Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gargaj

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar demoscene csendesen búcsúzik az évtől az Experience keretein bellül. Egy délutáni nap beülnek a Cserepes házba és végignézik az adott évben legjobbnak ítélt alkotásokat és néhány produkció erejéig még egy compó is van. Szavazás, nyeremény általában nincs, és csak demó kategóriában lehet…..
Ma reggel az Android bérenc énem kelt fel az ágyból ugyanúgy, ahogy az a WPCentralról Windows Centrallá magát átnevező társasággal is megesett múlt szombaton. Én kérek elnézést! Vagyis rossz híreket fogok írni, jöjjön a Windows Phone bashing! Aminek jelen esetben az a lényege,…..
Elég áramot adni neki, bedugni a billentyűzetet, egeret, monitort: elindul egy teljes értékű Commodore 64. Vagy ZX Spectrum. Vagy Amiga 500. Angelday aka. Plastik Józsi (akit oly érdemtelenül előztünk az idei Goldenblogon) a hollandiai X-2012 demopartin járt, és erről remek riportot…..
Tehernapló A scener (rang)listája 2012.10.18 22:38:53
A (demo)scene egyik mozgatórugója -kétségtelenül- a versengés. A küzdelem erdemény-listákban és rangsorokban manifesztálodik. Manapság a "tömeg" dönti el ki a legjobb, ki a második, harmadik..stb. Van azonban egy speciálisan C64-es műfaj, ahol egyetlen személy határozza meg…..
kamaszok: )) Telnek a napok 2012.09.17 18:42:53
Az a helyzet kedves emberek, hogy nem kívánok mindent részletesen leírni. A lényeg az, hogy hétvégén nagyon fáradt voltam, de főleg szombaton, de azért a mai napom jó volt. Pongráccal megbeszéltük, hogy elhozza a Prince of Persiát (PS"-re) memóriakártyával együtt, mert nem tud…..
Gargaj 2012.09.19 16:49:49
Csodás projekttel dobta fel a németországi Hildesheim két egyetemistája a város egyik közlekedési lámpáját. Holger Michel és Sandro Engel, a helyi Alkalmazott Tudományok és Művészetek Egyeteme (HAWK) két hallgatója az idén negyvenéves Pong egy érintőkijelzős változatát…..
Tehernapló Heti CSDB vizit (CW33) 2012.08.14 21:23:58
Túl vagyunk egy Evoke partyn. Ismét egy olyan találkozó, ahol az oldskool gépek bár nem kapnak külön nevezési kategóriát, mégis meghatározó momentumokká lépnek elő. A legújabb találmány az alternative demo. Hát jó. Együtt versenyez immár C64, Plus4, Atari, Spectrum,…..
A hősünk. Aki szétfocizta a hollandokat. Lehet, hogy úgy néz ki, mint aki karrierjét befejezve már kocsmát üzemeltet, és remek sztorikat mesél. Legalábbis biztosan nem úgy, mint Cristiano Ronaldo.  Néhány alapadat: Kisebb, mint Messi, 171 centi.  Idősebb, mint Messi,…..
Gargaj 2012.06.10 14:58:32
Hát például abban, hogy a kollégistái a Schönhertz kolesz oldalán már 2003-ban (vagy 2005-ben?) megcsinálták azt a dotmatrix Tetrist, amit a világ legmenőbb műszaki egyetemén csak most hegesztettek össze. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennél még korábban megszületett már…..
Gargaj 2012.05.05 14:52:36
@Reggie: Csa! Ezereve! Gyere Functionre :D

@MaSTeRFoXX: Ha egyre kevesbe kreativ a felhozatal, akkor szerintem eppenhogy nem "demoscene iranyba" mozdult el a dolog hanem azzal ellenkezoleg - aki demot csinal, az pont hogy nem tud Zsutubrol lerippelni egy videot, neki konkretan otletelnie kell, hogy mi forogjon a kepernyon. (Vagy jelenesetben a hazfalon.)

A valos ideju pedig nem kotelezoen interaktiv (ld. pont a demok), egyszeruen kell valami API ami azt mondja hogy itt egy NxM-es buffer, ide renderelheted a motyodat, es egybol be lennenek vonva a programozok is a jatekba, pont az a kreativitas jonne vissza amit ti hianyoltok. Videot csinalni mindenki tud.

