Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yeti

0 bejegyzést írt és 1091 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öregszünk, öregszünk, más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal trombitáljuk össze a Totalcar-közeli barátokat, újoncokat, ismert és ismeretlen arcokat egy közös bulira. Valamikor nagyon-nagyon régen, amikor sok, mostani olvasónk még fel sem…..
A minap ültem az úton készült képek előtt (csak fotóból 8 GB készült plusz még videók), rendezgettem őket, fésültem egybe a különböző fotómasinákkal készült fájlokat a napokra lebontott könyvtárakba, ahogy szoktam minden nagyobb kirándulás után, és bosszankodtam rajta,…..
Belsőség Ha lemaradsz, kimaradsz 2014.08.04 14:28:10
Alig pár nappal a rendezvény előtt kezdenek felpörögni a XI. Belsőség-találkozó körüli dolgok. Ez egy pár hasznos infót tartalmazó posztocska, megelőzendő a sok kérdést. Ja, hogy nem tudod, mi ez? Itt elolvashatod, de röviden csak annyit: ez az a hétvége, ahol együtt…..
Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..
yeti 2014.07.20 10:03:57
Ó, de várjuk már ezt a hétvégét! Hosszú évek tradícióját nem adjuk fel, hiszen az első (kvázi) közönségtalálkozónkat 2007-ben, azaz hét (!) éve hoztuk össze. És - nagy szerencsére - azóta is sikerült tartani azt a békés, nyugodt és laza családias hangulatot, melyet az…..
Még három éve sincs meg az 504-esem, két éve használom is, de már úgy tűnik, mintha legalább egy évtizede együtt lennénk. Ez egy emberek közötti kapcsolatban még akár pozitív kicsengésű is lehetne, de a Peugeot esetében a temérdek alatta, fölötte, mellette, olajosan,…..
Az egésznek az okozója Lacus barátom, aki megdobott egy levéllel valamikor január végén. Mert mint minden, a végén beláthatatlan következményekkel járó projekt az életemben, ez is ilyen ártatlanul kezdődött, hadd idézzem: „ha már azért vettem motort, hogy együtt menjünk…..
yeti 2014.04.20 18:27:44
@Csikós Zsolt: Az.De szerencsére már összefelé megy az egy éves kényszerpihenő alatt beújított pöpec alkatrészekkel.
Goodwood 2012. St.Mary's Trophy. Mindig megnézem ezeket, havonta egyszer rámtör a vágy, hogy autóversenyt nézzek, ilyenkor törvényszerűen itt kötök ki. Aztán közben olyan hangosan üvöltök, hogy hirtelen azt veszem észre, hogy Stump Bandi és Csik is itt guggolnak a székem mellett…..
Belsőség Hippiből lett kőműves 2014.01.30 18:12:56
Esténként szorgosan mosogattam a Szimplában, napközben az egyetemen voltam, a kieső időben pedig a használt autókat böngésztem. Megvolt még a csúnya, de hálás rongytetős Corsám, de én buszt akartam. Volkswagen Transportert, T2-est. Faros Transporterek. Jól látszanak a különbségek Az első…..
Belsőség Faluvégi Farolás 2? 2013.11.22 18:03:01
Ha nem tudnád, mi az a Faluvégi Farolás, akkor nyugodtan nézd meg ezt a remek kis filmet, amit ott készítettünk. Nettó autóbuzéria 10 ezer forintért (+5 ezer, ha ketten használtok egy autót), a Kakucsingen. Szeretnénk belőle rendszert csinálni, de semmiképpen nem akarjuk…..
Két évvel ezelőtt volt egy autóm, melyet legalább annyira szerettem, mint anno a Renault 15GTL-emet: egy 166-os Alfám. Hathengeres, benzines, csodás (és használhatatlan) bőrbelsővel, takony GM-automatával és 17 literes fogyasztással. Sosem akartam eladni, ahogy az ember sosem akar…..
