Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szani12inda

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszó Az előző részben a vadászgépek fejlődésének története nagyjából 1970 táján ért véget, innen folytatódik a történet. Mivel az amerikaiak jártak ekkor élen azok fejlesztésében célszerű velük útjára indítani a sorozat második részét. Készítsetek be hideg élelmet, ez hosszú menet lesz. ;) Azok…..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
A most következő cikkben egy olyan eseményt mutatunk be, amely nem volt más, mint értelmetlen vérengzés, amelyet nem tudni mi okból követtek el a magyar honvédek sérelmére...
Az 59 éves Heather Ross mostanában a mini Jumbonak is nevezett Boeing 777X berepülését végzi...
1893. A világ akkori legnagyobb óriáskereke a chicagói világkiállításon. A 80 méter átmérőjű látványosság 36 kabinjában összesen 2160 látogatót tudott szállítani..
szani12inda 2021.02.16 16:09:25
@toncsi64:
UHD videót bármiről lehet digitalizálni , legfeljebb élvezhetetlen lesz.
A kedvencem amikor a youtubra feltesznek agyonmásolt VHS felvételt UHD felbontásban bedigitalizálva
szani12inda 2021.02.16 17:42:30
@toncsi64: csak lehagytam a :) -t

www.youtube.com/watch?v=I98SkHh8Hc8
szerintem a 50' 60' évekbeli 70mm vagy akár 35mm mozifilmeket be lehet ilyen minőségben digitalizálni , persze a kópia állapotától függően
Szeretem a repülős videókat és sajnálom, hogy sok érdekes régi típusról nincs jó minőségű felvétel a neten pedig biztos készült jó felvétel is róluk filmszalagra .
mint például ez :
www.youtube.com/watch?v=l1-urTRxeEM
de a netre valahogy nem kerülnek fel ilyen minőségben :(
1889. Kisgyermekek imádkoznak a New York-i Five Points House of Industry szociális intézményben, ahol a nehéz sorsú embereken igyekeztek segíteni, így a rendkívül rossz körülmények között élő családok gyermekein is..
szani12inda 2020.11.02 16:04:30
@odamondó:
Ja , elég fura tervezés. Bár a többieknek is volt ernyője és alul kiugorhattak. Volt is rá példa , hogy a pilóták addig nem katapultáltak amíg a többiek kiugortak, de ez nagyobb magasságban történt. Úgy emlékszem 3 eset volt amikor a pilóták megúszták de a többiek nem , és mind leszállás közben történt.
De egyébként a B-52 -nél sem volt/van sok esélye az alul ülőknek leszállás közbeni balesetnél.
szani12inda 2020.11.02 16:05:15
@Skorzeny:
A normál személyzet valóban 5 fő volt , de volt 2 pótülés is. A máltai balesetben ezeken is ültek.
Mia Khalifa a maga területén igazi sztár volt, igaz, meglehetősen rövid ideig tevékenykedett az iparban. Most kitálalt arról, hogy a cégek miként „vadásznak a tapasztalatlan fiatal nőkre”...
szani12inda 2019.08.16 10:58:45
@szani12inda:
Hm, úgy tűnik tényleg 3 hónap alatt forgatta az összes filmjét , az félrevezető, hogy évekkel később is adtak ki újra belőlük.

Persze látom , az eredeti témán már rég túl van a fórum közönsége :)
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
szani12inda 2019.05.12 21:38:27
@konrada: és @cartman