@dzzzzz: Ez mondjuk valszeg nem a leadott munkak hibaja volt :)
 Ma elmentünk a telekre, hogy a nagyi és az én szülinapomat megünnepeljük. Persze mindkettőnknek jövő héten lesz, de a hosszúhétvégét kihasználva úgy döntöttünk, hogy jobb lesz így. A telekre mentünk… de jó. Megérkezésünkkor nagyi odajött és megölelt,…..
Gargaj 2012.04.30 01:21:47
kamaszok: )) Temészet... 2012.04.26 17:36:07
 Unokabátyámnak válaszolnék a tegnapi kommentjére: álneveket használok, és lehet, hogy nem Miklós nap van, de annak akinek szólt az üzenet, névnapja volt.Ma reggelem gyönyörű volt. Beleszerettem...a természetbe. Azt hitted mi? HAHA, dehogy. Az van, hogy voltam egy kicsit…..
kamaszok: )) Na,.. 2012.04.25 11:46:00
 Csináltam egy másik blogot, ahová a könyvemet írom le. Itt van, ha valakit érdekel: az-elteurok-harca.blog.hu Jó olvasást: )Amúgy teljesen jól vagyok, csak néha hapcizok, de amúgy semmi különös, szerencsére. És még antibiotikumot sem szedtem be: )) BOLDOG NÉVNAPOT…..
Gargaj 2012.04.25 17:08:23
kamaszok: )) Kontraszt..jaj. 2012.04.23 15:49:36
Ma voltunk a Kontraszt kiállításon. Fióna, Ábel, Botond és én. Szobák voltak, plakátok, meg videók. A legdurvább az abortuszos videó, ott Fiónával elfordultunk, szörnyű volt, a gyereket konkrétan kicsípték az anyából, darabokban. jaj.: ((Amúgy a nap nem volt rossz, most…..
 Sokat gondolkoztam azon, hogy elmenjek-e, és még mindig szívesen elhúznék a suliból, el a picsába onnan. De akárhogy is nézem, minden oda köthető. Az barátság megismerése, a szerelem megismerése, önmagam megismerése... Megtanultam barát lenn, olyan, aki próbál úgy…..
kamaszok: )) Végre szünet! 2012.04.04 16:03:03
 Végre vége a sulinak. A mai nap lazán telt, első órában keresztút volt, úgyhogy a nyelvtan elmaradt, kémiáról késett a tanár vagy negyed órát, törin csoportokban dolgoztunk, mert a tanár nem érezte jól magát, rajzon terem után kutattunk, mert valaki elvitte a rajzterem…..
Mint azt tavaly megírtuk, videojáték-zene nyert már Grammy-díjat. Attól azonban még messze vagyunk, hogy egy videojáték-karakter színészi játéka Oscart vagy más rangos filmes díjat kapjon. Persze, a motion capture határt szab a színészi képességeknek, és a legháromdébb,…..
Szóval ott tartottunk, hogy Markus "Notch" Persson, a Minecraft fejlesztője, frissen lett indie atyaúristen és milliomos gondolt egyet, és felajánlotta Tim Schafer kalandjátékpápának, hogy ha a kiadók folyton visszadobálják az ötleteit és nem akarják finanszírozni, majd ő…..
Gargaj 2012.02.16 07:53:17
@v150r: "a minecraft befutása után simán megtehette volna, hogy oké gyerekek, akkor én most elköltözöm a bahamákra, vásárolok nyolc helikoptert, meg az összes lamborghinit/ferrarit/porsche-t, és én leszek a legnagyobb király, a minecraftot meg elfelejthetitek, mert nincs mögötte kiadó, indie fejlesztés, s mittomén' még játszhattok vele egy évig, addig fog élni az accountotok - és nem ez történt."

Pedig gyakorlatilag ezt tette, a fejlesztesbol kiszallt es most latvanyosan (es publikusan) szorja a penzet olyan dolgokra ami neki szemely szerint jol esik. Az hogy ez most epp a Psychonauts 2 meg a Humble Bundle (btw $5000 nem hihetetlen penz) az alapvetoen mar lenyegtelen.
Gargaj 2012.02.16 10:50:48
@peterszky: Az "irányításon kívül" telleg nagyon jo jatek volt, csak sajnos egy third person platformernel az iranyitason van a lenyeg.

En vegigszenvedtem az egeszet (persze lehet hogy csak en vagyok bena), de mar a Basic Braining palyan voltak helyek ahol fogalmam sem volt merre hogy kell ugrani mert nem tudtam ugy forgatni a kamerat hogy lassam hogy mi merre van. Egy csomo helyen stunlockoltak az ellenfelek (Lungfishopolisban azok a kis szemet tankok), az ugrasok a gyenge iranyitashoz kepest pofatlanul ki voltak centizve, es az egesznek az volt a koronaja amikor az egymas utani 4-5 bossfight (kezdve attol az idiota tanktol a Meat Circus legvegeig) 80%-a arra a rohadt telekinezis spellre lett kihegyezve ami mar akkor egyertelmuen kenyelmetlen es hasznalhatatlan volt amikor megtanitottak neked. Meg a zsenialis palyak mint a Milkman Conspiracy is olyan benan voltak beallitva hogy hiaba volt elvezheto maga a kornyezet, egy csomoszor idegesitett h a gorbe ter miatt nem oda kerult a talaj ahova szamitottam.

