Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átlátszó Oktatás

118 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves érdeklődők!Hamarosan kezdődik a kérdezz-felelek eseményünk, elérhető az alábbi linken:Tessék bátran kérdezni kommentben, vagy írjatok az atlatszokoktatas@gmail.com email címre, tárgy: ÁO videós tájékoztató. ..
Ítéletben mondta ki ma a Szegedi Törvényszék, hogy leírhatjuk: csaltak a szegedi HÖK-választáson. A perben Török Márk is tanúskodott. Török Márk és a szegedi egyetemen is beperelt minket azért, mert egy cikk címében azt írtuk: csalnak-e még a szegedi…..
Felkavarta az indulatokat a Savaria Szakközépiskolában készült felvétel, amin az látszik, hogy pénzbefizetéssel halasztást lehetett kérni a diákoknak, így aki fizetett, elkerülhette a rossz jegyeket. Saját zsebre dolgozott-e, vagy az osztálypénzhez szedte a pénzt a tanár? Az…..
A szegedi egyetemen tíz éve regnáló HÖK-elnököt idéztette blogunk a bíróságra, a hallgatói önkormányzat választásain elkövetett csalásokról kérdezzük majd a tanúmeghallgatáson. Vajon eljön-e az elnök, vagy rendőrrel kell elővezettetni? Percről percre Köszönjük a…..
Gyakornoki programot indít az Átlátszó Oktatás. 18-25 éves fiatalok jelentkezését várjuk február 15-ig. Olyan embereket keresünk, akik aktív szerzői szeretnének lenni Magyarország egyetlen felsőoktatási oknyomozó blogjának. Olyan fiatalok jelentkezését várjuk,…..
A vizsgafelvétel idején az ELTE jogi karán is elárasztják a Facebookot a Neptunt szidó posztok. Amúgy is mindenki ideges, mert közelednek a vizsgák, a rendszer pedig állandóan lefagy, kidob, összeomlik. Általában ezen a napon mindig posztol valaki egy klasszikussá váló képet, vagy…..
Saját magának is ellentmond a Belügyminisztérium egy titkosított, aztán mégsem titkosított kandidátusi dolgozatról. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktori iskoláját vezető, egyébként tűzoltó Bukovics István teológiából lett egyetemi tanár, noha egyetlen teológiai…..
Átlátszó Oktatás 2014.12.05 11:20:18
@Blogin:
Kösz, előbbit javítjuk. Mint írtuk sajnos az élesítés után szétesett a szöveg a végső szerkesztés előtti állapotba került, így az elütések is.
(az össze-vissza azonban kötőjeles, de kösz a jó szándékú figyelmeztetést)
U.Gy.
Beperelt minket a Szegedi Tudományegyetem, mert egy cikk címében szerintük azt írtuk, hogy csaltak a szegedi HÖK-választáson. Aztán a perben olyan iratok kerültek elő, amik bizonyítják, hogy tényleg csaltak. Januárban maga Török Márk, a szegedi egyetemi HÖK-öt tíz éve vezető…..
A gyerekek maguk közül választhatnak vezetőket, akiktől játékokat tanulnak. Vendégszerzőink egy olyan norvég projektet mutatnak be, ami a szünetekben magányosan unatkozó gyerekeket is a közösség részévé akarja tenni, és népszerűsíti a testmozgást is. Az alapító, Kjartan…..
A Goldenblog zsűrije szerint Magyarország 3. legjobb közéleti blogja vagyunk, a közönségszavazáson pedig a tizenharmadikok lettünk. A tavalyi évben elért 4. helyünkhöz képest idén felértünk a dobogóra, ez kifejezetten nagy dolognak tartjuk, hiszen mégis csak egy rétegblog vagyunk…..
A Szegeden méltán világhírűvé vált Átlátszó Oktatás olyan tényező lett, ami mellett a távozó hökösök sem tudnak elmenni. A BTK HÖK leköszönő elnöke kíván jó munkát  - forrásaink szerint - az általa favorizált és baráti új hök tagoknak, egy kedves kollegina ehhez…..
Az elmúlt hetek történései brutális kegyetlenséggel mutattak rá: a hallgatói önkormányzatok intézményi válság jeleit mutatják, az újabb és újabb botrányok pedig egyértelművé teszik, hogy mélyreható változásokra van szükség. Ahogy az alapproblémát nem lehet megérteni a…..
Izgalmas közleményt eresztett meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Navracsics Tibor EU biztosi jelölése alkalmából: Megköszönték, hogy jelentős forrásbővítéssel segítette minisztersége alatt a hazai ifjúságügyet. Most felhúzott szemöldökkel és…..
Átlátszó Oktatás 2014.09.30 00:42:24
@Országos HÖK:
Kedves Péter!

Mint azt fentebb is látható, hazai ifjúságügyről szól az írás, valamint a beemelt OECD jelentés is a teljes állami ráfordítást vizsgálja.
Természetesen ennek csak egy része a felsőoktatás, amiben a HÖOK érdekképviseletet vállal. Ezért is tartottuk érdekesnek, hogy a hazai ifjúságügyről általánosságban írtatok közleményt, miközben csak a HÖOK érdekeltségébe tartozó szektorban is már nagymértékű elvonásról lehet beszélni, amiről Ti is sokszor beszéltetek az elmúlt években.
Mivel az OECD jelentés a teljes hazai ráfordításokat vizsgálta, így általánosságban sem állja meg a helyét véleményem szerin a "forrásbővítés", az adatok egyértelműek.
Ha valamivel tételesen is meg tudod erősíteni, hogy az állami ráfordítások növekedtek, akkor szívesen vesszük a tájékoztatásod, az mégiscsak azt jelentené, hogy felfelé ívelő pályára állt a hazai ifjúságügy, amire mi is nagyon várunk, a magunk módján ezért dolgozunk. Remélhetőleg a HÖOK is.

