Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eva Balazs

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Három hete lakunk egy belvárosi bérlakásban és két napja vettük észre, hogy folt van a plafonon, ami lassan, de növekszik. Ráadásul csőtörés miatt is szenvedünk. Nem akarunk jogvitát, de az biztos, hogy egy fillért sem fizetünk. Legalábbis nem…..
Eva Balazs 2018.10.11 13:49:22
Ma jött el az éves lomtalanítás napja. 3 hónapja költöztem egy 7 lakásos társasházba, s azóta rákellett jönnöm, hogy egy nemtörődöm, egoista, kimondottan (alátámaszthatóan) rosszindulatú "közösség" körébe kerültem, ahol minden változást megvétóznak még akkor is, ha abból semmi hátrányuk nem származik, sőt a közös ingatlan értékét növeli. Példának okáért: félszuterén lakást vásároltam, mely nagyon sötét. Első lépésként érdeklődtem az önkormányzat építési osztályán, hogy van-e még egy ablak beépítésére lehetőség.l A válasz igen volt. A lakók azonban i ndokolás nélkül megtagadták a hozzájárulásukat, és mindig ugyanazok, akik hosszú ideje élnek a házban, 15-40 éve, de semmilyen felújítási költséget nem szavaztak meg a 80 éves épület karbantartására, melynek hatása nagyon hamar megmutatkozott. A bejövő gerincvezeték megsérült, és a szomszédos fszt-i lakást, paralell az enyémet is eláztatta. A lakók többségének véleménye szerint azonban a javítási költség viselése nem tartozik a közös költség fogalmába. Természetesen emeleti lakókról van szó, mely probléma őket nem érinti.
Érdeklődni szeretnék, mit ír elő a társasházi törvény ilyen esetre, kihez fordulhatunk panasszal. Hogy kötelezhetnénk az ilyen lakókat arra, hogy ezen sajátos magatartásukon változtassanak?
van-e arra lehetőség, hogy az évek óta leamortizálást magatartásukkal, nemtörődömségükkel előidéző lakók nagyobb szorzószámú felújítási alapra kötelezhetők legyenek, s a soronkívül elvégzendő munkák kifizetésére kötelezhetők legyenek.
Ahogy kezdtem, ma lomtalanítási nap van a kerületben. De nem a társasházban. A közös mosókonyha tele évtizedes lomokkal, rothadó, penészes cipőkkel, szőnyegekkel, billencs gumikerekekkel, s amit csak elképzelni lehet. A falak mállanak, penészes, büdös, és senki nem hajlandó megmozdulni a rendrakás érdekében, hiába kérleltem őket. De nemhogy nem mozdulnak, még tettlegesen megfenyegetett az egyik legrégebbi lakó fia (egykori sportoló), és elküldött ..... , hiába kértem, hogy emberekhez méltóan beszéljük meg a helyzetet. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy az igényesség győzzön a nemtörődöm, egoista, igénytelen magatartást tanúsító lakókkal szemben. Kisebbségben vagyunk, sőt azon belül is csak én lakok életvitel szerűen a társasházban, a másik két tenniakaró lakótárs a lakást kiadta, tehát közvetlenül engem érint legsúlyosabban a probléma. (Nem akarok megfutamodni, amit ők nemes egyszerűséggel közöltek, "ha valami nem tetszik el lehet költözni...")

,
Ma is azzal a jó érzéssel hajthatom álomra a fejemet, hogy megint hülyének néztek. Nem úgy általában valakik, hanem az ország egyik vezető politikusa. Valaki, aki az én adómból (is) él úri módon, aki - szándékom ellenére - igen magas kormányzati pozícióba került. Egy olyan…..
Eva Balazs 2015.07.12 18:09:41
Összeállt az olimpiai mutyi kezdőcsapata: Orbán Viktor, Vona Gábor, Tóbiás József és Karácsony Gergely. A kilométeres várólisták, a százezres tandíjak, a négymillió szegény ember körbedrótozott hazájában. Ebből az MSZP szerepvállalása különösen figyelemreméltó - és…..
Eva Balazs 2015.06.26 10:51:36
Érik az uborka, itt a nyár. Szeretjük, gyorsan megszokjuk a meleget. Ez jó. Mindent gyorsan megszokunk. Ez nem jó. Percek alat elfelejtünk mindent, rárepülünk a következő morzsára, hogy holnapra azt is feledve várjuk az új szenzációt, amit elénk szór a politika. Mindent…..
Eva Balazs 2015.06.23 09:16:10
Barátaim! 1989 emlékezetes esztendő marad számomra. Abban az évben a Déli pályaudvar várótermében 10-15 ember tüntetett, valamennyien hajléktalanok. A tévéhíradó készített anyagot. Az elkoszolódott cihák közepén egy szakállas fickó emelte magasba a táblájukat, csupán ennyi volt ráírva: MI IS EMBEREK…..