Emlekezzunk vissza hogy mi volt az utolso (elotti) bossfight: korbe-korbe kergetnek egy arenaban, folyamatosan jon rad aldas random helyekrol (tehat kiterni elole keptelenseg), mikozben idonkent meg kell allnod egyhelyben hogy telekinetikusan (ld. fent) a boss nagyjabol felmeteres terdehez vagj egy olyan objectet amihez ha tul kozel mesz akkor sebez, mindezt csak azert hogy egyaltalan maga a boss utheto legyen. A vegen mar telleg csak azert jatszottam hogy ne mondhassa azt senki h feladtam, de elvezeti erteke mar nem volt.

Tenyleg nagyon elveztem a sztorit, vizualt, forgatokonyvet, stb., de maga a JATEK nagyon nagyon frusztralo volt es nem volt az a fajta elegedett jo erzesem mint pl. a Super Meat Boy-tol amikor befejeztem, inkabb ilyen "nahalaistennek vege".
Gargaj 2012.02.16 14:51:56
@v150r: Felre ne erts, nem az $5k gesztus-erteket probaltam lebecsulni vagy egyaltalan azt a koncepciot hogy az egyik fejleszto a masiknak penzt ad. Szerintem az elso kommentelonek is (akivel szemantikailag amugy egyetertek, meg ha nem is ugy megfogalmazva) sokkal inkabb a dolognak a publicitasi reszevel van a problemaja: egy ilyen befektetest nem twitteren hanem zart ajtok mogott, elsosorban NDA-kkal szokas elintezni; nem szimpatikus dolog ennyi penzt igy lobogtatni, plane nem a tobbi indie fejleszto elott. Kicsit ilyen "megveszlek kilora" feelingje van.

Persze nyilvan ertem, hogy nem ez a szandeka vele, de nekem (szinten indiekent, elfogultan) igy jon at. Ami az abszolut vicces, az az hogy ahogy az update mutatja, mar o is inkabb banja a dolgot, es persze nem ez az elso eset amikor esz nelkuli twitteles utan nem gyozott bocsanatot kerni (ld. Minecon vs. Yogscast)
Aki a cím olvastán még mindig itt van, és nem örömtáncot jár éppen a hóban, annak egy kis magyarázat. A Psychonauts Tim Schafer zseniális platformjátéka volt 2005-ben, anyagilag akkorát bukott, mint egy ház (egy jó nagy ház), de a maroknyi rajongó szinte vallásosan imádja azóta…..
Vegyünk egy nagy levegőt, és fogadjuk el: annak ellenére, hogy a blog szerzőinek körében nem volt átütő siker a Minecraft, valami zsenialitás biztos van benne, ha már eurómilliomos lett belőle egy szimpatikus svéd fiatalember.  Azt is megértem, hogy a Lego-gyár úgy működik,…..
Nem fogjátok elhinni: Kim Dotcom, a Megaupload pár napja letartóztatott és 60 év börtönnel fenyegetett alapító-fővezére. Illetve hát nem feltétlenül a legjobb, de ő gyűjtötte a legtöbb pontot és ő érte el a legtöbb killt. Vagyis mocskosul jól játszik, és valószínűleg…..
Manapság divatba jött, hogy cikkeket vagy blogbejegyzéseket Facebookon keresztül is lehet kommentelni, és ez bizony időnként furcsa helyzeteket szül.Nemrég egyik "nagy blogunk" posztja alatti Facebook kommentek között találtam egy olyan kommentet, melyben a hozzászóló…..
Mikor a közelmúltban kiderült, hogy a három éve pletykált Syndicate-reload valójában valami FPS-es lövölde lesz... Eh, kit akarok átverni, mindenki tudta, hogy 2012-ben az EA nem kockáztat majd egy kőkemény buktát csak azért, hogy négyszáz megszállott élvezkedjen az izometrikus…..
Gargaj 2011.09.30 14:22:30
Az egyik legnevesebb tudományos lap, a Nature is megemlékezik arról a tanulmányról, amely szerint a videojátékok pozitív hatásaival foglalkozó kutatások erősen kifogásolhatók szakmailag. A tanulmányt a Tallahassee-ban található Florida Állami Egyetem kutatói készítették Walter…..
Gargaj 2011.09.20 18:38:28
Tanulságos, szép történet, még akkor is, ha nálunk a NES nem volt különösebben elterjedt platform, ezért sokunknak baromira nem mond semmit az hogy Silver Surfer. Te hasonló esetben milyen retró játék leküzdését dobtad volna be az ajánlatba?..
Gargaj 2011.08.15 23:23:19