a kérdés nem az volt , hogy Tyrion honnan tud a gyerekről, hanem , hogy Euronnak feltűnik-e ez , hiszen Cersei állítása szerint ő ejtette teherbe pár nappal ezelőtt
Újraértelmezte a tipikus turistafotókat Stephanie Leigh, vagy ahogy követői az Instagramon ismerik, "STEFDIES". A nő csak antiszelfinek nevezi fotóit, amelyeken halottnak tetteti magát a világ különböző nevezetességei előtt. Edinburgh..
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
1902 körül. Többszintű vasúti kereszteződés, Berlin Anhalter Bahnhof, Németország..
szani12inda 2018.12.17 09:25:05
@kekegsm:
a .jpg file nevében is benne van , hogy a 2. francia kommandós zászlóalj katonája
szani12inda 2018.12.17 10:16:35
@spinat:
igen , túlélte a háborút és a Szovjetúnióba került ahol "Továris" névre keresztelték. 2003-ban került vissza Németországba ahol visszakeresztelték, jelenleg múzeumhajó és éppen felújítják.
A németek viszont 1958-ban az eredeti tervek alapján megépítették a testvérhajóját , ez jelenleg is a német haditengerészetben szolgál ezen a néven.
1898. augusztus 12. A független Hawaii Királyság zászlóját vonják le a Iolani palotában miután, az Egyesült Államok bekebelezte a szigeteket. Az utolsó uralkodó - Liliuokalani királynő - lemondott a trónról, miután ő és royalista támogató elbukták a harcot az annexiót támogatók ellen..
1881. szeptember. A washingtoni Fehér Ház feketébe öltöztetve az elnök James Garfield halála után..
Szerénység, elvtárak, szerénység! – adta ki a jelszót a győzelem pillanatában Orbán Viktor. Majd egy nappal később Lázár még hozzá tette: mértéktartás, méltóság és alázat. Aztán olyat adott visszakézből mindegyiknek, hogy a újabb ciklus adja a másikat...
szani12inda 2018.04.13 14:17:16
@pioneer2016:
Ahogy a legundorítóbb fideszes trollok, napok óta teljesen fékjüket vesztve tobzódnak az összes blogon és fórumon, ugyanaz kezdődött el a politikusoknál legalsó szinttől a legmagasabbig. Tudják, hogy most már végképp bármit megtehetnek , bármit ellophatnak, bárkit eltaposhatnak - és meg is teszik.
Tisztában vannak vele , hogy ez a választás valóban nem négy évre szólt hanem legalább 10-15 -re , hatásaiban pedig évtizedekre.
A hódmezővásárhelyi polgármester-választás forradalma nem abban állt, hogy egyik fellegvárában győzték le a Fideszt, hanem abban: egy általánosan lefutottnak gondolt választásnak valódi tétet adott. De mi lesz, ha a vásárhelyi taktika országos sikert ér el?..
Vanessza két éve él Amerikában, de a távolság ellenére nagyon fontos neki, hogy szavazhasson. Ezt most csak akkor teheti meg, ha négy órát utazik a legközelebbi szavazóhelyiségbe. Ha nem lenne magyar lakcíme elég lenne a postára lemenni neki, hogy levélben leadhassa voksát. Ezt a különbségtételt…..
szani12inda 2018.03.16 11:59:35
@$pi$: Érts már meg , hogy attól ,hogy valaki elmegy egy évre Londonba mosogatni attól a lakóhelye továbbra is az addigi magyarországi címe marad. A tartózkodási helye pedig a londoni címe. Az előző debreceni példáddal élve, ha valaki Debrecenben él ,de a munkája miatt pár hónapra Egerbe megy , akkor nem kell a debreceni házából kijelentkeznie , az marad továbbra is a lakhelye , az egri hivatalban pedig bejelentkezik és az lesz a tartózkodási helye.
szani12inda 2018.03.16 12:30:01
@eßemfaßom még áll: nem, ő Londonban él életvitelszerűen , ezért az a tartózkodási helye.
szani12inda 2018.03.16 12:37:19
@eßemfaßom még áll: én nem vitatkozok a törvénnyel , ugyanis abban is megkülönböztetnek lakóhelyet és tartózkodási helyet.

Azért azt gondold át, ha valóban törvénytelen lenne külföldön dolgozás mellett megtartani a magyarországi címedet akkor nem ez lenne a legegyszerűbb a kormánynak azt mondani , hogy olyan eset ami kapcsán bírálják nem is fordulhatna elő mert törvénytelen? Ilyet viszont még soha nem hallottunk , mindig csak fórumokon meg blogokban kerül ez elő.
Újabb idegesítő gázsiegyenlőtlenségről jött infó, ráadásul most egy olyanról ami teljesen védhetetlen: Claire Foy színésznő, aki a Netflix The Crown című sorozatában két évadon át alakította II. Erzsébet királynőt, és volt abszolút főszereplője a szériának, kevesebb fizetésért dolgozott, mint a…..
szani12inda 2018.03.14 15:52:36
@G_Norton: Valóban, ha fordítva lenne - azaz az ismert sztár kevesebbet kapna egy ismeretlen kezdőnél - az érdekesebb lenne. Bár a nemek közti különbségtételhez annak se lenne köze.
szani12inda 2018.03.14 18:41:48
@G_Norton: Foy ezért a szerepért kapta a GG-t. Ezt a hírnevet majd bizonyára remekül ki is tudja használni az ügynöke amikor a következő szerepének a díjazásán alkudozik.
Egy félreértelmezett fotó története 1968. február 1-jén történt. Második napja tartott Saigonban is a Tet-offenzíva. Az utcákon harcok folytak, a lakosság menekült vagy meghúzta magát, az amerikai és dél-vietnami erők pedig igyekeztek visszaverni a gerillák támadását. Eddie Adams, az AP riportere…..
szani12inda 2018.02.03 18:12:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tehát szerinted ha valaki állít valamit , akkor nem kérhető tőle , hogy valamivel támassza is alá? El kell fogadni egy több változatban terjedő semmilyen forrás által nem megerősített történetet csak azért mert újra és újra leírják?
Még egyszer kérdem szerinted melyik változat igaz ?
Nem akarom én cáfolni, pont ,hogy megerősítést kerestem volna rá amikor korábban körbejártam a témát , de sehol sem találtam.

"Mellesleg az nem elég bizonyíték, hogy a felesége felismerte? Ezzel a személyazonosítás megtörtént, az meg ismeretes, hogy ezen a néven micsoda rémtetteket követtek el. "

Mire elég bizonyíték ? Arra , hogy a fejbelőtt fickó nős volt?
Honnan ismertek a rémtettei? Onnan ,hogy a blogban leírták? Vagy tudsz más forrást?