...hisz ma, 5:40-kor megszületett fiam, Zsigmond. ..
yeti 2013.10.09 18:00:15
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Zsibbadt még ilyenkor az agy, ez a helyzet, nincs rajta mit szépíteni. És nem, ez nem a lüktető másnaposság, amikor az embernek két feje van és a nagyobbik van belül, hanem az a hétfői realitásba visszarántó üresség, amikor csak bámulunk magunk elé, miután töröltük a…..
yeti 2013.07.29 20:22:03
@Rocko-:Van jobb megoldás.A hátsó ablakmosó csövét lehúzom és hozzászigszalagozom a benzinpumpához,így gombnyomásra tudom majd ablakmosó folyadékkal lehűteni.:)
yeti 2013.07.31 20:52:00
@streetsta: Csak a legdurvább hőségriadóban araszolás és dugóban állás után csinálja ha nem megy a fűtés.Ha megy akkor sohasem.Egy hűtőrendszer tisztítás,folyadékcsere termosztát ellenőrzés meg fogja oldani a problémát.
Bátor választás az lett volna ha valami mást veszek.Elképesztő milyen fosokat találtam csak ebben az árkategóriában.
Minden kérdés, óhaj-sóhaj jöhet. A Totalcar-Hungaroring Pályanap fóruma ez. Bővebb infót itt találsz!..
...akkor kezdődik csak igazán! A Fospisztoly-projekt olyan nekünk Bandival, mint a késleltetett orgazmus. Eddig ment a motoszka a takaró alatt, de már ideje durrantani egy nagyot. Néhanapján ugyan szivárogtattunk pár fotót a Facebook-oldalunkon, ez leginkább azokban tartotta a reményt,…..
yeti 2013.05.04 14:20:04
TComment Átéltem a katasztrófát 2013.03.15 17:39:50
Az Átéltem a katasztrófát című cikkünk kommentposztja. Kérjük, ezúttal is kerüljék az indulatos megnyilvánulásokat, és az alaptalan vádaskodást. ..
yeti 2013.03.15 18:26:40
Átérzem a helyzeted.Pénteken alig sikerült hazaérnem a régi hármas úton.Bükkábránynál még csak havaseső esett,Emőd előtt már hasig érő hóátfúvás kamion,teherautó az árokban, araszolás,a rendőrség felváltva engedi a forgalmat.Itt láttam az első hókotrót.Miután elhaladt kb két percig volt nyoma annak,hogy arra járt,ebben a hófúvásban sajnos nem sokat ér a munkájuk.Miután átjöttem és kiálltam telitankolni biztos ami biztos alapon nem láttam újabb kocsikat érkezni,az út mögöttem valószínűleg beállt.Nyékládházánál a rendőrök mindenkit kiküldtek a benzinkúthoz mivel Miskolc felé márt járhatatlan volt az út,majd fél óra múlva szóltak,hogy az autópálya még járható arra elmehetek.Akkora volt a hóvihar,hogy a kihalt felüljárón kiszálltam meggyőződni arról,hogy biztos jó irányba hajtok-e fel a pályára.Az autópályán ekkor már nem látszottak a sávok ,sőt a igazándiból semmi,de ez nem zavarta a közlekedőket.Persze van téligumim,de ez nem változtat azon,hogy havon megyek és semmit sem látni.Az állatok pedig jöttek hátulról.Autóval,kamionnal minden veszélyérzet nélkül 80-90-nel.Külön köszönteném azt a kamionost aki beállt mögém és villogtatott,hogy menjek gyorsabban mert sietős dolga van (közben előztek minket). Nyomnom kellett egy vakmerő hatvannal,mert attól féltem valaki hátulról jön belém.Ha feltorlódott kocsisor lett volna előttem,nem hiszem,hogy meg tudtam volna állni.Aztán szerencsésen hideg verítékben úszva elértem a kistokaji lejáratot és takarodtam le a pályáról az idióták közül.Nem kell csodálkozni azon,hogy ezek közül az majmok közül sokan keresztbeállnak és aki mögöttük érkezik azoknak szar éjszakájuk lesz.
Belsőség Tekert Audit vettem 2013.02.10 12:02:22
- Szevasz Tibi! Figyelj, meddig vagy bent a héten? Mert vettem egy benzines A6-ost, ki kéne olvasni belőle ezt-azt.Azonnal hallottam Novoth Tibi (ex-Boschtechnikus) fojtott hangján, hogy csak a jólneveltségnek – és barátságunknak – köszönhetően nem küld el azonnal oda, ahonnan anno…..
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
A bolhapiacozás az egyik legjobb móka. Az ember ballag a standok és a földre terített pokrócok között, a sok vacak között próbálja kiszúrni az izgalmas, értékes vagy hasznos dolgokat. Én is fertőzött vagyok: ha tehetem, megyek és a vadászösztöntől hajtva turkálok. A…..