Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisvarosi_ertelmiseg

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért hiszi bárki is, hogy Orbán egy választási vereség után simán átadja a hatalmat?              illusztráció: varanus.blog.hu Higgyük el, hogy a közelgő Advent szelleme megszállja az ellenzéket, és ahelyett, hogy önmagukkal és egymással foglalkoznának, végre ráfordulnak arra az útra, ami…..
kisvarosi_ertelmiseg 2017.10.31 07:41:45
@midnightcoder2: jogos.
macskaszemu 2013.06.23 00:25:44
na 1től 10ig mennyire szedték szét és rakták újra össze a kis taemin arcát? először is, ez a srác még mindig nem nagykorú, másodszor - eleve gyönyörű volt, hármadszor pedig, mégismiafasz? bszdmeg, kpop-ipar, de őszintén.   igen, én tényleg fel tudom húzni magam az…..
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.28 10:40:21
 A legnépszerűbb magyar szentek egyike, a lovagkirály Szent László (1077–1095), a gyengék védelmezője, akinek számos legenda is őrzi emlékét. Bálint Sándor is idézi a hagyományt, mely szerint László halála után már egy évszázaddal azt tartották hazánkban, hogy a…..
A La vida loca nevű osztrák honlap blogján (amihez Daniela Pfeifer dietetikus mellett Dr. Ingo Paulsen biológus, Steffen Schalk fitness- és egészség-coach, valamint Mia Schöbel LifeCoach adja a nevét) idén februárban megjelent egy bejegyzés Steffen, az egészségguru tollából, ami a…..
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.27 17:11:11
@zZz: A legegyszerűbb, ha EGYÁLTALÁN nem eszel SEMMIT, fénnyel és levegővel táplálkozol. De levegőt ne vegyél túl sokat, állítólag az sem az igazi. A fénnyel meg óvatosan, mert bőrrákot okoz. :(
6. Alabárdos Viszony 2013.06.26 08:37:30
Viszonyom van. Már úgy értem, a könyvekkel. Nem mondom, a Dédi még – szinte – boldog monogámiában élte le az életét. A Bibliával. Bár azt hiszem neki is voltak kisebb kalandjai még süldő lány korában… Gárdonyi, Jókai bizton megkísértette. Azt mondja anyám, hogy nálam…..
 Monokróm Balázs reggel még azt hitte, szűk körben kamináutol: Egyelőre sem az index, sem a dívány nem ír róla, de ki tudja talán még az is eljön… Ma piros pólóban vagyok! No, ilyet az elmúlt 15 évben nem láthattatok – ha kiugrunk a Kertembe ebédkor, akkor micsoda…..
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.26 18:29:56
Az Ermitázs Múzeum új kiállítása súlyos diplomáciai feszültséget okozott Németország és Oroszország között, mivel a kiállított tárgyak közül több százat a 2. világháború után az orosz csapatok vittek ki Németországból.   Angela Merkel német kancellár…..
Bármilyen jó ötlet is a környezetbarát városi bringa program és terjed a világ egyre több nagyvárosában (így Budapesten is), mégsem mindenki egyformán lelkes. Így például New Yorkban már tíz állomást kellett elbontani az ingatlantulajdonosok tiltakozása miatt. A…..
Karinthy Frigyes (1887–1938) író, költő. A Nyugat című folyóiratban 1909-től jelentek meg írásai – az első nemzedék nagy alakjai közé tartozott. Az egyik legszélesebb látókörű írónk, akinek a humán területekhez (képzőművészet, irodalom, filozófia) való vonzódása…..
Erzsébet-kori angol színtársulatok olykor elrabolt fiúkkal játszattak el női szerepeket és kényszerítettek szexuális szolgáltatásokra is.   Bart van Es, az Oxford Egyetem munkatársa új könyvéhez, a Shakespeare in Companyhez végzett kutatásokat, amikor olyan dokumentumokra…..
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.25 08:10:20
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2013.06.24 13:13:21
A középkori Európában a hóhér egy házassági ajánlattal megmenthette nőnemű áldozatát. A mai modern gépkocsi megszületéséhez közel 100 ezer szabadalom fűződik. A csontszilánkból készített tű a kőkorszak találmánya...
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.25 06:35:44
Amikor nincs egy jó cégér a cégért A városban nézelődve érdemes megfigyelni a különböző boltok, intézmények cégéreit. Ez az első dolog amit meglátunk. Sokszor ez dönti el, hogy bemegyünk-e az adott üzletbe, függetlenül attól hogy szükségünk van-e az ott árult…..
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.25 06:35:10
Lassan, de biztosan recseg-ropog a Guttenberg-galaxis. A vizuális kultúra előretörése egyebek mellett az írott szöveg háttérbe szorulását is magával hozza, és ez nem csak a papír alapú kiadványokra vonatkozik. Tíz tény a könyvek és az olvasás jelenéről. 1. Egy 2012-es…..
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
kisvarosi_ertelmiseg 2013.06.23 18:35:11
@thisiswhatklfisabout: mondjuk az érdekes, hogy van, akinek nem jelzett az iróniamétere, nekem konkrétan a harmadik mondatnál szét is robbant :D
Ajánló 2009-ből. Mert Szerb Antallal tanulni mindig jó. Nemrég új könyvespolcot kaptam. Egyebek mellett azért, mert, mint azt édesanyám nemrég találóan megfogalmazta: ha én egyszer bemegyek egy könyvesboltba, muszáj vennem valamit, kizárt, hogy csak nézelődjek. Az új könyvespolc pedig természetesen…..