Ebben a posztban százados, jópár más helyen meg ezredesként emlegetik. Szerinted akkor melyik a pontos?

Kép közismert volt és sokszor megjelent. A különféle tutibiztos történetekre írtam , hogy az internettel kezdtek el nagy mennyiségben terjedni, pl. itt a blog.hu -n is már volt több blogposzt a témában eltérő verziókkal.
szani12inda 2018.02.03 19:58:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Milyen bizonyítás terhe? Mit kellene neki/nekem bizonyítania azon, hogy egy semmiféle forrással nem alátámasztott , többféle változatban terjedő mendemondát kétkedéssel fogadok?
Nem próbálja senki a hivatalos verziót cáfolni, mert ezek a blogokon fórumokon terjedő történetek nem hivatalos verziók, pont az a gond , hogy nincs olyan.
Melyik szerinted a hivatalos verzió?
Ez a sírásás közben elkapásos a legelterjedtebb, de van pl. ami szerint éppen egy éttermet robbantott fel ahol a tisztek családja ebédelt amikor elkapták.
Van ami szerint elkapásakor éppen egy tábornok családját ölte meg mert a tábornok nem akarta neki megmutatni, hogy hogy kell egy tankot elindítani.
Másik szerint nem csinált éppen az elkapásakor semmit, de a rendőrfőnök felismerte ,hogy ő ölte meg a segédtisztjét a gyerekeivel együtt, megint másik szerint a segédtiszt ismerte fel hogy megölte a keresztgyerekeit stb stb.
Melyik akkor a hivatalos változat amit el kell fogadni?

Egyébként a sírásáshoz kapcsolódóan: mennyire reális történet szerinted , hogy Saigonban súlyos harcok folynak , az utcákon mindenfele holttestek hevernek , ez a fickó meg nekiáll 34 áldozatát eltemetni , persze a kormányerők által ellenőrzött területen, hogy könnyen elkapják. Mikor ölte meg őket? hol? hogy vitte őket oda?
szani12inda 2018.02.04 00:25:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ember ne akasszál már ki, mit ignorálok?
Hajtogatod, hogy cáfoljuk a hivatalos verziót, de nem vagy képes megérteni, hogy pont az a gond , hogy nincs olyan , hogy hivatalos verzió.
Interneten terjedő különféle történetek vannak, mindenféle forrás nélkül.
Többször kérdeztem, hogy szerinted melyik a hivatalos verzió? Hol van leírva?

Válaszolnod nem kell, csak esetleg annyit még megtehetnél, hogy belinkeled a hivatalos verziót.
With Coleman, one of our rockstar walkers from last night's episode. #TheWalkingDead #twdfamily #BTS A post shared by Angela Kang (@angelakkang) on Mar 23, 2015 at 2:57pm PDT Berendelte az AMC a Walking Dead kilencedik évadát és azt is közölték, hogy új showrunnert neveznek ki a sorozat…..
Csak ezen az egy ügyön meg kellene buknia Szijjártótól kezdve a keresztényüldözésekkel foglalkozó államtitkárságnak. ..
Egy férfi elsüti pisztolyát, a fogoly arca összerándul, a golyó a koponyájába hatol és megöli. Egy másodperc ötszázad része, amelyet Eddie Adams lefényképezett egy saigoni utcán. Egyike azoknak az erőszak-képeknek, amelyekből Vietnam 1968-ban annyit produkált. 1968.február 1-én Saigon volt a…..
szani12inda 2017.11.24 18:15:22
@Big Blaster:
Melyik történet? Több különböző változat is kering a neten arról, hogy mit követett el a fickó ami miatt a tábornok szó nélkül fejbe lőtte. A kommentek elején két link is van más blogokba ahol nem teljesen ugyanez a történet.
A legelterjedtebb változat, hogy sírásás közben kapták el amikor harmincegynehány áldozatát akarta eltemetni. De van olyan is, hogy éppen egy éttermet robbantott fel, van ami szerint a tábornok segédtisztje ismerte fel, hogy korábban megölte a keresztgyerekeit stb.
Két éve eléggé körbenéztem a témát , de semmi igazán hiteles forrást nem találtam. Mindenhol csak tényként ismételgetik a különféle verziókat. Leginkább Adamsra hivatkoznak, de valójában ő is csak annyit mondott , hogy később hallotta valahol , hogy a fickó ezt meg azt csinált.
szani12inda 2017.11.24 18:24:32
@szani12inda:
Igazából a linkelt videóban is csak arról van szó, hogy a hely közelében fogták el ahol korábban megölték a tábornok barátjának családját, semmi arról hogy köze lett volna hozzá.
szani12inda 2017.11.24 18:55:20
@Big Blaster:
Adamstól sehol nem találtam olyat amiből az derülne ki, hogy ő vagy akár a tábornok tudta volna, hogy ki ez a fickó és elkövetett-e valamit.
Adams a tábornok baráti családjának halála miatt megértéssel volt a tette felé, de semmi sem támasztja alá , hogy a fickó tényleg vietkong ezredes lett volna , vagy köze lenne a neten tényként emlegetett történetekhez.