kötöttpályás elektromos (metró, villamos, troli) közlekedés, mégpedig nukleáris származású árammal, vezetékről hajtva. minden más csak látszatmegoldás, a probléma (szennyezés) áthelyezése máshová.

Ahol viszont a méretgazdaságosság miatt nem lehet metrót/villamost tenni, ott marad a dízelautó, mert azzal lehet időjárásfüggetlenül, nagy üzembiztonsaggal és a lehető legkisebb szennyezéssel megoldani az individuális közlekedést.

Az áruforgalomnak meg nem áramszedős autópályán mozgó elemes kamion kell, hanem VONAT. Mert szárazföldön az a legolcsóbb, legtisztább megoldás.
1900. A brit Wight-szigeten található egykori ajándékbolt belseje, ahol egy bálna csontvázában lehetett válogatni a portékák között..
Őshonos 2020.07.26 17:51:33
@TheBig: ha már tombol, akkor nézd meg ezt is:
youtu.be/kg0OhSYuvdg
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
Őshonos 2020.05.26 21:41:22
@kewcheg: hát te nagyon félrecsúsztál....

A baloldal a francia forradalom óta azon dolgozik, hogy MÁSOK pénzét, vagyonát elvegye, szétossza. De sem ott, sem máshol soha nem lett jobb senkinek, hiába kaparnak az osztályharcos dumájukkal lassan 300 éve.
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
Őshonos 2020.03.01 19:48:30
@molnibalage: bricsesznek hivják, és igaziból nem a teteje van bővebbre hagyva, hanem a szára van beszűkítve, hogy a lovaglócsizmába belemenjen. A sima (cipős) nadrágok akkortájt végig bő szabásuak voltak (majdnem mint a 80as évek répanadrágjai...)
Hasonló EZ is. A "műfaj" neve daggering, magyarul leginkább a "szárazbaszás" szókapcsolattal lehet lefordítani. Ezek a "máshogy udvaró" lelkes fiatalok ezt művelik szórakozóhelyeken. Kell ez ide? ..
A Vámosszabadin - a Belügyminiszter ígérete szerint ideiglenesen - megnyitott menekülttábor hét hónapja működik. A tavaly július 23-án kiadott sajtóközlemény szerint márciusban esedékes a menekültügyi helyzet, és így a tábor szükségességének felülvizsgálata,…..
2008-ban jelent meg a Black Flag 228. száma. Angol nyelvű, Angliában megjelenő lap, mely sok mindennel foglalkozik, főleg a baloldali ideológiákat ellenzi. Miért érdekes a 228. lapszám? Egyrészt a címlapján a "liberális apokalipszis" szerepel, ami remekül fekszik a tegnapi posztomban…..
Kis színes a magyar sajtóból: Túlélni Karacsiban Miért érdekes ez a cikk? Hát azért, mert ez is egy bizonyíték arra nézve, hogy az ún. "harmadik világ" vagy a "fejlődő országok" problémáit jelentős mértékben ők okozzák saját maguknak. Az etikai-morális…..
Rühellem azokat az állatokat, akik egy országot hagytak, hagynak ilyenné lenni és sajnálom azokat, akiknek csak az az élet jut, mint az ott szenvedőknek. De nem lehet egy ország teljes lakosságát elmenekíteni, pláne nem saját maga elől! Rövid távra befogadhatjuk őket, de a végső…..
Mottó:  „Egy 1600 fős település lakossága kedden egy picikét történelmet írt." Először is egy rövid időrendi áttekintés: 2013. 06.15-én a falu vezetése és lakossága az újságból értesült, hogy előkészítetlenül, a várható hatások felmérése nélkül 216…..
Bevándorlás blog no comment 2013.07.24 12:01:22
saját magukon viccelődnek, mielőtt valaki nekiállna engem lerasszistázni... ..
Bevándorlás blog Mire van pénz? 2013.07.17 09:49:42
A 9.sz. idegenrendészeti tábor Vámosszabadira helyezése melletti legfőbb érv, hogy "olcsón ki lehet meszelni".  Mezőkövesd futballcsapata idén megnyerte az NB-II-t, vagyis feljutott az NB-I-be. Ennek örömére 400millió Ft vissza nem térítendő támogatást kap a csapat, hogy…..
A Magyar Nemzetben jelent meg a héten. Más sem kell ide, csak hogy szíriai forradalmárok - kihasználva a puhány menedékkérelmi jogszabályokat - Magyarországra is kiterjesszék harcukat... (kattintásra olvasható méretben nyílik) ..
Tegnap este a HírTV híradója foglalkozott a tábor ügyével, élőben kapcsolva Réti Csaba polgármester urat.  A híradó ITT tekinthető meg.  ..
Sokkal okosabbak nem lettünk. Megtudtuk, hogy azért Vámosszabadi, mert "messze van a városközponttól" és mert olcsó kimeszelni. Az összes többi kérdést NEM VIZSGÁLTÁK. A Kormány döntött. Vagy Dr Végh Zsuzsanna döntött. Vagy a kormány. Ez a mai napig nem világos. Csak az, hogy…..
Újabb vendégposzt a 2013.07.08-i vámosszabadi falugyűlés kapcsán. A jelenlegi kormánynak van egy szlogenje: „Magyarország jobban teljesít”. Ez arra hivatott, hogy meggyőzze az embereket, hogy az előző 2 ciklus kormányánál jobban teljesít. Ez a minimum, amit elvárhat a…..
Drága főbelügyérünk nem átallott az 56-os magyarokat egy kalap alá venni a most ide tóduló csőcselékkel.(utolsó bekezdés a csatolmányban).  Csak hogy tisztán lássunk az ügyben: 1947-ig Magyarország és Ausztria egy gazdasági-kulturális-történelmi-vallási egységet…..
"Az egyiptomi Alexandriában Murszi-hívek egy csoportja felkergetett pár tinédzser tüntetőt egy ház tetejére, majd lelökték őket egy magaslatról, és az egyiküket agyon is verték - számol be a Daily Mail. A felvételeken az is látszik, hogy az egyik lincselő al-Kaida-zászlót…..
Vendégszerzőnk tollából: Vámosszabadiban az elmúlt másfél hónapban több lakossági fórum és tájékoztató volt, mint máskor egy teljes választási ciklusban. Kezdődött az árvízi tájékoztatóval, most pedig itt a nyílt befogadó állomás ügye. Apropó, árvíz. Az idei,…..
az RTL klub mai híradója az ügyről. jobb minőségben ugyanaz itt:  http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/212955 ..
"Biztonságban leszünk" "Más a kultúrájuk" "Munkahelyek jönnek létre" ..