Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neander

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
Neander 2015.04.13 14:41:11
Honnan ismered Rachelle Lefevre-t? Mindenhonnan. Megjárta a Twilightot, a Miért pont Briant, az itthon elég idióta nevet kapó Dzsungeldokikat (Off the Map), és a Szellemdoktort (A Gifted Man - nem tud szabadulni ettől a doktorosditól?), és most az itthon A Búra Alatt címe futó, Stephen…..
Most egy olyan játékot mutatok be nektek, ami mind a mai napig gyártásban van és megvásárolható. Ez nem más mint az oktatási célokra kifejlesztett Babilon építőjáték (vagy Babilon golyó). A helyesírás vita tárgyát képezheti, de I-vel és Y-al írva is kiadták a…..
Neander 2014.09.11 09:25:06
Tegnap is sejtettük, hogy az MTVA sajtósai a seggükből húzták ki azt az indoklást, hogy Bajor Imréről azért nem emlékeztek meg az M1 esti Híradójában, mert nem volt Kossuth-díja, náluk pedig az a vízválasztó az ilyen témákban, de most van négy bizonyítékunk is. Ilyenkor…..
  „Ott a hegyen épp egy egész csürhe disznó legelészett. Most hát valamennyi ördög könyörögni kezdett: Eressz – úgymond – a disznókba. Hadd menjünk beléjük! És Jézus nyomban megengedte. Erre a tisztátalan lelkek kimentek, és megszállották a disznókat. És a…..
Jeles alkalomból gyűlnek egybe a Neandervölgyi ember kutatói. A Homo neanderthalensis 150.  születésnapját ünneplik meg.   A világ minden tájáról Galway-ba, a Neandervölgyi ember önálló fajként való azonosításának helyszínére érkezett tudósok előadásokban vázolják…..
Neander 2014.05.30 08:05:51
„Hát így ér véget a világ… Nem egy nagy durranással, hanem lihegéssel.” Amikor hírét vettem, hogy bemutatják a Stephen King regénye alapján készülő tévésorozatot, A Búra alatt című showt, kezdett megfogalmazódni a fejemben, hogy csak el kéne már olvasni a monumentális,…..
Tudtuk, hogy ide is el fog érni, nem kellett sokáig várni rá! Internetes oldala címlapján számol be a Hszinhua kínai állami hírügynökség Conchita Wurst tegnapi bécsi koncertjéről. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Pekingi Kacsa sem akart lemaradni a témáról...…..
Mozogj-Tanulj-Szeress Mocskos buzi! 2014.05.16 22:00:12
Hogy én ezt a mondatot, hányszor hallom nap, mint nap...Főleg most az Euróvíziós Dalfesztivál legújabb nyertese, Conchita Wurst megjelenése óta. Őszintén nem akarok róla véleményt alkotni, mivel egyrészt nem ismerem személyesen, másrészt körülbelül fél percnyi videóanyagot…..
Rögtön lehűtöm a téma iránt érdeklődők kíváncsiságát, nem az eurovíziós dalfesztivál osztrák győzteséről tűnődnék. A versenyből egy másodpercet se láttam, az első helyezett nemi identitása pedig nem érdekel. Amúgy sincs ebben a félévben szemináriumom, nem kellett…..
A legritkább esetben sem szoktam a Magyarok Világszövetségének minden bizonnyal hasznos és pótolhatatlan tevékenységét figyelemmel kísérni, ettől függetlenül vagy talán éppen ezért megrökönyödéssel olvastam az alábbi sajtóhírt: kiborult és pinázik a Magyarok…..
Gondolat-napló Bevállalod? 2014.05.18 21:05:31
Megjött a hideg, a szél és az eső. Ezek megjöttek, az áram pedig elment. Másfél napig színét sem láttuk. Az első szeles napon meglehetősen fáztam, ezért másnap melegen öltöztem. Utazunk hazafelé a buszon, a szokásos társaság, vagyunk öten-hatan, akik többé-kevésbé egymás mellé ülünk a buszon, ha van…..
Az Eurovízió igazi győztese a tolerancia. Miként várhatja el például egy roma származású ember, hogy ne bélyegezzék meg bőrszíne miatt, mikor ő is tele van előítéletekkel, másokkal szemben. Hogyan várhatja el egy kerekesszékes, hogy ne nézzenek rá másképp mert ő…..
Az Eurovíziós Dalfesztiválon elért sikere óta először adott koncertet Conchita Wurst. Május 11-én Bécsben lépett fel a szokatlan külsejű előadó. Tiszteletére fogadást adott hivatalában Werner Faymann kancellár. Az osztrákok büszkék arra, amit Ön a dalversenyen elért - mondta…..
Az MA PKK legutóbbi szemináriuma a férfiakkal kapcsolatos kutatási témák sokféleségét igyekezett bemutatni. Azokat a témákat és kérdéseket igyekeztünk körüljárni, amelyek a posztmodern fordulatot követően váltak megtapasztalhatóvá a populáris kultúrában. Sánta Szilárd…..
Nos, Uram, Ön nyert. Begyűjtött minden pontot, learatta a tapsokat. Nincs az a politikus, aki versenybe szállhatna Önnel. Ígérhet felemelkedést, gazdagodást, indíthat titkosszolgálati akciót, katonák ezreit küldheti halálba, kínozhat, nyomorulttá tehet milliókat – most mindez…..
Azon a héten, amikor Conchita Wurst kiakasztotta a Magyarok Világszövetségét egy párhuzamos univerzumban, éppen azzal küzdöttem, hogy megfejtsem, mennyire viselkedek úgy, mint egy nő.  Annak ellenére, hogy tuti biztos vagyok benne, hogy 200 év múlva, amikor bár még a szociológusok…..
A svéd Mamont zenekarról eddig nem hallottam.... sajnos. Már csak azért is, mert olyan zenét tol ez a négy északi betyár, ami elég közel áll a szívemhez és értik is a matekleckét a srácok, nem nagyon szaroznak. Hosszú haj, bajusz, villany gitár, hippi kinézet és mocskos jó…..
Sajátos módon próbálja megoldani a vallás és a nők között is egyre inkább terjedő karrierigényt Szaúd-Arábia: a tervek szerint építenének egy várost – csak nőknek. Egyre nagyobb probléma Szaúd-Arábiában a nők jogait erősen korlátozó iszlám jogrendszer, a saría…..
A Mandiner 2014-ben, az évfordulók évében cikk- és posztsorozatokat indít a történelmi, sorsfordító eseményekről (1914; 1944; 1989; 2004) való megemlékezés és párbeszéd jegyében. Az 1944-es német megszállás áldozatainak szánt emlékmű projektje hatalmas vitákat váltott…..
Az utóbbi időben egyre több szó esik a baloldali értelmiség viselt dolgairól. Például, hogy kordont bontogatnak, illetve militánsan lépnek fel a tervezett megszállási emlékmű ellen stb. De van még egyéb, is mint pl. az álbaloldali politika erkölcsi, eszmei és tettleges…..
Lassan, de biztosan ereszt már az országos botránnyá felfújt megszállási emlékmű-lufi. Úgyhogy az antifasizmus bátor harcosainak új front után kell nézniük. És aki keres, az talál. Találtak is.   Az új célpont az a bírónő, aki a Gyulai Törvényszéken első fokon…..