üdv,
U.Gy.
Helyreigazítást küldött nekünk a HÖOK egy ex-HÖK-östől származó korábbi posztunk miatt. Ebből kiderül a szervezet álláspontja, a szöveget itt tesszük közzé:   És ti mit gondoltok a levélről?..
A Magyar Nemzet Onlineon olvasható, hogy a hallgatói önkormányzatokkal szembeni negatív közhangulatot meglovagolná az orrát mindenbe beleütő Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. Tervezetük szerint a diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben kell maximalizálni a HÖK…..
Átlátszó Oktatás 2014.09.11 10:22:32
@idiotabarom:
Az érv: nem minden hökös él vissza a hatalmával. Annak kell megteremteni a feltételét, hogy ők érvényesülhessenek a hökön belül, illetve akik csak kihasználnák a pozíció és a rendszer adta előnyöket, azok ellenőrizhetővé és felelősségre vonhatóvá váljanak. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ki kell tenni az egész bandát a Szenátusból (jó, maradnának hárman, nagy dolog!)
A következő olvasói levelet egy ex-hökös olvasónk küldte. Azért szeretnénk közzétenni levelét, mert valahogy mindig másképp hangzik, ha a sajtóban a gólyatáborokról eddig megjelenteket olyan szereplők erősítik meg, akik belülről is láthatták a működést: Tisztelt…..
Reggel fél kilencre hívott össze sajtótájékoztatót a gólyatáborok kapcsán az ELTE rektora, dr. Mezey Barna. Az egyetem képviseletében részt vett az eseményen dr. Fábri György kommunikációs igazgató, Zaránd Péter az egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke, valamint a Tanító-…..
Figyelmeztethették a gólyatábort szervező hallgatói önkormányzat vezetőjét K. S. Sz. aberráltságára, de nem vette komolyan a jelzést – írta egy olvasónk. Az Átlátszó Oktatásnak emailt író lány még azelőtt felhívta a figyelmünket arra, hogy K. követte el a fonyódi…..
Átlátszó Oktatás 2014.09.03 14:42:07
@igi1: Ritkán szoktunk megszólalni kommentben, de hogy bűnrészesnek kikiáltani egy megrettent áldozatot, mert nem szólt, azért az mégis csak túlzás. Gondolkodj el ezen...
Az MTI-nél megjelent hírek szerint több ember ellen is fegyelmi eljárást indított az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tanító- és óvóképző kar gólyatáborában történt nemi erőszak miatt, és felfüggesztette a TÓK és az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói önkormányzat…..
A SONLINE értesülései szerint nemi erőszak történt Fonyódligeten, ahol két felsőoktatási intézmény tartja gólyatáborát. A rendőrség megerősítette a hírt, miszerint az eset péntek este történt. Többszörösen megerősített információink szerint a bűncselekmény az…..
Aki ügyvéd akar lenni, annak ügyvédiskolába kell járnia. Egy olvasónk beiratkozott a szerdai csoportba, de később kiderült, hogy egy másik képzése ütközik ezzel. Még bőven a végső jelentkezési határidő előtt írt egy levelet az ügyvédiskolát szervező Budapesti Ügyvédi…..
Nem vizsgálja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Bukovics-ügyet, a főtitkár szerint nem üti meg a mércéjüket az ügy, nem indul belső vizsgálat. Mint megírtuk, Pintér Sándor korábbi főtanácsadója, tűzoltóként a Wesley János Lelkészképzőn lett kalandos úton egyetemi tanár,…..
Átlátszó Oktatás 2014.08.19 12:49:22
@Indiana Jonescu: A MAB nem véleményezte, mert Bukovics egyszer megkerülte a MAB-ot, mikor egyetemi tanárrá terjesztette fel a Wesley János Lelkészképző Főiskola, hittudományi területen (ilyenkor nem kell a MAB vizsgálata, viszont az egyetemi tanári cím elnyerésével automatikusan átmegy a későbbi vizsgálatokon).
Az első cikkben foglalkoztunk vele:
atlatszooktatas.blog.hu/2014/06/12/komoly_felrenezes_a_nemzeti_kozszolgalati_egyetemen
Közérdekű bejelentést tettek és vizsgálatot kezdeményeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, miután megírtuk, hogy a doktori iskola vezetőjének tudományos karrierje megkérdőjelezhető. A bejelentő azt is kéri, hogy vizsgálják meg, nem tettek-e közzé titkosított dokumentumokat…..
A Nemzeti Közszolgálati egyetem véleményünk szerint titkos, minősítéssel ellátott anyagot osztott meg honlapján. A Magyar Tudományos Akadémiát kérdeztük, hogy a Belügyminisztérium feloldotta-e Bukovics István munkáinak titkosítását. Nem. Mi lesz most? Miután megírtuk…..
Év elején foglalkoztunk első ízben a No Kredit Magazinnal, ami a tavaly szervezett szabadegyetem szellemi kistestvéreként jelent meg. Július elsejei kezdettel a Modern Városi Élet cím alatt laza környezetben hallgathatunk több mint 40 inspiráló előadást, többek között dizájn…..